Kuva Xamkin Kotkan kampukselta, neljä henkilöä seisoo puisilla portailla.

Potentiaalia ja kasvuvoimaa Xamkin kampuksilla

Koe Xamkin monipuoliset mahdollisuudet opiskeluun, tutkimus- ja kehitystoimintaan sekä palveluihin Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Tutustu kunkin kampuskaupunkimme ainutlaatuiseen tunnelmaan ja löydä optimaaliset puitteet oppimiseen, kasvuun ja menestykseen.

Kouvolan kampus

Kouvolan kampukselta valmistuu vuosittain muotoilijoita, artenomeja, hyvinvointialojen, liiketalouden ja tekniikan osaajia suoraan työelämän tarpeeseen.

Tutkimus- ja kehitystoimintamme on monialaista ja vaikuttavaa. Kouvolan kampuksella teemme esimerkiksi rautatielogistiikkaa, pelillisyyttä ja käyttäjälähtöistä muotoilua.

Kouvolassa on satoja liikuntaseuroja, kulttuuria, musiikkia ja tekemistä luonnossa.

Kotkan kampus

Kotkan kampuksellamme opiskelee noin 3500 tekniikan, sosiaali- ja terveysalan tulevaisuuden osaajaa ja tradenomia. Kotkan kantasatamaan valmistuu uusi kampus vuonna 2024. Uuden kampuksen tilat on suunniteltu muunneltaviksi, ja niillä pääsemme hyödyntämään entistä paremmin erilaisia simulaatioympäristöjä ja laboratorioita.

Tutkimus- ja kehitystoimintamme on monialaista ja vaikuttavaa. Kotkan kampuksella keskitymme esimerkiksi hallittavaan, turvalliseen ja käyttäjäystävälliseen kyberturvallisuuteen. Olemme kouluttava edelläkävijä myös öljyntorjunnassa.

Kotka on puistoistaan, vilkkaasta kulttuurielämästään ja Meripäivistä tunnettu reilun meiningin meri- ja satamakaupunki.

Mikkelin kampus

Mikkelin kampuksella toimimme erityisen laaja-alaisesti. Opiskelijoita on noin 4600, tulevia insinöörejä, metsätalousinsinöörejä, restonomeja sekä hyvinvointialojen ja liiketalouden osaajia.

Tutkimus- ja kehitystoiminassa kehitämme Mikkelissä mitattuun tietoon perustuvia hyvinvointipalveluja. Teemme myös yhdenvertaisuuteen tähtäävää nuorisotutkimusta sekä ympäristöturvallisuuden ja kiertotalouden kehitystä.

Mikkelin kampus sijaitsee noin 10 minuutin kävelymatkan päässä torilta

Savonlinnan kampus

Savonlinnassa opiskelee noin 1500 sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan, tekniikan ja turvallisuusalan osaajaa. Pienemmän kampuksen etuna on mahdollisuus panostaa yksilölliseen opintojen ohjaukseen ja yhteisöllisyyteen.

Tutkimus- ja kehitystoimintamme on monialaista ja vaikuttavaa. Savonlinnassa sijaitsee Xamkin kuitulaboratorio, jossa kehitämme metsäbiomassan ja puukuidun käsittelyn prosesseja sekä jatkojalostamista uusiksi kuitutuotteiksi.

Savonlinnan kampus sijaitsee kaupungin keskustassa, Saimaan rannalla.

Inspiroivia tarinoita kampuselämästä

Usein kysyttyjä kysymyksiä kampuskaupungeistamme

Xamkilla on kampukset Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa.

Xamkin kampuksilla on tarjolla laaja valikoima opiskelumahdollisuuksia eri aloilla. Voit opiskella humanistista ja kasvatusalaa, liiketaloutta ja turvallisuutta, sosiaali- ja terveysalaa, pelialaa ja ICT:tä, muotoilua ja restaurointia, tekniikkaa ja metsätaloutta, merenkulkua ja logistiikkaa sekä matkailu- ja ravitsemisalaa. Kampuksemme tarjoavat modernit tilat ja innovatiiviset oppimisympäristöt, jotka tukevat opiskelijoiden ammatillista kehitystä. Löydä itsellesi sopiva opintopolku koulutushaustamme: AMK-tutkinnot ja YAMK-tutkinnot.

Löydät yleiset Xamkin yhteystiedot täältä. Henkilöstön yhteystiedot löydät täältä.

Ota yhteyttä hakijapalveluihin

Xamkin hakijapalvelut palvelee ensisijaisesti tutkinto-opiskeluun hakemiseen liittyvissä asioissa. Voit ottaa meihin yhteyttä soittamalla tai verkkolomakkeellamme.

Puhelinpalvelu heinäkuussa:

  • mape klo 1013

Suomenkielinen tutkintokoulutus:

  • 044 702 8891 
  • 040 585 6610

Englanninkielinen tutkintokoulutus:

  • 040 585 6610

Yhteydenottopyyntö verkkolomakkeella: