Tradenomiopiskelija Elisa Kaasinen kertoo 5 hyvää syytä valita Xamk opiskelupaikaksi, 5 hyvää syytä opiskella tradenomksi ja 5 asiaa, jotka hän on oppinut opintojen aikna.

5 syytä valita Xamk opiskelupaikaksi

 1. Yhteistyössä on voimaa
  Xamk on yhteisöllinen ammattikorkeakoulu, jossa tukea saa niin henkilökunnalta kuin muiltakin opiskelijoilta. Toisaalta muita voi kannustaa myös esimerkiksi ryhtymällä itse vertaistuutoriksi. Kirjaimellisesti no one gets left behind, eli ketään ei jätetä yksin tai unohdeta. Yhteistyö korostuu myös opintojaksoissa ryhmätyöskentelynä ja yhdessä tekemisenä. Toisaalta myös henkilökunta käyttää opiskelijoita apunaan, esimerkiksi ottamalla heitä mukaan työskentelemään erillisprojekteihin. Asioita tehdään yhdessä, eteenpäin pyrkien, toisia kannustaen sekä jokaisen osaamista hyödyntäen ja kehittäen.
 2. Harrastusmahdollisuuksia löytyy niin kampukselta kuin Mikkelistäkin
  Xamk tarjoaa laajat harrastusmahdollisuudet Mikkelin kampuksellaan. Mikäli rakkautta liikuntaa kohtaan löytyy, voi Xamkissa hakeutua liikunta- ja harrastetuutoriksi. Erittäin hyvä tapa kerätä kokemusta ohjaamisesta, eikö vain? Vuoroja on niin lentopallossa kuin sählyssäkin ja kaikkea mahdollista, mitä liikunta- ja harrastetuutorit ikinä keksivätkään! Xamkin Mikkelin               kampuksella on sisäliikuntamahdollisuuksien lisäksi paljon ulkoaktiviteetteja, kuten frisbeegolf-rata ja katukoriskenttä. Myös turnaustoiminta on aktiivista. Eikä                harrastemahdollisuudet rajoitu vain kampukselle, sillä Mikkeli tarjoaa kaupunkina asukkailleen paljon harrastemahdollisuuksia niin joukkue- kuin yksilölajeissakin. Tarjolla on paljon sekä seuratoimintaa, että erilaisia höntsäporukoita.
 3. Voit suunnata opintoja ajatellen tulevaisuuttasi
  Xamk mahdollistaa opintojen muokkaamisen opiskelijan omien mielenkiinnon kohteiden ja jopa tulevaisuuden haaveiden mukaisesti.  Ainoa, mitä itse tulee tehdä, on pitää silmät auki ja mieli avoimena uusille haasteille! Projektityöskentelystä kiinnostuneena olen saanut olla mukana kahdessa Xamkin omassa projektissa ja oppinut paljon, mutta ennen kaikkea kerännyt upeita kokemuksia. Mikä parasta, kaiken opintojen ohessa tehdyn työskentelyn esimerkiksi erillisprojektien parissa voi lisätä myös CV:een.
 4. Voit kehittää henkilökohtaisia taitojasi muutenkin kuin opiskelemalla
  Ennen kaikkea valitsemalla Xamkin voit kehittää ammatillista osaamistasi opiskelemalla sitä, mistä olet kiinnostunut ja mitä haluat tulevaisuudessa tehdä. Voit kuitenkin myös kehittää itseäsi ja taitojasi Xamkissa muutenkin kuin opiskelemalla. Esiintymis- ja keskustelutaitoja voit kehittää ryhtymällä esimerkiksi promoottoriksi. Promoottorit markkinoivat ammattikorkeakoulua erilaisissa tapahtumissa, kuten messuilla tai jopa festareilla. Toisinaan vieraillaan myös muissa oppilaitoksissa. Liikunta- ja harrastetuutorointi puolestaan kehittää ohjaustaitoja ja organisointikykyä sekä liikunnallista osaamista. Vertaistuutorit, jotka ohjaavat aloittavia opiskelijoita ja toimivat toisinaan esimerkiksi avustajina tapahtumissa, oppivat esimerkiksi organisointia, heittäytymistä ja rentoa asennetta! Toisaalta järjestötoiminnasta kiinnostuneet voivat pyrkiä mukaan opiskelijakunnan toimintaan oppimaan, kehittämään itseään ja hyödyntämään olemassa olevaa osaamistaan.
 5. Xamk tavoittelee tietään tähtiin
  Xamk on oivallinen valinta, mikäli haluaa opiskella ammattikorkeakoulussa, joka pyrkii jatkuvasti kehittämään itseään. Xamk ei tyydy pysymään paikallaan ja tekemään asioita niin, kuin ne on aina tehty. Päinvastoin, Xamk on avoin uusille asioille ja mahdollisuuksille ja se huomioi myös opiskelijoidensa näkemyksiä asioiden kehittämisessä. Xamk suuntaa katsettaan tulevaan ja pyrkii olemaan askeleen edellä muita.

 

5 syytä opiskella tradenomiksi

 1. Jos olet kiinnostunut taloudesta ja haluat esimerkiksi tulevaisuudessa yrittäjäksi, liiketalous tarjoaa kattavan perusosaamisen niin taloushallinnosta kuin markkinoinnistakin. Toisaalta, vaikket koskaan yrittäjäksi ryhtyisikään, opit elintärkeitä yrittäjyyteen ja liike-elämään liittyviä asioita, joista hyödyt myös työntekijänä.
 2. Liiketalouden tutkinto tarjoaa laajat työllistymismahdollisuudet, sillä tradenomina voit työskennellä useissa eri paikoissa. Sanottakoon myös, että vaikka valitsisit erikoistumissuunnaksi esimerkiksi markkinoinnin, voit silti työskennellä taloushallinnon tehtävissä.
 3. Liiketalous mahdollistaa laajan verkostoitumisen, sillä liiketalouden tutkinnossa tehdään paljon yritysyhteistyötä toimeksiantojen ja projektien muodossa.
 4. Opintojaksot sisältävät muutakin kuin luentoja, sillä esimerkiksi markkinoinnin kurssilla voi päästä osallistumaan myyntikilpailuun!
 5. Liiketalous tarjoaa myös näkemystä yhteiskunnallisiin asioihin, sillä ymmärrät esimerkiksi mitä asioita kansantalous käsittää ja osaat ajatella asioita Suomen tasolla, mutta myös kansainvälisestä näkökulmasta.

5 asiaa, jotka olen oppinut opiskelun aikan

 1.  Suuntaa jo opintojen aikana katseesi tulevaan ja kulje kohti unelmiasi
  Opintojen aikana opin, että omia unelmiaan kohti kannattaa vain rohkeasti mennä ja tehdä juuri sitä, mikä itselle on tärkeää. Nyt opintojeni tullessa päätökseen, voin todeta, että tein opintojeni aikana hyviä päätöksiä liittyen tulevaisuuteeni. Olin mukana ammattikorkeakoulun kahdessa omassa hankkeessa, joiden kautta vahvistui, että projektityöskentely on todella sitä, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Kesätyöni onkin projektityötä ja työllistymiseen vaikutti vahvasti Xamkista saatu kokemus hanketyöskentelystä.
 2. On vahvuutta tehdä asioita yksin
  Olen aina ollut itsenäinen, mutta erityisesti ammattikorkeakouluaikana opin sen, että vaikka ryhmätyöskentely on usein inspiroivaa ja mukavaakin touhua, on todellakin vahvuutta myös tehdä asioita yksin. Aina ei kannata jäädä odottelemaan muita, vaan elää elämää itselleen ja tehdä ammattikorkeakoulussa valintoja ajatellen itseään. Ei ole väärin olla itsekäs joissain asioissa, jos ne voivat vaikuttaa tulevaisuuteesi tai työllistymiseesi. Mene rohkeasti mukaan ja ota haasteita vastaan. Tee edes yksi asia, jota et ole aiemmin kokeillut. Osallistu vaikka ryhmäliikuntatunnille. Saatat yllättyä, miten monta uutta tuttavuutta keräsit tai miten helppoa osallistuminen yksin todellisuudessa olikaan.
 3. Aina voi kehittyä
  Opintojen aikana oppi sen, että vaikka olisi esimerkiksi jo valmiiksi vahva esiintyjä, aina voi olla vieläkin parempi. Erityisesti esiintymistaidot ja rohkeus kehittyivät huimasti näiden kolmen vuoden opintojen aikana. Vaikka pidin itseäni luontevana puhujana ja esiintyjänä, huomasin, että opintojen aikana olleet esiintymiset ovat lisänneet rohkeutta äärettömän paljon. Löysin myös uusia tapoja vaikuttaa yleisöön esimerkiksi tekemällä esityksistä vuorovaikutuksellisempia.
 4. Joskus pienikin on suurta
  Xamk mahdollistaa paljon, kun vain osaa avata silmänsä. Opintojen aikana ei tarvitse vielä olla ammattilainen edes omalla alallaan, eikä muissakaan toiminnoissa mihin lähtee mukaan. Toimin itse liikunta- ja harrastetuutorina ja myös vertaistuutorina. Toki taustaa itsellä on molempiin, mutta näiden myötä opin sen, että tärkeintä on uskoa siihen, että yhdelläkin ihmisellä on merkitystä kokonaisuuteen. Ennen kaikkea uskon, että toimintani hyödytti muita opiskelijoita, mutta myös koko oppilaitosta. Ilman aktiivisia vertaistuutoreita paljon jäisi tekemättä, mutta paljon jäisi myös tapahtumia ja liikuntavuoroja pitämättä ilman liikunta- ja harrastetuutoreita. Luota siihen, että kaikella mitä teet, on tarkoitus ja sen myötä tulee myös arvostusta ja paljon uusia kokemuksia.
 5. Tee valintoja itsellesi, älä muille
  Vaikka ammattikorkeakouluopinnot ovat myös ennen kaikkea muiden kanssa tekemistä ja monet toiminnot, kuten tuutorointi on myös muille tekemistä, muista kuitenkin pitää itsesi keskiössä. Opinnot ovat sinua itseäsi varten ja ainoa, jota sinun tulee haastaa ja jonka kanssa kilpailet, olet sinä itse. Ota osaa asioihin, jotka sinua kiinnostavat ja valitse pakollisten opintojen lisäksi opintojaksoja, joka sinua kiinnostavat. Vain niin voit kasvaa oman alasi ammattilaiseksi ja vahvistaa omaa osaamistasi asiantuntijatasolle.