Valmistuin tradenomiksi jouluna 2014. Valmistuttuani päätin, että nyt opintoni saavat olla tässä.

Kummasti ihmismieli muuttuu, sillä syksyllä 2016 hain ylempään tutkintoon. Olen aina ollut kiinnostunut itseni kehittämisestä, siksi taas opiskelemaan! Suurimpana houkuttimena oli sopivan koulutuksen löytyminen Xamkin laajasta tarjonnasta. Tällä kertaa hain matkailu- ja palvelutoiminnan restonomi YAMK -tutkintoon.

Olen vaihtanut työpaikkaa ja toimialaa viimeisten kuuden vuoden aikana neljä kertaa. Se on enemmän kuin moni ehtii koko työuransa aikana. Ehkäpä juuri tämän vuoksi olen kokenut tarvetta hankkia uutta oppia ja koulutusta työelämää varten.

Opiskelu on tuonut uusia näkökulmia ja avartanut ajatusmaailmaani. Työelämässä tarvitaan jatkossakin erilaisia osaajia ja ammattilaisia.

 

Olen kokenut, että on ollut hyvä valinta siirtyä opiskelemaan kokonaan itselle uutta toimialaa. Opiskelu on tuonut uusia näkökulmia ja avartanut ajatusmaailmaani. Työelämässä tarvitaan jatkossakin erilaisia osaajia ja ammattilaisia.

Kaikista tärkein – oma perheeni – on kulkenut koko opiskeluajan rinnalla. Välillä on äiti ollut poissaoleva ja omissa maailmoissaan, kun opiskeluun liittyvät tehtävät ovat vaatineet oman aikansa ja paikkansa. Viikonlopun tunnit saa hyvin riittämään, kun aloittaa aamulla varhain.

Kirjaston hilaisuus

Asia, josta olen vapaaehtoisesti aikuisopiskelijana luopunut, on opiskelijoiden vapaa-ajan menoihin osallistuminen. Haalareita en ole ostanut, enkä näin ollen ole opiskelijaelämän parhaisiin puoliin osallistunut. Onneksi Hallituskadun Appro, joka tarkoittaa ravintolakierrosta Mikkelin ravintoloissa, tuli suoritettua jo viime vuosituhannen puolella. Nuorena jaksoi.

Sen sijaan olen kokenut, että parasta vertaistukea olen saanut opiskelijakollegoilta. Eri elämäntilanteissa auttavat erilaiset ”approt”! Nykyisin approna toimivat kirjaston hiljaisuus ja hyvät yöunet!

Nyt on aika katsoa luottavaisin mielin tulevaan ja nauttia kesästä, kunnes taas syksyllä on aika palata opintojen pariin.

 

Anitta Ignatius, myyntineuvottelija
Matkailu ja palveluliiketoiminta YAMK, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Kirjoita kommentti

*