me <3 (opiskelija)yrittäjyys

Xlab Kotka –tila tulee olemaan vahvemmin opiskelijoiden käytössä vuonna 2020Xlabille ovat tervetulleita työskentelemään opiskelijayhteisöt, opiskelijoiden (ja henkilökunnan) omat yritykset. Tilaa on myös mahdollista käyttää opiskeluihin liittyvien projektien työstöön. Painopistettä siirretään tapahtumista opiskelijayrittäjyyteen.

Xlab Kotka tila on käytössä opiskelijoiden yhdistystoimintaan, projektitöihin sekä opiskelijoiden omien yritysten käyttöön. Xlabilla halutaan edistää Xamkin opiskelijoiden omaa yrittäjyyttä sekä tehdä tilaa opiskelijoiden omien projektien toteutukseen ja pilotoida erilaisia tapoja yrittäjyyden edistämiseen. Xlabille ovat tervetulleita myös henkilökunnan omat sivutoimiset yritykset. Tilojen käytössä käytetään samaa linjausta kuin Xamkin muissakin toimipisteissä.

TAPAHTUMAT

Tiloissa on mahdollista vieläkin järjestää erilaisia tilaisuuksia, mutta se ei ole enää tilan pääasiallinen tarkoitus. Aulatila on käytössä erilaisiin tilaisuuksiin.

Tiloissa on vuonna 2019 järjestetty mm.

Tulevaisuuden Duuni -kurssi. Kurssi toteutettiin 15.2.-9.4.2019 ja kurssi sisälsi neljä lähipäivää. Kurssilla opiskelijat saivat aitiopaikan vinkit siihen, miten parantaa omia mahdollisuuksiasi kesätöiden, harjoittelupaikkojen tai vakituisen työn saamiseksi.

– Ekamin opiskelijoiden verkostoitumis- sekä työpajatapahtumia. Ekamin musiikkioppilaat ovat tutustuneet Xlabilla esimerkiksi paikallisten yrittäjien tarinaan ja saivat mentorointia oman työuran kehittämisessä. Liiketalouden oppilaat osallistuivat Xlabilla työpajaan, jossa pohdittiin tulevaisuuden työhaaveita ja mitä nuoret haluaisivat Kantasataman kehitykseltä.

Heräsikö kysymyksiä?

Ota yhteyttä

Takaisin hankesivulle

Jaa sivu