Tilat ja ravintolat – Savonlinna

Savonlinnan kampus tarjoaa monipuolisia tiloja laadukkaiden seminaari- ja juhlatilaisuuksien järjestämiseen keskellä kaupunkia. Tilaisuuksille lisäilmettä tuo kampuksen ikkunoista avautuva Saimaan kaunis ja puhdas järvimaisema.

Tervetuloa Savonlinnan kampuksellemme

Kuinka voisimme palvella?

Ravintolat
Auditoriot
Kokous- ja opetustilat
Muut tilat

Ravintola

Kuva ravintola Kaaresta Savonlinnasta ylhäältä päin katsottuna

Ravintola Kaari

Ravintola Kaari on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) Savonlinnan kampuksella toimiva 170 paikkainen opiskelijaravintola ja kampuksen pääkahvila. Ravintola Kaaren löydät kampuksen A-sisäänkäynnin yhteydestä.

Ravintola palvelee arkisin Xamkin opiskelijoita ja henkilökuntaa sekä muita lounasasiakkaita. Ravintola on avoinna myös viikonloppuisin tilauksesta.

Kaunis ja valoisa ravintola Kaari tarjoaa ylväät puitteet juhlatilaisuuksien järjestämiseen. Ruokailutila on avara ja tunnelmallinen. Se sijaitsee keskeisellä paikalla, jonka vuoksi ruoka- ja kahvitarjoilut on helppo järjestää vaikkapa auditoriossa pidettävien kokousten yhteyteen. Ravintolasalissa on käytettävissä piano sekä av-tekniikkaa luentotilaisuuksiin, pieniin konsertteihin ja juhliin aina 150 henkilölle.

Lounaalle Kaareen

Ravintola Kaaren lounaalla tarjoillaan arkisin

  • kasvislounasta
  • keittolounasta
  • kotiruokalounasta
  • suosituslounasta (ti ja to)

niin opiskelijoille, henkilökunnalle kuin muillekin asiakkaille. Korkeakouluopiskelijat ovat oikeutettuja Kelan ateriatukeen ruokaillessaan Ravintola Kaaressa.

Lasten lounashinnat ovat ateritukiravintoloissa seuraavat: 0-7 vuotiaat -50 % vierashinnoista, yli 7 vuotiaat (eli 8 ikävuodesta eteenpäin) normaali vieraslounashinta.

Lounasateriamme ravitsemukselliset perusteet löytyvät v. 2021 julkaistusta korkeakouluruokailua koskevasta suosituksesta, jota noudatamme lounasruokiemme valmistuksessa. Jos erityisruokavaliosi vaatii oman erillisen annoksen suunnittelua, tuo lääkärintodistus ja ota yhteyttä Kaaren ravintolapäällikköön. Kasvisruokavalioista ruokalistalla toteutamme yleisimpiä, lakto-ovo-vegetaarista sekä laktovegetaarista ruokavaliota.

Pistäydy kahvilla

Ravintola Kaari toimii myös viihtyisänä kahvilanaKaaren kahvilasta voit ostaa lounasaikana päivittäin vaihtuvan delisalaattiannoksen tai delilounaspatongin. Niin salaattiannos kuin lounaspatonki kuuluvat Kelan ateriatuen piiriin paikan päällä nautittuna lounasateriana.

Jos kaipaat valoisaa ja inspiroivaa ryhmätyötilaa hyvän kahvin, luomuteen ja itse tehtyjen kahvileipien parissa, istahda joukolla Kaaren sohville.  Kaaressa on tarjolla kahvilatuotteiden lisäksi mm. virvoitusjuomia, jäätelöä ja makeisia. Kahvihetken lomassa voit ostaa myös Xamkin tuotteita ravintolasta

Lounasruokaa, kahvileipiä, salaatteja, patonkeja sekä sesongin ja juhlapäivien mukaan vaihtuvia herkkuja voit ostaa myös take away -tuotteina mukaan.

Ylijäämäruoan myynti

Osana hävikinvähentämistä Ravintola Kaari myy lounaalta yli jäänyttä ruokaa hintaan 5 €/kg. Ruokaa myydään niin kauan kuin ruokaa riittää ma-to klo 13.15-13.30 ja pe 12.45-13.00.

Vältämme luonnonvarojen tuhlausta ja toivomme, että ylijäämäruokaa ostavat toisivat mukanaan omat astiansa. Ravintolasta voi myös ostaa kertakäyttöastian hintaan 0,50 €/kpl. Huolehdithan ostamasi ruokatuotteen asianmukaisesta kylmäsäilytyksestä.

Auditoriot

Auditorio Kaarisali

Moderni ja tilava auditorio tarjoaa erinomaiset puitteet seminaari- ja koulutustilaisuuksien järjestämiseen. Salissa on istumapaikkoja 154 henkilölle. Auditoriossa on monipuolinen av-tekniikka valmiina käyttöön.

Ravintola Kaari hoitaa tilaisuuksien tarjoilupalvelut.

Savonniemisali

Kampuksen perinteikäs Savonniemisali on jo vuosien ajan tarjonnut laadukkaat tilat suuriin tilaisuuksiin. Savonniemisali on helposti muokattavissa suuren pinta-alansa ansiosta.

Erikoisuutena salista löytyy esim. näyttämö sekä piano, jotka mahdollistavat monenlaisten tapahtumien järjestämisen. Lisäksi salin yhteydessä oleva valoisa ja kaunis aulatila, Sininen aula, luo saliin uutta ulottuvuutta tilaisuuksien järjestämiseen.

  • 184 henkilölle (tilassa tuolit/pöydät)
  • 240 henkilölle (tilassa tuolit)
  • max. 250 henkilölle (ei tuoleja/pöytiä)

Kokous- ja opetustilat

Kampuksen kokoustilat ja luokat

Savonlinnan kampuksella on hyvin toimivia kokoustiloja pienemmille ryhmille, 12 – 20 henkilölle. Kampuksen luokat ovat eri kerroksissa helposti saavutettavissa. Luokat ovat sopiva 20 – 50 henkilölle ja niissä on hyvä av-tekniikka valmiina käyttöön.

Muut tilat

Kampuksen liikuntasali

Kampuksen liikuntasali on toimiva erilaisille sisäliikuntalajeille ja käytettävissä on myös hyvä valikoima välineitä.

Esittelypaikka

Kampukselle on mahdollista tulla päiväksi esittelemään tuotetta tai palveluaan. Paikkana on vilkas sisääntuloaula ja erinomainen läheisyys ravintolaamme.

Sininen aula

Sininen aula sijaitsee Savonniemisalin edustalla ja toimii hyvin pienemmän kahvi- tai cocktailtilaisuuden paikkana, sekä ilmoittautumis- ja vastaanottotilana suurempien kokousryhmien tapahtumille.

Tapahtumia ja tunnelmia Savonlinnassa

Ajankohtaista Xamkissa

Savonlinnan kampukset tilavaraukset hoidetaan osoitteesta myyntipalvelu@xamk.fi. Ota yhteyttä!

Kampuksen monissa tiloissa onnistuvat pienet ja suuret tilaisuudet arkipäivien tapaamisista, illan kokouksiin ja juhlaviin tilaisuuksiin. Pyydä tarjous tilaisuudellesi osoitteesta myyntipalvelu@xamk.fi.

Kerromme mielellämme lisää ja voit lähettää tiedustelusi osoitteeseen myyntipalvelu@xamk.fi.

Ravintola Kaari on avoinna arkisin ma – pe klo 7.45 – 15. Lounas on tarjolla klo 10.30 – 13.

Ravintola Kaari huolehtii kahvitarjoilut perille asti ja ruokatarjoilut ovat mukavinta nauttia ravintolassa. Kysy tarjoilupalveluja tilaisuudellesi osoitteesta myyntipalvelu@xamk.fi.

Kuinka voisimme palvella?

Olipa kyseessä pieni tai suuri tilaisuus, olemme käytettävissä!