Hankkeessa luotiin pelillistetty vertaisauttamisen menetelmä nuorten työllistymisen tukemiseksi

TAVOITTEET

Hankkeen tavoitteena oli nuorten työllisyyden parantaminen kehittämällä vertaisauttamiseen pohjautuva työn tarjontaa helpottava pelillistetty menetelmä, jonka avulla vähäisen työkokemuksen omaava tai sosiaalisesti arka nuori saa tietoa työllistymiseen liittyvistä taidoista sekä kokemusta työnhausta. Hankkeen aikana osatoteuttajien ja nuorten kanssa toteutettiin seuraavat asiat: digitaalinen peli Hamina 1810 – työ ei koskaan muutu, pelin projektipohja, pelimusiikki ja sarjakuva Rasmus tarinoita työttömyydestä.

TULOKSET

1. Hamina 1810 – työ ei koskaan muutu peli

Hankkeen työpajoissa kymeenlaaksolaiset nuoret suunnittelivat ja kehittivät Hamina 1810 – työ ei koskaan muutu pelin. Pelissä pelaajan pitää valita itselleen pelihahmo kolmesta eri säädystä ja saada töitä, jotta pystyy maksamaan elämisensä Haminassa. Ohessa linkki peliin. Kokeile onnistutko saamaan töitä.

♦ LATAA Hamina 1810-Peli

Latausohje:

Lataa pelin tiedostot (Hamina 1810 Julkaisu.zip). Kun zip tiedosto on ladattu, avaa tiedosto ja siirrä ”Hamina 1810 Julkaisu” kansio esimerkiksi työpöydälle. Käynnistä peli klikkaamalla ”Hamina 1810” nimistä tiedostoa kansion sisällä. Valitse haluamasi asetukset ja klikkaa Play aloittaaksesi pelin.

Ohjevideo tiedoston lataamiseen:

2. Hamina 1810 – työ ei koskaan muutu projektipohja

Ohessa linkki Summa-hankkeessa tehtyyn pelipohjaan. Pohjaa voidaan hyödyntää muissa Unity pelimoottorilla tehtävissä peliprojekteissa. Pelipohjaan tehtyjä pelimekaniikkoja voi hyödyntää uusissa projekteissa ja grafiikkoja vaihtamalla pelin teemaa voidaan muuttaa. Myös uusissa pelipohjaa hyödyntävissä projekteissa sisältöä pystytään lisäämään ilman koodausta.

♦ LATAA Hamina-1810 pelin projektitiedostot (Unity)

 

 

 

3. Hamina 1810 – työ ei koskaan muutu pelimusiikki

Ohessa linkki pelimusiikkiin:

♦ LATAA Hamina-1810 pelin Musiikit

  1. Kaupungin villinä
  2. Nouse ja paista
  3. Hiiri paniikki
  4. Yövuoron trilleri
  5. Valvova silmä
  6. Rohkea tallipoika
  7. Rohkea tallipoika (Pomotaistelu versio)
  8. Siimat solmussa
  9. Leirinuotion loimu

Musiikit on toteuttanut Juuso Myllylä

4. Rasmus tarinoita työttömyydestä

Ohessa linkki hankkeen aikana tuotettuun sarjakuvaan Rasmus tarinoita työttömyydestä. Sarjakuvan sisältö on hankkeen aikana pelipajoille osallistuneiden nuorten tarinoita elämästä ja työttömyydestä

♦ LATAA Sarjakuva

 

Lisätietoja

 

 

Faktat

Summa - pelillistetty vertaisauttaminen nuorten työllistymisessä

15.09.2017 – 31.12.2019

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Xamk

Osatoteuttajat: Haminan kaupunki, Ravimäkiyhdistys ry, Sotek-säätiö, Kakspy - Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry

Muut kumppanit: Ensi- ja turvakotiyhdistys ry

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 304 309 €

Xamkin osuus kokonaisbudjetista: 237 849 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Hämeen ELY-keskus, ESR-rahoitus