Kotimaisen musiikin suurinta juhlaa, gaalamaista tunnelmaa ja pukuloistoa. Emma Gaala on musiikkituottajien järjestämä suomalaisen musiikin palkitsemistilaisuus, jota vietetään seuraavan kerran helmikuussa 2020. Tuleva gaala on järjestyksessään 34. Emma Gaala ja vuoden 2019 tavoin juhlaa vietetään Hartwall Arenan upeissa puitteissa. Xamk on saanut kunnian toimia jo kahden vuoden ajan yhtenä Emma Gaalan pääyhteistyökumppanina ja sopimusta on jatkettu vuoteen 2021 asti. Xamkilaisten kädenjälki ja työpanos näkyykin Emma Gaalan toteutuksessa usein eri tavoin. 

 

Yhteistyö Xamkin ja Emma Gaalan välillä on avannut ammattikorkeakoulumme upean ja ainutlaatuisen tilaisuuden tarjota opiskelijoille työelämälähtöisiä opetuskokemuksia laajasti eri-aloilta. Xamkilaiset ovat päässeet toteuttamaan Emma Gaalan sosiaalisen median markkinointia, suunnittelemaan vuoden tulokas-palkintoa ja iltapukuja Xamkilaisille palkintojenjakajille, haastattelemaan artisteja lehdistötilaisuuteen ja punaiselle matolle, järjestämään VIP-tilaisuuksia ja ikuistamaan gaalaa tapahtumana myös kulissien takaa. Tänä vuonna luvassa on esimerkiksi fysioterapeuttiopiskelijoiden projekti hyvinvointinurkkauksen toteuttamisesta backstagelle. Kaiken tämän lisäksi Xamkin opiskelijoita on nähty työharjoittelujaksolla musiikkituottajille, Emma Gaalalle on kirjoitettu opinnäytetyötä ja uusia, uskomattomia ovia on avautunut.

Xamkilaiset vuoden 2018 lehdistötilaisuudessa

Syksyllä 2019 peräti 70 opiskelijaa ilmoittautui Emma Gaalan someopintojaksolle, jossa keskeisenä tehtävänä oli tuottaa sosiaalisen median strategia tulevan gaalan markkinointiajanjaksolle. Opiskelijat muodostivat tiimit, joissa ideointi ja innovointi sai alkaa. Kaikki tiimit tekivät uskomattoman hienoa työtä ja Xamk saakin olla ylpeä opiskelijoistaan. Kaikkien upeiden ja vahvojen töiden joukosta valikoitui tuomariston keskuudesta kuitenkin tiimit, jotka todella pääsevät tekemään töitä musiikin suurimman juhlan parissa. Näillä kolmella tiimillä on edessään palkitsevat kolme kuukautta, joiden kokemukset ja opit säilyvät muistoissa pitkään.

 

Emma Gaala meininkejä voit seurata tulevina kuukausina Emma Gaalan sosiaalisesta mediasta ja Xamkin kanavista hashtagilla #xamkgoesemma. Tule seuraamaan miten me rakennetaan yhdessä huippu tahojen kanssa kotimaisen musiikin suurinta juhlaa!

 

-Viveka Tiitola, Viestintäharjoittelija, Xamk