Yrittäjyyden ja innovaatioiden tutkimus- ja koulutusyksikköRakennamme tulevaisuuden yrittäjyyttä, innovaatiotoimintaa ja elinvoimaa.

 

XENTREN KOULUTUKSET & VALMENNUKSET        TAPAHTUMAT JA TILAISUUDET        XENTREN KEHITYSHANKKEET            TUTUSTU XENTRELÄISIIN

PALVELUMME

Xamk xentre

Xamk Xentren strategisena painopisteenä ovat opiskelijayrittäjyys ja yrittäjyyskasvatus, alkavan yrityksen ja yrittäjän tuki, Startup toiminta, sekä innovaatiotoiminnan kehittäminen.

Xamk Xentre mahdollistaa alueen yritysyhteistyön kehittämistä. Tarjoamme sidosryhmille tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiopalveluita, koulutuksia ja valmennuksia sekä opiskelijayrittäjyyttä ja  alumnitoimintaa tukevia palveluita. 

 

 

 

 

Koottu tarjonta yrityksille

Yritysyhteistyö

Xamkin asiantuntijamme auttavat, kun haluat testata, tutkia tai kokeilla uutta. Täydennyskoulutus ja avoin AMK kehittävät organisaatiosi tai yksittäisen työntekijän osaamista. Opiskelijamme voivat olla mukana yhteisissä hankkeissa opinnäytetyön tai harjoittelun merkeissä.

Lue lisää

Opiskelijayrittäjyys

*ship Akatemia - yrittäjyyden oppimisympäristö. Opiskelijayrittäjyyden kautta haluamme olla yritys- ja työelämäkentän kanssa aktiivisessa vuoropuhelussa sekä yhteistyössä alueiden elinvoiman kehittymisen tukena.

Lue lisää

Xamk Pulsen avoin AMK - kohti uutta alaa tai tutkintoa

Xamk Pulse avoin AMK sopii sinulle, jos haluat varautua työelämän muutoksiin, parantaa kilpailukykyäsi, tutustua uuteen alaan, pyrkiä kohti tutkinto-opintoja, opiskella harrastusluonteisesti, löytää uutta inspiraatiota tai pohtia opintovapaalle siirtymistä.

Lue lisää

Xamk Pulsen täydennyskoulutus - kehitä ja syvennä ammattiosaamistasi

Osaava henkilöstö on kaikkien yritysten ja organisaatioiden tärkein asia. Varmista, että sinun tai yrityksesi osaaminen on ajan tasalla! Jos tarvitset räätälöityä koulutusta tai asiantuntijapalveluita, voit jättää yhteydenottopyynnön. Olemme sinuun yhteydessä.

Lue lisää

Yritysuutiskirje

Haluatko lukea ajankohtaisimpia uutisia ja aiheita yrittäjyyteen sekä liiketoimintaan liittyen? Uutiskirje ilmestyy 1 krt/kk.

tilaa

Käynnissä olevat kehittämishankkeet

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopalvelut (TKI) perustuvat yhteistyössä toteutettuihin hankkeisiin, joiden tuotokset ja tulokset ilmenevät mm. palveluina sekä asiakkaillemme hyödyllisinä tutkimustuloksina. Xentren ja Xamkin asiantuntijat sekä yrityskumppanit kehittävät yhdessä Kaakkois-Suomen elinkeinoelämää, kansainvälistä yrittäjyyttä sekä yrittäjyys- ja innovaatioyhteistyötä.

Päättyneet kehittämishankkeet

Valmennukset

Syksyllä 2025 tulossa innovaatioiden kaupallistamiseen liittyviä työpajakokonaisuuksia. Lisätietoja tulossa.

tapahtumia

Tapahtumat

Business Blender - uudenlainen innovaatiococktail

To 23.5.2024 klo 8-12.00 teatteriravintola ILO Mikkeli

Tilaisuudessa esitellään yrityksille tehtyjä ketteriä kokeiluja, alustuspuheenvuorossa kerrotaan case yrityksen IPR-strategiasta, innostavan paneelin aiheina mm. yritysten innovaatiot ja unohtamatta verkostoitumista pyöreissä pöydissä. Tapahtuma on maksuton! Ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.5.2024!

Lue lisää ja ilmoittaudu!

Tekoäly ja tekijänoikeudet -koulutus

26.3.2024 klo 16-18, Xamk Mikkelin kampus

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja mullistaa työnteon lisäksi tekijänoikeuksia. Tässä koulutuksessa opit, miten yrittäjien, asiantuntijoiden ja opetushenkilöstön tulisi ottaa tekijänoikeudet huomioon tekoälysovelluksien käytössä. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 19.3.2024!

Lue lisää ja ilmoittaudu!

*SHIP STARTUP FESTIVAL!

Tapahtuma jälleen 16.-17. toukokuuta 2024!

TOP Startup -tapahtuma kaikille yrittäjille ja aloittaville yrittäjille vuodesta 2015 lähtien. Suosio on levinnyt ulkomaille asti! Xamkin opiskelijat ovat aina olleet isossa roolissa *shipin järjestelyissä. Tapahtuma tarjoaa parhaimmat kokemukset ja verkostot opiskelijan tulevan työelämän kannalta.

Lue lisää ja laita päivät muistiin!

oppaat ja julkaisut

Kymenlaakson oppilaitosyhteistyö

Lataa opas

Etelä-savon oppilaitos- yritysyhteistyö

Lataa opas

Ajankohtaisia artikkeleita

Lue lisää

tapahtumia

Tutustu meihin

Xentreläiset

Tiimiimme kuuluu reilu 20 yrittäjyyden asiantuntijaa. Kehitämme Xamkin toimialueiden elinkeinoelämää joustavasti ja monipuolisesti.
Seuraavilta yhteystietosivuilta löydät henkilöstömme jäsenet vastuualueittain.

Ole yhteydessä - me palvelemme