Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk – tarjoaa opetusta, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja yrityksille ja ihmisille.

Xamk profiloituu kestävän hyvinvoinnin ja teknologian sekä Venäjä-osaamisen korkeakouluksi. Monimuotoisen ammattikorkeakoulun kivijalkoina toimivat Kotka, Kouvola, Mikkeli ja Savonlinna, mutta sen kampuksena on koko maailma.

10 000 opiskelijaa

Xamkissa opiskelee lähes 10 000 opiskelijaa, työntekijöitä on 750. Asioita tehdään yhdessä. Opettajat tuntevat opiskelijat nimeltä ja apua saa opiskeluun liittyvissä asioissa. Kampukset ovat viihtyisiä ja niillä on mahdollisuus harrastaa tai viettää vapaa-aikaa kahviloissa ja ravintoloissa. Hyvinvoiva opiskelija jaksaa opiskella.

Hakutoimisto palvelee kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa: Hakijapalvelut, 044 702 8891, 040 585 6610, hakijapalvelut@xamk.fi.

Palvelumme opoille ja muille koulutusasioiden kanssa työskenteleville

KOULUTUSESITTELYT OPPILAITOKSISSA JA VARUSKUNNISSA

Vuosittain vierailemme useissa kymmenissä oppilaitoksissa esittelemässä korkeakouluamme ja koulutustarjontaamme. Pääpaino on 2. asteen oppilaitoksissa, mutta teemme oppilaitosvierailuja myös perusasteelle. Vierailujen tekijöinä on pääosin opiskelijoitamme, jotka parhaiten osaavat kertoa, millaista opiskelu opiskelijan kannalta on. Myös Xamkin kampuksille ovat tutustujat tervetulleita.

Koko Xamkin esittelyn lisäksi teemme alakohtaisia esittelyitä (esim. tietojenkäsittelyn tradenomit voivat tulla puhumaan datanomiopiskelijoille, sairaanhoitajat lähihoitajaopiskelijoille jne.)

Tilaa Xamkin esittely koulullesi tai varaa vierailuaika kampuksellemme alla olevalla lomakkeella tai:

 • yhteisömanageri Aki Ilmanen, aki.ilmanen@xamk.fi tai 040 508 1498
 • yhteisömanageri Helena Hämäläinen, helena.hamalainen@xamk.fi tai 040 570 3711

KOULUTUSESITTELYT VIRTUAALISESTI

Xamkin esittely voidaan toteuttaa myös virtuaalisesti Teamsin välityksellä. Tämä vaihtoehto soveltuu erityisen hyvin, jos teillä on toiveita, mistä koulutuksista haluaisitte erityisesti kuulla (pystymme helpommin järjestämään esittelyyn opiskelijoita eri koulutuksistamme ja eri kampuksiltamme, kun ei vaadita matkustamista).

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai:

 • yhteisömanageri Aki Ilmanen, aki.ilmanen@xamk.fi tai 040 508 1498
 • yhteisömanageri Helena Hämäläinen, helena.hamalainen@xamk.fi tai 040 570 3711

TILAA HAKIJAN OPAS TAI UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme tai liity hakijan oppaan postituslistalle alempana tällä sivulla olevalla lomakkeella. Hakijan oppaita voit tilata suuremmankin määrän kerralla. Ilmoita vain määrä, minkä verran oppaita haluat jatkossa kerrallaan saada.

VIRTUAALINEN KAMPUSTAPAHTUMA

Vajaan tunnin mittainen ohjelma palvelee tallenteena Xamkiin hakemista miettiviä ja opoja mahdollisimman monipuolisesti. Siinä tutustutaan Xamkiin, ammattikorkeakouluopintoihin ja koulutuksiimme. Puheenvuoron saavat opiskelijat, henkilökunta ja alumnit, lisäksi kuullaan työelämäterveisiä. Mukana on tunnelmia mm. Emma Gaalan pukusuunnittelusta ja opiskelijavaihdosta. Tilaisuuden juontajana on tradenomiopiskelija Iina Hoteila.

Ohjelma on suunniteltu siten, että soveltuu hyvin mm. opo-tunnilla katsottavaksi.

Linkki YouTubeen 

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot

Xamkin avoimen ammattikorkeakoulun opintotarjonta on maksutonta ammattiopistojen, lukioiden ja kansanopistojen tutkinto-opiskelijoille. Lisää tietoa täältä.

Jatkoväyläopinnot ammattiopistojen opiskelijoille, lue lisää täältä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 • yhteisömanageri Aki Ilmanen,
  aki.ilmanen@xamk.fi tai 040 508 1498 (Mikkelin ja Savonlinnan kampus)
 • yhteisömanageri Helena Hämäläinen,
  helena.hamalainen@xamk.fi tai 040 570 3711 (Kotkan ja Kouvolan kampus)

Palveluitamme opoille - tilauslomake

 • Voit tilata oppaita siis myös oppilaillenne. Oppilaanne voivat tilata oppaita myös suoraan itselleen osoitteessa https://www.xamk.fi/hakijanoppaat.
  Please enter a number from 1 to 100.
 • Ehdota vapaasti, millaista yhteistyötä haluaisit tehdä Xamkin kanssa!
 • Anna palautetta yhteistyöstä Xamkin kanssa. Missä olemme onnistuneet? Missä olisi parannettavaa? Mitä meidän kannattaisi tehdä toisin? Sana on vapaa.

Ammattikorkeakouluun.fi

Ammattikorkeakouluun.fi logo

Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto on ammattikorkeakoulujen uusi yhteinen verkkosivusto ammattikorkeakouluopinnoista kiinnostuneille, opinto-ohjaajille ja kaikille korkeakouluhakua ohjaaville toimijoille. Sivustolla on tietoa suomen- ja ruotsinkielisten ammattikorkeakoulututkintoihin johtavien koulutusten opiskelijavalinnoista, kuten syksyn 2019 yhteishaussa käyttöön otettavasta digitaalisesta AMK-valintakokeesta. Sivustolla voi lisäksi tutustua ammattikorkeakouluopintojen sisältöihin.

Opinto-ohjaajille on sivustolla oma osio, jonne on koottu ohjausmateriaalia opinto-ohjaukseen, ammattikorkeakoulujen opinto-ohjaajan sivujen linkit sekä tapahtumat hakijoille ja opinto-ohjaajille.

@ammattikorkeakouluun (Instagram, Twitter, Facebook)

Vieraile ammattikorkeakouluun.fi -sivustolla

Tietoa Xamkista

Opiskelu Xamkissa

Opiskele päivällä, illalla tai viikonloppuna. Kampuksella, verkossa tai ulkomailla. Xamkissa kampuksena on koko maailma.

Lue tästä

XAMKILAINEN

Blogi, jossa opiskelijat kertovat Xamkista.

Lue tästä

Opiskelijan hyvinvointi

Lue lisää

5 syytä valita Xamk

1. Meiltä saat koulutuksen, jota työelämä arvostaa.

2. Joustavat opiskelutavat. Voit valita oman oppimisväyläsi ja yhdistellä erilaisia tapoja opiskella.

3. Rento ja yhteisöllinen opiskeluympäristö, viihtyisät kampukset.

4. Toimivat opiskelijan tukipalvelut – meillä saat tukea ja apua sekä ohjausta. Et jää huolinesi yksin.

5. Mahdollisuus lähteä opiskelu- tai harjoitteluvaihtoon ympäri maailmaa.

Vuoden 2020 opiskelijapalautteen mukaan Xamkissa on Suomen parasta opintojen ohjausta.

Kampukset

Kotka

Kotkan kampus

Tutustu kampukseen tästä

Kouvola

Kouvolan kampus

Tutustu kampukseen tästä

Mikkeli

Mikkelin kampus

Tutustu kampukseen tästä

Savonlinna

Savonlinnan kampus

Tutustu kampukseen tästä