Xamkin podcastit Soundcloudissa ja Spotifyssa

Miten löydät oman alasi? Kuinka pärjäät etäopiskelussa? Miten pidät yllä keskittymistä? Miten vältät vetkuttelun? Entä miten voit yhdistää ammattimaisen urheilun ja tavoitteellisen opiskelun? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen etsitään vastauksia Xamkin podcasteissa.

Löydät podcastit tältä sivulta sekä SoundCloudista että Spotifysta. Xamk löytyy nimellä Xamk Podcast. Podcasteja toteuttavat Xamkissa eri yksiköt ja ne käsittelevät eri aiheita koulutuksesta tutkimukseen ja kehittämistoimintaan.

FAQ Opintopsykologit Saure & Häkkilä

Podcast-sarjassa Xamkin opintopsykologit Karoliina Saure ja Mari Häkkilä keskustelevat ajankohtaisista aiheista, jotka mietityttävät korkeakouluopiskelijoita, kuten opiskeluun, oppimiseen ja hyvinvointiin liittyvät kysymykset. Podcast-sarjassa pyritään löytämään ratkaisuja yleisimpiin opiskelua koskeviin kysymyksiin, joita opiskelijoilla on herännyt.

Podcastin jaksot:

 1. Etäopiskelu
 2. Aloittamisen vaikeus
 3. Keskittyminen ja vireystilan ylläpitäminen 
 4. Motivaatio 
 5. Stressi 
 6. Hengittäminen itsesäätelyn tukena 
 7. Jännittäminen
 8. Yksinäisyys 
 9. Opinnäytetyö
 10. Itsemyötätunto opinnoissa
 11. Tervetuloa ammattikorkeakouluun 
 12. Opiskelutekniikat
 13. Ajankäytön suunnittelu ja kalenterointi 
 14. Ryhmätyöt
 15. Ammatinvalinta   
 16. Valmistuminen  

In English: 

 1. Welcome to the University of Applied Sciences

Tunne huominen –podcastissa otetaan selvää, miten oma ala löytyy ja miksi huomisesta ei tarvitse huolestua.

Podcastia juontaa Ilona ja ääneen pääsevät eri alojen asiantuntijat – Xamkin opettajat, tutkijat sekä tietysti opiskelijat. He kertovat minkälaista opiskelu ammattikorkeakoulussa oikeasti on, miten vastuullisuus ja kestävä kehitys vaikuttavat työelämään ja opiskeluihin sekä mitä valmistumisen jälkeen tapahtuu.

Podcastin jaksot:

 1. Tulevaisuuden työelämätaidot
  Mikä työelämässä muuttuu? Mitä siitä tulisi tietää, miten siihen voi valmistautua ja miten oma ala kannattaa valita? Vieraana mm. säveltäjä, keksijä, yrittäjä ja kirjailija Perttu Pölönen.
 2. Työelämäyhteistyöt
  Kaikissa koulutuksissa tehdään paljon yhteistyötä yritysten ja muiden organisaatioiden kanssa. Minkälaista yhteistyö on, miksi se on tärkeää oppimisen ja uran kannalta ja mitä yllättäviäkin oppia siitä voi saada?
 3. Opiskelijan jaksaminen
  Opiskeleminen on iso ja merkityksellinen osa arkea, mutta elämässä on paljon muutakin – harrastukset, perhe, työ ja parisuhde. Miten opiskelijat jaksavat ja miten on hyvinvoinnin laita?
 4. Vastuullisuus
  Ympäristömuutos, kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat nykyään osa kaikkia elämänalueita. Miten yksittäinen ihminen voi vaikuttaa?
 5. Valmistumisen jälkeen
  Ihana opiskeluaika menee nopeammin kuin etukäteen ehkä luuletkaan. Mitä valmistumisen jälkeen? Yksi vaihtoehto on yrittäjyys.

Yrittäjyyden huominen

Xamkin Yrittäjyyden huominen podcastissa puhutaan yrittäjyydestä ja kehittämisestä. Vierailijoina on yrittäjiä, jotka keskustelevat kehittämisestä käytännön esimerkein omaan kokemukseensa perustuen. Huippuasiantuntijat pohtivat kehittämistä laajemmin tutkimuksiinsa nojaten. Useissa keskusteluissa pohditaan, mikä on asiakkaalle tärkeää ja mitä on käyttäjälähtöinen kehittäminen.

Puhetta yrittäjyydestä ja kehittämisestä – ole hyvä!

Sarjan jaksot:

 1. Palvelumuotoilu ja nopeat kokeilut
 2. Suunnitellen ja suoraan toimintaan
 3. Mitä se tarkoittaa, kun yrityksessä palvelumuotoillaan?
 4. Miten pienikin yrittäjä saadaan verkkoon – vai pitäisikö internet räjäyttää?
 5. Asiakasarvon äärellä, osa 1 (tekstiversio pdf)
 6. Asiakasarvon äärellä, osa 2 (Tekstiversio pdf)

Geropodi

Xamkin geronomiopiskelijoiden ajatuksia opinnoista, ikääntymisestä ja sen merkityksestä. Ja ei hätää, jos et vielä tiedä mikä on geromoni – tämän podcast-sarjan myötä se selviää!

Lisätietoja Xamkin geronomikoulutuksesta osoitteesta www.xamk.fi/geronomi

 1. Geropodi – Kun minusta tuli xamkilainen 
 2. Geropodi – Monimuoto-opiskelijan elämää 
 3. Geropodi – Opintojen monipuolisuus ja terveysliikunta 
 4. Geropodi – Valmistuneen geronomin terveiset 
 5. Geropodi – Valmistuneen geronomin terveiset, osa 2
 6. Geropodi – Jäähyväisjakso  
 7. Geropodi – Ikääntyneet ja liikunta – osa 1 

Xamk tutkii ja kehittää

Xamk tutkii ja kehittää -podcastissa tehdään tutuksi Xamkin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa eri näkökulmista. Tuomme esiin tutkimusta ja käytännönläheistä kehittämistyötä, jonka tavoitteena on Kaakkois-Suomen elinvoiman vahvistaminen.

Asiantuntijamme kertovat omin sanoin ja yhdessä mielenkiintoisten haastateltavien kanssa, mitä TKI-toimintamme on ja missä kaikkialla kädenjälkemme näkyy.

 1. JohtoPäätös: Pelilliset menetelmät perehdyttämisessä 
 2. Johtopäätös: Restonomi ennen ja nyt! 
 3. Johtopäätös: Seksuaaliväkivalta työpaikalla 
 4. Asuinalueiden yhteisöllisyyttä rakentamassa – yhteisömanagerin opas
 5. Johtopäätös: Työhyvinvointi ja hyvinvointi  
 6. Johtopäätös: Pelillisyyttä luomassa, osa 1
 7. Johtopäätös: Pelillisyyttä luomassa, osa 2
 8. Johtopäätös: Yhteiskehittämistä
 9. Hyvinvoivaa yhteisöä rakentamassa – näin kehität oppilaitoksesi tutortoimintaa (voit myös lukea podcastin pdf-tiedostosta Hyvinvoivaa yhteisöä rakentamassa )

Matkalla tulevaisuuden työelämään

Human hand touching with artificial intelligence robot.

Suuret megatrendit, kuten teknologian kehittyminen, kestävyysvaje ja väestön ikääntyminen, muuttavat koko maailmaa. Miltä näyttää tulevaisuuden työelämä näiden isojen muutosten keskellä? Entä mitä meidän tulisi tehdä juuri nyt valmistautuaksemme noihin muutoksiin? Matkalla tulevaisuuden työelämään -podcasteissa pohditaan tätä eri näkökulmista ja tutustutaan ilmiöihin, jotka ovat tulevaisuudessa läsnä meidän kaikkien työarjessa.

 1. Matkalla tulevaisuuden työelämään: Miltä se näyttää ja millaista osaamista tullaan tarvitsemaan?