Opiskelijan hyvinvointi

Xamk tukee opiskelijoita kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa. Tukea saat sekä opintojen suorittamiseen, osaamisen kehittämiseen sekä hyvinvointiin ja opiskelukyvyn ylläpitämiseen. Hyvinvointisi eteen tekee töitä koko korkeakoulumme henkilökunta.

Tukea opintojen eri vaiheisiin

Hyvinvointi syntyy monen eri tekijästä, joista valtaosaan voi jokainen vaikuttaa itse. Hyvinvointiin ja jaksamiseen tarvitaan myös muiden tukea ja apua. Xamkissa huolehditaan, että tukea on saatavilla.

Oppimisen ja opintojen suorittamiseen apua antavat opettajat, harjoittelun ohjaajat, opintotoimisto ja monet muut tukipalvelut.

Osaamisen kehittämisessä tai vaikka urasuunnittelussa apuna ovat esimerkiksi opiskelijavastaavat, opettajat tai opiskeluhyvinvoinnin asiantuntijat.

Hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn ylläpidossa voit kääntyä opiskeluhyvinvoinnin asiantuntijoiden, opintopsykologien tai erityisopettajien puoleen. Myös opiskeluterveydenhuolto ja oppilaitospastorit ovat tukenasi.

Tutorit, opiskelijakunta Kaakko sekä Xamkin liikunta- ja harrastustoiminta ovat myös käytettävissä..

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskelijoiden terveydenhuolto hoidetaan YTHS:n kautta. Xamkin kampuspaikkakuntien toimipisteet, tiedot palveluista ja yhteystiedot löytyvät YTHS:n sivuilta

Opiskelijakunta Kaakko

Opiskelijakunta Kaakko

Opiskelijakunta toimii linkkinä opiskelijoiden ja korkeakoulun välillä. Opiskelijakunta tarjoaa erilaisten aktiviteettien, koulutusten ja tapahtumien lisäksi henkilökohtaista palvelua ja neuvontaa. Opiskelijakuntatoiminnan kautta voit myös saada uusia ystäviä.

Liikunta ja muut harrastukset

Liikunta ja muut harrastukset

Opiskelijoiden on mahdollista harrastaa esimerkiksi liikuntaa ja musiikkia sekä ohjatusti että omatoimisesti. Xamkissa liikunta- ja harrastetutorit ovat tärkeässä osassa vapaa-ajan toiminnan toteuttamissa, sillä he vastaavat useista eri liikunta- ja harrasteryhmistä.

Sinulla on mahdollisuus liikkua, harrastaa ja kokeilla lajeja sekä osallistua monenlaisiin liikuntatapahtumiin. Tai ehkä haluat yhdistää huippu-urheilun ja opiskelun? Se onnistuu meillä Xamkissa. Lue Xamk Sportsin tarjoamista liikuntamahdollisuuksista ja tule mukaan!

Opiskeluhyvinvoinnin henkilöstö

Opiskeluhyvinvoinnin henkilöstö

Opiskeluhyvinvoinnin asiantuntijat, opintopsykologit ja erityisopettajat ovat tukenasi, kun kohtaan opinnoissasi pieniä tai isompia haasteita.

Opintojen saavutettavuus

Yhdenvertainen opiskelu ja oppimisympäristö kuuluvat kaikille. Opintosi voivat edistyä suunnitellusti, vaikka sinulla olisi oppimisvaikeus, sairaus tai vamma, erilainen kieli- ja kulttuuritausta tai muita opiskeluun mahdollisesti vaikuttavia asioita.

Teemme yksilöllisiä opetusjärjestelyjä tarvittaessa. Pyrimme siihen, että opiskelu olisi kaikille saavutettavaa.

Tutustu Xamkin saavutettavuussuunnitelmaan:

Kuuntele opiskeluhyvinvoinnin podcastia

Kuuntele opiskeluhyvinvoinnin podcastia

FAQ – Opintopsykologit Saure & Häkkilä on podcast-sarja, jossa Xamkin opintopsykologit Karoliina Saure ja Mari Häkkilä keskustelevat ajankohtaisista aiheista, jotka mietityttävät korkeakouluopiskelijoita.

Aiheina mm. etäopiskelu, aloittamisen vaikeus ja keskittyminen ja muita opiskeluun, oppimiseen ja hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä.

Erityisopettajat opiskelijan tukena

Erityisopettajat opiskelijan tukena

Xamkissa erityisopettajan työnkuvaan sisältyy mm. opiskelijatyötä ja opiskelukykyä tukevien ryhmien ohjaamista. Opiskelijoiden kanssa tehtävässä työssä korostuvat oppimisen haasteet ja niihin saatava ohjaus ja tuki.

Oppimisen tukea mietitään aina yhdessä opiskelijan kanssa. Ohjauskeskusteluissa arvioidaan tuen tarvetta, ja pyritään löytämään uusia tulokulmia ja keinoja opiskelujen etenemiseksi.

Annie Advisor mukana tukiverkostossa

Annie Advisor mukana tukiverkostossa

Xamkissa panostetaan opintojen keskeyttämisen ehkäisyyn. Vain noin viidennes tukea tarvitsevista opiskelijoista pyytää apua. Monialaisen tukiverkoston lisäksi käytössä on myös Annie Advisoria.

Annie Advisor on tekstiviesti- ja WhatsApp-pohjainen hyvinvointipalvelu, jonka avulla opiskelijaan voidaan ottaa yhteyttä ja tarjoamaan kohdennetusti tarpeen mukaista apua.

Ajankohtaista