Pekka Malvela työskentee Xamkin Kotkan kampuksella tietoasiantuntijana. Pekka arvostaa työssään monipuolisuutta ja sitä, että voi olla yhteistyössä kaikkien alojen opiskelijoiden ja tutkimuksen kanssa – näin oppii uutta päivittäin. Uudesta kampuksesta Pekka on mielissään ja näkee korkeakoulukirjastot uudenlaisiksi oppimisympäristöiksi.

 

Pekka Malvela työskentelee tietoasiantuntijana Kotkan kampuksella.

Hei Pekka, kerrotko hieman itsestäsi ja työtehtävistäsi?

Tietoasiantuntija ja Kotkan kampuskirjaston palveluvastaava. Työtehtäviin kuuluvat julkaisemiseen liittyvät asiat, kuten julkaisusarjat, julkaisutiedonkeruu, rinnakkaistallentaminen ja opiskelijoiden ja henkilökunnan opastaminen tutkimustiedon lähteille.


Milloin olet aloittanut Xamkissa?

Minä tulin alun perin määräaikaiseen tietokantaprojektiin töihin Kyamkin kirjastoon vuonna 2003. Olin opiskellut informaatiotutkimusta, ja kun samaan aikaan tuli tietoasiantuntijan paikka auki Kyamkissa, niin olin sitä pätevä hakemaan ja sain paikan ja saatoin jatkaa Kyamkissa.

 

Työskentelet Kotkan kampuksella. Mitä mielestäsi on parasta työpaikassasi?

Hyvä kombo yhteisö. Kirjastossa olemme kaikkien alan opiskelijoiden ja opetuksen ja tutkimuksen kanssa läheisesti yhteistyössä ja siinä samalla itsekin oppii aina uutta ja pysyy jollain tapaa kärryillä eri alojen trendien kanssa.

 

Uusi kampus on tulossa. Mitä mieltä olet siitä?

Siitä tulee tosi hieno. Tähän saakka Kotkan kampuskirjaston on ollut kampusrakennuksessa toisessa päädyssä vähän niin kuin pussin perällä. Uudella kampuksella kirjasto on ”seinätön”, eli kirjasto on avoin ja helposti lähestyttävä paikka keskellä kampuksen sydäntä. Seinättömyydestä huolimatta rauhalliseen opiskeluun kirjaston läheisyydessä on tilat suunnitteilla myös.

 

Kirjastot muuttuvat ja yhä enemmän ja ne ovat myös tapahtumakeskuksia. Onko tämä muutos tullut jäädäkseen? Mitä muita muutoksia alalla tulee tapahtumaan?

Ei se näin mene korkeakoulukirjastoissa, kaupunginkirjastot varmaankin muuttuvat yhä enemmän tapahtumakeskuksiksi. Korkeakoulukirjastot ovat jo ja muuttuvat yhä enemmän oppimisympäristöiksi, joissa on inspiroivaa opiskella ja työskennellä aineistojen ja opastavan henkilökunnan läheisyydessä.

 

Kiitos haastattelusta!