Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk tarjoaa opetusta, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja yrityksille ja ihmisille. Kampuksemme sijaitsevat Mikkelissä, Savonlinnassa, Kouvolassa ja Kotkassa.

Xamk profiloituu vastuullisen hyvinvoinnin, teknologian ja luovan talouden korkeakouluksi.

Xamkissa uuden oppiminen ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan. Tarjolla on yli 80 tutkintokoulutusta, opinnot voi suorittaa joustavasti oman suunnitelman mukaan, osan kokonaan verkossa. Xamkissa opiskelee noin 11 500 opiskelijaa.

Tutkintokoulutuksen lisäksi Xamkissa on Suomen laajin avoin AMK-tarjonta, mikrokursseja ja runsaasti muuta täydennyskoulutusta.

Yhteistyössä työelämän kanssa

Rakennamme tulevaisuuden työelämää yhdessä tämän päivän osaajien kanssa. Työelämän kanssa tehtävä yhteistyö onkin osa opintoja ja opiskelijoiden arkea. Käytännössä tämä tarkoittaa harjoitteluja, opinnäytetöitä ja monenlaisia yritysten toimeksiannosta tehtäviä projekteja. Tutustu tarkemmin työelämätarinoihin. 

Teemme töitä huomisen hyväksi myös tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa (TKI), joka on Suomen ammattikorkeakouluista laajinta. Ratkomme yritysten ja organisaatioiden ongelmia ja kehitämme toimintaa yhdessä. Tämä tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia myös opiskelijoillemme.

Hakutoimisto palvelee kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa: Hakijapalvelut, 044 702 8891, 040 585 6610, hakijapalvelut@xamk.fi.

Xamk Studia-messuilla 28.-29.11.2023

Olemme jälleen mukana Studia-messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Jos kaipaatte oppilaillenne messulippuja, on meidän mahdollista lähettää niitä e-lippuina tarvitsemanne määrä. Ilmoittakaa vain määrä ja sähköpostiosoite, mihin liput laitetaan tulemaan. Tiedot voi ilmoittaa aki.ilmanen@xamk.fi.

Palvelumme opoille ja muille koulutusasioiden kanssa työskenteleville

KOULUTUSESITTELYT OPPILAITOKSISSA JA VARUSKUNNISSA PAIKAN PÄÄLLÄ

Voitte tilata meidän opiskelijalähettiläitä tai koulutusten edustajia vierailemaan koulullenne paikan päälle kertomaan Xamkista, koulutuksistamme ja Xamkissa opiskelusta. Nämä paikan päällä toteutettavat esittelyt onnistuvat parhaiten, jos oppilaitoksenne sijaitsee Xamkin kampuspaikkakuntien (Kotka, Kouvola, Mikkeli, Savonlinna) läheisyydessä, mutta toki käymme myös pitemmässä matkassa olevissa kouluissa.

KOULUTUSESITTELYT ETÄNÄ

Voimme esitellä Xamkia myös etänä Teamsin kautta. Näin pystymme myös helpommin yhdellä kertaa esittelemään eri kampuksillamme olevia koulutuksia, kun välimatkat eivät ole este. Pitemmässä matkassa oleviin kouluihin toteutamme esittelyt mieluiten etänä.

TILAA HAKIJAN OPAS

Vuoden 2023 hakijan oppaat ovat valmistuneet. Oppaita voi tilata sähköpostilla aki.ilmanen@xamk.fi. Niitä voi tilata myös isomman määrän, jotta kaikille kiinnostuneille oppilaillenne riittää. Yksittäisiä hakijan oppaita voit tilata myös osoitteessa https://www.xamk.fi/hakijanoppaat.

Vinkiksi oppilaillenne: löydä oma alasi -opintojaksot (kurkistuskurssit)

Löydä oma alasi -kursseilla tarkoitetaan avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, jotka on suunniteltu tutustumisopinnoiksi eri koulutuksiin. Niiden kohderyhmänä ovat ensisijaisesti lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten oppilaat. Opintojen kautta oppilas saa tarkempaa tietoa häntä kiinnostavasta tutkinnosta sekä lisävarmuutta oman alan valintaan. Samalla korkeakouluopiskelu ja tutkinnon jälkeiset uravaihtoehdot tulevat tutuksi.

Opinnot ovat maksuttomia ja niiden laajuus on 2 op. Ne on suunniteltu itsenäiseen työskentelyyn, joten niissä voi edetä omassa tahdissa. Kaksi opintopistettä vastaa noin 54 tunnin työmäärää.

Löydä oma alasi -opinnot löytyvät koulutuskalenterista. Tällä hetkellä tarjolla on 6 eri vaihtoehtoa: peliohjelmoinnin insinööriopinnot ja peliteknologioiden insinööriopinnot, sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajaopinnot, jalkaterapeuttiopinnot, liiketalouden tradenomiopinnot sekä matkailu- ja palveluliiketoiminnan restonomiopinnot.

 

VIRTUAALINEN KAMPUSTAPAHTUMA eli XAMKIN ESITTELY

Virtuaalinen kampustapahtuma on noin 25 min mittainen video, jossa esitellään koulutuksiamme, kerrotaan ammattikorkeakouluopiskelusta, vieraillaan eri kampuksillamme, kuullaan työelämän edustajien ja alumnien terveisiä ja paljon muuta.

 

Linkki YouTubeen 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

  • yhteisömanageri Aki Ilmanen,
    aki.ilmanen@xamk.fi tai 040 508 1498 (Mikkelin ja Savonlinnan kampus)
  • yhteisömanageri Helena Hämäläinen,
    helena.hamalainen@xamk.fi tai 040 570 3711 (Kotkan ja Kouvolan kampus)

Ammattikorkeakouluun.fi

Ammattikorkeakouluun.fi logo

Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto on ammattikorkeakoulujen uusi yhteinen verkkosivusto ammattikorkeakouluopinnoista kiinnostuneille, opinto-ohjaajille ja kaikille korkeakouluhakua ohjaaville toimijoille. Sivustolla on tietoa suomen- ja ruotsinkielisten ammattikorkeakoulututkintoihin johtavien koulutusten opiskelijavalinnoista, kuten syksyn 2019 yhteishaussa käyttöön otettavasta digitaalisesta AMK-valintakokeesta. Sivustolla voi lisäksi tutustua ammattikorkeakouluopintojen sisältöihin.

Opinto-ohjaajille on sivustolla oma osio, jonne on koottu ohjausmateriaalia opinto-ohjaukseen, ammattikorkeakoulujen opinto-ohjaajan sivujen linkit sekä tapahtumat hakijoille ja opinto-ohjaajille.

@ammattikorkeakouluun (Instagram, Twitter, Facebook)

Vieraile ammattikorkeakouluun.fi -sivustolla

Tietoa Xamkista

Xamkin avainluvut

Tustustu tärkeimpiin Xamkin avainlukuihin!

Työelämätarinat

Lue tarinoita, katso videoita ja tutustu työelämän tarjoamiin mahdollisuuksiin Xamkissa.

Opiskelu Xamkissa

Opiskele päivällä, illalla tai viikonloppuna. Kampuksella, verkossa tai ulkomailla.

Lue tästä

XAMKILAINEN

Blogi, jossa opiskelijat kertovat Xamkista.

Lue tästä

Opiskelijan hyvinvointi

Lue lisää

Opopassi

Xamkin sivu Opopassi-palvelussa. Tätä voit opona hyödyntää materiaalina opo-tunnilla.

Siirry Opopassiin!

Opiskelumahdollisuuksia ukrainalaisille

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu osoittaa solidaarisuutta Ukrainan sotaa paenneille.

Xamk tarjoaa useita eri opiskelumahdollisuuksia ukrainalaisille.

5 syytä valita Xamk

1. Meiltä saat koulutuksen, jota työelämä arvostaa.

2. Joustavat opiskelutavat. Voit valita oman oppimisväyläsi ja yhdistellä erilaisia tapoja opiskella.

3. Rento ja yhteisöllinen opiskeluympäristö, viihtyisät kampukset.

4. Toimivat opiskelijan tukipalvelut – meillä saat tukea ja apua sekä ohjausta. Et jää huolinesi yksin.

5. Mahdollisuus lähteä opiskelu- tai harjoitteluvaihtoon ympäri maailmaa.

Kampukset

Kotka

Kotkan kampus

Tutustu kampukseen tästä

Kouvola

Kouvolan kampus

Tutustu kampukseen tästä

Mikkeli

Mikkelin kampus

Tutustu kampukseen tästä

Savonlinna

Savonlinnan kampus

Tutustu kampukseen tästä