Alumnit

Alumnitoiminnalla tarkoitetaan ammattikorkeakoulun ja sen kasvattien välistä pitkäaikaista yhteistyötä.

Jokainen korkeakoulussa tutkinnon suorittanut on alumni

Alumninamme olet meille tärkeä Xamk-lähettiläs Suomessa ja maailmalla, ja haluamme tuoda lisäarvoa myös sinulle.


LinkedIn
Lisää profiilissasi ”Education”-kohtaan Xamk – South-Eastern Finland University of Applied Sciences sekä valmistumisajankohtasi, ja käy seuraamassa sivuamme. 

Instagram
Seuraa meitä myös Instagramissa: Xamkfi, jossa julkaisemme aktiivisesti alumneillekin kohdistettua sisältöä. 

Merkitse meidät rohkeasti julkaisuihin, joissa koet yhteyden entiseen opinahjoosi; Xamk reagoi mielellään alumniensa päivityksiin, joissa saamme kunnian olla mukana. 

Alumniportaali

Kerro meille portaalissa toistaiseksi voimassa olevat alumnitoiminnan toiveesi ja tarpeesi. Portaalissa voit mainita, jos olet kiinnostunut esimerkiksi seuraavista aiheista: 

Xamkin alumnina voit tehdä kanssamme yhteistyötä juuri sinulle parhaiten sopivalla tavalla.

  • luennointi Xamkissa
  • yritysvierailut työpaikallesi
  • alumnitarinasi jakaminen
  • alumnimentorina toimiminen
  • alumnitoiminnan yhdistäminen työelämääsi jollakin muulla tavalla
  • Xamkin alumnitoiminnan kehittäminen 

Täällä voit liittyä mukaan Xamkin alumnirekisteriin ja päivittää omia tietojasi. Rekisteri on tarkoitettu kaikille Kymenlaakson, Mikkelin ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluista eli Kyamkista, Mamkista ja Xamkista valmistuneille. Rekisteriin liittyminen ja kuuluminen on maksutonta.

Vaikka olisit liittynyt alumnirekisteriin jo aiemmin, sinun täytyy luoda käyttäjätili, kun vierailet ensimmäistä kertaa alumniportaalissa.

Rekisteriin kuuluminen tarjoaa sinulle nopeimman tavan saada tietoa alumnitoiminnasta. Esimerkiksi alumnitapahtumista ja muista alumnieduista tiedotamme rekisterin jäsenille sähköpostiin lähetettävillä uutiskirjeillä.

Alumnirekisterissä olevia tietoja voidaan käyttää mm. tutkimus- ja tilastointitarkoituksiin sekä alumniviestintään ja -markkinointiin.  Alumnirekisterin tietosuojaselosteen voit lukea tästä.

Voit olla meihin koska tahansa yhteydessä myös sähköpostitse, mikäli sinulla on kysyttävää tai ehdotuksia alumnitoimintaan liittyen. Sähköpostitse tavoitat meidät alumni@xamk.fi

Kehitä osaamistasi Suomen suurimmassa avoimessa ammattikorkeakoulussa, Xamk Pulsessa!

Huomio Xamkista 1.1.2021 jälkeen valmistuneet tutkinto-opiskelijat:

Xamkin alumnina sinulla on maksuton jatkuvan oppimisen opinto-oikeus kahden vuoden ajan valmistumisesta.

Tutustu yksityiskohtiin Pulsen sivuilla

Katso kurssit koulutuskalenterista

Xamk palkitsee vuosittain vuoden alumnin

Xamkissa on valittu vuoden alumni vuodesta 2018 lähtien. Kunniamaininnan saajat ovat tehneet aktiivista alumniyhteistyötä Xamkin kanssa. Vuoden alumni julkistetaan aina joulukuun valmistumisjuhlan yhteydessä.

Vuoden alumnit: Insinööri Harto Kuukka vuoden alumni 2023, Terveydenhoitaja Riikka Peni vuoden alumni 2022, ensihoitaja Inka Häkkinen vuoden alumni 2021, tradenomi Roosa-Maria Laitinen vuoden alumni 2020, muotoilija Tiina Heikari vuoden alumni 2019, tradenomi Satu Temonen vuoden alumni 2018.

Vuoden alumnia voi ehdottaa kuka tahansa, lomakkeelle pääset linkistä.

Työelämäyhteistyö Xamkin kanssa

Tarvitseeko yrityksesi apua muuttuvassa työelämässä?
Yhteistyössä Xamkin kanssa saat uutta näkökulmaa ja oikeat työkalut paremman huomisen rakentamiseen.

Yhteistyömuotomme jakautuvat neljään laajaan kokonaisuuteen:
Opiskelijayhteistyö
Palvelutoiminta
Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta
Täydennyskoulutukset

Tutsutu oppilaitosyhteistyöhön:

Opiskeluun liittyvät todistukset tutkinto-opintojen jälkeen

Valmistuneen tai tutkintoon johtavassa koulutuksessa opintonsa keskeyttäneen opiskelijan on mahdollista saada virallinen jäljennös tutkintotodistuksestaan (sisältää kaikki liitteet) tai opintorekisteriotteestaan. Myös opintojaksokuvauksia on saatavilla. Asiakirjoista peritään Opiskelijapalveluiden hinnaston mukainen maksu.

Xamkin arkistossa ovat todistukset opinnoista, jotka on suoritettu tutkintoon johtavassa koulutuksessa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa aikavälillä 1.8.1996 -31.12.2016
Mikkelin ammattikorkeakoulussa aikavälillä 1.1.2001-31.12.2016
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa (Xamk) 1.1.2017 – 26.2.2021
26.3.2021 alkaen valmistuneen todistus on sähköinen, voit tilata kadonneen tutkintotodistuksen tämän linkin kautta
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) opinnot keskeyttänyt 1.1.2017-

Jos olet suorittanut tutkinnon mainittuina ajankohtina, voit tilata virallisen jäljennöksen tutkintotodistuksestasi (sisältäen kaikki liitteet). Jos olet opiskellut, mutta keskeyttänyt opintosi oppilaitoksissa mainittuina ajankohtina, voit tilata virallisen jäljennöksen opintosuoritusrekisterin otteesta.

Todistusjäljennösten tilauslomake
Huomaathan, että tilaus on sitova eikä maksua palauteta, vaikka peruisit tilauksen myöhemmin.

Jos olet opiskellut oppilaitoksissa ennen mainittuja ajankohtia, lähetä meille todistuksesi tiedot tämän linkin kautta. Selvitämme ja ilmoitamme sinulle, miten saat jäljennöksen todistuksestasi.

Xamkin opintojaksokuvaukset saat ilmaiseksi sähköisestä opinto-oppaasta:
http://opinto-opas.xamk.fi. Muut opintojaksokuvaukset ovat maksullisia.

Ennenkuin maksat tilauksen opintojaksokuvauksista tai muista opintoihin liittyvistä selvityksistä, lähetä meille tarvitsemasi kuvausten tai selvitysten tiedot tämän linkin kautta.

Kun opintotoimisto on varmistanut, että tarvitsemasi asiakirjat ovat saatavissa, vahvista tilaus ja maksa maksu tällä lomakkeella:

Opintojaksokuvausten ja muiden selvitysten tilauslomake

Huomaathan, että tilaus on sitova eikä maksua palauteta, vaikka peruisit tilauksen myöhemmin.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä opintotoimistoon Xinfo-palvelun kautta.

Alumniemme tarinoita

Alumnimme ovat jakaneet tarinoita opiskelusta, työelämästä sekä urapolustaan. Tutustu tarinoihin, ja jos sinulla herää mielenkiinto jakaa omasi, ole rohkeasti yhteydessä alumni@xamk.fi! Kaipaamme kaikenlaisia tarinoita, menestystarinoista niihin, kun kaikki ei menekkään kuten oppikirjassa. Samaistuttavat ja tavalliset tarinat koskettavat niin tulevia, nykyisiä kun entisiä opiskelijoitamme, ja niitä haluamme kertoa. Juuri Sinun tarinasi on arvokas!

Alumniedut

Ihmiset kättelevät, tietokone taustalla

Hae yrityskummia Suomen Yrityskummit Ry Kymenlaakosta tai Etelä-Savosta

”Yrityskummit pienyrittäjän onnistumisen tukena.”

Xamk tekee yhteistyötä Suomen Yrityskummit ry:n kanssa rakentaakseen ja kehittääkseen yrittäjyyden yhteisöjä. Yrityskummit sparraavat ja mentoroivat Xamkin opiskelijoita ja alumneja maksutta liiketoiminnan kehittämisessä. Kampusmaakuntien lisäksi voit alumnina hyödyntää myös yrityskummien valtakunnallista asiantuntijaverkostoa.

Tutustu toimintaan ja hae yrityskummia

Työskentelypisteitä lyhytaikaiseen käyttöön Kouvolassa Kohoalla

”Kohoa Synergiakeskus on yhteistyön, yrittäjyyden ja koulutuksen alusta sekä yhteisöjensä jäsenten potentiaalin moninkertaistaja.”

Xamkin ja Kohoan yhteistyön yhtenä tavoitteena on luoda yhteisöllinen yrittäjyyden ja yrittäjämäisen toiminnan keskittymä Kouvolaan.

Xamkin alumnina voit varata alumnikoordinaattorin kautta työskentelypisteitä Kohoan Xamkin tiloista.
Työskentelypisteet sijaitsevat yhteiskäyttötiloissa. Pisteet sisältävät korkeussäädettävän pöydän, näytön ja pistorasian. Lisäksi alumnit voivat järjestää esim. työhön liittyviä tapaamisia virka-aikana tiloissa erikseen sovittuna aikoina.

Varaa työskentelypiste Xamkin alumni- ja työelämäkoordinaattori Laura Häkkisen kautta sähköpostitse. Sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@xamk.fi.

Lisätietoa Kohoa Synergiakeskuksesta:

Uraseuranta

Kansallisesti merkittävällä uraseurantakyselyllä kerätään ajantasaista tietoa amk- ja yamk-tutkinnon suorittaneiden valmistumisen jälkeisestä työurasta ja osaamisen vastaavuudesta työelämän tarpeisiin. Kysely lähetetään vuosittain kunkin ammattikorkeakoulun aina 5 vuotta aiemmin valmistuneille alumneille.

Juuri sinun vastauksesi on meille äärettömän tärkeä, sillä jokainen puuttuva vastaus estää meitä muodostamasta kokonaiskuvaa siitä, miten olemme toiminnassamme onnistuneet, ja mitä voisimme kehittää.

Heikki Saastamoinen
toimitusjohtaja ja rehtori, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Xamk