Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk – tarjoaa opetusta, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja yrityksille ja ihmisille.

Xamk profiloituu kestävän hyvinvoinnin ja teknologian sekä Venäjä-osaamisen korkeakouluksi. Monimuotoisen ammattikorkeakoulun kivijalkoina toimivat Kotka, Kouvola, Mikkeli ja Savonlinna, mutta sen kampuksena on koko maailma.

9400 opiskelijaa

Xamkissa opiskelee 9400 opiskelijaa, työntekijöitä on 750. Asioita tehdään yhdessä. Opettajat tuntevat opiskelijat nimeltä ja apua saa opiskeluun liittyvissä asioissa. Kampukset ovat viihtyisiä ja niillä on mahdollisuus harrastaa tai viettää vapaa-aikaa kahviloissa ja ravintoloissa. Hyvinvoiva opiskelija jaksaa opiskella.

Hakutoimisto palvelee kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa: Hakijapalvelut, 044 702 8891, 040 585 6610, hakijapalvelut@xamk.fi.

Palvelumme opoille ja muille koulutusasioiden kanssa työskenteleville

KOULUTUSESITTELYT OPPILAITOKSISSA JA VARUSKUNNISSA

Vuosittain vierailemme useissa kymmenissä oppilaitoksissa esittelemässä korkeakouluamme ja koulutustarjontaamme. Pääpaino on 2. asteen oppilaitoksissa, mutta teemme oppilaitosvierailuja myös peruskouluihin. Vierailujen tekijöinä on pääosin opiskelijoitamme, jotka parhaiten osaavat kertoa, millaista opiskelu opiskelijan kannalta on. Myös Xamkin kampuksille ovat tutustujat tervetulleita.

Koko Xamkin esittelyn lisäksi teemme alakohtaisia esittelyitä (esim. tietojenkäsittelyn tradenomit voivat tulla puhumaan datanomiopiskelijoille, sairaanhoitajat lähihoitajaopiskelijoille jne.)

Tilaa Xamkin esittely koulullesi tai varaa vierailuaika kampuksellemme:

 • yhteisömanageri Aki Ilmanen, aki.ilmanen@xamk.fi tai 040 508 1498
 • yhteisömanageri Helena Hämäläinen, helena.hamalainen@xamk.fi tai 040 570 3711

KOULUTUSESITTELYT VIRTUAALISESTI

Xamkin esittely voidaan toteuttaa myös virtuaalisesti Teamsin välityksellä. Tämä vaihtoehto soveltuu erityisen hyvin, jos teillä on toiveita, mistä koulutuksista haluaisitte erityisesti kuulla (pystymme helpommin järjestämään esittelyyn opiskelijoita eri koulutuksistamme ja eri kampuksiltamme, kun ei vaadita matkustamista).

Ota yhteyttä:

 • yhteisömanageri Aki Ilmanen, aki.ilmanen@xamk.fi tai 040 508 1498
 • yhteisömanageri Helena Hämäläinen, helena.hamalainen@xamk.fi tai 040 570 3711

TILAA HAKIJAN OPAS TAI UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme tai liity hakijan oppaan postituslistalle alempana tällä sivulla olevalla lomakkeella. Hakijan oppaita voit tilata suuremmankin määrän kerralla. Ilmoita vain määrä, minkä verran oppaita haluat jatkossa kerrallaan saada.

VIRTUAALINEN KAMPUSTAPAHTUMA 4.11.2020 KLO 13

Järjestämme virtuaalisen Kampustapahtuman 4.11. klo 13 alkaen. Siinä esitellään Xamkia ja koulutuksiamme, kerrotaan ammattikorkeakouluopiskelusta, vieraillaan eri kampuksillamme, kuullaan työelämän edustajien ja alumnien terveisiä ja paljon muuta. Tapahtuman kesto on noin tunti.

Tapahtumasta tehdään tallenne, joten oppilaanne voivat katsoa sen myös jälkikäteen.

Lisätietoja virtuaalisesta Kampustapahtumasta löytyy osoitteesta www.xamk.fi/kampustapahtuma. Ennen tapahtumaa sivulla julkaistaan linkki tapahtumaan ja tapahtuman jälkeen linkki tallenteeseen.

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot

Xamkin avoimen ammattikorkeakoulun opintotarjonta on maksutonta ammattiopistojen, lukioiden ja kansanopistojen tutkinto-opiskelijoille. Lisää tietoa täältä.

Jatkoväyläopinnot ammattiopistojen opiskelijoille, lue lisää täältä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 • yhteisömanageri Aki Ilmanen,
  aki.ilmanen@xamk.fi tai 040 508 1498 (Mikkelin ja Savonlinnan kampus)
 • yhteisömanageri Helena Hämäläinen,
  helena.hamalainen@xamk.fi tai 040 570 3711 (Kotkan ja Kouvolan kampus)

Hakijan oppaan ja uutiskirjeen tilaus

 • Please enter a number from 1 to 50.
 • Please enter a number from 1 to 50.

Ammattikorkeakouluun.fi

Ammattikorkeakouluun.fi logo

Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto on ammattikorkeakoulujen uusi yhteinen verkkosivusto ammattikorkeakouluopinnoista kiinnostuneille, opinto-ohjaajille ja kaikille korkeakouluhakua ohjaaville toimijoille. Sivustolla on tietoa suomen- ja ruotsinkielisten ammattikorkeakoulututkintoihin johtavien koulutusten opiskelijavalinnoista, kuten syksyn 2019 yhteishaussa käyttöön otettavasta digitaalisesta AMK-valintakokeesta. Sivustolla voi lisäksi tutustua ammattikorkeakouluopintojen sisältöihin.

Opinto-ohjaajille on sivustolla oma osio, jonne on koottu ohjausmateriaalia opinto-ohjaukseen, ammattikorkeakoulujen opinto-ohjaajan sivujen linkit sekä tapahtumat hakijoille ja opinto-ohjaajille.

@ammattikorkeakouluun (Instagram, Twitter, Facebook)

Vieraile ammattikorkeakouluun.fi -sivustolla

Tietoa Xamkista

Opiskelu Xamkissa

Opiskele päivällä, illalla tai viikonloppuna. Kampuksella, verkossa tai ulkomailla. Xamkissa kampuksena on koko maailma.

Lue tästä

XAMKILAINEN

Blogi, jossa opiskelijat kertovat Xamkista.

Lue tästä

Opiskelijan hyvinvointi

Lue lisää

5 syytä valita Xamk

 1.  Meiltä saat koulutuksen, jota työelämä arvostaa.
 2. Joustavat, ajasta ja paikasta riippumattomat opiskelutavat. Voit valita oman oppimisväyläsi ja yhdistellä erilaisia tapoja opiskella.
 3. Rento ja yhteisöllinen opiskeluympäristö, viihtyisät kampukset.
 4. Toimivat opiskelijan tukipalvelut – meillä saat tukea ja apua sekä ohjausta. Et jää huolinesi yksin.
 5. Mahdollisuus lähteä opiskelu- tai harjoitteluvaihtoon ympäri maailmaa.

Parasta opiskelussa ovat ammattitaitoiset opettajat ja yksilöllinen huomioiminen. Se, että opettajat muistavat ja morjestavat käytävällä on ihan huippua. Meistä opiskelijoista välitetään ja meihin panostetaan ihan oikeasti.

Kampukset

Kotka

Kotkan kampus

Tutustu kampukseen tästä

Kouvola

Kouvolan kampus

Tutustu kampukseen tästä

Mikkeli

Mikkelin kampus

Tutustu kampukseen tästä

Savonlinna

Savonlinnan kampus

Tutustu kampukseen tästä
Jaa sivu