Vastuulliset valintamme
Vastuullisuus ja ekologisuus eivät kosketa ravintolassa pelkästään konkreettisia raaka-aineita, vaan myös ruuan valmistamista ja koko ravintolaympäristöä.
Vastuullisuus on olennainen osa koko toimintaamme
Mitä vastuullisuus merkitsee meille?
Tavoitteena on kiinnittää huomioita syntyvän jätteen määrään sekä sähkön, lämmön ja veden kulutukseen kaikessa toiminnassa. Pesuaineina ja kemikaaleina toimivat yli 90% ympäristömerkityt tuotteet sekä kertakäyttöastioissa on siirrytty biohajoaviin valintoihin. Suosimme lähi- ja luomuruokaa, sekä kasvisruualla on myös tärkeä ja kasvava osuus ruokatarjonnassa. Jokaisessa Xamkin ravintolassa tarjotaan lounaalla kasvisruokavaihtoehto.
Voit lukea lisää vastuullisuudesta Xamkin vastuullisuusraportista.
Liha
Käyttämämme liha on aina 100 % kotimaista. Lihan toimittajamme Atria on vastuullisen ruoantuotannon johtava yritys Pohjoismaissa.
Kana
Käyttämämme kana on aina 100 % kotimaista. Tuottajamme Atria takaa, että kana on vastuullisen toiminnan periaatteita noudattaen tuotettua.
Kala
Kala on vastuullisesti pyydettyä lähialueen kalaa. Ruokalistalla sallitaan ainoastaan WWF:n kalaoppaan hyväksymät kalalajit.
Maito
Suomalaisen Valion maidon ja luomupiimän lisäksi ravintoloissamme on tarjolla myös vegaaninen, kaurapohjainen vaihtoehto.
Tee
Ravintoloistamme löytyy laaja Nordqvistin teevalikoima, joka on tuotettu ympäristöä ja ihmisiä kunnioittaen. Tarjolla on myös Clipperin luomuteetä.
Kahvi
Suomalaiset nauttivat eniten kahvia maailmassa. Kahvimme on ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettua, kestävästi tuotettua Meiran kahvia.
Ekologiset kertakäyttöastiamme
Xamkin ravintoloissa käytämme biohajoavia Dunin kertakäyttöastioita ja serviettejä. Tuotteet ovat ympäristöystävällisiä ja vastuullisesti tuotettuja.
KeepCup -muki
Suomalaiset nauttivat eniten kahvia maailmassa. Kahvimme on ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettua, kestävästi tuotettua Meiran kahvia.
Fresh up -palvelukonsepti
Ravintola DeXi on Fresh up -kummiravintola, ja sen astiasto on kestävää E. Ahlströmin käsialaa. Katso video alta lounasravintolan astioista.
Satokauden kasvikset
Suosimme kotimaisia satokauden kasviksia. Sesongin kasvikset ovat maukkaita, tuoreita ja edullisia. Kasvisruoalla on tärkeä ja kasvava osuus ruokatarjonnassamme. Käytämme syksyisin lähiluomutilan tuotteita ruokalistoillamme.
Leipä
Leipänä ravintoloissamme nautitaan pääosin lähileipomoiden tuotteita. Tuotteiden valmistuksessa on käytetty kotimaista viljaa. Lähiruoka on puhdasta ja ympäristöystävällistä, sekä edistää alueen taloutta ja työllisyyttä.
Tähderuoan myynti
Ruokahävikin vähentämiseksi myymme lounaalta ylijäänyttä ruokaa edulliseen hintaan 15 minuuttia ennen lounasajan päättymistä. Kehotamme tähderuoan ostajia käyttämään omia astioitaan luonnonvarojen säästämiseksi.