Meri Valta työskentelee Xamkissa projektipäällikkönä Xamkin luovien alojen tutkimusyksikössä. Tällä hetkellä Meri toimii kahdessa hankkeessa, joissa molemmissa on teemana yrittäjyys – hieman eri muodoissa. Toisen pääsisältönä on innostaa nuoria yrittäjyyteen erilaisten luovien kokeilujen kautta.

Hei Meri, kerrotko hieman itsestäsi ja mitä teet työksesi?

Olen Meri Valta, koulutukseltani muotoilija/palvelumuotoilija yamk ja työskentelen Xamkin luovien alojen tutkimusyksikössä projektipäällikkönä.

Milloin olet tullut Xamkiin töihin?

Xamkiin eli silloiseen Kyamkiin, tulin töihin vuonna 2014 muotoiluopintojen ohessa. Tein opinnäytetyön hankkeelle ja työllistyin sen jälkeen projektityöntekijäksi samaiseen hankkeeseen. Aiemmin olin opiskellut kuvallista ilmaisua sekä restaurointi-puusepän opintoja ja työskennellyt sisustussuunnittelijana. Olin myös perustamassa muotoilijoiden osuuskuntaa, jossa myös työskentelin erilaisten suunnittelu- ja kehittämisprojektin parissa pari vuotta. Nykyisten töiden ohessa jatkoin muotoiluopintoja ja suoritin palvelumuotoilun yamk-tutkinnon.

Mikä työtehtävissäsi on mielenkiintoisinta?

Monipuolisuus. Kehittämistyö on vaihtelevaa ja työn sisältöön pystyy myös paljon vaikuttamaan itse.

Työskentelet Kouvolan kampuksella. Mitä mielestäsi on parasta työpaikassasi?

Kouvolan kampuksella yhdistyy mielenkiintoisella tavalla historia ja tulevaisuus. Vanha kasarmialue muodostaa inspiroivan ympäristön yhdessä uuden ja modernin Pajan kanssa. Visuaaliselle ihmiselle täällä riittää aina uusia näkökulmia.

Kerrotko hieman tarkemmin hankkeista, joissa olet projektipäällikkönä?

Tällä hetkellä työskentelen kahdessa hankkeessa, joissa molemmissa on teemana yrittäjyys, hieman eri muodoissa. Toisen pääsisältönä on innostaa nuoria yrittäjyyteen erilaisten luovien kokeilujen kautta ja lisätä siten myös heidän tietoisuutta yrittäjyydestä ja sen eri muodoista. Lisäksi tässä hankkeessa vahvistetaan nuorten yrittäjyyspolkua toiselta asteelta korkea-asteelle. Toinen hanke keskittyy alustatalouteen ja erilaisiin digitalisiin palveluihin. Hankkeessa on pyritään lisämään maaseudun mikroyrittäjien kiinnostusta ja ymmärrystä kyseisistä ratkaisuista sekä kannustamaan yrittäjiä yhteisiin alustatalouden ratkaisuihin.

Miten työtehtäväsi ovat muuttuneet vuosien varrella?

Aloittaessani työskentelin projektityöntekijänä, jonka jälkeen tki-asiantutijana ja sittemmin projektipäällikkönä. Luonnollisesti vastuu on kasvanut.  Aiemmat roolit mahdollistivat keskittymisen vain annettuihin tehtäviin mutta nykyroolissa korostuu kokonaisuuksien hahmottamien ja projektin hallinta. On myös kyettävä delegoimaan, priorisoimaan ja innostamaan ihmisiä.

Ja keventävä juttu loppuun: mikä on parasta Kouvolassa/Kymenlaaksossa?

Ehdottomasti puhdas, monimuotoinen ja rentouttava luonto. Minkä lisäksi liikkumisen helppous, tänne on helppo tulla ja täältä pääsee helposti ja nopeasti ihan minne vaan.

Kiitos haastattelusta!