Mies katsoo metsämaisemaa kalliolta

Tervetuloa opiskelemaan Xamkiin

Xamkilla on tarjolla useita eri tutkintoon johtavia koulutuksia kevään ja syksyn yhteishauissa.

Ajankohtaista hakemisessa!

Kuinka voimme palvella?

Etsitkö tietoa syksyn yhteishausta?
Haluatko lisätietoa erillishauista?
Tarvitsetko tietoa Xamkissa opiskelusta?
Etsitkö avoimen AMK:n opintoja?

Hae Xamkiin opiskelemaan!

Mies katsoo metsämaisemaa kalliolta

Lisähaku

29.7.8.8.2024

Yhteishaussa vapaaksi jääneet opiskelupaikat amk- ja yamk-koulutuksiin.

Tyttö katsoo järvisuomalaista maisemaa vastavaloon.

Valmentava koulutus

1.15.8.2024

Maahanmuuttajille tarkoitettu monialainen koulutus korkeakouluopiskeluvalmiuksien kehittämiseksi.

Mies katsoo mäkistä metsämaisemaa kalliolta

Syksyn yhteishaku

28.8.11.9.2024

Suomen- ja englanninkieliset amk- ja ylempi amk -koulutukset.

Yhteishaut

Korkeakoulujen yhteishaussa voit hakea sekä ammattikorkeakouluihin että yliopistoihin. Yhteishaku järjestetään kolme kertaa vuodessa, kaksi kertaa keväällä sekä kerran syksyllä. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa ovat mukana englanninkieliset koulutukset, kevään ja syksyn yhteishauissa suomenkieliset koulutukset. Syksyn haussa koulutuksia on tarjolla huomattavasti vähemmän kuin kevään yhteishaussa.

Opintopolussa voit selata Xamkin koulutuksia. Hakuehtoja voi rajata lisää esim. opetustavan tai paikkakunnan perusteella.

Yhteishauissa haetaan ammattikorkeakoulututkintoon tai ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen haetaan toisen asteen tutkinnon suorittamisen jälkeen ja ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen, kun taustalla on jo korkeakoulututkinto sekä vähintään kahden vuoden työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Hakeminen yhteishaussa

Haku korkeakoulujen yhteishauissa tehdään Opintopolussa. Linkki yhteishaun hakulomakkeelle löytyy Opintopolun etusivulta hakuaikana.

Voit valita hakulomakkeellesi 1-6 hakukohdetta mieluisuusjärjestyksessä eli järjestyksessä, jossa toivot tulevasi niihin valituksi (kevään 1. yhteishaussa hakutoiveiden järjestyksellä ei ole merkitystä). Hakukohteita et voi muuttaa, lisätä tai poistaa hakuajan jälkeen.

Lataa mahdollisesti pyydetyt liitteet hakulomakkeelle ohjeiden mukaisesti. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15. Tarkista, että olet saanut vahvistusviestin sähköpostiisi hakulomakkeen lähetettyäsi. 

Seuraa valintojen etenemistä Oma Opintopolku -palvelussa ja seuraa sähköpostiasi koko hakuprosessin ajan (huomaa myös roskapostikansio).

Mies katsoo itsuen kannettavn tietokoneen ruutua.

Hakukelpoisuus

Hakukelpoisuus

Pääsyvaatimukset yhteishaussa riippuvat hakukohteesta. Lue lisää hakukelpoisuudesta

Ihminen jonka vain kädet näkyvät, piirtää viivottimen avulla karttaan.

Hakemuksen liitteet

Hakemuksen liitteet

Yhteishaun hakemuksen liitteet lisätään hakulomakkeelle. Lue lisää hakemukseen tarvittavista liitteistä

Kolme ihmistä katsoo tietokoneen näyttöä.

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta

Miten opiskelijat valitaan ja mitä valintatapoja käytetään. Lue lisää opiskelijavalinnasta

Erillishaku

Yhteishakujen ulkopuolella järjestetään erillishakuja pääasiassa tutkintoon johtaviin koulutuksiin. Aiemmin kesken jääneiden opintojen jatkaminen, avoimen amkin opintojen (ns. polkuopintojen) suorittaminen tai aikomus siirtyä ammattikorkeakoulusta tai koulutuksesta toiseen, voivat esimerkiksi olla tilanteita, joissa erillishauissa hakeminen voi tulla kyseeseen.

Hakeminen erillishaussa

Riippuen erillishausta, hakeminen tapahtuu joko Opintopolussa tai erillisellä sähköisellä lomakkeella.

Ihmisiä istuu värikkäillä tuoleilla.

Liity mukaan yli 12000 opiskelijan yhteisöön

Koulutusten omilta sivuilta näet kuvauksen koulutuksen sisällöstä, opetustavasta sekä tulevista uramahdollisuuksista.

Löydä unelmiesi opiskelukaupunki

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, eli Xamk, sijaitsee neljällä paikkakunnalla: Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Kampukset sijaitsevat kaupungin keskustassa tai lyhyen kävely- tai pyörämatkan päässä siitä. Kampuksemme tarjoavat monipuolisia palveluja niin opiskelijoille kuin kaupunkilaisille.

.

Kotka Ihmisiä kävelee alasapäin valoisia portaita.

Uusi, vuonna 2024 avautuva kampus tarjoaa modernit tilat ja huippuluokan simulaatioympäristöt yli 3500 tekniikan, sosiaali- ja terveysalan sekä tradenomin tulevaisuuden osaajalle.

Kotkan Kantasatamaan sijoittuva kampus on uniikilla paikalla meren rannalla!

Kotkassa voi opiskella myös Xamk Pulsen avoimen ammattikorkeakoulun opintojaksoilla, jotka ovat avoimia kaikille. Kampuksella on aktiivista tutkimus- ja kehitystoimintaa, joka tarjoaa mahdollisuuksia osallistua innovatiivisiin projekteihin.

Kouvola Ulkoa päin kesäaikaan kuvattu Kouvolan kampusrakennus.

Kouvolan kampuksella opiskelu tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet kehittää ja kasvattaa osaamista. Modernit oppimisympäristöt – esimerkiksi luokat ja hyvin varustellut muotoilijoiden ja artenomien pajatilat – yhdistävät teoreettisen tiedon ja käytännön taidot.

Opiskelijoita kampuksella on noin 2600 eri aloilta, kuten muotoilu, restaurointi, sosiaali- ja terveysala, tekniikka, liiketalous ja humanistinen ja kasvatusala.

Kouvolasta osaamista voi kartuttaa myös Xamk Pulsen avoimen ammattikorkeakoulun opintojaksoilla.

Mikkeli Ihmisiä juomassa kahvia pöydän ympärillä Cafe Alfassa.

Mikkelin kampus on opiskelijamäärältään Xamkin suurin. Kampuksella opiskelee noin 4600 opiskelijaa. Mikkelissä on AMK-tutkintoja pitkälti toistakymmentä ja voit opiskella insinööriksi, metsätalousinsinööriksi, sairaanhoitajaksi, restonomiksi, sosionomiksi, terveydenhoitajaksi, tradenomiksi ja yhteisöpedagogiksi. Voit opiskella Mikkelissä sekä suomen- että englanninkielissä koulutuksissa.

Mikkelissä voi osaamistaan täydentää ja päivittää myös Xamk Pulsen avoimen ammattikorkeakoulun opintojaksoilla, jotka ovat avoimia kaikille.

Savonlinna Kaksi ihmistä ulkona Olavin linnan edessä.

Savonlinnan kampuksellamme opiskelee noin 1500 alan osaajaa. Pieni kampus tarjoaa yksilöllistä ohjausta ja vahvaa yhteisöllisyyttä.

Savonlinnassa voit opiskella fysioterapeutiksi, biotuotetekniikan tai teollisen puurakentamisen insinööriksi, jalkaterapeutiksi, liikunnanohjaajaksi, sairaanhoitajaksi, kouluhyvinvoinnin ja kuraattorityön sosionomiksi sekä turvallisuusalan tradenomiksi.

Lisäksi tarjolla on ylempään AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia ja mahdollisuus täydentää tai syventää osaamista avoimessa ammattikorkeakoulussa, Xamk Pulsessa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Xamkiin voit hakea yhteishaussa ammattikorkeakoulututkintoon tai ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen. Tarjolla on myös avoimen ammattikorkeakoulun opintoja yksittäisinä opintojaksoina tai laajempina kokonaisuuksina.

AMK- ja YAMK-koulutusten kuvaukset löydät Xamkin verkkosivuilta otsikon opiskelu ja hakeminen alta, kun taas valintaperusteet on luettavissa Opintopolussa.

Tutkintoon johtaviin koulutuksiin haetaan pääsääntöisesti yhteishaun kautta valtakunnallisesti yhteneväisen hakuajan aikana. Hakulomake täytetään hakuaikana Opintopolussa.

Yleisestä hakukelpoisuudesta ammattikorkeakouluopintoihin voit lukea ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta ja koulutusten valintatavoista ja valintaperusteista Opintopolusta kunkin hakukohteen kohdalta.

Syksyn 2024 yhteishaku on 28.8.-11.9.2024.

Hakijapalvelut

Nainen istuu reessä ulkona talvella ja heittää lunta ilmaan.

Hakijapalveluiden tehtäviin kuuluu tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelijavalintojen toteuttaminen. Koostamme valintaperusteet, hoidamme hakuprosessin sekä koordinoimme valintakokeita. Neuvomme ja opastamme hakemiseen liittyvissä asioissa.

Mikäli asiasi koskee avoimen AMK:n opintoja tai polkuopintoja, olethan yhteydessä avoimen amkin toimijoihin.  

Koulutusten sisältöihin liittyviin kysymyksiin vastaavat koulutusten edustajat ja opiskelijapalveluneuvojat hoitavat opiskelijahallinnon sen jälkeen, kun hakija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut opiskelijaksi. Opiskelijapalveluneuvojiin sekä IT-tukeen saat yhteyden Xinfo-palvelun kautta.  

Ota yhteyttä hakijapalveluihin

Xamkin hakijapalvelut palvelee ensisijaisesti tutkinto-opiskeluun hakemiseen liittyvissä asioissa. Voit ottaa meihin yhteyttä soittamalla tai verkkolomakkeellamme.

Puhelinpalvelu heinäkuussa:

  • mape klo 1013

Suomenkielinen tutkintokoulutus:

  • 044 702 8891 
  • 040 585 6610

Englanninkielinen tutkintokoulutus:

  • 040 585 6610

Yhteydenottopyyntö verkkolomakkeella: