Eetu Lähteenmäki opiskelee neljättä vuotta Mikkelin kampuksella restonomikoulutuksessa. Ihan itsestään selvää ei Eetun päätyminen Mikkeliin ja Xamkiin ollut.

– Ensimmäisellä kerralla hain opiskelemaan Mikkeliin tietojenkäsittelyä. Lukiomenestykseni oli aika heikko ja vaikka pääsykokeet menivät hyvin, en päässyt sisään. Myöhemmin hain restonomikoulutukseen, johon oli luvassa lisäpisteitä leipomotyökokemuksen ansiosta.

– Suoritin valintakokeen Laurealla Leppävaarassa, joka oli minulla ykkösvaihtoehtona. Jäin viiden pisteen päähän. Halusin pääkaupunkiseudulle, jossa minulla oli paljon kavereita.

– Kakkosvaihtoehtoni oli Mikkeli ja tulin valituksi sisään. Aluksi minulla oli paljon ennakkoluuloja tänne muuttamisen suhteen, mutta missään vaiheessa en ole katunut. Päinvastoin olen yllättynyt positiivisesti kaikin puolin. Tämä on sopivan kokoinen ja viihtyisä kaupunki. Välimatkat ovat lyhyitä.

Mikä on ollut mielestäsi parasta restonomikoulutuksessa?

– Opiskelu on hyvin vapaata. Täällä opiskelija on kuin valtavan noutopöydän äärellä, josta voi valita mitä haluaa. Jokainen voi itse päättää, miten kerää opintopisteitä. Itse olen valinnut projekteja, tuutorointia ja kieliopintoja. Olen esimerkiksi esiintynyt tutkimus- ja kehityshankkeiden videoilla.

– Vieraat kielet ovat aina olleet minulle vahvuus, ja restonomikoulutuksessa pääsee hyödyntämään sitä osaamista. Ruoanlaitto ja leipominen ovat myös kiinnostaneet minua. Tässä koulutuksessa niitä pääsee katsomaan tarkemmin.

 

Eetu Lähteenmäki

Mikä on ollut opiskelussa yllättävintä?

– Ehkä eniten yllätti se, miten selvisin ensimmäisestä lukuvuodesta. Valitsin paljon vapaaehtoista opiskeltavaa, pääasiassa kieliä, jonka seurauksena koulupäivät olivat jopa 11 tunnin mittaisia. Kannattaa oikeasti vähän jaotella kurssivalintoja oman jaksamisenkin kannalta.

– Positiivista on ollut opiskelun käytännönläheisyys. Heti ensimmäisenä syyslukukautena oli 3 x 3 viikon jaksoa työssäoppimista eri ravintoloissa. Päästiin heti oman alan töihin!

– Opiskelu on muutenkin kiinnostavaa. Usein opiskellaan ensin teoriaa ja sitten puretaan ryhmissä, mitä on opiskeltu. Erilaisia opetusmenetelmä on paljon ja opettajilla on runsaasti havainnollistavia esimerkkejä omista kokemuksistaan.

Opintopisteitä urheilemalla

Eetu on menestyksekkäästi onnistunut myös yhdistämään liikunnan ja opiskelun.

– Vuoden ajan ohjasin koulun avointa lentopallovuoroa liikunta- ja harrastetuutorina. Urheilen sekä kerrytän opintopisteitäni samalla. Osallistuin myös Urheilun ja opiskelun yhdistäminen –opintojaksolle, jonka kautta olen päässyt Etelä-Savon Urheiluakatemiaan kehittämään omaa lajiani, lentopalloa.

– Urheiluakatemiassa on lajiharjoittelua ja pallotekniikkaa pari kertaa viikossa. Tästä raportoidaan koulun päässä ja tämä kirjallinen työ tuo opintopisteitä.

– Muutenkin kaikki opiskeluun liittyvät urheilutapahtumat, kuten opiskelijoiden SM-kisat, ovat olleet ikimuistoisia. Olen ollut mukana pesäpallossa, lentopallossa ja frisbeegolfissa. Jokainen opiskelija tekee omat valintansa, mihin ja miten paljon aikaansa käyttää. Tämä on ollut minun valintani.

 

 

Kirjoita kommentti

*