New Cotton -projektissa kehitetään ja testataan teknologioita ja kiertotalouden malleja tekstiilien kierrätykseen ja tekstiilijätteen hyötykäyttöön.

Kahdestatoista yrityksestä ja organisaatiosta koostuva hankekonsortio valtaa uusia uria demonstroimalla, miten vaatteiden kaupallisen tuotannon voi toteuttaa kiertotalouden periaatteita noudattaen.

Konsortioon osallistuvien brändien, valmistajien, tavarantoimittajien ja tutkimuslaitosten konsortio haluaa, että kiertotalouden innoittama, vastuullinen muoti on saavutettavissa jo tänään. Projektin tavoitteena on myös toimia innoittajana ja ponnahduslautana laajemmille kiertotaloushankkeille.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) kehittää teknistä ratkaisua poistotekstiilien kuidun jatkuvatoimiseen esikäsittelyprosessiin. Kiertotalouden teollisten prosessien tutkiminen ja kehittäminen on yksi Xamkin Kuitulaboratorion vahvuuksista.

Lisätietoja projektin verkkosivuilta https://newcottonproject.eu/

New Cotton Project on saanut 6 745 801,25 euron rahoituksen Euroopan unionin Horizon 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta tukisopimusnumerolla 101000559.

Kuva: Infinited Fiber Company

Lisätietoja

Johtaja Tapio Tirri
Kuitulaboratorio
tapio.tirri@xamk.fi
040 582 8468

Projektipäällikkö Noora Haatanen
Kuitulaboratorio
noora.haatanen@xamk.fi
040 574 8356

Miten New Cotton Projectin idea toimii?

Tältä näyttää New Cotton Project!

Katso oheiselta videolta, kuinka jokaisella projektin yhteistyökumppanilla on oma, erityinen roolinsa tässä kiertotalousekosysteemissä.

Lisätietoja kansainvälisen hankkeen verkkosivuilta http://newcottonproject.eu 

Ajankohtaista

Kierrätyskuituvaatteen matka tutkijan työpöydältä kuluttajamarkkinoille – tekstiilikiertotaloushankkeemme aikaansaannokset nyt adidaksen ja H&M:n nettikaupassa

Tekstiiliteollisuus ja muotiala ovat suuren murroksen keskellä. Kuluttavasta lineaarisesta tuotantomallista on luovuttava ja siirryttävä ympäristön kannalta kestävämpään kiertotalousmalliin. Vaatteita valmistetaan tällä hetkellä lähes kaksi kertaa enemmän kuin 20 vuotta sitten ja sen ympäristövaikutukset ovat huomattavat. Maailmanlaajuisesti tekstiiliteollisuuden osuus kasvihuonekaasupäästöistä on jopa 8 prosenttia. Tämä on enemmän kuin kansainväliset lennot ja merenkulku yhteensä. Samaan aikaan roska-autokuormaa...

Faktat

New Cotton - Demonstration of New Cotton like circular fiber for textiles in consumer-facing launches

02.10.2020 – 31.03.2024

Toteuttajat

Hallinnoija: Infinited Fiber Company

Osatoteuttajat: Aalto University, adidas, Fashion for Good, Frankenhuis, H&M Group, Inovafil, Kipas Textiles, REvolve Waste, RISE,

Tutkimuskeskus: Kuitulaboratorio

Asiasanat