Olemme ensimmäisen vuoden sairaanhoitajaopiskelijoita Savonlinnan kampukselta. Yhtenä opintojaksona meillä on jo syksyllä alkanut English for Health Care, johon liittyy ”perusopiskelujen”, kuten sanakokeiden ja kirjoitelmien, lisäksi hieman tavallisesta poikkeavaakin tehtävää.

Brigham Young University sijaitsee Utahissa, USA:ssa. Siellä on opiskelijoita monesta eri maasta. Xamk (aikaisemmin Mamk) on tehnyt yhteistyötä Brigham Young Universityn sairaanhoitajaopiskelijoiden kanssa jo kuutena vuotena. Nyt mm. meidän ryhmä sai mahdollisuuden yhteistyöhön. Tarkoituksena on siis aluksi pitää yhteyttä heihin sähköpostin ja Skypen välityksellä. Toukokuussa BYU:n opiskelijat tulevat vierailemaan tänne Savonlinnaan. Lisäksi teemme videoita, joissa esittelemme kouluamme, kaupunkiamme sekä kulttuuriamme.

Tiistaina 7.2. soitimme ensimmäiset Skype-puhelut. Kirjaston iPadit oli laitettu valmiiksi iltapäivää varten, jotta tunti sujuisi mahdollisimman hyvin. Yllätys yllätys yhteyksien kanssa oli ongelmia, mutta lopulta nekin saatiin toimimaan, ja jokainen pääsi juttelemaan omalle yhteyshenkilölleen.

Me juttelimme sosiaalisen ja iloisen 20-vuotiaan tytön kanssa, joka oli aikaeron takia herännyt aikaisin aamulla voidakseen puhua meille. Hermoilimme aikaisemmin heikohkoa englannin kielen taitoamme ja pelkäsimme puheenaiheiden loppuvan kesken ja aiheuttavan kiusallisen hiljaisuuden. Päinvastoin odotuksiamme, saimme hyvän keskustelun aikaiseksi, juttelu oli rentoa ja hauskaa, sekä aika tuntui menevän nopeasti.

Odotamme jännityksellä seuraavaa Skype-puhelua sekä kevään tapaamista.

 

Sairaanhoitajaopiskelijat Emma Koukkari, Tebarek Peltonen, Mandi Mehtälä