Etelä-Savon maakuntaliitto

Memory Campus tiedonhallinnan kansainväliseksi klusteriksi

Hankkeen tavoitteena on Memory Campus -ekosysteemin kehittäminen eurooppalaiseksi klusteriksi. 

Vauhdittamalla TKI-toimintaa hanke vastaa tavoitteeseen edistää kv-rekrytointeja ja houkutella Etelä-Savoon uusia osaajia.

Memory Campus kansainvälistyy

Hankkeen tavoitteena on edistää Memory Campuksen ja sen toimijoiden kansainvälistä toimintaa, yhteistyötä ja verkostoja osana klusterityötä. Tavoitteena on aktivoida kansainvälistä yhteistyötä ja rahoitusmahdollisuuksia vahvistaen maakunnan strategisten tavoitteiden mukaista TKI-toimintaa osana tiekartan toteutusta. Vauhdittamalla TKI-toimintaa hanke vastaa tavoitteeseen edistää kv-rekrytointeja ja houkutella Etelä-Savoon uusia osaajia.

Tekemällä Memory Campuksen toimijoita ja toimintamallia kansainvälisesti tunnetuksi, hanke edistää TKI-toiminnan käynnistymistä, uuden liiketoiminnan syntymistä sekä teknologioiden ja palveluiden vientiä. Lisäksi tuetaan Memory Campuksen osallistumista kansainvälisiin verkostoihin ja tapahtumiin, ja järjestetään oma kansainvälinen tapahtuma. Hankkeen tavoitteena on myös palvella Memory Campuksen ohella alueen muiden ekosysteemien kehittämistä kohti vahvempaa yhteistyötä ja elinvoimaisia klustereita.

Koko joukkue nousee kansainväliselle sarjatasolle.

Hankkeen tavoitteena on edistää Memory Campuksen ja sen toimijoiden digitalisaatiota vahvistamalla verkostoitumista, kehittämällä tiedonhallinnan osaamista sekä tukemalla yrityksiä ja organisaatioita tiedon jalostamisessa, säilymisessä, saatavuudessa, saavutettavuudessa ja hyödynnettävyydessä..

Hankkeen keskeiset toimenpiteet

Hankkeen päätavoitteena on Memory Campus -ekosysteemin kehittäminen eurooppalaiseksi klusteriksi.

Hankkeessa: 1. rekisteröidään Memory Campus klusteriksi ECCP (European Cluster Collaboration Platform) -alustalle

2. laaditaan suunnitelma laatumerkin saamiseksi Memory Campukselle, vastaten EUCLESin (European Cluster Labelling Excellence Structure) määrittämiin pronssitason kriteereihin.

3. Järjestetään kansainvälinen tiedonhallinan tapahtuma Mikkelissä, joka kerää yhteen alan ammattilaisia eri puolilta maailmaa ja lisäksi tuo näkyvyyttä Xamkille, Memory Campukselle ja Mikkelille.

Digital Archiving Futures – Digiarkistoinnin tulevaisuuskuvat -seminaari järjestetään 4.–6.9.2024

Hankkeen puitteissa järjestetään kansainvälinen arkistoinnin ja tiedonhallinnan tapahtuma Mikkelissä 4.-6.9.2024, jonka ensimmäinen päivä 4.9. on ”pre-day”, jolloin järjestetään yhteistyökumppaneiden side event –kokoontumisia sekä kaikille avoin iltatapahtuma Sodan ja rauhan keskus Muistissa. Tapahtuman toinen päivä 5.9. on kansainvälinen: ”Digital Archiving Futures” teemoinaan Data Spaces, Artificial Intelligence, and Cluster Collaboration. Kolmantena päivänä 6.9.2024 järjestetään jo kahdeksatta kertaa tutkimuskeskus Digitalian perinteinen Digitaalisen tiedon kesäkoulu, ”Digiarkistoinnin tulevaisuuskuvat”. Tapahtuman teemoja ovat jaettu tieto, tekoäly ja klusteriyhteistyö.

Kokemuksia tai artikkeleja hankkeeseen liittyen

Hankkeen tiedot

Hankkeen nimi:

Memory Campus tiedonhallinnan kansainväliseksi klusteriksi

Hankkeen kesto: 1.1.–31.12.2024

Tiedot

Vahvuusala: Digitaalinen talous
Osaamiskärki: Digitaalinen tiedonhallinta ja arkistointi
Tutkimusyksikkö: Digitalia

Yhteystiedot

Puhelin
+358505603174
Sähköposti
Kati.Saltiola@xamk.fi
Yksikkö
Digitaalisen tiedonhallinnan tutkimuskeskus
Kati Saltiola
Ohjelmakoordinaattori
+358505603174
Kati.Saltiola@xamk.fi
Puhelin
+358401447759
Sähköposti
Teemu.Hanninen@xamk.fi
Yksikkö
Digitaalisen tiedonhallinnan tutkimuskeskus
Teemu Hänninen
Ohjelmistosuunnittelija
+358401447759
Teemu.Hanninen@xamk.fi