Kuka olet ja mitä opiskelet?

Olen Anne Loponen Mikkelistä. Opiskelen monialainen toimintakyvyn edistämisen ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Opinnot aloitin syksyllä 2017.

 

 

Millainen on aiempi koulutuksesi ja työkokemuksesi?

Olen opiskellut lääkintävoimistelijaksi Savonlinnan terveydenhuolto-oppilaitoksessa ja valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2010 Mikkelin ammattikorkeakoulusta.

Olen toiminut vuodesta 1989 nykyisen Essoten fysioterapeuttina erikoissairaanhoidon eri erikoisaloilla, kotikuntoutuskoordinaattorina sekä hanketyössä ESSO-kuntoutuksen hankekoordinaattorina ja OSSI-hankkeessa kehittäjänä.

Miksi valitsit monilaisen toimintakyvyn edistämisen YAMK-koulutuksen?

Valitsin juuri tämän koulutuksen, sillä sen sisältö oli juuri sitä, mitä kotikuntoutuskoordinaattorina tein ja koska kaipasin lisää osaamista kehittämistyöhön.

Miksi valitsit Xamkin opiskelupaikaksi?

Asun ja työskentelen Mikkelissä, mistä on helppo liikkua Xamkin eri kampuksille. Lisäksi Xamk oli jo ennestään tuttu AMK-opintojen ajalta.

Millaista on opiskella YAMK-tutkintoa?

Erittäin antoisaa varsinkin moniammatillisesti edustavassa ryhmässä. Opinnot herättävät halun perehtyä asioihin syvemmin ja kehittää itseään koko ajan. Kovasti saa välillä tehdä työtä, mutta onnistumisen kokemukset ovat mahtavia.

Mikä on ollut kiinnostavinta opiskelussa?

Kiinnostavaa on se, että opiskelutehtävät saa linkitettyä vaivattomasti suoraan työhön ja näkee heti, kuinka opiskelu tukee työntekoa ja päinvastoin.

Miten opiskelun ja työn yhteensovittaminen on onnistunut?

Vaativa työ jättää välillä harmittavan vähän puhtia tehdä opiskelutehtäviä iltaisin ja viikonloppuisin. Aikuiset opiskelevat lapset tarjoavat vertaistukea opiskelevalle äidille. Ainakin opintojen loppuvaiheessa tarvitsen opintovapaata voidakseni keskittyä opinnäytetyöhön ilman työpaineita.

Miksi mielestäsi kannattaa opiskella YAMK-tutkinto?

Jos johtaminen tai kehittäminen kiinnostaa perustyötä enemmän, niin tutkinto antaa mahdollisuuden hakeutua erilaisiin työtehtäviin. Ja itsensä kehittäminen kannattaa aina! Uskon siihen, että elinikäinen oppiminen on mahdollista.

Mikä on mielestäsi parasta Xamkissa?

Monipuolinen tarjonta Master-opintojaksoja.

Ovatko opinnot edistäneet uraasi tai antaneet uutta nykyisiin tehtäviisi?

Uusia työtehtäviä on varmasti tulossa ja kehittämisosaaminen on helpottanut selvästi jo nykyisessä työssä toimimista. Opiskelun myötä asioita ja ilmiöitä hahmottaa laajemmassa mittakaavassa ja esimerkiksi verkostoissa työskentely on antoisampaa.

Kirjoita kommentti

*