YAMK-koulutuksesta saa konkreettista hyötyä niin oman suunnitteilla olevan yritysidea työstämiseen, olemassa olevan yritystoiminnan kehittämiseen tai oman sisäisen yrittäjyyden ja asiantuntijuuden syventämiseen.

Olen Minna Stenman ja työskentelen Saimaan ammattiopisto Sampossa liiketoiminnan lehtorina taloushallinnon aineiden parissa. Tämän lisäksi olen pienellä osuudella Heinolan Heila Oy:n osakas ja hallituksen jäsen.

Työhistoriaani kuuluu opetustyön lisäksi mm. tilitoimistoalan yrittäjyyttä, koulutusprojektien koordinointia yksityisellä sektorilla sekä controllina toimimista pienessä konsernissa.

Aiempia opintoja on kertynyt tradenomitutkinnon lisäksi mm. ammatilliset opettajaopinnot ja satunnaisia yliopisto-opintoja laskennan ja verotuksen teemoista.

Koulutuksen sisällössä edetään yrittäjyyden ja suunnittelun elinkaarella

Huomatessani somessa Xamkin mainoksen uudesta Yrittäjyys -koulutuksesta – kolahti heti! Minulle oli tullut halu ja tarve kehittää itseäni ja saada uutta näkemystä ja osaamista yritystoiminnan ja erityisesti yrittäjyyden eri osa-alueilta. Perehtyessäni tähän Yrittäjyyden YAMK-koulutuksen sisältöön, kiinnostuin kokonaisuudesta välittömästi. Koulutuksen sisältö vaikutti erittäin mielenkiintoiselta. Toisaalta poikkeavalta ja uudenlaiselta, koska koulutus selkeästi etenee yrittäjyyden suunnittelun ja toteutuksen elinkaarta. Sisällössä kiinnosti yrittäjyys, liiketoiminnan kehittäminen ja verkostoituminen.

Opinnot ovat vielä melko alkuvaiheessa, mutta ne ovat jo nyt tuoneet paljon uutta näkemystä ja sisältöä omaan työhöni sekä hallitustyöskentelyyni ja yritystoiminnan kehittämiseen. Koulutuksen kautta pääsen paneutumaan ja ”mylläämään” perusteellisesti oman yrityksen toimintoja ja toki kehittämään osaamistani. Näin toivottavasti saan jalkautettua opittua ja konkreettisia oppimistehtäviä käytäntöön.

YAMK-koulutuksen aihealueet ovat mielenkiintoisia. Opintojaksoilla saa todellakin perehtyä yrittäjyyden eri osa-alueisiin aina yritystoiminnan ideoinnista tulevaisuuden kehittämiseen. Näistä todella saa konkreettista hyötyä niin oman suunnitteilla olevan yritysidea työstämiseen, olemassa olevan yritystoiminnan kehittämiseen tai oman sisäisen yrittäjyyden ja asiantuntijuuden syventämiseen.

YAMK-tutkinto avaa uusia mahdollisuuksia

Ajankäyttö työn ohella opiskeluun on toki aina haaste, mutta kun oma motivaatio ja asenne on opiskelumyönteinen, niin aika riittää kyllä. Hyvä oma sisäinen kalenteri helpottaa omaa arkea ja opintojen etenemistä. Toki koulutuksen sisältö antaa myös mahdollisuutta omalle etenemiselle, mutta ehdottomasti suosittelen etenemään alkuperäisen etukäteen mietityn suunnitelman mukaisesti. Itse olen miettinyt myös opintovapaajaksoa tulevaisuudessa, jotta pääsen keskittymään ja perehtymään vain opintojen mielenkiintoiseen maailmaan.

Yrittäjyyden YAMK-koulutusta suosittelisin erityisesti yritystoiminnassa jollakin tapaa mukana oleville henkilöille. Henkilöille, jotka miettivät oman yrityksen perustamista, ovat mukana yritystoiminnassa yrittäjinä tai muuten vastuu tehtävistä sekä yleisesti henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita yritystoiminnasta oman asiantuntijuuden tai sisäisen yrittäjyyden kautta.

Heittäydy yrittäjyyden ja yritystoiminnan kehittämisen maailmaan!

 

Vaikka itselleni ensisijainen lähtökohta on ollut oman itseni ja osaamiseni kehittäminen ja edelleen osaamiseni hyödyntäminen niin omassa opettajan työssä kuin Heilan kehittämisessä, niin toki tavoitteena on myös YAMK-tutkinnon suorittaminen. Se avaa vielä uusia mahdollisuuksia niin nykyisessä kuin mahdollisissa uusissakin työrooleissa.

Suosittelen, jos olet motivoitunut itsesi kehittämisessä, haluat heittäytyä yrittäjyyden ja yritystoiminnan kehittämisen maailmaan ja olet valmis haastamaan itsesi toteuttamaan unelmaasi.

Minna Stenman, Yrittäjyys, tradenomi (ylempi AMK)