Emma Gaalassa on vahvasti mukana Xamkin erilaiset opintoprojektit, kuten someviestinnän opintojakso. Xamk on toistamiseen yksi Emma Gaalan pääyhteistyökumppaneista. Joni Tamminen opiskelee Xamkissa liiketoiminnan data-analytiikkaa ja visualisointia ensimmäistä vuotta. Joni on mukana Xamk Goes Emma projektissa ja on yksi team Tykhen jäsenistä. Tykhe vastaa Emma Gaalaan liityvistä sometuksista Xamkin omissa kanavissa.

Joni haluaisi tulevaisuudessa järjestää tapahtumia ja luoda ihmisille audiovisuaalisia elämyksiä. Myös musiikkibisnes kiinnostaa.

Joni Tamminen opiskelee Xamkissa liiketoiminnan data-analytiikkaa ja visualisointia.

Hei Joni, olet mukana tekemässä Emma Gaalan someviestintää. Mitkä ovat fiilikset?

Projekti on tuntunut hyvältä jo alusta lähtien. Löysin itselleni hyvän tiimin ympärilleni, jonka kanssa työskentely sujuu hyvin. Fiilikset ovat mainiot.

Nuoresta asti olen kuunnellut musiikkia ja siitä on tullut osa arkeani. Haluaisin nähdä itseni järjestämässä tapahtumia ja audiovisuaalisia elämyksiä. Emma Gaalassa näen, miten tapahtuma rakentuu pala palalta.

Mitä tehtäviä olet päässyt tekemään?

Olemme tehneet Xamkin ja Emma Gaalan yhteistyöhön liittyviä päivityksiä sekä julkaisseet kilpailun jossa pääpalkintona voi voittaa lippupaketin Emma Gaalaan.

Mikä projektissa on parasta?

Projektissa parasta on olla mukana luomassa suomalaisen musiikin suurinta juhlaa sekä verkostoitumassa alan ihmisten kanssa.

Yksi mielenpainuvimmista päivistä oli, kun pääsimme voittajatiimien kanssa tutustumaan Emma Gaalan pääyhteistyökumppaneihin. Vierailimme mm. Sanomalla jossa saimme kuunnella Nelonen Median musiikkipäällikkö Jussi Mäntysaaren mietteitä. Toinen päivän kohokohta oli vierailu Universal Music Finlandilla Punavuoressa. Pääsimme kuulemaan markkinoinnin ammattilaiselta, kuinka tärkeä sosiaalinen media on myös artisteille.

Tulemme tekemään lähiaikoina Instagram Storyja siitä, kuinka puvustuksen opiskelijamme tuovat oman panoksensa Gaalaan ja työharjottelijan mietteitä Musiikkituottajilla.

Kannattaa seurata meitä siis somessa!

Mitä odotat Emma Gaalalta? Miten valmistaudut?

Odotan Gaala illalta mielenkiintoisia esityksiä, hyvää ruokaa ja seuraa. Valmistaudun kampaamalla viikset.

Mikä on tulevaisuuden haaveesi? Missä haluaisit työskennellä?

Tulevaisuudessa toivoisin löytäväni työpaikan musiikkibisneksestä. Haaveenani on olla Kirkan hologrammin manageri.

Kiitos haastattelusta ja onnea Emma Gaalaan 2019!

Lisätietoa Xamkista ja Emma Gaalasta löydät tästä.