Yrittäjyyden ja innovaatioiden tutkimus- ja koulutusyksikköRakennamme tulevaisuuden yrittäjyyttä, innovaatiotoimintaa ja elinvoimaa.

 

XENTREN KOULUTUKSET & VALMENNUKSET        TAPAHTUMIA        XENTREN KEHITYSHANKKEET            TUTUSTU XENTRELÄISIIN

PALVELUMME

Xamk xentre

Xamk Xentren strategisena painopisteenä ovat opiskelijayrittäjyys ja yrittäjyyskasvatus, alkavan yrityksen ja yrittäjän tuki, Startup toiminta, sekä innovaatiotoiminnan kehittäminen.

Xamk Xentre mahdollistaa alueen yritysyhteistyön kehittämistä. Tarjoamme sidosryhmille tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiopalveluita, koulutuksia ja valmennuksia sekä opiskelijayrittäjyyttä ja  alumnitoimintaa tukevia palveluita. 

 

 

 

 

Tarjoamme

Tutkimus- ja kehityspalvelua

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopalvelut (TKI) perustuvat yhteistyössä toteutettuihin hankkeisiin, joiden tuotokset ja tulokset ilmenevät mm. palveluina sekä asiakkaillemme hyödyllisinä tutkimustuloksina. Xentren ja Xamkin asiantuntijat sekä yrityskumppanit kehittävät yhdessä Kaakkois-Suomen elinkeinoelämää, kansainvälistä yrittäjyyttä sekä yrittäjyys- ja innovaatioyhteistyötä.

Xentren hankkeet

Koulutuksia ja valmennuksia

Tuotamme monipuolisia valmennuksia sekä alkaville että kokeneille yrittäjille ja yrityksille; kehitä johtamistaitoja ja tiimien tehokkuutta sekä paranna yrityksen muutoskykyä ja innovatiivisuutta. Opi lisää liiketoiminnan kannattavuudesta, yritystoiminnan analysoinnista ja rahoituskanavista. Pohdi yrittäjyysvalmiuksiasi, hyvinvointia, taloutta sekä myynnin ja markkinoinnin teemoja.

Osallistu mukaan!

Opiskelijayrittäjyyttä ja yritysyhteistyötä

Xentre tukee ja kehittää opiskelijayrittäjyyttä Xamkissa. Olemme mukana järjestämässä tunnettuja yrittäjyystapahtumia sekä luomassa monenlaisia kohtaamispisteitä opiskelijoille ja yrittäjille; olisiko sinulla tarjota opinnäytetyö mahdollisuuksia, otatko osaa Startup Fundiimme tukeaksesi opiskelijoidemme liikeideoita, etsitkö tekevää ja innokasta harjoittelijaa?

Tutustu ja ota yhteyttä!

valmennus

Valmennukset

VENTURE HUB SUMMER EDITION 2023

29.-30.5.2023

Venture Hub training will provide you with Lean Startup methodology, coaching and network creation with potential team members. The training is free of charge.

Read more

OTA ASKEL KEVYTYRITTÄJYYTEEN!

31.5. ja 7.6.2023

Kevytyrittäjyydestä kiinnostuneille kohdennettu kahden illan maksuton verkkovalmennus, jossa perehdytään kevytyrittäjyyden ja laskutuspalveluiden merkitykseen ja eroihin sekä käydään läpi eri yritysmuotoja.

Lue lisää ja ilmoittaudu

Toiminimiyrittäjä - muista nämä talouden askeleet

9.5.2023 klo 17-20

Maksuton webinaari on suunnattu toiminimellä toimiville yrittäjille, jotka haluavat syventää talouden osaamistaan.

Lue lisää ja ilmoittaudu

YRITYSTEN TURVALLISUUS KUNTOON WEBINAARIT

3.5.-8.6.2023

Mitä yritysten turvallisuudessa tulisi huomioida ja mitä asioita nyt tulisi laittaa kuntoon? ”Yritysten turvallisuus kuntoon” -webinaareissa kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja turvallisuusalan ammattilaisilta eri yritysturvallisuuden näkökulmista.

LUE LISÄÄ JA ILMOITTAUDU

OSAKEYHTIÖYRITTÄJÄ – MUISTA NÄMÄ TALOUDEN ASKELEET -WEBINAARI

23.5.2023 klo 17-20

Maksuton verkkovalmennus on suunnattu osakeyhtiömuotoisesti toimiville yrittäjille, jotka haluavat syventää talouden osaamistaan.

Lue lisää ja ilmoittaudu

YRITTÄJÄN TALOUSVALMENNUS MIKKELI

8.6. ja 15.6.2023 klo 17-20

Maksuttomassa Yrittäjän talousvalmennuksessa sukellat syvemmin tuloslaskelman ja taseen maailmaan. Valmennus on suunnattu toimiville yrittäjille, jotka haluavat syventää talouden osaamistaan.

Lue lisää ja ilmoittaudu

tapahtumia

Tapahtumat

*ship Startup Festival

4.-5.5. 2023 Kotkan Höyrypanimolla!

*ship Startup Festival on ollut TOP Startup -tapahtuma kaikille yrittäjille sekä aloittaville yrittäjille vuodesta 2015 lähtien. Suosio on levinnyt ulkomaille asti! Kansainvälinen tapahtuma koostuu kahdesta päivästä: 1) Mentori ohjelmasta ja 2) Pitch Captain kilpailusta.

Xamkin opiskelijat ovat aina olleet isossa roolissa *shipin järjestelyissä. Tapahtuma tarjoaa parhaimmat kokemukset ja verkostot opiskelijan tulevan työelämän kannalta.

Lue lisää

Savon Siivet

Savon Siivet -businesstapahtuma järjestettiin 11.5.2023 Ikioma Areenalla, Mikkelissä.

Ensi vuoden tapahtumapäiväksi on varmistunut 25.4.2024, nähdään silloin!

Lue lisää

Yrittäjyyskasvatus- foorumi

24.5.2023 klo 13-15 Mikkelissä/ hybridinä.

Resilienssi eli muutoskyky on tärkeä voimavara. Se auttaa meitä katsomaan eteenpäin ja säilyttämään toimijuutemme tiukoissakin paikoissa. Tilaisuuden pääpuhujana toimii Ulrika Björkstam. Maksuton tilaisuus on Yrittäjyyden Kolmas Aalto -hankkeen loppuseminaari.

Lue lisää

Nordic Business Forum 2023

WELCOME TO THE NORDIC BUSINESS FORUM LIVE STREAM EVENT!

This year, the theme for the Nordic Business Forum is Be: Change, which includes leadership, innovation, and resilience.

Lue lisää

hankkeet

Käynnissä olevat kehittämishankkeet

Päättyneet kehittämishankkeet

Xamkin koottu tarjonta yrityksille

Räätälöidyt palvelut yrityksille

Opiskelijamme voivat olla mukana hankkeissa opinnäytetyön tai harjoittelun merkeissä.

Asiantuntijamme auttavat, kun haluat testata, tutkia tai kokeilla uutta.

Täydennyskoulutus ja avoin AMK kehittävät organisaatiosi tai yksittäisen työntekijän osaamista.

tutustu tarkemmin

Xamk Pulsen avoin AMK - kohti uutta alaa tai tutkintoa

Xamk Pulse avoin AMK sopii sinulle, jos haluat varautua työelämän muutoksiin, parantaa kilpailukykyäsi, tutustua uuteen alaan, pyrkiä kohti tutkinto-opintoja, opiskella harrastusluonteisesti, löytää uutta inspiraatiota tai pohtia opintovapaalle siirtymistä.

Lue lisää

Xamk Pulsen täydennyskoulutukset - kehitä ja syvennä ammattiosaamistasi

Osaava henkilöstö on kaikkien yritysten ja organisaatioiden tärkein asia. Varmista, että sinun tai yrityksesi osaaminen on ajan tasalla! Jos tarvitset räätälöityä koulutusta tai asiantuntijapalveluita, voit jättää yhteydenottopyynnön. Olemme sinuun yhteydessä.

Lue lisää

Seuraa Xamkin yritysuutiskirjettä

Haluatko lukea ajankohtaisimpia uutisia ja aiheita yrittäjyyteen sekä liiketoimintaan liittyen? Uutiskirje ilmestyy 1 krt/kk.

Tilaa

Julkaisut ja oppaat

Oppilaitosyhteistyö

Kymenlaaksossa

 

Oppilaitosyhteistyö

Etelä-Savossa

 

tapahtumia

Tutustu meihin

Xentreläiset

Tiimiimme kuuluu reilu 20 yrittäjyyden asiantuntijaa. Kehitämme Xamkin toimialueiden elinkeinoelämää joustavasti ja monipuolisesti.
Seuraavilta yhteystietosivuilta löydät henkilöstömme jäsenet vastuualueittain.

Ole yhteydessä - me palvelemme