Yrittäjyyden ja innovaatioiden tutkimus- ja koulutusyksikköEdistämme yrittäjyyttä, yhteistyötä ja innovaatioita.

 

XENTREN KOULUTUKSET & VALMENNUKSET        TAPAHTUMIA        XENTREN KEHITYSHANKKEET        TUTUSTU XENTRELÄISIIN

PALVELUMME

PALVELUMME

Xentre on avoin ja kansainvälinen yrittäjyyden, liiketoiminnan ja innovaatioiden kehittäjä Xamkissa. Olemme sekä uusien yrittäjien että osaavan työvoiman ratkaisukeskeinen kasvattaja ja kouluttaja. Tarjoamme oppimista ja kokeiluja mahdollistavia palveluita yrittäjyys- ja innovaatioyhteistyön muodossa fyysisissä ja digitaalisissa ympäristöissämme Xamkin ulkopuolisille sidosryhmille sekä koko Xamkin organisaatiolle.

 

 

 

 

 

JOUSTAVAA TARJONTAA YRITYKSILLE

Olemme valmiita räätälöimään palveluita yritysten tarpeisiin!

Opiskelijamme voivat olla mukana hankkeissa opinnäytetyön tai harjoittelun merkeissä.

Asiantuntijamme auttavat, kun haluat testata, tutkia tai kokeilla uutta.

Täydennyskoulutus ja avoin AMK kehittävät organisaatiosi tai yksittäisen työntekijän osaamista.

lue lisää ja ota yhteyttä

Tutkimus- ja kehityspalvelua yrityksille

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopalvelut (TKI) perustuvat yhteistöin toteutettuihin hankkeisiin, joiden tuotokset ja tulokset ilmenevät mm. palveluina sekä asiakkaillemme hyödyllisinä tutkimustuloksina. Asiantuntijamme ja kumppanimme kehittävät yhteistöin Kaakkois-Suomen elinkeinoelämää, kansainvälistä yrittäjyyttä sekä yrittäjyys- ja innovaatioyhteistyötä.

TUTUSTU

Koulutukset ja valmennukset yrityksille

Tuotamme monipuolisia valmennuksia sekä alkaville että kokeneille yrittäjille ja yrityksille; kehitä johtamistaitoja ja tiimien tehokkuutta sekä paranna yrityksen muutoskykyä ja innovatiivisuutta. Opi lisää liiketoiminnan kannattavuudesta, yritystoiminnan analysoinnista ja rahoituskanavista. Pohdi yrittäjyysvalmiuksiasi, hyvinvointia, taloutta sekä myynnin ja markkinoinnin teemoja.

Tarkastele tarkemmin

Opiskelijayrittäjyys ja yritysyhteistyö

Xentre tukee ja kehittää opiskelijayrittäjyyttä Xamkissa. Olemme mukana järjestämässä tunnettuja yrittäjyystapahtumia sekä luomassa monenlaisia kohtaamispisteitä opiskelijoille ja yrittäjille; olisiko sinulla tarjota opinnäytetyö mahdollisuuksia, ottatko osaa Startup Fundiimme tukeaksesi opiskelijoidemme liikeideoita, etsitkö tekevää ja innokasta harjoittelijaa?

Tutustu ja ota yhteyttä!

AJANKOHTAISTA

Tästä haitarivalikosta löydät ajankohtaista materiaalia yritystoimintaan

APURAHAHAKUILMOITUS

Pienyrityskeskuksen tukisäätiö sr. jakaa vuonna 2022 apurahoja yrittäjyyteen ja pk-yrityksiin kohdentuvaan tieteelliseen ja soveltavaan tutkimukseen.

Apurahat julistetaan haettavaksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa ja Etelä-Savossa käynnistettävään ja toteutettavaan tieteelliseen ja soveltavaan tutkimukseen, joka käsittelee laaja-alaisen yrittäjyyden sekä pienten ja keskisuurten yritysten lainalaisuuksien tuntemista ja on yritysten liiketoiminnan kehittämisen kannalta tärkeää. Apurahalla tehtävän yrittäjyystutkimuksen tulee tukea Etelä-Savon alueen yrittäjyyden ja elinkeinoelämän kehittämistä.

Pyydämme potentiaaleja tutkijoita ja tutkimusryhmiä ottamaan yhteyttä säätiön asiamieheen.

 

Hakuaika päättyy keskiviikkona 30.9.2022 klo 16.15.

Pdf-muodossa olevan apurahalomakkeen saat tästä: apurahahakemus 2022

Lisätietoja antaa säätiön asiamies Tomi Heimonen, puh. 050 4732393, tomi.heimonen@xamk.fi

ETELÄ-SAVON YRITYSYHTEISTYÖOPAS

Oppilaitos-yritysyhteistyöoppaassa esitellään laajasti yhteistyö-mahdollisuuksia yritysten ja oppilaitosten välillä. Löydät siitä opiskelijayhteistyön vaihtoehdot, oppilaitosten asiantuntija-, tutkimus- ja tuotekehityspalvelut sekä osaamisen kehittämisen mahdollisuudet. Sähköisessä oppaassa on lisäksi linkkejä, joista löydät esimerkkejä toteutuksista sekä yhteyshenkilöistä.

Tämän oppaan toteutuksessa ovat mukana Ammattiopisto Samiedu, Etelä-Savon ammattiopisto Esedu, Etelä- Savon kauppakamari, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, Mikkelin yliopistokeskus MUC sekä Mikkelin ja Savonlinnan kesäyliopistot.

 

Pdf-muodossa olevan oppaan saat tästä:  Etelä-Savon Yritysyhteistyöopas

Tarvittavia yhteystietoja aiheeseen liittyen löydät oppaasta

 

XENTREN VALMENNUKSIA

Venture Hub - valmennus 22.9. 2022

LEAN-menetelmiä, sparrausta uusiin ideoihin, sekä kontakteja potentiaalisiin tiimiläisiin ja yritysverkostoihin. Valmennus sinulle, joka suunnittelet uutta liiketoimintaa ja olet kiinnostunut startup-menetelmistä

lue lisää ja ilmoittaudu

SYTY YRITTÄJÄKSI -VERKKOVALMENNUS 1.9.2022

SYTY YRITTÄJÄKSI -valmennus on tarkoitettu sinulle, joka mietit oman yrityksen perustamista tai olet oman yrittäjyytesi alkumetreillä. Valmennuksen aikana saat selkeyttä yrityksen perustamiseen, yritystoiminnan käynnistämiseen sekä sen kannattavaan toteuttamiseen. Opiskelijat saavat osallistumisensa vapaavalintaisiin yrittäjyys- ja innovaatiopintoihin (2 op). Valmennus on maksuton ja se täyttää starttirahan vaatimukset!

lue lisää ja ilmoittaudu

Johtajuuden hiomo

valmennamme yritysten omistajia, johtajia ja henkilöstöä vastuullisessa, ketterässä ja muutoksen johtamisessa. Parannamme pk yritysten kilpailu- ja muutoskykyä, johtamistaitoja ja vuorovaikutusta kehittämällä. Kehitämme kasvuhakuisen johtajuuden kehittämisen menetelmiä, foorumeita ja välineitä ja tarjoamme konkreettista valmennusta ja koulutusta hankkeeseen osallistuville.

lue lisää ja ilmoittaudu

 

tapahtumia

Liikeideakilpailu 2022 1.4. -24.11.2022

Rohkaisemme innovatiivisuuteen ja luovuuteen etsimällä, löytämällä ja palkitsemalla ideoita ja innovaatioita, joilla voidaan nähdä olevan kaupallista potentiaalia.

Lue lisää ja osallistu

SOMEVAIKUTTAMISEN MURROS 5.9.2022

Oletko ikinä miettinyt mitä vaikuttajamarkkinointi on? Tai keitä edes ne vaikuttajat ovat ja mistä heitä löytää? Entä kuinka sinä yrittäjänä voisit hyötyä vaikuttajamarkkinoinnista?

Lue lisää ja ilmoittaudu

NORDIC BUSINESS FORUM LIVE STREAM SAVONLINNA 20.-21.9.2022

Helsingistä striimattavan kansainvälisen puhujakavalkadin lisäksi NBF Live Stream Savonlinna -tapahtumassa pääsee nauttimaan paikallisesta -live-ohjelmasta ja -puhujista, sekä tutustumaan yritys-expoon.

Lue lisää ja osallistu

Business Kouvola 23.9.2022

Raino Kukkosen 70-vuotissäätiö ja yhteistyökumppanit haluavat nostaa kouvolalaisia yrityksiä huipulle, näkemyksien ja kokemuksien avulla sekä yhteistyöllä yli toimialarajojen. Tapahtuma kaikille itsensä ja yrityksensä kehittämisestä kiinnostuneille.

Lue lisää ja osallistu

Kasvu X -tapahtuma 9.11.2022

Mitä vaaditaan vuonna 2022 menestyvän kasvuyrityksen johtajalta? Mistä löytyvät pk-yritysten kasvun avaimet ja Kymenlaakson yrityskentän tulevaisuuden tähdet? Tapahtuma tarjoaa johtamisen kärkiajatuksia, inspiroivia puhujia ja loistavat mahdollisuudet verkottua!

Lue lisää ja osallistu

Lue blogejamme tästä

 

XENTREN KEHITYShankkeet

 

Muita Xamkin koulutuksia

Xamk Pulsen avoin AMK - kohti uutta alaa tai tutkintoa

Xamk Pulse avoin AMK sopii sinulle, jos haluat varautua työelämän muutoksiin, parantaa kilpailukykyäsi, tutustua uuteen alaan, pyrkiä kohti tutkinto-opintoja, opiskella harrastusluonteisesti, löytää uutta inspiraatiota tai pohtia opintovapaalle siirtymistä.

Lue lisää

Xamk Pulsen täydennyskoulutukset - kehitä ja syvennä ammattiosaamistasi

Osaava henkilöstö on kaikkien yritysten ja organisaatioiden tärkein asia. Varmista, että sinun tai yrityksesi osaaminen on ajan tasalla! Jos tarvitset räätälöityä koulutusta tai asiantuntijapalveluita, voit jättää yhteydenottopyynnön. Olemme sinuun yhteydessä.

Lue lisää

Lorem

OTA YHTEYTTÄ - ME PALVELEMME!

 

 

Kuvassa Tomi Heimonen.

 

Tomi Heimonen

Xentre TKI-yksikön johtaja

Patteristonkatu 3 D
50100 Mikkeli

tomi.heimonen@xamk.fi
+358 50 473 2393

 

 

Kuvassa Minna Lehesvuori

 

Minna Lehesvuori

Xentre kehityspäällikkö
Opiskelijayrittäjyys ja startupit

Paraatikenttä 7
45100 Kouvola

minna.lehesvuori@xamk.fi
+358 44 702 8512

 

 

 

Heta Vilen

Xentre sidosryhmäpäällikkö

Paraatikenttä 7, 45100 Kouvola

Patteristonkatu 3 D, 50100 Mikkeli

heta.vilen@xamk.fi
+358 44 702 8973