Moikka moi kaikille!

Mie oon Minja. Kotoisin Kouvolasta, tarkemmin sanottuna Kuusankoskelta, mutta oon asustellut myös Imatralla, Kuopiossa, Turussa ja nyt opintojen myötä Savonlinnassa. Aloitin nyt elokuussa 2020 sosionomi (AMK) -opinnot Savonlinnan kampuksella. Kyseessä on ihan uusi sosionomikoulutus, kouluhyvinvointi ja kuraattorityö, jossa painotetaan koulukuraattorin tehtävissä tarvittavaa osaamista.

Työskentelin useamman vuoden kaupan alalla, päivittäistavarakaupassa, osastovastaavan työtehtävissä, kunnes halu tehdä jotain aivan erilaista työtä kasvoi niin suureksi, että lähdin opintovapaan turvin opiskelemaan kasvatus- ja ohjausalalle viittomakielen ohjaajaksi. Viittomakielen ohjaaja opintojen aikana kiinnostuin suuresti koulumaailmassa työskentelystä.

Kun kuulin tästä aivan uudesta kouluhyvinvointiin ja kuraattorityöhön suuntautuvasta sosionomikoulutuksesta, kiinnostukseni vain kasvoi ja päätin hakea kevään 2020 yhteishaussa. Minut valittiin todistusvalinnassa opiskelijaksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun, tänne Savonlinnan kampukselle.

Opintojen toisella viikolla kävimme koko luokka höyrylaivaristeilyllä Saimaalla.

Tämän syksyn aikana Savonlinnan pieni, mutta kotoisa ja idyllinen kampus on tullut kivasti tutuksi. Liikkuminen kampuksella luonnistuu jo sujuvasti.

Opiskelupaikkana Savonlinnan kampus on kompakti kokonaisuus, josta löytyy kaikki tarvittava hyvään ja laadukkaaseen opiskeluun. Kampuksellamme on mm. oma kirjasto, lounasravintola Kaari, kuntosali sekä vapaa-ajan viettoon tarkoitettu ”olohuone” kellarissa, jossa voit pelata pelikonsoleita, lautapelejä tai vaikka biljardia. Lisäksi täältä löytyy erilaisia tiloja, joissa voit opiskella koulupäivän jälkeen, esim. tehdä ryhmätöitä.

Maisemat ja puitteet opiskelulle on kyllä aivan mahtavat!

 

Ja mainitsinko vielä, että kampuksemme sijaitsee aivan Savonlinnan keskustan tuntumassa, Saimaan rannalla. Luokkahuoneen ikkunasta näet kauniin maiseman Saimaalle Olavinlinnan kera. Maisemat ja puitteet opiskelulle on kyllä aivan mahtavat!

Opintojen alussa opiskelu ammattikorkeakoulussa jännitti. Mietin, miten pysyn kaiken tekniikan ja nuorten, juuri lukiosta valmistuneiden, opiskelijoiden perässä, sillä oma atk-osaaminen ja ylipäänsä tietokoneitten kanssa työskentely ei ole mitään kaikista tehokkainta. Opiskelijalla tulee olla oma kannettavatietokone mukana heti opiskeluiden alusta asti, sillä opiskelun kaikki kurssimateriaalit, tehtävät ja kurssille ilmoittautumiset tapahtuvat netin välityksellä erilaisia opintoalustaja/ohjelmia käyttäen.

Näiden asioiden kanssa et kuitenkaan ole yksin ja kaikki tarvittavat asiat käydään yhdessä läpi ensimmäisillä opiskeluviikoilla. Niin opettajat kuin omat luokkakaverit auttavat aina tarvittaessa, mikäli tulee ongelmia asiassa kuin asiassa. Xamkissa on hyvä yhteishenki, joka välittyy jo heti ensimmäisistä opiskelupäivistä lähtien.

 

5 hyvää syytä valita Xamk opiskelupaikaksi 

  1. Kampuksia neljällä eri paikkakunnalla (Savonlinna, Mikkeli, Kouvola, Kotka). Tämä mahdollistaa erilaisia yhteistyökuvioita ja toiminnan järjestämistä kaupunkien välillä, sillä olemme kuitenkin kaikki yhtä Xamk perhettä. Voit myös mahdollisesti suorittaa saman alan opintoja Xamkin eri kampuksilla.
  2. Xamkin kampuskaupungit eivät ole liian suuria omaan makuun. Itse tykkään Savonlinnan kampuksesta erityisen paljon, koska eri alojen opiskelijat tutustuvat hyvin toisiinsa niin kampuksella kuin kampuksen ulkopuolella. Savonlinnan kampus on kompakti kokonaisuus, jossa liikkuminen tulee nopeasti tutuksi. Savonlinna ei ole myöskään kaupunkina liian suuri, niinpä suurin osa opiskelijoista hengailevat vapaa-ajallaan samoissa tutuissa paikoissa.
  3. Opettajat ovat ammattitaitoisia ja ihanan ystävällisiä sekä avuliaita. Auttavat aina tarvittaessa ja ohjaavat oikean henkilön luokse, kuka tietää asiasta parhaiten. Opettajat ja opiskelijat tulevat helposti tutuiksi keskenään pienemmillä kampuksilla.
  4. Opiskelu on joustavaa. Jokainen varmasti löytää itselleen sopivimman tavan opiskella, sillä tarjolla päiväopintojen lisäksi myös monimuotokoulutusta ja verkko-opintoja. Myös etäopiskelun mahdollisuus ollut todella sujuvaa näin korona-aikana.
  5. Kampusten aktiiviset opiskelijayhdistykset tarjoavat paljon erilaisia opiskelijaetuja kampuskaupungin eri alojen yrityksissä sekä järjestävät opiskelijoille vapaa-ajan ohjelmaa.

 

Minja Rask
Sosionomi (AMK) , kouluhyvinvointi ja kuraattorityö 

Kirjoita kommentti

*