”Olin noin vuoden verran miettinyt opintoja, jotka tarjoaisivat mahdollisuuden yhdistää liikunnan ja urheilun tuntemisen sekä palvelujen markkinoinnin ja myynnin kokemuksen työelämässä yli 20 vuoden ajalta. Kun tämä koulutus tuli tarjolle tiesin, että nyt se on menoa!”

Tietääkseni tätä koulutusta ei muualla Suomessa ainakaan vielä ole tarjolla. Mikkeli on kotikaupunkini ja olen oppinut tuntemaan Xamkin arvostettuna, osaavana ja kansainvälisenä oppilaitoksena. Merkittävä vetovoimatekijä oli lisäksi Active Life Labin osuus opinnoissa. Näin hyvää tilaisuutta en siis voinut jättää käyttämättä!

Varsinaisia pääsykokeita ei ollut. Hakijoiden tuli toimittaa monipuolinen portfolio osaamisestaan sekä mm. videohaastattelu itsestään. Kaikki tietysti englanniksi, koska se on opiskelukieli tässä koulutuksessa. Pelkästään hyvä, että nämä tehtävät jo osaltaan osoittivat suuntaa tuleville opinnoille.

Itsensä haastaminen innostaa

Opiskelu on monipuolista ja varsin tiivistä ja niin pitää ollakin, se valmentaa tulevaan työelämään varsin hyvin. Hienoa on myös se, että saa opiskella nuorempien ja innokkaiden opiskelijoiden seurassa. Positiivisin yllätys on kenties ollut se, kuinka kivuttomasti lopulta on pystynyt itsensä kääntämään ns. opiskelumoodiin muutaman kymmenen vuoden tauon jälkeen. Suosittelen kaikille, jotka opinnoista vielä haaveilevat myöhemmälläkin iällä!

Opiskelussa kiinnostavinta on jatkuva uuden oppiminen sekä omien, osittain vanhentuneidenkin tietojen päivittäminen. Uskoisin, että varsinaiset ikimuistoisimmat tapahtumat opinnoissa on varmaan vielä edessäpäin – luokkamme nuoremmat soturit hoitavat ansiokkaasti tätä sektoria vapaa-ajallaan, mutta enköhän vielä minäkin mukaan ehdi!

Itsensä haastaminen tuo rutkasti kiinnostavuutta opintoihin ja pitää sopivasti virettä yllä. Ympäristön ja arkisten olosuhteiden muutos tekee yleensä aina hyvää meille kaikille. Tärkeintä ehdottomasti on arjen sujuminen; luennot, tilat sekä muut opintoja tukevat palvelut ovat hyvin järjestetty.

Tietyllä tavalla myös suuruuden dynamiikka toimii hyvin, sillä Xamkissa ja täällä opiskelevissa on voimaa!

Sopii kaikille, joilla avoin kiinnostus uusiin asioihin

Yleensä hyvinvointipalveluista kiinnostuneille startti hyvinvoinnin sielunmaisemaan on varmaankin helpompi. Ei toki ole mikään edellytys ja lopultahan kaikki on omasta itsestä kiinni. Hyvinvointi on kuitenkin niin laaja konsepti, että sieltä löytyy paljon eri ulottuvuuksia tulevaisuuden työelämässä. Sopii kaikille, joilla on avoin kiinnostus kaikkeen uuteen sekä kyky poistua mukavuusalueelta aina välillä.

Suomessa ja globaalisti hyvinvointipalvelut ovat erittäin nopeasti kasvava palveluteollisuuden ala. Tätä taustaa vasten voisi sanoa, että työllisyysnäkymätkin ovat erittäin hyvät.

Työsarkaa varmasti riittää sekä julkisella että yksityisellä sektorilla, kolmatta sektoria unohtamatta.

 

Itselläni unelma-ammatteja on elämän aikana ollut jo useita. Mihinkään niistä en ole kuitenkaan halunnut jäädä jumittamaan. Tällä hetkellä yrittäjyys hyvinvointialalla tuntuu kiinnostavimmalta ja opinnotkin sitä hyvin tukevat. Aika näyttää!

Kimmo Aholainen, Wellbeing Management BBA.

Kirjoita kommentti

*