Nainen värisavupommit kädessään.
  • Artikkeli
  • Henkilöjuttu
  • Kokemus
  • Uutinen
Artikkeli
Henkilöjuttu
Kokemus
Uutinen

Entinen huippunyrkkeilijä Elina Gustafsson puhuu Mikkelissä matkastaan kohti uusia unelmia

Mitkä ovat vahvuuteni, miten osaisin viestiä omasta osaamisestani paremmin myös digitaalisilla alustoilla ja kuinka voin löytää oman polkuni työelämässä? Monet nuoret pohtivat myös näitä asioita erityisesti oman työuransa alkuvaiheessa ja siksi muun muassa yksilöllisen tuen tarjoaminen on tärkeää.

Aiheesta on luvassa mielenkiintoista kuultavaa Nuorten digi- ja työnhakutaitoja rakentamassa -seminaarissa. Tilaisuus on Mikkelissä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampuksella torstaina 24. elokuuta klo 13.00-15.30.

Seminaarissa puhuu useita mestaruuksia nyrkkeilijän urallaan voittanut huippu-urheilija Elina Gustafsson. Gustafsson kertoo, miten hän on huippu-urheilu-uran jälkeen hyödyntänyt muun muassa sosiaalista mediaa matkallaan kohti uusia unelmia. Puheenvuorossaan Gustafsson kannustaa ja rohkaisee osallistujia kohti oman elämänsä kehää. 

Seminaarin ohjelmassa on aiheeseen liittyvää ajankohtaista tutkimustietoa ja lisäksi tilaisuudessa esitellään muun muassa OSUVA- sekä OSUMA-hankkeiden toimintaa ja tuloksia sekä uusi Menetelmiä nuorten digi- ja työnhakutaitojen vahvistamiseen -opas, joka julkaistaan Xamk Inspiroi -sarjassa.

– Työnhakutaitoihin liittyy nykyään myös erittäin keskeisesti kyky toimia digiympäristöissä. Lisäksi on tärkeää kannustaa ja auttaa nuorta tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja taitojaan sekä rohkaista häntä tuomaan niitä esille. Nuoren yksilöllisen tilanteen ja hänen urapolkuunsa liittyvien toiveiden sekä mahdollisuuksien äärelle pysähtyminen on tärkeää, OSUVA-hankkeen projektipäällikkö Elisa Suominen kertoo.

– Toivomme, että seminaarissa kuultava inspiroiva Elina Gustafssonin tarina kannustaa myös omalta osaltaan kaikkia suuntaamaan rohkeasti kohti omannäköistä työelämää ja omia unelmia.

Seminaari on kaikille avoin ja maksuton.  Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampus, Mikpoli-rakennus, Patteristonkatu 2) tai seurata sitä verkossa.  Lisäksi se on nähtävissä tallenteena myös viikon ajan kaikille mukaan ilmoittautuneille.   

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/reg/digi-ja_tyonhakutaitoja_rakentamassa 

Seminaarin järjestää Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenian OSUVA – nuorten ja nuorten aikuisten digitaitojen sparraus -hanke. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta.

Lisätietoja OSUVA-hankkeesta: www.xamk.fi/osuva. Lisäksi taustatietoa aiheeseen löytyy myös  READ-lehden artikkelista: Nuorten digitaitojen vahvistamista työllistymisen edistämiseksi | READ Xamk 

Toivotamme median edustajat lämpimästi tervetulleiksi tilaisuuteen!

Lisätietoja tapahtumasta ja seminaarin puhujien haastattelupyynnöt:  

Projektipäällikkö  Elisa Suominen, OSUVA – nuorten ja nuorten aikuisten digitaitojen sparraus -hanke
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Juvenia – nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus, etunimi.sukunimi@xamk.fi, p. 050 473 2527

Tutustu myös näihin artikkeleihin