Matkailu- ja ravitsemisala

Restonomin AMK-tutkinto sopii sinulle, jos olet sosiaalinen, luova ja nautit erilaisten ihmisten kanssa työskentelystä. Restonomeille kieli- ja kansainvälisyysosaaminen on tärkeää, koska he toimivat eri kulttuureista tulevien asiakkaiden ja työntekijöiden kanssa. Restonomin tutkinto avaa ovia monipuolisiin työtehtäviin eri aloilla.

Ylempi AMK-tutkinto vie sinua eteenpäin työelämässä. Matkailu- ja palveluliiketoiminnan YAMK-koulutus tarjoaa sinulle matkailu- ja ravitsemisalan tulevaisuusnäkymiä, palvelualan johtamista, työn kehittämistaitoja ja uralla etenemisen välineitä.

Tutkintonimikkeet

Restonomi (AMK)

Restonomi (ylempi AMK)

Tunne huominen

Oletko hankkimassa ensimmäistä korkeakoulututkintoa?
Tavoitteletko ylempää korkeakoulututkintoa?
Haluatko täydentää osaamistasi avoimessa AMK:ssa?
Haluatko lukea muiden kokemuksia opiskelusta?

Restonomeilla paljon työllistymisvaihtoehtoja

Matkailuala on kasvava ala, joka tarjoaa monipuolisia uramahdollisuuksia sekä Suomessa että ulkomailla. Xamkin restonomi (AMK) -koulutus antaa kattavan ymmärryksen matkailualasta ja sen eri osa-alueista.

Koulutuksessa korostuvat kansainvälisyys, vastuullisuus, yrittäjyys sekä teknologian ja digitaalisuuden hyödyntäminen sekä prosessimainen ajattelu. Jos siis haluat työskennellä elämyksellisten ja kestävästi tuotettujen matkailu- ja ravintolapalveluiden parissa, restonomi (AMK)-tutkinto on sinulle hyvä valinta!

Koulutus sisältää myös käytännön projekteja ja harjoittelujaksoja, jotka auttavat sinua kehittämään taitojasi ja luomaan verkostoja alan toimijoiden kanssa.

Matkailualan restonomin (AMK) koulutus valmistaa sinut monenlaisiin työtehtäviin. Voit työskennellä esimerkiksi matkailuorganisaatioissa, matkatoimistoissa, hotellien ja ravintoloiden johdossa, tapahtumien järjestämisessä tai matkailupalvelujen kehittämisessä. Voit myös ryhtyä yrittäjäksi ja perustaa oman matkailualan yrityksen. Koulutuksen monipuolisuus antaa sinulle hyvät valmiudet toimia erilaisissa ja muuttuvissa työympäristöissä.

4 syytä opiskella restonomiksi

Alumnin terveiset tuleville restonomeille

Ohita upotus:
Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Opiskele AMK-tutkinto monimuotona tai verkossa!

Näin meillä opiskellaan matkailu- ja ravitsemisalaa

Syvennä oppimaasi ylemmällä korkeakoulututkinnolla

Nouse maisteritasolle ja etene urallasi. Restonomi (ylempi AMK) -tutkinto opiskellaan Xamkin Master Schoolissa. Se on yhteisö, jossa syvennät osaamistasi ja laajennat verkostoasi.

Matkailu- ja palveluliiketoiminnan YAMK-koulutus tarjoaa sinulle matkailu- ja ravitsemisalan tulevaisuusnäkymiä, palvelualan johtamista, työn kehittämistaitoja ja uralla etenemisen välineitä.

Saat varmuutta ja työkaluja palvelualan johtamiseen ja kehittämiseen sekä palvelujen talouden hallintaan. Restonomi yamk on ylempi korkeakoulututkinto, jolla voit hakea maisteritason tehtäviin julkisella ja yksityisellä sektorilla ja edetä urallasi.

Verkostot mukaan työelämään

YAMK-opinnot ovat monialaisia ja opintojen aikana tutustut eri alojen ammattilaisiin. He – yhdessä opettajien kanssa – haastavat sinua tarvittaessa kriittiseen ajatteluun ja argumentointiin. Saat siis uusia näkemyksiä omaan alaasi ja kehität samalla muita aloja.

Opiskelun aikana saatu monen eri alan asiantuntijaverkosto kantaa hedelmää myös opintojen jälkeen. Tätä ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneet pitävät yhtenä Master Schoolin tärkeimmistä asioista.

Jos suunnittelet urasi kansainvälistymistä, antaa Master School myös mahdollisuuden kansainväliseen vaihtoon partnerikouluissa.

Tarjolla kehittävä ote työhön

Master Schoolissa opit hankkimaan ja käsittelemään oman alasi tutkimustietoa ja soveltamaan sitä työssäsi. Oppiminen on tutkivaa, kehittävää ja innovaatioita edistävää.

Voit halutessasi tehdä kehittämistöitä ja muita tehtäviä Xamkin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) hankkeissa.

TKI-asiantuntijat ovatkin tärkeä osa Xamkin Master Schoolia, joista rakentuu hyvä verkosto myös työelämään. Xamkissa on Suomen ammattikorkeakoulujen laajin TKI-toiminta, hankkeita on vuositasolla käynnissä noin 300.

Nainen ja mies katsovat tietokonetta kahvikuppien äärellä.

Restonomi (ylempi AMK) -tutkintoon johtavia koulutuksia

Opiskele matkailu- ja ravitsemisalaa Xamk Pulsessa

Voit opiskella matkailu- ja ravitsemisalaa avoimessa ammattikorkeakoulussa. Polkuopintojen kautta voit opiskella tutkintoon asti, mutta alaa voi opiskella myös yksittäisten opintojaksojen verran.

Xamk Pulse avoin AMK tarjoaa myös isompia kokonaisuuksia, joiden avulla voit täydentää tai syventää osaamistasi. Suurin osa opinnoista on verkossa, joten voit opiskella missä ja milloin itse haluat, myös työn ohella.

Kokemuksia liiketalouden ja turvallisuuden opiskelusta Xamkissa

Ota yhteyttä hakijapalveluihin

Xamkin hakijapalvelut palvelee ensisijaisesti tutkinto-opiskeluun hakemiseen liittyvissä asioissa. Voit ottaa meihin yhteyttä soittamalla tai verkkolomakkeellamme.

Puhelinpalvelu heinäkuussa:

  • mape klo 1013

Suomenkielinen tutkintokoulutus:

  • 044 702 8891 
  • 040 585 6610

Englanninkielinen tutkintokoulutus:

  • 040 585 6610

Yhteydenottopyyntö verkkolomakkeella: