Löytyykö tulevaisuutesi ravintola-alan esihenkilö- tai johtotehtävistä? Opiskele restonomiksi Xamkissa ja saat mahdollisuuden astua urapolulle työelämän tukemana.

Xamk ja Osuuskauppa Suur-Savon ravintolat aloittavat syksyllä 2024 yhteisen urapolkumallin, joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden saada käytännön kokemusta ravintola-alalta, kasvaa ammatillisesti ja rakentaa verkostoja.

Astu urapolulle restonomiopintojen kautta!

Astuminen Urapolulle kannattaa monesta syystä: saat oman yritysmentorin tueksesi, joka toimii yhteyshenkilönä tehtävien toimeksiannoissa, harjoittelujen koordinoinnissa sekä opinnäytetyön aiheen valinnassa.

Pääset kasvamaan ammatillisesti opintojen aikana ja käytännön kokemusten kautta Suur-Savon ravintoloiden monipuolisissa tehtävissä: kahviloissa, lounasravintoloissa tai tilausravintoloissa.

 

Opintojen aikana luodut verkostot ja tuntemus S-ryhmän ravintolatoiminnasta auttavat sinua löytämään sopivan työn valmistumisen jälkeen ja etenemään urallasi.

Urapolku on tarjolla Xamkin restonomikoulutuksen päiväopiskelijoille. Päiväopinnot opiskellaan Mikkelissä ja seuraava hakuaika on 13.-27.3.2023.

 

Urapolku lyhyesti

Kenelle Urapolku on suunnattu?

Urapolku on suunnattu Xamkin restonomikoulutuksen päiväopiskelijoille. Päiväopinnot opiskellaan Mikkelissä. Seuraava hakuaika restonomiopintoihin on kevään yhteishaussa 13.-27.3.2023.

Voit tutustua restonomiopintoihin tarkemmin Xamkin verkkosivuilla ja Opintopolussa.

Mitä Urapolku pitää sisällään?

 • urapolkumalliin sisältyy 3 opintojaksoa, harjoittelut sekä opinnäytetyö
 • opiskelijat tekevät näissä tehtävät urapolkuyritykseen
 • opiskelijat saavat oman yritysmentorin
 • opintojaksojen tehtävät on sidottu yritykseen restonomikoulutuksen opetussuunnitelman mukaisesti (60 op)

Urapolulle hakeminen

 • Urapolulle haetaan syksyllä 2024 ja mukaan otetaan 4-6 restonomiopiskelijaa
 • Urapolun esittely, haku ja haastattelut syyskuussa 2024.
 • Yhteinen aloitusinfo lokakuussa 2024

Urapolku-opinnot

 • 1.  vuonna
  • tapahtuma– ja ohjelmapalvelut tai majoitus – ja kokouspalvelut tai ruokapalvelujen suunnittelu: kevät 2025
  • perusharjoittelu n. 400 h: kesä 2026 tai muu sovittu aika
 • 2. vuonna
  • asiakaslähtöinen tuotteistaminen: kevät 2026
  • syventävä harjoittelu n. 400 h: kesä 2026 tai muu sovittu aika
 • 3. vuonna
  • palveluprosessien kehittäminen: kevät 2027
  • opinnäytetyö (3-4 vuosi)

Tutustu yritysmentoreihin

Anni Salomaa

Xamkin restonomikoulutuksessa avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus ponnistaa kohti menestyksekästä uraa yhteistyössä Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloiden kanssa. Urapolkumalli auttaa viemään opinnoissa saadut opit käytäntöön, työelämän mentoreiden avulla.

Yksi heistä on Anni Salomaa, ravintolapäällikkö Original Sokos Hotel Vaakunasta Mikkelistä. Hän tuntee sekä restonomikoulutuksen että ravintola-alan monipuoliset mahdollisuudet.

Lue lisää!

Tero Kontinen

Xamkin restonomikoulutuksessa pilotoidaan uutta Urapolku-mallia, jossa päivätoteutuksen opiskelijat saavat mahdollisuuden kerryttää käytännön kokemusta ravintola-alalta, kasvaa ammatillisesti ja rakentaa verkostoja.

Urapolkumalliin kuuluu olennaisena osana mentorointi – yhtenä työelämävalmentajana toimii ABC Tuukkalan liikennemyymäläpäällikkö Tero Kontinen.

Lue lisää!

Opiskele restonomiksi!

Xamkissa voit opiskella restonomiksi opiskella sekä päiväopintoina että kokonaan verkossa.

Monipuolinen verkkotarjonta mahdollistaa opintojen nopeuttamisen ja sovittamisen omaan elämään kummassakin opiskelutavassa.

Kasva matkailu- ja palveluliiketoiminnan ammattilaiseksi

Xamkissa restonomikoulutuksessa on oma teemat jokaiselle opiskeluvuodelle. Kuljet polkua perehtyjästä toimijan kautta soveltajaksi ja lopulta kehittäjäksi. Jokainen vuosi tuo mukanaan uuden kerroksen osaamista, jonka käyttämistä harjoittelet myös työelämässä.

Xamkissa voit opiskella laajasti yrittäjyyteen liittyviä opintoja. Myös teknologiaan ja digitaalisuuden hyödyntäminen matkailu- ja palveluliiketoiminnan alalla kuuluu osaksi opintojasi. ammattialallasi.

Restonomikoulutus tarjoaa monipuoliset kieliopinnot sekä mahdollisuudet kansainvälistyä omalla kampuksella tai lähteä ulkomaille opiskelemaan tai harjoittelemaan.

Lue lisää koulutuksesta verkkosivuiltamme!

Osuuskauppa Suur-Savon ravintolat

Meillä Osuuskauppa Suur-Savon liikennekauppa-, majoitus- ja ravitsemisalan ammattilaisilla on tehtävänä tavoitella tulevaisuutta, jossa olemme vastuullisin, vetovoimaisin ja vaikuttavin toimija. Olemme markkinajohtaja, esikuva ja rohkea tiennäyttäjä.

Jaamme samat arvot ja olemme ylpeitä omasta yhteisöstämme, jossa kaikki ovat tasaveroisia ja jossa jokaisella on oma tärkeä roolinsa. Olemme yhteisö, jonka kulttuuri on kilpailuetu. Kulttuurissamme on rohkeutta, rehellisyyttä ja rentoutta!”

Lue lisää Osuuskauppa Suur-Savosta!

Kiinnostuitko! Kysy lisää!

Marjut Kasper

Koulutusvastaava, lehtori

etunimi.sukunimi@xamk.fi

040 572 0474