Yrittäjyyden ja innovaatioiden tutkimus- ja koulutusyksikköEdistämme yrittäjyyttä, yhteistyötä ja innovaatioita.

 

XENTREN KOULUTUKSET & VALMENNUKSET        TAPAHTUMIA        XENTREN KEHITYSHANKKEET            TUTUSTU XENTRELÄISIIN

PALVELUMME

Xamk xentre

Yritysten liiketoiminnan kehittäjätiimi Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Xamkissa on Xentre, joka kokoaa tarjoamamme palvelut ja tuottaa niitä yritysten tarpeisiin. Xentren kautta löydät mm. yrityksille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille suunnattuja maksuttomia koulutuksia, tapahtumia sekä valmennuksia – sekä verkostoitumista ja kokeiluja tukevia avoimia oppimisympäristöjä. Ammattikorkeakoulumme tarjoaa myös ideat lentoon saavaa opiskelijayhteistyötä!

 

 

 

 

 

Xentre tarjoaa yrityksille

Tutkimus- ja kehityspalvelua

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopalvelut (TKI) perustuvat yhteistöin toteutettuihin hankkeisiin, joiden tuotokset ja tulokset ilmenevät mm. palveluina sekä asiakkaillemme hyödyllisinä tutkimustuloksina. Xentren ja Xamkin asiantuntijat sekä yrityskumppanit kehittävät yhteistöin Kaakkois-Suomen elinkeinoelämää, kansainvälistä yrittäjyyttä sekä yrittäjyys- ja innovaatioyhteistyötä.

Tehdään yhteistyötä!

Koulutuksia ja valmennuksia

Tuotamme monipuolisia valmennuksia sekä alkaville että kokeneille yrittäjille ja yrityksille; kehitä johtamistaitoja ja tiimien tehokkuutta sekä paranna yrityksen muutoskykyä ja innovatiivisuutta. Opi lisää liiketoiminnan kannattavuudesta, yritystoiminnan analysoinnista ja rahoituskanavista. Pohdi yrittäjyysvalmiuksiasi, hyvinvointia, taloutta sekä myynnin ja markkinoinnin teemoja.

Osallistu mukaan!

Opiskelijayrittäjyyttä ja yritysyhteistyötä

Xentre tukee ja kehittää opiskelijayrittäjyyttä Xamkissa. Olemme mukana järjestämässä tunnettuja yrittäjyystapahtumia sekä luomassa monenlaisia kohtaamispisteitä opiskelijoille ja yrittäjille; olisiko sinulla tarjota opinnäytetyö mahdollisuuksia, otatko osaa Startup Fundiimme tukeaksesi opiskelijoidemme liikeideoita, etsitkö tekevää ja innokasta harjoittelijaa?

Tutustu ja ota yhteyttä!

xamkin koottu tarjonta yrityksille

Räätälöidyt palvelut yrityksille

Opiskelijamme voivat olla mukana hankkeissa opinnäytetyön tai harjoittelun merkeissä.

Asiantuntijamme auttavat, kun haluat testata, tutkia tai kokeilla uutta.

Täydennyskoulutus ja avoin AMK kehittävät organisaatiosi tai yksittäisen työntekijän osaamista.

tutustu tarkemmin Xamkin yritysyhteistyöhön

Xamk Pulsen avoin AMK - kohti uutta alaa tai tutkintoa

Xamk Pulse avoin AMK sopii sinulle, jos haluat varautua työelämän muutoksiin, parantaa kilpailukykyäsi, tutustua uuteen alaan, pyrkiä kohti tutkinto-opintoja, opiskella harrastusluonteisesti, löytää uutta inspiraatiota tai pohtia opintovapaalle siirtymistä.

Lue lisää

Xamk Pulsen täydennyskoulutukset - kehitä ja syvennä ammattiosaamistasi

Osaava henkilöstö on kaikkien yritysten ja organisaatioiden tärkein asia. Varmista, että sinun tai yrityksesi osaaminen on ajan tasalla! Jos tarvitset räätälöityä koulutusta tai asiantuntijapalveluita, voit jättää yhteydenottopyynnön. Olemme sinuun yhteydessä.

Lue lisää

AJANKOHTAISTA

ETELÄ-SAVON YRITYSYHTEISTYÖOPAS

Oppilaitos-yritysyhteistyöoppaassa esitellään laajasti yhteistyö-mahdollisuuksia yritysten ja oppilaitosten välillä. Löydät siitä opiskelijayhteistyön vaihtoehdot, oppilaitosten asiantuntija-, tutkimus- ja tuotekehityspalvelut sekä osaamisen kehittämisen mahdollisuudet. Sähköisessä oppaassa on lisäksi linkkejä, joista löydät esimerkkejä toteutuksista sekä yhteyshenkilöistä.

Tämän oppaan toteutuksessa ovat mukana Ammattiopisto Samiedu, Etelä-Savon ammattiopisto Esedu, Etelä- Savon kauppakamari, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, Mikkelin yliopistokeskus MUC sekä Mikkelin ja Savonlinnan kesäyliopistot.

 

Pdf-muodossa olevan oppaan saat tästä:  Etelä-Savon Yritysyhteistyöopas

Tarvittavia yhteystietoja aiheeseen liittyen löydät oppaasta

APURAHAHAKUILMOITUS

Pienyrityskeskuksen tukisäätiö sr. jakaa vuonna 2022 apurahoja yrittäjyyteen ja pk-yrityksiin kohdentuvaan tieteelliseen ja soveltavaan tutkimukseen.

Apurahat julistetaan haettavaksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa ja Etelä-Savossa käynnistettävään ja toteutettavaan tieteelliseen ja soveltavaan tutkimukseen, joka käsittelee laaja-alaisen yrittäjyyden sekä pienten ja keskisuurten yritysten lainalaisuuksien tuntemista ja on yritysten liiketoiminnan kehittämisen kannalta tärkeää. Apurahalla tehtävän yrittäjyystutkimuksen tulee tukea Etelä-Savon alueen yrittäjyyden ja elinkeinoelämän kehittämistä.

Pyydämme potentiaaleja tutkijoita ja tutkimusryhmiä ottamaan yhteyttä säätiön asiamieheen.

 

Hakuaika päättynyt

Pdf-muodossa oleva apurahalomake: apurahahakemus 2022

Lisätietoja antaa säätiön asiamies Tomi Heimonen, puh. 050 4732393, tomi.heimonen@xamk.fi

valmennus

xentren järjestämiä valmennuksia

Johtajuuden hiomo

valmennamme yritysten omistajia, johtajia ja henkilöstöä vastuullisessa, ketterässä ja muutoksen johtamisessa. Parannamme pk yritysten kilpailu- ja muutoskykyä, johtamistaitoja ja vuorovaikutusta kehittämällä. Kehitämme kasvuhakuisen johtajuuden kehittämisen menetelmiä, foorumeita ja välineitä ja tarjoamme konkreettista valmennusta ja koulutusta hankkeeseen osallistuville.

lue lisää ja ilmoittaudu

Tapahtumia joissa Xentre on mukana

Finaalitilaisuus 24.11.2022 klo 12-14

Kilpailun finaali pidetään 24.11.2022 Xamkin Mikkelin kampuksella. Ilmoittaudu mukaan etänä/livenä viimeistään 16.11.2022!

Lue lisää

Kasvu X -bisnestapahtuma 9.11.2022

Bisneksen isoimman vaihteen saat päälle kasvu X tapahtumassa! Luvassa paikallisohjelmaa mm. Tapahtumatori- messualue, jossa paikalliset yrittäjät ja organisaatiot ovat esittelemässä toimintaansa sekä Business Dating osio, jonka puitteissa rohkaisemme kaikkia luomaan uusia verkostoja tapahtuman aikana. Lisäksi saat nauttia inspiroivista puhe-esityksistä teemaan liittyen

Lue lisää ja ilmoittaudu

Xentren kehityshankkeet

OTA YHTEYTTÄ - ME PALVELEMME!

 

 

Kuvassa Tomi Heimonen.

 

Tomi Heimonen

Xentre TKI-yksikön johtaja

Patteristonkatu 3 D
50100 Mikkeli

tomi.heimonen@xamk.fi
+358 50 473 2393

 

 

Kuvassa Minna Lehesvuori

 

Minna Lehesvuori

Xentre kehityspäällikkö
Opiskelijayrittäjyys ja startupit

Paraatikenttä 7
45100 Kouvola

minna.lehesvuori@xamk.fi
+358 44 702 8512

 

 

 

Heta Vilen

Xentre sidosryhmäpäällikkö

Paraatikenttä 7, 45100 Kouvola

Patteristonkatu 3 D, 50100 Mikkeli

heta.vilen@xamk.fi
+358 44 702 8973