Xamk Pulse avoin AMK ja täydennyskoulutus

Xamk Pulsen 700 koulutusta tarjoavat kattavan valikoiman joustavia opiskelumahdollisuuksia. Pulsesta saat tuoretta osaamista työelämään, voit tavoitella tutkintoa tai opiskella ihan vain omaksi iloksesi!

Xamkin avoin ammattikorkeakoulu ja täydennyskoulutus tunnetaan nimellä Xamk Pulse

Xamk Pulsessa voit päivittää, laajentaa tai syventää osaamistasi. Opinnot on tarkoitettu kaikille osaamisensa kehittämisestä kiinnostuneille. Suurin osa opinnoistamme on joustavia verkko-opintoja, jolloin voit itse vaikuttaa siihen missä ja milloin opiskelet.

Pulsen tarjonta koostuu kaikille tarkoitetuista avoimen ammattikorkeakoulun opinnoista sekä ammattilaisille kohdennetuista täydennyskoulutuksista.

Koulutuskalenterimme kautta pääset tutustumaan monipuoliseen tarjontaamme ja valitsemaan juuri itsellesi sopivat opinnot. Saat suorittamistasi opinnoista virallisen opintosuoritusotteen aina automaattisesti!

Ohita upotus:
Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Pulse sopii sinulle, jos haluat

.

Valitse sinulle sopivimmat opinnot

Pulsen koulutusten aloitusajankohdat, laajuus ja kesto vaihtelevat.

Valittavanasi on

Pulsen tarjonta löytyy kokonaisuudessaan koulutuskalenterista.

Mikäli haluat aloittaa opiskelut heti, niin nonstoppina alkaviin opintoihin pääset mukaan viikon sisällä ilmoittautumisestasi (kesätauko sisäänotoissa 19.6.–5.8.).

Suomen suurimmassa avoimessa AMK:ssa on vuosittain yli 30 000 opiskelijaa. Oletko sinä yksi heistä?

Minustako Xamk Pulsen opiskelija?

Useat alavaihtoehdot

Xamk Pulsessa voit täydentää osaamistasi useilla eri aloilla. Koulutuskalenterin yli 700 koulutuksen valikoimasta löytyy sopivia vaihtoehtoja kaikille.

Monipuoliset koulutusmuodot

Suurin osa koulutustarjonnasta järjestetään verkossa, jolloin voit opiskella missä ja milloin haluat. Monimuoto-opinnot sijoittuvat kaikille Xamkin kampuksille.

Edullista opiskelua

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ja täydennyskoulutukset hinnoitellaan koulutuskohtaisesti. Tarjoamme myös täysin maksuttomia opintoja.

Myös isommat koulutuskokonaisuudet

Yksittäisten koulutusten lisäksi tarjoamme myös isompia kokonaisuuksia, kuten korkeakouludiplomeja ja osaajakoulutuksia.

Kokemuksia Xamk Pulsesta

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Xamk Pulsen avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin ei ole hakumenettelyä. Niinpä kuka tahansa voi ilmoittautua koulutuksiimme ja aloittaa opinnot. Ilmoittautuminen tapahtuu koulutuskalenterissamme koulutuksen tiedoissa olevan Ilmoittaudu-painikkeen kautta.

Joissain koulutuksissa voi olla edeltävän tutkinnon tai osaamisen vaatimuksia. Jos edeltävyysehtoja on, niistä kerrotaan koulutuksen tiedoissa.

Vuonna 2025 alkavissa polkuopinnoissa opiskelijavalinta tehdään motivaatio-opintojaksosta saadun pistemäärän perusteella.

Kaikki Xamk Pulsen tarjonta löytyy koulutuskalenteristamme osoitteesta www.xamk.fi/koulutuskalenteri. Koulutuksen esittelysivulla on ’Ilmoittaudu’-painike, jota klikkaamalla pääset täyttämään tietosi ilmoittautumislomakkeelle. Jos lomakkeella pyydetään liiteitä, tee niistä ensin yksi tiedosto ennen sen tallentamista ilmoittautumislomakkeelle.

Jos koulutuspaikat ovat täynnä, voit lisätä itsesi jonotuslistalle. Jos paikkoja myöhemmin vapautuu, saat ilmoituksen vapautuneesta paikasta sähköpostilla. Sähköpostiisi saapuvassa ilmoituksessa on linkki paikkavaraukseen, johon on reagoitava 24 tunnin kuluessa.

Koulutuksiimme pääsee ilmoittautumaan yleensä heti, kun ne on julkaistu koulutuskalenterissa. Polkuopintoihin ilmoittautuminen on avoinna kaksi kertaa vuodessa. Elokuussa alkaviin polkuihin ilmoittautuminen on avoinna heinä-elokuussa ja tammikuussa alkaviin polkuihin marraskuussa.

Ilmoittautuminen opintoihin on sitova. Perumisehdot löytyvät kunkin koulutuksen tiedoista.

Avoimen AMK:n opintojen peruminen

Ilmoittautuminen avoimen AMK:n opintoihin on sitova, eikä koulutusmaksua palauteta. Ilmoittautumisensa voi kuitenkin perua, mutta koulutusmaksua ei palauteta. Jos et aloita opintoja, ilmoita meille siitä ajoissa, jotta saamme poistettua sinut opintojaksolta. Näin tietoihisi ei jää merkintää suorittamatta jääneestä koulutuksesta. 

Saamaasi opiskelupaikkaa ei voi vaihtaa toiseen koulutukseen tai siirtää muuhun ajankohtaan. Esimerkki: Olet saanut opiskelupaikan osaajakoulutuksessa, mutta jäänyt varasijalle toiseen osaajakoulutukseen. Jos varasijapaikka vapautuu, voit ottaa paikan vastaan, mutta et voi perua/vaihtaa ensin saamaasi paikkaa vapautuneeseen paikkaan.  Näin ollen koulutusmaksut peritään molemmista koulutuksista.

Mikäli opiskelija keskeyttää polkuopinnot, korkeakouludiplomin tai osaajakoulutuksen, laskutetaan häneltä aina kuluvan lukukauden koulutusmaksu. Keskeyttämistä seuraavien lukukausien maksut peruuntuvat, jos opiskelija ilmoittaa keskeyttämisestä Pulseen ennen lukukauden vaihtumista (31.7. / 31.12. mennessä).

Jos opiskelija sairastuu ennen opintojen alkamista eikä pysty aloittamaan opintoja, koulutusmaksu hyvitetään erillistä harkintaa käyttäen tapauskohtaisesti sairauslomatodistusta vastaan. Rahanpalautus maksetaan noin kuukauden kuluessa opiskelijan ilmoituksesta.

Täydennyskoulutusten peruminen

Ilmoittautumisen voi perua maksutta sähköpostitse 30 vrk ennen koulutuksen alkua. Mikäli koulutus on jo alkanut eikä perumista ole tehty määräaikaan mennessä, joudumme perimään ko. koulutuksen hinnan.

Kaikki perumis- ja keskeyttämisilmoitukset tulee tehdä aina kirjallisena osoitteeseen avoinamk@xamk.fi. Emme ota vastaan puhelimitse tehtyjä ilmoituksia.

Koulutuskalenterissamme voit suodattaa hakutuloksia opintojen tason, koulutustyypin ja koulutusalan avulla, tai valitsemalla sopivan avainsanan.

Jos teet opintoja tutkintotavoitteisesti, on tärkeää tehdä vastaavan tason opintoja avoimessa AMK:ssa, jotta ne voidaan hyväksilukea AMK- tai YAMK-tutkintoon. Koulutuksen esittelytiedoissa on aina kerrottu, mihin tutkintoon kyseinen opintojakso on ensisijaisesti hyväksiluettavissa.

Jos teet opintoja päivittääksesi tai syventääksesi osaamistasi, opintojen tasolla ei ole väliä. Silloin voit valita sinua parhaiten palvelevat opinnot.

Jos kaipaat apua opintojesi suunnittelussa, niin ota meihin yhteyttä joko sähköpostitse tai varaa tästä 30 minuutin ohjausaika Teamsiin koulutuskoordinaattoreiltamme.

Uusien opiskelijoiden käyttäjätunnus ja salasana muodostuvat järjestelmässämme sen jälkeen, kun opiskelijan ilmoittautumistiedot on viety Peppi-järjestelmään. Tämä tapahtuu noin viikkoa ennen opintojakson alkamista. Ennen koulutuksen alkamista lähetämme sähköpostiisi kutsukirjeen, jossa on ohjeet käyttäjätunnuksen aktivoimisesta. Käyttäjätunnusta ei ole mahdollista saada etukäteen.

Jos olet aiemmin opiskellut Xamkissa tai Xamk Pulsessa, aiemmin luotu käyttäjätunnuksesi säilyy samana ja aktivoituu, kun aloitat opinnot.

Jos olet unohtanut käyttäjätunnuksesi tai salasanasi, kirjaudu ID-palveluumme verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa https://id.xamk.fi/.

Lue lisää Xamkin käyttäjätunnuksesta.

 1. Joustavuus: Voit opiskella omassa tahdissasi ja sovittaa opinnot yhteen työn tai muiden velvollisuuksien kanssa.
 2. Uuden osaamisen hankkiminen: Opintojen myötä laajennat omaa osaamistasi ja opit uusia taitoja.
 3. Verkostoituminen: Opiskelu antaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja luoda verkostoja eri alojen ammattilaisten kanssa.
 4. Opintojen nopeuttaminen: Voit suorittaa avoimen korkeakoulun opintoja ja hyväksilukea niitä myöhemmin tutkinto-opintoihin.
 5. Taitoja ilman tutkintoa: Aina ei tarvita uutta tutkintoa, vaan osaamistaan voi laajentaa muutoinkin esimerkiksi osaajakoulutuksilla, korkeakouludiplomeilla tai ammattilaisille suunnitelluilla täydennyskoulutuksilla.
 6. Tutustu ennen päätöstä: Voit tutustua eri aloihin ja tutkintoihin ennen kuin haet meille tutkinto-opiskelijaksi. Xamk Pulsesta löydät esimerkiksi maksuttomia Löydä oma alasi! -opintoja, joista voit saada vahvistusta urapäätöksiisi. Myös Löydä oma alasi! -opinnot voidaan hyväksilukea osaksi AMK-tutkintoa.
 7. Ensikertalaisuus: Avoimen AMK:n opinnoissa et menetä korkeakoulujen yhteishaun ensikertalaisuuskiintiötäsi. Esimerkiksi polkuopinnot antavat ei-ensikertalaisille paremmat mahdollisuudet saada tutkinto-opiskelupaikka Xamkista.

Korkeakouluopintojen sujuvaa etenemistä ajatellen sinun olisi hyvä osata käyttää tietokonetta ja joissain tapauksissa myös yleisimpiä toimisto-ohjelmia, kuten Wordia. Verkko-oppimisympäristönä meillä on helppokäyttöinen Moodleen perustuva Learn.

Laajemmissa opiskelukokonaisuuksissa tarvitset tiedonhakutaitoja ja lähdeviittaustekniikan hallintaa. Xamkin kirjastopalvelut tarjoaa kattavan sähköisen oppaan lähdeviittausten ja lähteiden merkitsemisestä. Opiskelukirjoittamisen vinkkejä löydät täältä.

Opiskeluun suositellaan joko pöytäkonetta tai läppäriä. Joillain opintojaksoilla voi olla sellaisia tehtävätyyppejä, joita ei voi tehdä tabletilla tai älypuhelimella.

Vaikka Pulsen opinnot ovat korkeakoulutasoisia, on hyvä tiedostaa, että opiskeluvalmiudet ja -taidot kehittyvät ajan myötä, vaikkakin saattavat vaatia ensin hieman harjoittelua.

Avoimen AMK:n opintojen hinnoittelu perustuu valtioneuvoston asetukseen.

 • Yksittäiset avoimen AMK:n opintojaksot, osaajakoulutukset ja korkeakouludiplomit 15–25–45 euroa / opintopiste.
 • Polkuopinnot 230 euroa / lukukausi (AMK-polut) tai 250 euroa / lukukausi (YAMK-polut).
 • Keväällä 2024 tai sitä aiemmin alkaneet polkuopinnot 175 euroa / lukukausi.
 • Vielä tämän syksyn voit opiskella lukukausimaksulla 175 euroa, joka sisältää 1.8.–31.12. aikavälillä alkavat opinnot ja enintään 50 opintopisteen edestä avoimen AMK:n opintoja.

Toisella asteen läsnäoleville opiskelijoille (lukio ja ammattiopisto; ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto sekä kansanopisto) avoimen AMK:n opinnot ovat maksuttomia, pl. osaajakoulutukset ja korkeakouludiplomit.

Xamkissa AMK- ja YAMK-tutkinnon suorittaneet saavat valmistumisensa jälkeen kahden vuoden maksuttoman opiskeluoikeuden avoimen AMK:n opintoihin, pl. osaajakoulutukset ja korkeakouludiplomit.

Tarjoamme myös kaikille maksuttomia opintoja, jotka löydät koulutuskalenteristamme klikkaamalla avainsanaa ’maksuttomat’.

Täydennyskoulutukset hinnoitellaan koulutuskohtaisesti. Katso tarkemmat tiedot koulutusten esittelyistä koulutuskalenterissa.

Tarkemmat tiedot maksuperusteista ja laskutuksesta löydät täältä.

Koska avoimen korkeakoulun tarjoamat opinnot eivät ole tutkintoon johtavaa, niihin ei voi saada Kelan opintotukea.

Mikäli harkitset opintovapaata tai olet työtön, tutustu Työllisyysrahaston (opinnot aloitettava 31.7.2024 mennessä) ja TE-palveluiden opintojen rahoitusvaihtoehtoihin. Opintojen rahoitusmahdollisuuksista voit jutella RahoitusBotin kanssa.

Lisäksi TE-palveluiden koulutusneuvonta vastaa kysymyksiisi, jotka liittyvät mm. avoimen AMK:n opintoihin hakeutumiseen. Koulutusneuvonnan tekemiä lyhyitä opastusvideoita löydät YouTubesta.

Xamk Pulsen opinnot tarjoavat joustavia opiskelumahdollisuuksia työn ohessa. Opintomme ovat pääosin verkko-opintoja, joita voit suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta.

Laajasta koulutustarjonnasta voit valita itsellesi sopivan määrän opintoja, ja usein myös sopivan ajankohdan opintojen aloittamiseksi. Esimerkiksi nonstoppina alkavat opinnot pääset aloittamaan noin viikon sisällä ilmoittautumisesta.

Myös laajemmat kokonaisuudet, eli osaajakoulutukset ja korkeakouludiplomit on suunniteltu työn ohessa suoritettaviksi.

Opintojen laajuutta ja työmäärää kuvataan opintopisteellä. Yksi opintopiste vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Todellinen työmäärä voi vaihdella suurestikin johtuen esimerkiksi opiskelijan aiemmista opinnoista, työhistoriasta tai yleisistä opiskeluvalmiuksista.

Suorittamalla vähintään 50 opintopistettä AMK-tutkintoon, tai 15/30 opintopistettä ylempään AMK-tutkintoon sisältyviä opintoja, saat oikeuden hakea Xamkista tutkinto-opiskelupaikkaa avoimen väylän haussa. Suoritettujen opintojen tulee olla pääosin tutkinnon ensimmäisen vuoden opintoja. Vaadittavat pisteet saa parhaiten suoritettua polkuopinnoissa. Joidenkin tutkintojen 1. vuoden opintoja on tarjolla riittävä määrä myös yksittäisinä opintojaksoina.

Toisella asteella läsnäolevat perustutkinto-opiskelijat saavat hakukelpoisuuden Xamkin tutkinto-opiskelijaksi suorittamalla alakohtaiset väyläopinnot.

Suoritetut opinnot eivät automaattisesti takaa tutkinto-opiskelupaikkaa, vaan opiskelijat valitaan avoimen väylän erillishaun hakumenettelyn kautta kaksi kertaa vuodessa.

Avoimessa AMK:ssa suoritetut opinnot rekisteröityvät Xamkin Peppi-tietojärjestelmään. Opintosuoritusote toimii todisteena, kun haet hyväksilukuja tutkintoosi. Huomaathan, että Xamkissa AMK-tutkintoihin voidaan hyväksilukea vain AMK-opintoja ja YAMK-tutkintoihin YAMK- / Master School -opintoja.

Jos opiskelet avoimen AMK:n yksittäisiä opintojaksoja, hyväksilukuja ei voida tehdä aiempien suoritusten perusteella. Hyväksilukuasiat katsotaan siis aina vasta siinä vaiheessa, jos saat tutkinto-opiskelupaikan Xamkista.

Opettajat kirjaavat arvioinnit Peppi-tietojärjestelmään viimeistään kuukauden sisällä opintojakson päättymispäivästä lukien. Jos opintojakso on käynnissä nonstoppina, opettaja ilmoittaa arviointipäivät opintojakson Learn-alustalla.

Saat suorittamistasi avoimen ammattikorkeakoulun opinnoista automaattisesti opintosuoritusrekisterin otteen sähköpostiisi noin viikko sen jälkeen, kun arviointi on kirjattu. Opintosuorituksesi näkyvät viiveellä myös Oma Opintopolku.fi -palvelussa.

Xamk Pulsen opiskelijat voivat myös itse luoda sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusotteen Peppi-tietojärjestelmässä kohdasta ’Tilaukset’.

Jos opiskelet toisessa ammattikorkeakoulussa, tai teet opintoja CampusOnlinessa, katso ohjeet suoritusmerkintöjen siirtämisestä omaan korkeakouluusi täältä.

Täydennyskoulutuksista annetaan opiskelijoille yleensä todistus, jonka liitteenä voi olla opintosuoritusrekisterin ote.

Tarkempia tietoja opintosuoritusrekisterin otteesta löydät täältä.

Palvelemme ensisijaisesti sähköpostitse tai puhelimitse.

Jos haluat asioida paikan päällä, ovat toimistomme avoinna keskiviikkoisin klo 9–15 kaikilla Xamkin kampuksilla (Kotka, Kouvola, Mikkeli, Savonlinna). Jos haluat asioida paikan päällä jonain muuna ajankohtana, otathan ensin yhteyttä avoinamk@xamk.fi . Pyrimme vastaamaan sähköposteihin 3 arkipäivän kuluessa.

Jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi ilmoittautumiseen, opiskelijatunnuksiin, lukukausimaksuihin, opiskelutodistuksiin tai muihin opiskelukäytäntöihin liittyen, löydät lisätietoja verkkosivuiltamme. Jos et löydä vastausta, otathan yhteyttä koulutusassistentteihin. Autamme sinua mielellämme kaikissa opiskeluun liittyvissä kysymyksissä!

Jos kaipaat apua opintojesi suunnittelussa, ota yhteyttä joko sähköpostitse tai varaa 30 minuutin ohjausaika Teamsiin koulutuskoordinaattoreiltamme.

Polkuopinnoissa suoritetaan vähintään 15, 30 tai 50 opintopistettä (0,5–1,5 vuotta) tiettyyn AMK- tai ylempään AMK-tutkintoon sisältyviä opintoja. Kun opiskelija on suorittanut vaaditun määrän opintoja, saa hän mahdollisuuden hakea Xamkiin tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän haussa. Avoimen väylän haku on lisämahdollisuus yhteishaun rinnalla ja siten vaihtoehtoinen reitti saada tutkinto-opiskelupaikka. Polkuopintoihin voi ilmoittautua kuka tahansa, jonka tavoitteena on päästä Xamkiin tutkinto-opiskelijaksi. Joillain poluilla voi olla edeltävyysvaatimuksia, jotka on kuvattu polkukohtaisessa esittelytekstissä.

Väyläopintoja voi suorittaa kuka tahansa, mutta vain ammattioppilaitoksissa opiskelevat saavat väyläopinnot suoritettuaan hakukelpoisuuden Xamkiin. Väyläopinnoissa suoritetaan 20 opintopistettä ennalta määrättyjä, ja tiettyyn AMK-tutkintoon sisältyviä opintoja samanaikaisesti perustutkinnon kanssa (esim. Sairaanhoitaja (AMK) -opintoja samanaikaisesti lähihoitajaopintojen kanssa). Opinnot suoritettuaan opiskelija voi hakea Xamkiin tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän haussa siihen tutkintoon, johon sisältyviä opintoja hän on väyläopinnoissa suorittanut. Väyläopinnoista kannattaa keskustella etukäteen oman opon kanssa. Samalla tulee huomioitua se, miten väyläopinnot voidaan hyväksilukea ammattioppilaitoksessa osaksi tutkintoa.

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat aina opintopisteytettyjä ja ne hinnoitellaan valtioneuvoston maksuasetuksen mukaisesti. Xamk Pulsessa avoimen AMK:n koulutuksia ovat

 • yksittäiset opintojaksot, joiden laajuus on 2–5 op
 • väyläopinnot, 20 op
 • osaajakoulutukset, 30 op
 • polkuopinnot, 15–60 op
 • korkeakouludiplomit, 60 op
 • yksilölliset asiantuntijuusreitit, joiden laajuus vaihtelee opiskelijan omien valintojen mukaisesti.

Täydennyskoulutuksen koulutusmuotoja ovat

 • erikoistumiskoulutukset
 • markkinahintaiset täydennyskoulutukset
 • webinaarit.

Xamkin järjestelmien toimivuudesta vastaa Xinfo help-desk-palvelut.

Ota yhteyttä, vastaamme mielellämme!

Palvelemme ensisijaisesti sähköpostitse tai puhelimitse.

Toimistomme ovat avoinna keskiviikkoisin klo 9–15 kaikilla Xamkin kampuksilla (Kotka, Kouvola, Mikkeli, Savonlinna). Jos tulet toimistolle, niin suosittelemme varaamaan tapaamisajan hyvissä ajoin soittamalla tai laittamalla viestiä alla olevan lomakkeen kautta.