Koulutusten aloitusohjeet

Rohkeus ja uteliaisuus. Tahto kokeilla, oivaltaa ja oppia. Halu laittaa kaikki likoon huomisen puolesta. Xamkilaisuus on asenne, joka yhdistää. Tehtävämme on palvella sinua, joka rakennat uuden ajan työelämää.

Paras tapa tuntea huominen on luoda se itse

Koulutusten aloitusohjeet

AMK-Tutkinnot päivätoteutuksena

AMK-tutkinnot monimuoto- ja verkko-opetuksena

Ylemmän ammattikorkeakoulun opinnot (YAMK)

Lukujärjestys

Voit tarkastella oman ryhmäsi lukujärjestystä lukkarikoneessa. Ryhmätunnuksen löydät oman koulutusalasi tiedoista (kts. alla)

Ohje: Avaa lukkarikone -> syötä ryhmätunnus kohtaan hae ryhmiä ja paina hae -> hakutuloksen tultua näkyviin paina + lisää -painiketta -> piilota hakutulokset -> kelaa kalenterinäkymä oikeaan ajankohtaan.

AMK-Tutkinnot päivätoteutuksena

Artenomi (AMK), restaurointi, Kouvola

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 9.00. Kouvolan kampuksella osoitteessa Paraatikenttä 7.
 • Ryhmäsi tunnus on REKV24SP Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Anna Rantamäki Xinfo-palvelu, puh. 050 328 1814

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava / opiskelijavastaava Jari-Pekka Muotio, jari-pekka.muotio@xamk.fi, puh. 044 702 8357

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille


Onnea opiskelupaikan johdosta ja tervetuloa restauroinnin huipputiimiin!
Restauroinnin opiskelu on monipuolista ja käytännönläheistä. Opinnot sisältävät sekä konkreettista tekemistä, että teoriaa. Käytännön restaurointityöt toteutetaan koululla tai erilaisissa kohteissa. Kaikkien vuosiluokkien kesken tehdään tiiviisti yhteistyötä. Apua ja neuvoa on aina saatavilla. Kaikkea ei tarvitse itse tietää, vaan ratkaisuja voi pohtia yhdessä opiskelutovereiden kanssa.

Kouvolassa parasta on kauniit ulkoilupaikat, hyvä sijainti, halvat vuokrat ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Xamkin Kouvolan kampus on viihtyisä ja siellä vallitsee yhteisöllinen ilmapiiri. Etenkin kulttuurialalla vallitsee samanhenkisyys, ja pajan käytävillä kasvot tulevat nopeasti tutuiksi.

Tapaamme lukujärjestyksen mukaisesti. Tutorit ovat ottamassa vastaan ja ohjaavat oikeaan paikkaan päärakennuksen luona.
Orientaatioviikon aikana tutustumme yhdessä kampukseen ja kaupunkiin, sekä vietämme muuten aikaa eri aktiviteettien parissa.

Terveisin Jasmin, Veera, Fanni ja Senni

Biotuotetekniikka, Insinööri (AMK), Savonlinna

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10.00 Savonlinnan kampuksella luokassa SA312 / Savonniemenkatu 6.
 • Ryhmäsi tunnus on BISA24SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen Xinfo-palvelu, puh. 050 312 5037

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava tai opiskelijavastaava Petteri Paananen,  petteri.paananen@xamk.fi. puh. 040 513 8869

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Savonlinna on pieni opiskelukaupunki, mutta tarjoaa pienen kaupungin etuja. Lyhyessä ajassa oppii tuntemaan lähes kaikki koulun opiskelijat ja tulee vain tuttuja vastaa. Opetus on myös laadukasta. Kaupunki on tunnettu kulttuurista ja omaa erittäin kauniin luonnon!

Biotuotetekniikka on hyvin yleispätevä koulutus. Työpaikkoja on runsaasti ja tulee valinnan vaikeus, mihin sitä lähtee suuntautumaan. Biototetekniikan insinööri kulkee aallonharjalla ratkaisemassa kiertotalouden sekä ilmastonmuutoksen ongelmia. Biotuotetekniikan insinöörillä on paikka tulevana maailman pelastajana!

Tutor viikolla on luvassa kivaa ohjelmaa aloittaville insinööreille ja tuutorit järjestävät myös iltaohjelmaa!

Tunnistat meidät valkoisista haalareista, ja tapaamme maanantaina 26.8. kello 12.00

Teveisin Oskari ja Joona!

Energiatekniikka, Insinööri (AMK), Kotka

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10.00 Kotkan kampuksella osoitteessa Salakuljettajantie 4.
 • Ryhmäsi tunnus on ENKT24SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin Xinfo-palvelu, puh. 044 702 8442

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Opiskelijavastaava Vesa Kankkunen, vesa.kankkunen@xamk.fi puh. 044 702 8277 (7.6 saakka ja 5.8 alkaen)

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Onnittelut mainiosta tulevaisuuden alan valinnasta. Alan merkitys kasvaa jatkuvasti, sillä maailma pyrkii siirtymään kohti kestävämpää tulevaisuutta. Alamme osaajille on tulevaisuudessa siis kysyntää! Uusille energiatekniikan opiskelijoille haluamme lähettää lämpimät terveiset ja toivottaa onnea matkaan! Opiskeluaika on upea tilaisuus oppia uutta, tutustua samanhenkisiin ihmisiin ja valmistautua tulevaisuuden uraan. Olkaa uteliaita, ottakaa aktiivisesti osaa opiskelijaelämään ja muistakaa, että opiskeluvuodet ovat myös aikaa henkilökohtaiselle kasvulle ja uusille kokemuksille. Tervetuloa Kotkaan ja energiatekniikan pariin!

Kotka on kaunis merikaupunki, joka puhkeaa kukkaan varsinkin kesäaikana. Opintojen ohella pääset nauttimaan merestä ja luonnosta. Kotkassa on vähemmän opiskelijoita suurimpiin kaupunkeihin nähden, mutta yhteisöllisyys korostuu täällä. Tapahtumissa ja kampuksella pääsee myös tutustumaan muiden alojen opiskelijoihin.

Tapaamme teidät Kotkan uudella kampuksella aamupäivällä. Tunnistat meidät viininpunaisista haalareista.

Terveisin
Sonja, Anniina, Patrick ja Joona

Kehittyvä elintarviketekniikka, Insinööri (AMK), Kouvola

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10.00 Kouvolan kampuksella osoitteessa Paraatikenttä 7.
 • Ryhmäsi tunnus on ELKV24SP Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Emilia Kiesilä Xinfo-palvelu, puh. 050 572 4607

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Mari Järvenmäki, mari.jarvenmaki@xamk.fi, puh. 050 379 6946

Opiskelijavastaava Marjo Malinen, marjo.malinen@xamk.fi, puh. 050 564 0631

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Ala on uusi, niin kuin tekin, mutta täynnä mahdollisuuksia, jotka suuntaavat tulevaisuuteen. Opiskeltavat aineet ovat mielenkiintoisia ja tulet oppimaan ja syventymään elintarvikkeiden käsittelystä, prosessointiin, mikrobiologiaan, pakkaukseen sekä kemiaan. Todella monipuolisesti kaikenlaista. Unohtamatta työturvallisuutta, esihenkilötaitoja ja työorganisaation kommunikaatiota ja sen tärkeyttä.

Kouvolassa parasta on rennot ja helposti lähestyttävät ihmiset. Tykkimäen sauna on suosittu vapaa-ajan viettokohde palautumiseen. Urheilumahdollisuudet erinomaiset. Luontopolkujen täyteinen Kouvola vie luonnon keskelle, kun sitä kaipaat. Lyhyet etäisyydet kaikkialle. Riittävän usein kutsuvat opiskelijatapahtumat. Kulttuuria- ja taidetta löytyy myös. Pato-klubin keikkamahdollisuudet. Valloittava taideruukki sekä Poikilon taidemuseo. <3 Hienot kirpputorit (useammassa opiskelija-ale)!! Hyviä opiskelija-alennuksia monissa paikoissa!

Tämä on uusi tilanne kaikille, on todella jännittävää aloittaa uudet korkeakouluopinnot. Olemme täällä teitä varten, luomassa yhdessä teidän kanssa turvallista ja viihtyisää opintoympäristöä. Toiveemme on, että sopeutuisitte hyvin tänne Kouvolan kampukselle meidän kanssamme! Tervetuloa!

Tapaamme teidät fuksiviikon maanantaina kampuksen päärakennuksella 10 jälkeen. Tunnistat meidät valkoisista haalareista!

Terveisin Satu, Saara ja Janina

Kyberturvallisuus, Insinööri (AMK), Kotka

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10.00 kampuksella osoitteessa Salakuljettajantie 4.
 • Ryhmäsi tunnus on KTKT24SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin Xinfo-palvelu, puh. 044 702 8442

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Kimmo Kääriäinen, kimmo.kaariainen@xamk.fi. puh. 050 434 7798

Opiskelijavastaava Tomi Pahula, tomi.pahula@xamk.fi. puh. 044 702 8249

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Kyberturvallisuus on monipuolinen ja mielenkiintoinen ala, puhumattakaan sen tärkeydestä yhä digitalisoituvassa maailmassa. Opiskeluympäristö on rakennettu hyvin, ja pääsette hyödyntämään erilaisia järjestelmiä ja laitteita. Opiskeleminen saattaa olla välillä haastavaa, mutta tukenasi ovat parhaat opettajat ja tietysti me tutorit.

Cyber Club Kotka on XAMK Kotkan kampuksella opiskelevien kyberturvallisuusinsinööriopiskelijoiden ainejärjestö. Tavoitteena on tukea opiskelijoiden yhteisöllisyyttä, työelämäyhteistyötä ja järjestää tapahtumia sekä tekemistä opiskelijoille. Cyber Clubin toimintaa ja uutisia pääset parhaiten seuraamaan Instagramista @cyberclubkotka.

Kotka on kaunis merikaupunki. Täällä on monipuoliset mahdollisuudet osallistua eri aktiviteetteihin opiskelijatapahtumien ohella! Opiskelijatapahtumia on reilusti, ja mikä parasta, pääsette tutustumaan heti ensimmäisinä Kotkan uuteen kampukseen, joka sijaitsee kantasatamassa kaikkien tarvittavien palveluiden läheisyydessä!

Me tutorit olemme täällä teitä varten ja tuemme teitä mielellämme kaikessa mikä teitä askarruttaa – niin ennen opintojen alkamista kuin myös niiden aikana. Laittakaa siis rohkeasti viestiä joko Discordissa, Signalissa tai sähköpostitse, jos on kysyttävää! Kuljemme mukananne orientaatioviikolla ohjaamassa ja avustamassa.

Pidä mieli avoimena ja osallistu aktiivisesti opiskelijaelämään! Onnea ja intoa opintoihin!

Tapaamme teidät maanantaina 26.8. kello 10.00, pääaulasta ja ovilta opastetaan oikeaan tilaan. Meillä on joko mustat (oma ainejärjestö) tai viininpunaiset (insinööriala) haalarit.

Terveisin
Akseli, Elina, Heikki, Iida, Jere, Joona ja Sanna

Liikunnanohjaaja (AMK), Savonlinna

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10.00 Savonlinnan kampuksella osoitteessa Savonniemenkatu 6.
 • Ryhmäsi tunnus on LISA24SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Sosiaali- ja terveysala, lisätietoa: Ohje rokotussuojasta ja rokotustodistus

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen Xinfo-palvelu tai puh. 050 312 5037

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Opiskelijavastaava Mira Tuononen, mira.tuononen@xamk.fi tai puh. 050 569 1823

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Opiskelu on mukavaa, kun ei tarvitse päivät pitkät istua, vaan pääsee itse tekemään. Me työllistymme monipuolisesti jo opintojen aikana. Tervetuloa mukaan parhaimpien liikkareiden joukkoon!

Savonlinna on tunnelmallinen pikkukaupunki, jossa kaikki on lähellä. Parasta täällä on opiskelijakulttuuri ja yhteisöllisyys. Luonto ja aktiviteetit on osa Savonlinnan sydäntä. Opintojen aikana on luvassa laaja-alaista oppimista niin liikunnasta kuin opiskelijatapahtumista.

26.8. klo. 10.00 teidän ensimmäinen tunti on Savonniemisalissa. Olemme teitä vastassa ulko-ovilla. Meidät tunnistat neonkeltaisista haalareista.

Terveisin Jessica, Veera, Vilma, Antti, Timi, Saimi, Jimi, Ville, Markus, Mikke, Pinja, Riku, Riku, Eetu ja Jimi

Logistiikka, insinööri (AMK), Kotka

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10 Kotkan kampuksella osoitteessa Salakuljettajantie 4.
 • Ryhmäsi tunnus on LOKT24SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Anne Heikka Xinfo-palvelu, puh. 044 702 8705

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Opiskelijavastaava Salla Vaahersalo, salla.vaahersalo@xamk.fi, puh. 050 432 0580

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Logistiikka on laaja sekä mielenkiintoinen ala johon liittyy paljon asioita, mutta älä huoli, tulet kyllä oppimaan nämä asiat. Tämä ala on rento ja sinulla tulee olemaan hyvät sekä osaavat opettajat. Meidän terveiset sinulle: tule opiskelemaan avoiminmielin, keskity opintoihisi, mutta muista myös rentoutua. Syksyllä nähdään ja me tutorit toivotamme onnea tuleviin opintoihisi!

Kotka on kaunis kesä/merikaupunki varustettu pitkällä logistiikan sekä merenkulun historialla. Kotkassa on myös runsaasti liikunta sekä vapaa-ajan aktiviteetteja, tutoreilta saat lisätietoa näistä. Opintojesi aikana voit odottaa tutoreiden sinulle suunnittelemia tapahtumia sekä pieniä aktiviteetteja joihin me tutorit toivomme sinun osallistuvan avoimin mielin.

Meidät tavoittaa koulun aulasta jo 1 tuntia ennen varsinaista alkua ja ohjeistamme sinut luokkahuoneeseen, tunnistat meidät viininpunamustista haalareista.

Terveisin Samppa, Paavo, Miika ja Niko

Merenkulku – laivatekniikka, insinööri (AMK), Kotka

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10.00 Kotkan kampuksella osoitteessa Salakuljettajantie 4, 48100 Kotka
 • Ryhmäsi tunnus on MIKT24SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Koulutukseen hyväksyttävien tulee täyttää merimiesammatin edellyttämät terveydelliset vaatimukset. Ensimmäistä kertaa merenkulkualalle tulevan opiskelijan alkutarkastus suoritetaan merimiesterveyskeskuksessa merimieslääkärin toimesta. Varaa aika alkutarkastukseen mahdollisimman pian ja toimita merimiesterveyskeskuksen antama lääkärintodistus 31.7.2024 mennessä. Lisätietoa merimieslääkärintodistuksen hankkimisesta ja toimittamisesta: Merimieslääkärintarkastus – Xamk (linkki avautuu uudelle sivulle).

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin Xinfo-palvelu, puh. 044 702 8442

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Joni Hietakangas, joni.hietakangas@xamk.fi, puh. 044 702 8777

Opiskelijavastaava Marika Höglund, marika.hoglund@xamk.fi,  puh. 044 702 8720

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Mukavaa että merenkulku kiinnostaa! Ala on erittäin mielenkiintoinen niille ketkä ovat oikeasti kiinnostuneita. Tulkaa avoin mielin ja olkaa ahkeria niin pärjäätte aina!

Kotka on mainio paikka opiskella. Uuden kampuksen tultua kaikki tarvittava löytyy läheltä. Parasta täällä on meren läheisyys ja hyvä ilmapiiri.
Opintojen aikana on luvassa ahkeraa opiskelua, mielenkiintoisia aiheita ja tekemisen meininkiä!

Tapaatte meidät koulun aulassa kello 9.30 alkaen ja tunnistatte meidät tummansinisistä haalareista.

Terveisin Mika ja Joonas

Merenkulku, sähkövoimatekniikka, insinööri (AMK), Kotka

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10.00 Kotkan kampuksella osoitteessa Salakuljettajantie 4, 48100 Kotka
 • Ryhmäsi tunnus on MSVKT24SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Koulutukseen hyväksyttävien tulee täyttää merimiesammatin edellyttämät terveydelliset vaatimukset. Ensimmäistä kertaa merenkulkualalle tulevan opiskelijan alkutarkastus suoritetaan merimiesterveyskeskuksessa merimieslääkärin toimesta. Varaa aika alkutarkastukseen mahdollisimman pian ja toimita merimiesterveyskeskuksen antama lääkärintodistus 31.7.2024 mennessä. Lisätietoa merimieslääkärintodistuksen hankkimisesta ja toimittamisesta: Merimieslääkärintarkastus – Xamk (linkki avautuu uudelle sivulle).

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin Xinfo-palvelu, puh. 044 702 8442

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Opiskelijavastaava jose.hernandez@xamk.fi. puh. +358 50 473 3364

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Tervetuloa laivan kannelle, merenkulun seikkailijat! Toivottavasti olette valmiita sukeltamaan syvälle merenkulun maailmaan ja modernin laivakoneiston aivoihin: eli sähköön. Aivonystyröitä haastavia pulmia, käytännönläheistä ja mielenkiintoista opetusta.

Opintovuodelle reipasta mieltä ja heittäytymiskykyä! 🙂 Uusia tuttavuuksia, uusia merituulia ja villejä seikkailuja, Ahoy!

Tapaamme teidät 26.8. kello 11.15 kampuksella, tunnistatte meidät tummansinisistä haalareista.

Teveisin
Elmeri, Emilia ja Elli

Merikapteeni (AMK), merenkulku, Kotka

 • Opinnot alkavat 26.8.2024 klo 10.00 Kotkan kampuksella osoitteessa Salakuljettajantie 4, 48100 Kotka
 • Ryhmäsi tunnus on MKKT24SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Koulutukseen hyväksyttävien tulee täyttää merimiesammatin edellyttämät terveydelliset vaatimukset. Ensimmäistä kertaa merenkulkualalle tulevan opiskelijan alkutarkastus suoritetaan merimiesterveyskeskuksessa merimieslääkärin toimesta. Varaa aika alkutarkastukseen mahdollisimman pian ja toimita merimiesterveyskeskuksen antama lääkärintodistus 31.7.2024 mennessä. Lisätietoa merimieslääkärintodistuksen hankkimisesta ja toimittamisesta: Merimieslääkärintarkastus – Xamk (linkki avautuu udelle sivulle).

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin Xinfo-palvelu, puh. 044 702 8442

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Joni Hietakangas, joni.hietakangas@xamk.fi, puh. 044 702 8777

Opiskelijavastaava Marika Höglund, marika.hoglund@xamk.fi,  puh. 044 702 8720

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Merikapteeni-koulutus on yllättävän monipuolinen, helpolla ei pääse, mutta hauskaa tämä on kun muistaa pitää pientä pilkettä silmäkulmassa!

Kotka on hieno kaupunki ja täältä löytyy kaikki tarvittava vapaa-aikaan kuin myös opiskelijatapahtumiinkin. Merenkulku pitää yhtä 🙂

Tapaamme vähän ennen klo 10 Pääaula 26.8.

Terveisin Sami

Metsätalousinsinööri (AMK), Mikkeli

 • Opinnot alkavat maanantaina 5.8.2024 klo 10.00  Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3, luokassa C308. Opiskelijoiden parkkipaikan osoite on Kasarmin kenttä.
 • Ryhmäsi tunnus MEMI24SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Heti opintojen ensimmäisellä viikolla lähdemme maastoon opiskelemaan metsällisiä tietoja ja taitoja. Metsään ja suolle sopiva vaatetus sekä kompassi ja puukko ovat hyviä varusteita. Kampuksen lähiympäristössä polkupyörä on kätevä liikkumisväline. Alle 5 km matkat liikutaan polkupyörällä tai kävellen.

Xamkissa sovelletaan BYOD-periaatetta eli Bring Your Own Device – ota oma tietokone reppuun. Tutustu laitesuositukseen. Valitse kannettava tietokone windows 11 käyttöjärjestelmällä (ei mac). Ei tarvita “maastoläppäriä”, vaan maastossa riittää puhelin ja muistiinpanovälineet.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Kati Taskinen Xinfo-palvelu, puh. 050 312 5033

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Timo Leinonen, timo.leinonen@xamk.fi, puh. 040 842 0627

Opiskelijavastaava Kirsi Itkonen, kirsi.itkonen@xamk.fi, puh. 040 842 0623

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Tervetuloa Suomen monipuolisimmalle alalle osaavien ja ammattitaitoisten opettajien oppiin. Alalla on mainiot verkostoitumis- ja uramahdollisuudet.

Mikkeli on opiskelijakaupunkina pieni, mutta aktiivinen. Kaikki kiva on kävelymatkan päässä ja harrastusmahdollisuuksista löytyy kaikille jotakin. Opintojen aikana on luvassa paljon metsäpäiviä ja makkaranpaistoa. Alamme tunnetaan yhteisöllisyydestä opiskelijoiden ja opettajien kesken.

Tavataan karhupatsaalla C-rakennuksen edessä klo 10. Olemme teitä vastassa ovilla ja tunnistatte meidät vihreistä haalareista. Jos saavut omalla autolla, laita osoitteeksi Kasarmin kenttä, jotta löydät suoraan parkkipaikalle.
Me tutorit olemme teidän mukananne koko viikon ja pyrimme luomaan hyvää ryhmähenkeä. Jeesaamme tarvittaessa kaikenlaisten pulmien ja kysymysten kanssa. Lisäksi järjestämme viikon aikana mukavaa iltaohjelmaa halukkaille.

Ota seurantaan nämä instakanavat, jotta olet ajan tasalla opintojesi kuumimmista puheenaiheista.
nila_ry, Mikkelin metsätalousinsinööriopiskelijat ry
xamkfi, Xamkin yleinen tili
opkukaakko, Opiskelijakunta Kaakko

Terveisin
Iida, Reetta, Heta, Salla, Aino, Santtu ja Juho

Muotoilija (AMK), graafinen muotoilu, Kouvola

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 9.00 Kasarmiravintolan auditoriossa, Kouvolan kampuksella osoitteessa Paraatikenttä 7.
 • Ryhmäsi tunnus on GRKV24SP.
 • Aloitusviikon ohjelman löydät täältä
 • Lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Anna Rantamäki Xinfo-palvelu, puh. 050 328 1814

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Sanna Haapanen, sanna.haapanen@xamk.fi, 044 702 8967

Opiskelijavastaava Katariina Silvola, katariina.silvola@xamk.fi, puh. 044 702 8563

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Kouvolaan! Nähdään elokuussa 🙂

Graafisen muotoilun opiskelu Xamkissa on mielenkiintoista ja pääset sukeltamaan alaan moniulotteisesti. Meillä on täällä hyviä opettajia ja ensiluokkaiset työtilat. Lisäksi opiskeluarkea värittää samanhenkiset kanssakollegat!

Kouvola on pieni (ja jotkut väittävät että harmaa), mutta siitä huolimatta täällä on oikein mukavaa asustella ja opiskella! Kouvolassa on aktiviteetteja ja harrastus mahdollisuuksia moneen makuun. Kaunista luontoa löytyy joka kulmalta.

Tavataan Kello 9.00 luokassa 337C

Tunnistat meidät mustista haalareista.

Terveisin Julia, Iida ja Viivi

Muotoilija (AMK), sisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu, Kouvola

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 9.00 Kouvolan kampuksella osoitteessa Paraatikenttä 7.
 • Ryhmäsi tunnus on SKKV24SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Anna Rantamäki Xinfo-palvelu, puh. 050 328 1814

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava / opiskelijavastaava heli.abdel-rahman@xamk.fi, puh. 044 702 8477

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Alamme on monipuolinen ja mielenkiintoinen!
Opiskelupäivämme ovat vaihtelevia ja hauskoja. Xamkissa ei ole koskaan tylsiä päiviä.

Hei, tulevat sissarit!

Onnittelut opiskelupaikastasi ja tervetuloa ihanaan Kouvolaan!

Tavattiin jo pääsykokeissa, ja odotamme innolla teidän tapaamistanne. On mukavaa päästä tutustumaan teihin paremmin!

Teemme teille whatsapp-ryhmän.

Olkaa uteliaita ja kysykää ihmeessä, mitä vain tulee mieleen. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiinne.Kouvolassa olemme kaikki yhtä suurta perhettä!

Kouvola on ylittänyt odotuksemme. Täällä on ihana yhteisö, ja kaikki tapahtuu rauhallisessa ilmapiirissä, eikä mihinkään ole kiire.
Kouvolassa on parasta lyhyet välimatkat, turvallisuuden tunne ja kaverit.

Tavataan kampuksella kolmannessa kerroksessa luokassa 357 ”kaarisalissa” klo 9.

Terveisin teidän Tutorit: Julia, Kiia, Olivia ja Asta

Naprapaatti (AMK), Kotka

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10.00 Kotkan kampuksella (Salakuljettajantie 4, 48100 Kotka) Luokka A2029. Tutorit ovat paikalla ohjaamassa oikeaan luokkatilaan. Etäyhteydellä osallistuminen ei ole mahdollista.
 • Ryhmäsi tunnus on NAKT24SP.  Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Sosiaali- ja terveysala: Lisätietoa, Ohje rokotussuojasta ja rokotustodistus

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Auli Kuusikunnas Xinfo-palvelu, puh. 044 702 8940

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava & opiskelijavastaava Marja Turkki marja.turkki@xamk.fi. puh. 044 702 8508 (Palaan kesän vapaajaksolta ja vastaan viesteihin ja puheluihin taas 12.8.2024 alkaen.

Jos sinulla on kysyttävää opinnoista ennen tätä, tutorimme osaavat vastata yleisimpiin opintojen aloitusta koskeviin kysymyksiin).

Tutorit:

Roope Hietanen / erohi001@edu.xamk.fi

Leevi Vilkki / elevi003@edu.xamk.fi

Riikka Alastalo / crial002@edu.xamk.fi

WA-ryhmän liittymislinkki: https://chat.whatsapp.com/CEnLYYP0n37FnGkBEJBknW

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Olette valinneet upean alan joka tulee varmasti haastamaan teitä sekä akateemisesti että fyysisesti. Ihmisläheisellä alalla kontakti toiseen ihmiseen korostuu! Alallamme luennot toteutetaan lähes täysin lähiopetuksena, joille opiskelijoilta odotetaankin vahvaa osallistumista.

Opinnoissa tärkeitä kirjoja:
Susan Stranding ym: Gray’s Anatomy: The Anatomical Basis of Clinical Practice, 42. painos
Michael P. Reiman: Orthopedic Clinical Examination
(näiden lisäksi kursseilla myös paljon muuta kirjallisuutta)

Tuleva opiskelukaupunkinne on possoistaan tunnettu merellinen Kotka, jonka kaupunkikuvaa halkovat upeat ja monimuotoiset puistot. Urheilukaupungissa näkyy päivittäin kotkalaisten rakkaus jalkapalloon ja koripalloon. Työläiskaupungiksi mielletyssä Kotkassa yhdistyvät yhteisöllisyys ja upea miljöö.
Opinnot keskittyvät varsinkin alussa vahvasti anatomian osaamiseen, jonka jälkeen aletaan siirtymään käytännön asioiden ja tekniikoiden harjoitteluun.

Tapaamme Kotkan uudella kampuksella, luokassa A2029
26.8.2024 klo 10.00

Koululla on tutoreita ohjaamassa teidät oikeaan paikkaan!

Meillä on keltaiset haalarit.

Terveisin
Riikka, Roope ja Leevi

Ohjelmistotekniikka, insinööri (AMK), Mikkeli

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 12.00 Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3.
 • Ryhmäsi tunnus on OTMI24SP .Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Rouhiainen Xinfo-palvelu, puh. 050 312 5027

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava tuomas.reijonen@xamk.fi, puh. 050 323 6572

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Ohjelmistotekniikkaa voi opiskella toistaiseksi vain Mikkelissä. Se on tulevaisuuden ala, jossa ei työt lopu kesken.

Ohjelmistotekniikan tuutorit toivottavat teidät innolla tervetulleiksi. Olemme täällä teitä varten, joten meihin voi aina ottaa yhteyttä. Luomme koulun alkaessa WhatsApp-ryhmän, johon voitte liittyä.
Mikkeli on kaunis kaupunki Saimaan vesistön äärellä. Mikkelin kampus ja tilat on hyvät, sekä lähellä keskustaa.

Opintojen aikana pääsette opiskelemaan ohjelmointia, sekä siihen liittyviä tietotekniikan aiheita. Vapaa-ajalla opiskelijajärjestöt järjestävät monellaista tekemistä ajan vietoksi.

Toivomme, että opiskelunne alkavat hyvin ja ala on mielenkiintoinen. Tulemme järjestämään tekemistä teille tekemistä ja meille saa laittaa toiveita tekemisestä.

Terveisin Teo, Atte, Topi, Elias P, Elias V ja Tuomas

Peliohjelmointi, insinööri (AMK), Kotka

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10.00 Kotkan kampuksella osoitteessa Salakuljettajantie 4.
 • Ryhmäsi tunnus on POKT24SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin Xinfo-palvelu tai puh. 044 702 8442

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Opiskelijavastaava Jani Ruotsalainen jani.ruotsalainen@xamk.fi puh. 050 534 1105

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Suuret onnittelut opiskelupaikastasi! Pelialalla oma luovuus ja kiinnostus pääsevät loistamaan tärkeänä osana opintoja. Tämän vuoksi opintoihin sisältyy paljon projekteja ja tiimityöskentelyä. Verkostoituminen ja yhteistyö ovat alan ydin, ja siksi niihin liittyviä taitoja kehitetään koko opintojen ajan. Pelialan opiskelijat ja opettajat muodostavat rennon ja lämminhenkisen yhteisön, jossa viihdyt takuulla. Tervetuloa mukaan!

Huomioithan, että opintojen aikana tarvitset oman kannettavan tietokoneen. Lisätietoja BYOD:sta saat Xamkin sivuilta: https://www.xamk.fi/byod-bring-device/

Kotkassa pääset raikkaan meri-ilmaston siivittämänä nauttimaan kaupungin monista puistoista ja luontokohteista. Kaupungissa on helppo liikkua kävellen tai pyörällä, ja löytyypä kaupungista skeittihallikin.

Opinnot alkavat orientaatioviikolla, jonka aikana tutustutaan kampuksen tiloihin ja kanssaopiskelijoihin. Luvassa on myös lähtötasotestejä ja rentoja peli-iltoja.

Tapaamme 26.8. kello 10.00, tunnistat meidät viininpunamustista haalareista.

Terveisin
Niclas, Aleksi, Mikko, Tuuli, Roope, Adam, Jesse, Joel, Joni, Otto, Jesse, Titta, Vivian, Sydney, Kai, Joonas, Peetu, Sami, Miska, Marius, Samuli, Peppi, Veera, Eetu, Janne, Kaspian, Beck, Emilia, Iiro, Roni, Niko, Riku Atte, Saimi, Janne, Timo, Roni, Silja ja Valtteri

Rakennustekniikka, insinööri (AMK), Kotka

 • Opinnot alkavat tiistaina 27.8.2024 klo 9.00 verkossa / Teamsissä.
 • Linkki teams tiimiin: Opinto- ja urasuunnittelu – RAKT24SP TAI Teams liittymiskoodi: 63g034d (Liity tiimiin koodilla -toiminto)
 • Ryhmäsi tunnus on RAKT24SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Anne Heikka Xinfo-palvelu tai puh. 044 702 8705

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Opiskelijavastaava Valtteri Perälahti, s-posti: valtteri.peralahti@xamk.fi puh. 040 500 6479

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Hyvän alan olette valinneet!
Uusi kampus meille kaikille niin voidaan olla hukassa yhdessä.

Kotka merenrantakaupunki. Opiskelijabileitä ja tapahtumia järjestetään pitkin Kotkaa.

Olen uudella kampuksella teitä vastassa heti aamusta ja mahdollisesti tavataan teamsissä/watsuppissa jo aikaisemmin.
Saa soittaa ja viestittää, jos ei löydy tai näy.

Teen teille watsupp ja teams ryhmät. Siellä saa tulla jutulle ja höpöttelemään jo ennen koulun alkua ja kysyä, jos joku asia mietityttää.

Muistakaa aktivoida koulun tunnukset, helpottaa ensimmäisiä päiviä!

Terveisin Emmi

Rakennustekniikka, teollinen puurakentaminen, insinööri (AMK), Savonlinna

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10.00 Savonlinnan kampuksella osoitteessa Savonniemenkatu 6.
 • Ryhmäsi tunnus on PRSA24SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen Xinfo-palvelu tai puh. 050 312 5037

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Petteri Härkönen

s-posti: petteri.harkonen@xamk.fi tai puh. 040 185 1632

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Onneksi olkoon opiskelupaikasta!
Olette valinneet kasvavan alan ja insinööreinä valinneet mitä parhaimman porukan kehittyä tulevaisuuden osaajiksi.
Seuraavat neljä vuotta tulette kehittymään niin ihmisinä kuin ammattilaisina, ja lupaan että teillä tulee olemaan hauskaa samalla!

Savonlinnassa parasta on yksilöllinen opetus, jossa kaikki otetaan huomioon. Opetuksen taso on laadukasta, ja hauskaa osataan pitää opintojen ohella.

Tapaamme 26.8. klo 10.00
Tutorit ohjaavat teidät oikeaan luokkaan kampuksella. Tunnistat meidät valkoisista haalareista.

Terveisin Konsta ja Juhana

Robotiikka ja tekoäly, insinööri (AMK), Kouvola

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 9.00 ( luokka 309C, 3. kerros Kouvolan päärakennus), Kouvolan kampuksella osoitteessa Paraatikenttä 7.
 • Ohessa orientaatioviikon ohjelma
 • Ryhmäsi tunnus on ROKV24SP Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Anne Heikka Xinfo-palvelu, puh. 044 702 8705

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutus-/opiskelijavastaava Teemu Jokela, teemu.jokela@xamk.fi, puh. 050 468 8609

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Paljon onnea opiskelupaikastasi! Sinut on valittu opiskelemaan Robotiikan ja tekoälyn insinööri koulutukseen Kouvolaan. Toivottavasti tuleviin opiskeluvuosiin sisältyy paljo uutta ja hyvää. Opiskeluvuodet robotiikan ja tekoälyn koulutusohjelmassa tulee varmasti olemaan mielenkiintoisia ja ikimuistoisia.

Kouvola on tunnettu rauhallisuudesta ja luonnonläheisyydestä.
Kaupungissa on myös hyvät liikuntamahdollisuudet sekä se on hyvällä etäisyydellä ja liikenneyhteyksillä esim. pääkaupunkiseudusta, muista kaupungeista ja luontokohteista. Kouvola on myös hintatasoltaan ollut todella opiskelijaystävällinen.

Aloitamme Kouvolan kampuksella 26.8.2024 klo 9.00. Tutorit ja opettajat ovat teitä vastassa opastamassa ja ohjaamassa teidät perille. Kaikkien ollessa paikalla aloitamme koulutuksen orientaatioviikon luokassa.

Terveisin Joel

Sosionomi (AMK), Kotka

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10.00 Kotkan kampuksella osoitteessa Salakuljettajantie 4, 48100 Kotka
 • Ryhmäsi tunnus on SOKT24SP.  Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Sosiaali- ja terveysala: Lisätietoa, Ohje rokotussuojasta ja rokotustodistus

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Anne Heikka Xinfo-palvelu, puh. 044 702 8705

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Opiskelijavastaava Johanna Jussila, etunimi.sukunimi@xamk.fi. puh. 044 702 8458

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Moikka uudet fuksit!
Pääsette opiskelemaan tärkeää alaa, jossa on paljon mahdollisuuksia erilaisilla työkentillä. Harjoitteluissa pääsette varmasti oppimaan uutta ja kokeilemaan erilaisia työkenttiä. Opinnoissa on mielenkiintoisia ja laajoja aiheita, jota käsitellään kokonaisvaltaisesti. Näitä opettavat ammattitaitoiset ja hauskat opettajat.
Me tutorit ollaan täällä teidän tukena ja meihin saa aina ottaa yhteyttä, jos jokin askarruttaa. 🙂

Kotka opiskelukaupunkina… Ensimmäisenä – UUSI KAMPUS. Wau! Kampus sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä merenrannalla upeissa maisemissa. Kotkasta löytyy myös paljon puistoja ja muita ulkoilumahdollisuuksia. Syksyllä päästään yhdessä tutustumaan paremmin Kotkaan.

Teillä on opintojen aikana paljon opiskelijatapahtumia, joihin me tutorit suositellaan osallistumaan. Tapahtumia on erilaisia, joten kaikille löytyy varmasti ne omat lempparit.

Tavataan maanantaina 26. elokuuta kello 10 uudella kampuksella Kotkansaarella. Tarkempi sijainti varmistuu vasta myöhemmin, joten tiedotetaan tästä teidän WhatsApp-ryhmässänne (linkki alhaalla). Me tutorit ollaan siellä teitä vastassa ja opastamassa perille. Saavuthan ajoissa! 🙂

Kaikilla sosiaali- ja terveysalan opiskelijoilla on keltaiset haalarit, joten tunnistat meidät ensimmäisenä päivänä tarkemmin kylteistä.

Tehtiin myös meidän tutorporukalle Tiktok-tili. Se löytyy nimellä @sosionomitutorit

Terveisin
Aino, Carolin, Iida, Juulia ja Saara

Sosionomi (AMK), Mikkeli

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10.00 luokkatilassa D128 Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3
 • Ryhmäsi tunnus on SOMI24SP Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Sosiaali- ja terveysala, lisätietoa: ohje rokotussuojasta ja rokotustodistus

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Kirsi Puumalainen Xinfo-palvelu, 040 772 3353

Koulutuksen yhteyshenkilöt:

(Huom. vapaajaksolla 15.6.-11.8.24)

Koulutusvastaava: Mauno Saksio (mauno.saksio@xamk.fi), 040 842 0632

Opiskelijavastaava: Lea Saari-Kääriäinen (lea.saari-kaariainen@xamk.fi), 050 312 5110 Karoliina Rötkö (karoliina.rotko@xamk.fi), 040 668 2510

ALOITUSINFO SOSIONOMI AMK OPINTOJA TEHNEILLE

Jos olet suorittanut avoimen amk:n sosionomi polkuopintoja tai sinulla on sosionomi opsin opintoja suoritettuna, tulethan mukaan Teams- tapaamiseen ke 14.8.24 klo 9-11 seuraavasta linkistä: 14.8.24 klo 9-11 aloitusinfo

Ohjeistamme teitä opintojen alkuun saattamisessa sekä käymme läpi aloitusviikkoon osallistumista ja jokaisen yksilöllisiä opintopolkuja. Varaamme hops aikoja teille to 15.8.24 klo 8-16 välillä. (Sovimme hops ajoista tarkemmin 14.8.24. klo 9-11 Teams -tapaamisessa).

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Tulevien opiskeluvuosien aikana tulet saamaan ikimuistoisia kokemuksia ja me, Tutorit, ollaan täällä just sua varten opintomatkasi läpi. Sosionomikoulutuksessa perehdytte erilaisiin työympäristöihin teorian ja käytännön kautta.

Mikkeli on mukava opiskelukaupunki. Kulkeminen käy helposti bussilla paikasta toiseen ja kampus on mukavasti kävelymatkan päässä keskustasta. Ensimmäisellä viikolla tutustutte kampukseen, tuleviin opintoihin, meihin ja toisiinne. Olemme järjestäneet mahtavia aktiviteetteja, joten kannattaa pitää kalenteri auki!

Tapaamme 26.8. kello 10. Osoite on Patteristonkatu 3. Olemme teitä koululla vastassa turkooseissa haalareissa! Kun kaikki ovat saapuneet paikalle, siirrymme yhdessä opettajien johdolla luokkaan. Mikäli satut myöhästymään, olemme D-rakennuksessa, luokassa D128.

Terveisin
Aada, Henni, Oona, Jenna, Jenna, Henrik, Janika, Aada, Suvi, Jenna, Vilma, Katri, Anni, Iira ja Melina

Sosionomi, kouluhyvinvointi ja kuraattorityö, Savonlinna

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10.00 luokassa SA431 Savonlinnan kampuksella osoitteessa Savonniemenkatu 6.
 • Ryhmäsi tunnus on  KHSA24SP
 • Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Sosiaali- ja terveysala, lisätietoa: Ohje rokotussuojasta ja rokotustodistus

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen Xinfo-palvelu, puh. 050-3125037

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Hannele Pulkamo, hannele.pulkamo@xamk.fi. puh. 050 595 9902

Opiskelijavastaava Hanna-leena Lipsanen, hanna-leena.lipsanen@xamk.fi, 050 438 6912

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Onnea opiskelupaikasta! Kiva, että tulet opiskelemaan meidän huippuporukkaamme sosionomiksi. Olemme varmoja, että opiskeluvuosistasi tulee ikimuistoisia!

Sosiaaliala on todella monipuolinen. Meillä Savonlinnassa opinnot painottuvat vahvasti kouluhyvinvointiin ja kuraattorityöhön. Opettajat ovat todella ammattitaitoisia, mukavia ja hauskoja.

Savonlinnassa parasta on luonnon läheisyys ja Saimaan vesistöt. Savonlinna on vilkas kesäkaupunki. Täällä on kodikasta ja kaikki palvelut ovat lähellä. Opintojen aikana on tulossa paljon kivaa käytännönläheistä tekemistä. Luvassa on paljon yhteistä oppimista, et varmasti joudu puurtamaan yksin.

Opinnot alkavat 26.8.2024 klo 10.00 luokassa SA431. Olemme teitä vastassa ulko-ovilla. Meillä on turkoosit haalarit.

Terveisin
Anna, Elina, Emma, Iida, Helmi, Jenna, Karita, Kiia, Laura, Mari, Meeri ja Riina

Sähkö- ja automaatiotekniikka, insinööri (AMK), Mikkeli

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 9.00 luokassa A241/A242, Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3.
 • Ryhmäsi tunnus on STMI24SP .Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Rouhiainen Xinfo-palvelu tai puh. 050 312 5027

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Jyrki Liikanen, jyrki.liikanen@xamk.fi tai puh. 050 312 5051

Opiskelijavastaava Teemu Manninen, teemu.manninen@xamk.fi tai puh. 050 448 7684

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

My studies are about the world of electricity and technology.. and I say to the new students, welcome.. and with seriousness and diligence, you will succeed.

Mikkeli is a beautiful city and very suitable for students. During my studies, I gained experience and knowledge of many new things and also new friends from inside and outside Finland.

You are welcome at XAMK, see you at campus!

BR Azzan

Talotekniikka (LVI), insinööri (AMK), Mikkeli

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10.00 Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3.
 • Ryhmäsi tunnus on TTMI24SP.
 • Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Rouhiainen Xinfo-palvelu tai puh. 050 312 5027

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Opiskelijavastaava Henri Varis, henri.varis@xamk.fi tai puh. 050 475 7032

Koulutusvastaava Johanna Arola, johanna.arola@xamk.fi tai puh. 040 670 5424

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Talotekniikan korkeakoulututkinto on opiskeltavana alana hyvä, sillä se luo pohjaa ja näyttää tietä moniin erilaisiin työ- ja työpaikka mahdollisuuksiin. Jos on yhtään kiinnostusta kotien ja muiden rakennuksien LVI järjestelmiin, on oikea opiskeluala hanskassa!

Mikkeli on juuri sopivan kokoinen kaupunki. Ei liian iso eikä liian pieni, jolloin kaikki tarvittava on lähettyvillä! Tapahtumia ja tekemistä riittää monelle ja monenlaisille yksilöille, niin tori tapahtumista opiskelijabileisiin ja eri yritysten peli-iltoihin.

Opiskelu voi välillä tuntua raskaalta niskan päällä, joten pieniä piristyksiä on aina tarjolla kun etsii oikeasta paikasta.

Koulu alkaa 26.8.2024 klo 10:00 A-rakennuksessa. Talotekniikan tuutoreita löytää kampuksen A-rakennuksen, sekä D-rakennuksen pääovelta, ison parkkipaikan edestä.

Terveisin
Samuli, Sini, Ville, Saana ja Roni

Tradenomi (AMK), liiketalous, Kouvola

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 9.00 Kouvolan kampuksella  osoitteessa Paraatikenttä 7.
 • Ryhmäsi tunnus on LTKV24SP.
 • Orientaatiopäivien ohjelman näe seuraavasta linkistä
 • Ryhmäsi lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Paula Saarinen Xinfo-palvelu, puh. 044 702 8561

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Maria Kangasniemi-Haapala, maria.kangasniemi-haapala@xamk.fi, puh. 040 162 8864

Opiskelijavastaava Maisa Räsänen, maisa.rasanen@xamk.fi, puh. 044 702 8281

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Liiketalouden Tradenomin tutkinto on monipuolinen, ja siinä voidaankin erikoistua esimerkiksi julkishallintoon ja juridiikkaan sekä myyntiin ja markkinointiin. Emme voi sanoa muuta kuin että, älä stressaa liikaa! Ensimmäisten viikkojen jälkeen opinnot alkaa menemään omalla painollaan.

Kouvola on ehdottomasti mainettaan parempi. Kokonaisuudessaan mukava ja halpa paikka viettää opiskeluaika. Kouvolassa parasta on monipuoliset harrastus mahdollisuudet. Opintojen aikana on luvassa verkostoitumista muiden opiskelijoiden kanssa.

Tapaamme Kouvolan kampuksen päärakennuksen 3. kerroksessa tilassa 337C klo. 9:00, olemme kuitenkin aulassa vastassa. Muistathan olla ajoissa paikalla. Meillä on viininpunaiset haalarit.

Terveisin Riku, Jere, Lotta, Veera ja Janina

Tradenomi (AMK), turvallisuusala, Savonlinna

 • Opinnot alkavat orientaatiopäivillä tiistaina 27.8.  klo 9-16.15(SA418) ja keskiviikkona 28.8. klo 9-16 (SA418) Savonlinnan kampuksella, Savonniemenkatu 6.
 • Ryhmäsi tunnus on TUSA24SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen Xinfo-palvelu, puh. 050 312 5037

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava / opiskelijavastaava Minna Salminen, minna.salminen@xamk.fi. puh. 050 462 6833

Opiskelijavastaava Katariina Silvola, katariina.silvola@xamk.fi, puh. 044 702 8563

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Turvallisuusalan tradenomikoulutuksessa erikoistutaan liiketalouden opintojen lisäksi turvallisuuteen ja riskienhallintaan. Pääsette monien hyvien opettajien johdolla opiskelemaan eri aineita, jotka tukevat alaanne.

Otamme teidän ilomielin vastaan, ja toivotamme antoisaa opiskeluaikaa Savonlinnassa! Meiltä saa tulla kysymään aivan mistä tahansa ja autamme parhaamme mukaan.

Savonlinna on pieni ja kaunis opiskelijakaupunki, jota ympäröi mahtavat vesialueet rantoineen. Opiskelijayhteisö on tiivis ja toisiin opiskelijoihin on helppo tutusta. Parasta on opiskelijatapahtumat, jotka ovat monipuolisia ja mukaansatempaavia!

Aloitamme koulun 27.8.2024 kello 9.00 luokassa SA418. Me olemme teitä vastassa opastamassa ja ohjaamassa perille. Meidät erottaa mustakeltaisista haalareista, joten rohkeasti kysymään apua perille pääsystä.

Rohkeasti tutustumaan toisiin luokkatovereihin! Alussa voi olla jännitystä, mutta opintojen alkaessa ilmapiiri tiivistyy ja tuntemattomista luokkatovereista voi tulla elinikäisiä ystäviä. Uskaltakaa myös osallistua erilaisiin tapahtumiin, jotka tulevat koulun kautta mm. messut ja projektit.

Terveisin Viljami, Katariina, Johannes, Kristian, Aaro, Rasmus, Eero, Kasperi, Toni ja Alexandra

Yhteisöpedagogi (AMK), Nuorisokasvatus ja nuorisotyö, Mikkeli

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10.00 Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3.
 • Ohessa orientaatioviikko ohjelma
 • Ryhmäsi tunnus on YPMI24SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Sosiaali- ja terveysala, lisätietoa: Ohje rokotussuojasta ja rokotustodistus

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Kirsi Puumalainen, Xinfo-palvelu, puh. 040 772 3353

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Opiskelijavastaava Hanne Salovaara-Pitkänen

hanne.salovaara-pitkanen@xamk.fi. puh. 050 3124982

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Yhteisöpedagogin opintonne tulevat olemaan monipuolinen sekoitus teoriaa ja työelämään tutustumista erilaisin tehtävien ja vierailijoiden kera.
Me tutorit olemme koululla vain teitä varten. Jos jokin asia askarruttaa, etkä tiedä siihen vastausta, lupaamme olla sinulle apuna ja tukena. Tyhmiä kysymyksiä ei ole. Jos tulee kysyttävää ennen opintojen alkua, meihin tutoreihin saa olla yhteydessä Instagramissa @mikkelinyptutorit

Opiskelijakaupunkinne Mikkeli on Saimaan rannalla sijaitseva kaupunki, josta löytyy keskustan kauppakeskukset, sekä paljon luontoa. Myös opiskelijatapahtumia pääset täällä kokemaan!

Aloitamme opinnot 26.8.2024 orientaatioviikon merkeissä. Tapaamme koko porukalla D-rakennuksen aulassa kello 10:00 ja meidät tunnistaa oransseista haalareista. Muutama meistä odottelee ulkona ja on opastamassa teidät oikeaan paikkaan eli ei huolta eksymisestä. Kun kaikki ovat saapuneet paikalle, siirrymme opettajien johdolla luokkaan.

Onnea opintoihin!

Terveisin Hilja, Anni, Taneli, Heidi, Kosmo, Oskari, Kasperi, Jenni, Petra ja Juho

AMK-tutkinnot monimuoto- ja verkko-opetuksena

Ensihoitaja (AMK), monimuotototeutus, Kotka

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 9.00 Kotkan kampuksella osoitteessa Salakuljettajantie 4
 • Ryhmäsi tunnus on EHKT24SM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Sosiaali- ja terveysala, lisätietoa: Ohje rokotussuojasta ja rokotustodistus

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Auli Kuusikunnas, Xinfo-palvelu, puh. 044 702 8940

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Jarno Hämäläinen, Koulutusohjelma – ja opiskelijavastaava, jarno.hamalainen@xamk.fi, 044 702 8757

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Olette hakeutuneet hienolle ja tärkeälle alalle. Odotamme teitä innolla!

Kotka on pieni, mutta sympaattinen kaupunki. Opiskelijayhteisö on tiivis ja rento eikä tarvitse pelätä jäävänsä yksin. Opintojen aikana tapahtuvista aktiviteeteistä kerromme enemmän kun näemme, mutta orientaatioviikolle ei kannata suunnitella kovin paljon menoja!

Tulemme tapaamaan teitä maanantaina aamupäivällä luokkaan, jossa vietätte ensimmäiset päivät

Terveisin

Eve ja Heta

Fysioterapeutti (AMK), monimuotototeutus, Savonlinna

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10.00 Savonlinnan kampuksella osoitteessa Savonniemenkatu 6.
 • Ryhmäsi tunnus on FTSA24SM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Sosiaali- ja terveysala, lisätietoa: Ohje rokotussuojasta ja rokotustodistus

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Päivi Pesonen Xinfo-palvelu, puh. 050 312 5037

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Anna Reinikainen anna.reinikainen@xamk.fi, puh. 040 621 1163

Opiskelijavastaava Elina Päykkönen, elina.paykkonen@xamk.fi, puh. 040 182 9666

Geronomi (AMK), monimuotototeutus, Kouvola

Opinnot alkavat maanantaina 26.8. 2024 klo 9.00 Kouvolan kampuksella osoitteessa Paraatikenttä.

Ryhmäsi tunnus on GEKV24SM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Sosiaali- ja terveysala, lisätietoa: Ohje rokotussuojasta ja rokotustodistus

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Paula Saarinen Xinfo-palvelu, puh. 044 702 8561

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava ja opiskelijavastaava merja.laitoniemi@xamk.fi. puh. 044 702 8400

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Geronomiopinnot antavat monipuolisen sote-alan osaamisen. Työllistyä voi moneen eri työtehtävään geronomina.

Opinnot voivat tuntua ajoittain raskailta, mutta opiskeluajasta kannataa nauttia. Opiskelu tuo lisää uusia tuttavuuksia ja kokemuksia.

Kouvolassa on ihanat luontolenkkeilymahdollisuudet, monia eri luontoreittejä. Myös Repoveden kansallispuisto sijaitsee Kouvolan läheisyydessä.

Kouvolassa on tiivis opiskeluyhteisö, jossa järjestetään tapahtumia opiskelijoiden toiveita kuunnellen.

Tapaan teidät 26.8. klo 9 Kouvolan kampuksella luokassa 329A. (Luokkatila saattaa vielä muuttua. )

Tsemppiä opiskeluihin!

Terveisin Nora

Sähkö- ja automaatiotekniikka, insinööri (AMK), monimuotototeutus, Mikkeli

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 9.00 Mikkelin kampuksella luokassa A241 / A242 osoitteessa Patteristonkatu 3.
 • Ryhmäsi tunnus on  STMI24SM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Rouhiainen, puh. 050 312 5027 tai Xinfo-palvelu

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Jyrki Liikanen, jyrki.liikanen@xamk.fi. puh. 050 312 5051

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Onnea! Olet valinnut erittäin mielenkiintoisen ja monipuolisen alan. Täällä on osaavat sekä mukavat opettajat, sekä hyvä opiskeluilmapiiri. Tämän arvostettavan tutkinnon jälkeen sinulla on hyvät mahdollisuudet työllistyä esimerkiksi automaatio- tai voimapuolelle, suunnitteluun tai sähkövalvojaksi. Ota siis reipas asenne, hanki uusia ystäviä sekä nauti elämäsi parhaasta ajasta; opiskelusta.

Mikkelissä ehdottomasti parasta on monipuoliset urheilumahdollisuudet sekä meidän huikea opiskeluyhteisö. XAMK järjestää monipuolisesti liikuntamahdollisuuksia joukkuelajeista seinäkiipeilyyn. Opiskelijayhdistykset taas pitävät huolen siitä, että sinulla on heidän järjestämissään tapahtumissa hauskaa alkuillasta aina aamuyöhön saakka.

Olemme opastamassa teitä parkkipaikan läheisyydessä olevan D-rakennuksen pääovilla sekä A-rakennuksen ovilla maanantaina 26.08.2024 hyvissä ajoin ennen kello 9.

Terveisin
Jaakko, Joel, Jutta, Niko, Riku, Samu, Santeri ja Timi

Ympäristöteknologia, insinööri (AMK), monimuotototeutus, Mikkeli

 • Opinnot alkavat torstaina 5.9.2024 klo 10.00 Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli, luokassa A 235 (A-rakennus).
 • Ryhmäsi tunnus on YTMI24SM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö: Opiskelijapalveluneuvoja Sanna Haapiainen, puh. 050 312 5032 tai  Xinfo-palvelu

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava tuula.kettunen@xamk.fi. puh. 040 842 0502

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Tervetuloa opiskelemaan ympäristöteknologiaa! Ympäristöteknologia on laaja-ala, jota opiskellaan tulevaisuutta varten ja ympäristöä ajatellen. Alan laajuuden ansiosta sitä on mielenkiintoista opiskella. Ota positiivinen asenne mukaan ja tule rakentamaan tulevaisuutta yhdessä meidän kanssa. Me tuutorit odotamme innolla teidän tapaamista ja olemme valmiita auttamaan teitä pääsemään aluille opinnoissa sekä uudessa kaupungissa. Toivottavasti tulevat vuodet täyttävät odotuksesi niin opiskelu, kuin muussakin mielessä!

Mikkeli on rauhallinen kaupunki, jossa kaunista luontoa ja paljon ulkoilu mahdollisuuksia. Opiskelijatapahtumia ja -projekteja löytyy ja kaupungissa on erilaisia hengailupaikkoja opiskelijoille. Opiskelut alalla ovat monimuotoisia, kurssit erilaisia ja niissä on paljon työelämälähtöisiä oppimistöitä.

Tapaamme teidät Mikkelin kampuksen A-rakennuksen edessä 5.9.24 klo. 9.45

Terveisin Ilona, Rami, Daria ja Jenna-Elina

Restonomi, matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus

 • Opinnot alkavat yhteisillä verkko-orientaatiopäivillä ma 26.8.2024. klo. 10.00–16.00. ja ti 27.8. 10–16.00. Teams- linkki ja orientaatiopäivien tarkempi ohjelma toimitetaan sinulle elokuun alussa.
 • Ryhmäsi tunnus on MRKT24SV. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Puumalainen kirsi.puumalainen@xamk.fi tai  Xinfo

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Opiskelijavastaava Hanna Ukkola hanna.ukkola@xamk.fi

Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus, Kotka

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 09.00 Kotkan kampuksella osoitteessa Salakuljettajantie 4.
 • Ryhmäsi tunnus on SHKT24SM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.

Aloitusviikolla (viikko 35) on 2 orientaatiopäivää (ma, ti). Ota tietokone ma 26.8. mukaan, koska teemme yhdessä ilmoittautumiset opintojaksoille.

Keskiviikkona 28.8. opiskelijat, joilla on aiempi terveysalan koulutus, voivat halutessaan antaa osaamisen näyttöjä hoitotaidoista. Näihin tulee tarkempi ohjeistus. Muilla on keskiviikko vapaapäivä. Torstaina 29.8. käynnistyvät jo opetukset.

Opinnoissa on verkko-opiskelupäiviä, jolloin osallistut opetukseen tietokoneen välityksellä Teamsin tai Zoomin kautta. Suuri osa tunneista on vapaaehtoisia, mutta osallistuminen on suositeltavaa. Jotkut tunneista ovat pakollisia ja tieto niistä löytyy lukujärjestyksestä.

Ensimmäisen lukukauden lähiopetuspäiviä koululla on noin joka toinen viikko 2 päivää, jolloin järjestetään työpajat, laboraatiot ja simulaatiot.

Lähiopetusten väliin jäävä aika on itsenäistä opiskelua, johon sinun on varattava riittävästi aikaa. Ajanhallinta on tärkeä taito verkkopainotteisessa opiskelussa.

Lisäksi opinnot sisältävät vaihtelevan pituisia harjoittelujaksoja hoitotyön eri toimintaympäristöissä. Ensimmäinen harjoittelu on suunniteltu viikoille 48–51.

Sosiaali- ja terveysala, lisätietoa: Ohje rokotussuojasta ja rokotustodistus

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Auli Kuusikunnas Xinfo-palvelu, puh. 044 702 8940

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava ja opiskelijavastaava Sari Virkki, sari.virkki@xamk.fi . puh. 044 7028456

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Moikka uudet sairaanhoidon opiskelijat ja onnittelut opiskelupaikasta! Tapaatte meidät orientaatioviikolla maanantaina 26.8 klo 9 sekä tiistaina 27.8 klo 13 eteenpäin Kotkan uudella kampuksella luokassa B1006.

Meille voit laittaa rohkeasti viestiä matalalla kynnyksellä. Pyrimme olemaan avuksi kaikissa mieltä askarruttavissa asioissa niin opiskeluun kuin vapaa-ajan tekemisiin liittyen. Meille voi rohkeasti tulla myös juttelemaan esimerkiksi koululla vaikka ei kysyttävää sillä hetkellä olisikaan :). Olemme täällä teitä varten!

Suosittelemme liittymään luokkanne whatsapp ryhmään. Sieltä löydät aina ajankohtaisimmat tiedot ja pääsette tutustumaan luokkakavereiden kanssa sekä jakamaan fiiliksiä! Nimen ja puhelinnumeron voi laittaa osoitteeseen fanra020@edu.xamk.fi niin pääset liittymään whatsapp ryhmään.

Kotkan opiskelukaupunkia ympäröi kauniit merimaisemat sekä puistot. Täältä varmasti löydät itsellesi mieluisen paikan opiskeluun sekä vapaa-ajan viettoon. Opiskelujen aikana pääset harjaantumaan hoitotyössä monipuolisesti uusissa tiloissa sekä mukavassa porukassa.

Terveisin
Anniina, Elina, Jessica, Katri, Anniina ja Viivi

Sairaanhoitaja, monimuotototeutus, Mikkeli

 • Opinnot alkavat orientaatiopäivillä torstaina 29.8.2024 klo 10.00-16.00 ja perjantaina 30.8.2024 klo 9.00-14.00 Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3
 • Ryhmäsi tunnus on SHMI24SM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Sosiaali- ja terveysala, lisätietoa: Ohje rokotussuojasta ja rokotustodistus

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Kati Taskinen Xinfo-palvelu tai puh. 050 312 5033

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Riitta Riikonen, riitta.riikonen@xamk.fi, puh. 050 312 5047

Opiskelijavastaava Aila Friis, aila.friis@xamk.fi, puh. 040 641 8940

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Opinnot sisältävät sekä teoreettista opetusta että käytännön harjoittelua. Opintoihin kuuluu muun muassa anatomiaa, fysiologiaa, lääkehoitoa, hoitotyön menetelmiä ja potilaan kohtaamista. Harjoittelujaksot eri terveydenhuollon yksiköissä ovat olennainen osa koulutusta, tarjoten käytännön kokemusta ja valmiuksia työelämään. Valmistuttuaan sairaanhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi sairaaloissa, terveyskeskuksissa, kotihoidossa tai yksityisillä klinikoilla.

Mikkeli on viehättävä kaupunki Etelä-Savossa, joka tunnetaan erityisesti upeasta luonnostaan, historiastaan ja kulttuuristaan. Tässä muutamia mielenkiintoisia asioita Mikkelistä:

Sijainti ja luonto: Mikkeli sijaitsee Saimaan vesistön äärellä, mikä tarjoaa upeat puitteet veneilyyn, kalastukseen ja muuhun vesillä liikkumiseen. Kaupungin ympäristöstä löytyy myös kauniita metsiä ja vaellusreittejä, kuten Neitvuoren alue, joka on suosittu ulkoilukohde.

Historia ja kulttuuri: Mikkelillä on rikas sotahistoria. Talvi- ja jatkosodan aikana Mikkeli toimi Suomen armeijan päämajakaupunkina. Tänä päivänä voit vierailla Päämajamuseossa ja tutustua sotavuosien tapahtumiin.

Tapahtumat ja festivaalit: Mikkelissä järjestetään useita tapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi Mikkelin Musiikkijuhlat on klassisen musiikin festivaali, joka tuo yhteen maailmanluokan muusikoita ja musiikin ystäviä. Lisäksi myös luonnollisesti kaikki opiskelijatapahtumat.

Mikkelin tori ja Naisvuori: Mikkelin tori on kaupungin sydän, josta löydät paikallisia herkkuja, käsitöitä ja vilkasta torielämää. Lähellä sijaitsee Naisvuori, jonka näkötornista avautuvat upeat näkymät kaupungin yli.

Urheilu ja vapaa-aika: Mikkeli tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet urheiluun ja vapaa-ajan viettoon. Esimerkiksi Mikkelin Jukurit on paikallinen jääkiekkoseura, joka pelaa SM-liigassa.

Taidetta ja kulttuuria: Mikkelissä on useita gallerioita ja teattereita, kuten Mikkelin Teatteri ja Mikkelin taidemuseo, jotka tarjoavat monipuolisia kulttuurielämyksiä.

Mikkeli on siis monipuolinen kaupunki, jossa riittää tekemistä ja näkemistä kaikille!

Tapaamme teidät 29.8. kello 10.00

Terveisin Arttu ja Juulia

Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus, Savonlinna

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10.00 Savonlinnan kampuksella osoitteessa Savonniemenkatu 6.
 • Ryhmäsi tunnus on SHSA24SM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Sosiaali- ja terveysala, lisätietoa: Ohje rokotussuojasta ja rokotustodistus

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Päivi Pesonen Xinfo-palvelu tai puh. 050 312 5037

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Pirjo Heimo pirjo.heimo@xamk.fi puh. 040 630 7764

Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Ihanaa kun tulette meidän kouluun!

Savonlinnassa on parasta luonto, Olavinlinna ja Casinon kylpylä. Kesäaikaan höyrylaivat, tori ja lippakioski. Parasta pizzaa saa Caperosta. Keskustasta löytyy kaikki peruskaupat: Citymarket, S-market ja Normal sekä Lindex, Kappahl, Intersport ja Sokos. XAMK sijaitsee ihan Savonlinnan keskustassa. Savonlinnan keskussairaala ja harjoittelupaikat löytyvät keskustan alueelta. Olivia kirpputori löytyy linja-autoasemalta ja kirjasto Jojeli

Sairaanhoitajista on huutava pula ja työmahdollisuudet ovat monipuoliset! Ala on ihmisläheistä, mielenkiintoista, vaativaa ja jatkuvaa oppimista. Sairaanhoitajan ammatti on hyvin vastuullinen ja monipuolinen.

Tapaamme teidät D-aulassa maanantaina 26.8. kello 10.00, meillä kaikilla on jotain punaista päällä ja Xamk-paidat

Terveisin Mira, Eija, Sini, Satu ja Minna

Terveydenhoitaja (AMK), monimuotototeutus, Kouvola

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 9.00 Kouvolan kampuksella osoitteessa Paraatikenttä 7, Kouvola.
 • Ryhmäsi tunnus on THKV24SM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Ota oma tietokone mukaan jo aloituspäivänä 26.8, koska teemme yhdessä ilmoittautumiset opintojaksoille ja tutustumme keskeisiin käytössä oleviin tietojärjestelmiin.

Ensimmäisen lukukauden opinnot toteutetaan pääasiassa lähitoteutuksena kampuksella, mutta opintoihin sisältyy myös verkko-opiskelupäiviä. Lähiopetuspäivinä järjestetään työpajoja, laboraatioita ja simulaatioita. Verkko-opiskelupäivinä opetus toteutetaan tietokoneen välityksellä Teamsin tai Zoomin kautta.

Lähiopetusten väliin jäävä aika on itsenäistä opiskelua, johon sinun on varattava riittävästi aikaa.

Lisäksi opinnot sisältävät vaihtelevan pituisia harjoittelujaksoja hoitotyön eri toimintaympäristöissä. Ensimmäinen harjoittelu on suunniteltu viikoille 48-51.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Paula Saarinen Xinfo-palvelu tai puh. 044 702 8561

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Pauliina Lehto, pauliina.lehto@xamk.fi puh. 044 702 8436

Tradenomi (AMK), data-analytiikka

 • Aloitus maanantaina 26.8.2024 klo 9.00 verkossaLiity kokoukseen nytOrientaatio Yhteisesti ma 26.8. klo 9-14.20 ja ti 27.8. klo 12.50-17.40+ itsenästä opiskelua ja HOPS-keskustelu
 • Ryhmäsi tunnus on DAKV24SV
 • Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Anna Rantamäki Xinfo-palvelu tai puh. 050 328 1814

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Pia Jääskeläinen, pia.jaaskelainen@xamk.fi puh. 040 667 2190

Opiskelijavastaava Jarkko Ansamäki, jarkko.ansamaki@xamk.fi, puh. 044 702 8762

Tradenomi (AMK), Hyvinvointiliiketoiminnan johtaminen, monimuotototeutus 

 • Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10.00 verkossa.
 • Orientaatiopäivät ovat 26. – 27.8.2024.
 • Ryhmäsi tunnus on HJMI24SM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

 Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Sanna Haapiainen sanna.haapiainen@xamk.fi  Xinfo-palvelu, puh. 050 312 5032

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Pia Jääskeläinen, pia.m.jaaskelainen@xamk.fi puh. 040 667 2190

Tradenomi (AMK), liiketalous, monimuotototeutus

 • Opinnot alkavat orientaatiopäivillä maanantaina 26.8.2024 klo 9-16 ja jatkuvat tiistaina 27.8.2024 klo 9-16 Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on LTMI24SM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tutustu jo etukäteen liiketalouden opintoihin tekemällä ennakkotehtävät. Ennakkotehtävät aukeavat 1.8.2024 klo 8:00 ja pääset kirjautumaan Opinto- ja urasuunnittelun opintojaksolle Learnissa: https://learn.xamk.fi/course/view.php?id=20888 opintojaksoavain: Opura24. Klikkaa linkistä, kirjaudu Xamkin verkkotunnuksilla ja liity mukaan opintojaksolle.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Sanna Haapiainen, puh. 050 312 5032 tai Xinfo-palvelu

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Heli Bergström, heli.bergstrom@xamk.fi, puh. 050 347 3733

Opiskelijavastaava Liisa Laitinen, liisa.laitinen@xamk.fi, puh. 040 194 2984

 Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille

Liiketalous sopii monille lähtökohdista riippumatta, jos vaan motivaatiota riittää. Monimuotoryhmässä on paljon eri elämäntilanteissa olevia opiskelijoita, joka avaa uusia näkökulmia ja auttaa uuden oppimisessa. Luvassa on siis lisää ystäviä, hauskoja tapahtumia sekä mielenkiintoisia ja uusia kokemuksia niin opiskelun kuin vapaa-ajankin saralla!

Parasta Mikkelissä opiskelijakaupunkina on se, että täällä voi tutustua muihin opiskelijoihin helposti, koska kaupunki ei ole liian iso. Erityisesti opiskelijatapahtumissa saa takuuvarmasti lisää kavereita ja sen takia suosittelen lämpimästi niihin osallistumista.

Tapaamme teidät 26.8. luokassa D207-D208 klo 9
Terveisin Kaisa ja Sofia

Tradenomi, liiketalous, verkkototeutus, Mikkeli

 • Opinnot alkavat  verkossa orientaatiopäivillä keskiviikkona 28.8.2024 klo 9-16 ja torstaina 29.8.2024 klo 9-16.
 • Ryhmäsi tunnus on LTMI24SVA / LTMI24SVB. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tutustu jo etukäteen liiketalouden opintoihin tekemällä ennakkotehtävät. Ennakkotehtävät aukeavat 1.8.2024 klo 8:00 ja pääset kirjautumaan Opinto- ja urasuunnittelun opintojaksolle Learnissa: https://learn.xamk.fi/course/view.php?id=20883 opintojaksoavain: Opura24. Klikkaa linkistä, kirjaudu Xamkin verkkotunnuksilla ja liity mukaan opintojaksolle.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Sanna Haapiainen, puh. 050 312 5032 tai Xinfo-palvelu

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Pia Jääskeläinen, pia.m.jaaskelainen@xamk.fi, puh. 040 667 2190

Opiskelijavastaava Liisa Laitinen, liisa.laitinen@xamk.fi, puh. 040 194 2984

Tradenomi (AMK), logistiikka, verkkototeutus, Kotka

 • Opinnot alkavat 23.8. 2024 klo 9.30 Kotkan kampuksella osoitteessa Salakuljettajantie 4
 • Ryhmäsi tunnus on LLKT24SV (ja polkulaiset: AVKTLL24SPOV)
 • Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö: Opiskelijapalveluneuvoja Anne Heikka tai Xinfo-palvelu, puh. 044 702 8705

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Opiskelijavastaava suvi.johansson@xamk.fi, puh 044 702 8325

Tradenomi (AMK), tietojenkäsittely, verkkototeutus

 • Opinnot alkavat aloitustilaisuudella ja opintojaksoille ilmoittautumisella keskiviikkona 14.8.2024 klo 16.30 verkossa. Linkki Microsoft Teams tilaisuuteen lähetetään opiskelijoiden opiskelijasähköpostiin.
 • Koulutus on verkkototeutus. Opintojaksot avautuvat oppimisympäristö Learnissa maanantaina 19.8.2024.
 • Ryhmäsi tunnus on TKMI24SV. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Sanna Haapiainen, puh. 050 312 5032 tai Xinfo-palvelu

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Marjo Puikkonen, marjo.puikkonen@xamk.fi, puh. 040 629 9103

Opiskelijavastaava Tomi Numento, tomi.numento@xamk.fi, puh. 040 842 0628

Ylemmän ammattikorkeakoulun opinnot (YAMK)

Akuuttihoitotyö (YAMK), monimuotototeutus, Kotka

 • Opinnot alkavat maanantaina 19.8.2024 klo 9.00 Kotkan kampuksella osoitteessa Salakuljettajantie 4, 48100 Kotka
 • Ryhmäsi tunnus on AHKT24SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta
 • Huomioithan, että 4 ensimmäistä lähipäivää 19.-22.8.2024 järjestetään Xamkin Kotkan kampuksella.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja  Auli Kuusikunnas Xinfo-palvelu tai puh. 044 702 8940

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutus- ja opiskelijavastaava: Niina Ervaala, niina.ervaala@xamk.fi puh. 044 702 8792

Dataperusteisten hyvinvointipalveluiden kehittäminen, monimuoto, Mikkeli

 • Opinnot alkavat keskiviikkona 4.9.2024 klo 9.00 Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3
 • Ryhmäsi tunnus on DHMI24SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • DHMI24SY_60 on tarkoitettu insinööri- ja muotoilijataustaisille opiskelijoille, koulutus on 60 op.
 • DHMI24SY_90 on tarkoitettu muille opiskelijoille, koulutus on 90 op.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Kati Taskinen Xinfo-palvelu tai puh. 050 3125 035

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutus- ja opiskelijavastaava Sari Laanterä, sari.laantera@xamk.fi puh. 040 647 4520

Digitaaliset palvelut sosiaali- ja terveysalalla (YAMK), Savonlinna

 • Opinnot alkavat torstaina 29.8.2024 klo 9.00 Savonlinnan kampuksella osoitteessa Savonniemenkatu 6, Savonlinna
 • Ryhmäsi tunnus on DISA24SY.
 • Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen Xinfo-palvelu tai puh. 050 312 5037

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Opiskelijavastaava paivi.lifflander@xamk.fi puh. 050 312 5104

Hyvinvoinnin edistäminen (YAMK), monimuoto, Kouvola

 • Aloitusviikon opinnot toteutetaan lähiopintoina torstaina 29.8. klo 9-16.15 ja 30.8. klo 9-16.15 Kouvolan kampuksella osoitteessa Paraatikenttä 7, päärakennus, teorialuokka 251.
 • Ryhmäsi tunnus on SOKV24SY
 • Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Paula Saarinen Xinfo-palvelu tai puh. 044 702 8561

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutus- ja opiskelijavastaava Päivi Petrelius, paivi.petrelius@xamk.fi puh. 050 560 9306

Kestävän kehityksen teknologiat, insinööri (YAMK), verkkototeutus

Tervetuloa aloittamaan kestävän kehityksen teknologiat ylemmän ammattikorkeakoulutkinnon koulutus. Tutkinnon laajuus on 60 opintopistettä ja opintojen suorittaminen kestää noin 2 vuotta.

Koulutuksessa aloittava opiskelija voi olla poissa aloitusjakson ensimmäisestä päivästä vain ylivoimaisen esteen sattuessa, ja esteestä on esitettävä luotettava selvitys. Muille lähiopetuspäiville osallistumisen esteistä on ilmoitettava etukäteen opintojakson opettajalle.

 • Opinnot alkavat keskiviikkona 21.8.2024 klo 12.00 verkossa.
 • Ryhmäsi tunnus on KKMI24SVY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

ALOITUSJAKSON OHJELMA

21.8. (TEAMS-kokous)

Klo 12.00 Tilaisuuden avaus

Koulutusjohtaja Juho Rajala

Koulutusvastaava Arto Sormunen

Opiskelijavastaava Liisa Routaharju

Muut opettajat esittäytyminen

Lehtori Henna Kauppi

Opiskelijoiden esittäytyminen

YAMK-opiskelijan opintososiaaliset edut, Lux , Pepin käyttö.

Opintosihteeri Sanna Haapiainen

Lähiopetuspäivien aikataulut ja lähiopetuspäiviin valmistautuminen

Learn – oppimisympäristö (Liisa, Arto)

Tiedoksi myös syksyn 2024 muut kontaktiopetuspäivät etänä TEAMSissä:

22.08.2024

18.09.2024

16.10.2024

13.11.2024

04.12.2024

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Sanna Haapiainen, sanna.haapiainen@xamk.fi Xinfo tai  puh. 050 312 5032

Koulutuksen yhteyshenkilöt:

Koulutusvastaava Arto Sormunen, arto.sormunen@xamk.fi puh. 050 312 5055

Opiskelijavastaava Liisa Routaharju, liisa.routaharju@xamk.fi puh. 040 182 7133

Kestävä rakentaminen ja muotoilu, insinööri (YAMK), verkkototeutus

 • Opinnot alkavat perjantaina 30.8.2024 klo 9.00 verkossa.
 • Ryhmäsi tunnus on KRKV24SVY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Anna Rantamäki Xinfo-palvelu tai puh. 050 328 1814

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava vertti.vallenius@xamk.fi puh. 050 413 9756

KESTÄVÄ RAKENTAMINEN JA MUOTOILU (YAMK) VERKKO-OPETUKSEN AIKATAULU

SYYSLUKUKAUSI 2024

30.8.2024 klo 9:00 – 15:00 Aloitus

9:00 -9:40 Tervetuloa opiskelemaan (koulutusalajohtajat Arja ja Jomi)

9:40 -11:30 Esittelykierros

12:00-13:30 Opintotoimiston opiskelijapalveluneuvoja, Peppi-alusta (Anna)

13:45-15:00 Learn-oppimisalusta (koulutusvastaava Vertti)

Yhteystiedot ja palaveri ajat

Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen

11.9.2024 klo:17-20 Muotoiluajattelu kestävässä rakentamisessa

25.9.2024 klo:17-20 Vihreät sertifikaatit rakentamisessa

9.10.2024 klo:17-20 Muotoiluajattelu kestävässä rakentamisessa

16.10.2024 klo:17-20 Vihreät sertifikaatit rakentamisessa

6.11.2024 klo:17-20 Muotoiluajattelu kestävässä rakentamisessa

20.11.2024 klo:17-20 Vihreät sertifikaatit rakentamisessa

4.12.2024 klo:17-20 Muotoiluajattelu kestävässä rakentamisessa

10.12.2024 klo:17-20 Vihreät sertifikaatit rakentamisessa

11.12.2024 klo:17-20 Vihreät sertifikaatit rakentamisessa

Kyberturvallisuus, insinööri (YAMK), monimuotototeutus

 • Opinnot alkavat torstaina 29.8.2024 klo 16.30 verkossa.
 • Ryhmäsi tunnus on KTKT24SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin Xinfo-palvelu tai puh. 044 702 8442

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Kimmo Kääriäinen kimmo.kaariainen@xamk.fi puh. 050 434 7798

Opiskelijavastaava Vesa Kankare vesa.kankare@xamk.fi puh. 044 702 8293

Insinööri (YAMK), logistiikka, verkkototeutus

 • Opinnot alkavat torstaina 29.8.2024 klo 9.00 Teamsissä/verkossa. Valituille opiskelijoille lähetetään kutsu opintojen aloitukseen etukäteen sekä uusiin koulun sähköposteihinsa että osallistumisen varmistamiseksi myös opiskelijoiden omiin sähköposteihinsa.
 • Torstain 29.8.2024 ohjelmassa on sekä orientaatiota opintoihin että myös koulutusohjelman syksyn ensimmäisen pakollisen ydinopintojakson aloitus. Perjantaina 30.8.2024 aloitetaan vastaavasti syksyn toinen pakollinen ydinopintojakso klo 9 alkaen. Myös tähän lähetetään kutsu etukäteen.
 • Ryhmäsi tunnus on LOKV24SVY. Aloituspäivien ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.

Muut syksyn 2024 etäopetuspäivät ovat:

· pe 27.9.2024

· pe 1.11.2024

· ja to 21.11.2024 TAI pe 22.11.2024 kunkin opiskelijan valinnan mukaan.

Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Anne Heikka Xinfo-palvelu tai puh. 044 702 8705

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava/opiskelijavastaava minna.porasmaa@xamk.fi puh. 050 349 3126

Insinööri (YAMK), projekti- ja myyntijohtaminen, verkkototeutus

 • Opinnot alkavat lauantaina 24.8.2024 klo 9.00 Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3
 • Ryhmäsi tunnus on MJMI24SVY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi MJMI24SVY lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Ryhmän kontaktiopetuspäivät ovat MJ24-AIKATAULU

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin Xinfo-palvelu tai puh. 044 702 8442

Koulutuksen yhteyshenkilö:
Koulutusvastaava Matti Koivisto matti.koivisto@xamk.fi puh. 050 3124 999

Mielenterveyshoitotyö, monimuoto, Kotka

 • Opinnot alkavat maanantaina 19.8.2024 klo 9.00 Kotka kampuksella
 • Ryhmäsi tunnus on MIEKT24SY
 • Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Auli Kuusikunnas Xinfo-palvelu tai puh. 044 702 8940

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutus- ja opiskelijavastaava Anita Näslindh-Ylispangar, anita.naslindh-ylispangar@xamk.fi puh. 050 476 0289

Muotoilija (YAMK), kestävä rakentaminen ja muotoilu, verkkototeutus

 • Opinnot alkavat perjantaina 30.8.2024 klo 9.00 verkossa.
 • Ryhmäsi tunnus on KRKV24SVY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Anna Rantamäki Xinfo-palvelu tai puh. 050 328 1814

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava vertti.vallenius@xamk.fi puh. 050 413 9756

KESTÄVÄ RAKENTAMINEN JA MUOTOILU (YAMK) VERKKO-OPETUKSEN AIKATAULU

SYYSLUKUKAUSI 2024

30.8.2024 klo 9:00 – 15:00 Aloitus

9:00 -9:40 Tervetuloa opiskelemaan (koulutusalajohtajat Arja ja Jomi)

9:40 -11:30 Esittelykierros

12:00-13:30 Opintotoimiston opiskelijapalveluneuvoja, Peppi-alusta (Anna)

13:45-15:00 Learn-oppimisalusta (koulutusvastaava Vertti)

Yhteystiedot ja palaveri ajat

Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen

11.9.2024 klo:17-20 Muotoiluajattelu kestävässä rakentamisessa

25.9.2024 klo:17-20 Vihreät sertifikaatit rakentamisessa

9.10.2024 klo:17-20 Muotoiluajattelu kestävässä rakentamisessa

16.10.2024 klo:17-20 Vihreät sertifikaatit rakentamisessa

6.11.2024 klo:17-20 Muotoiluajattelu kestävässä rakentamisessa

20.11.2024 klo:17-20 Vihreät sertifikaatit rakentamisessa

4.12.2024 klo:17-20 Muotoiluajattelu kestävässä rakentamisessa

10.12.2024 klo:17-20 Vihreät sertifikaatit rakentamisessa

11.12.2024 klo:17-20 Vihreät sertifikaatit rakentamisessa

Muotoilija (YAMK), palvelumuotoilu, monimuotototeutus

 • Opinnot alkavat torstaina 29.8.2024 klo 9.00 Kouvolan kampuksella, osoitteessa Paraatikenttä 7.
 • Ryhmäsi tunnus on PAKV24SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Anna Rantamäki Xinfo-palvelu tai puh. 050 328 1814

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Sanna Haapanen, sanna.haapanen@xamk.fi puh. 044 702 8994

Restonomi (YAMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto

 • Opinnot alkavat  orientaatiopäivänä on torstaina 22.8.2024 klo 9-16 Mikkelin kampuksella luokassa C213. Orientaatio toteutetaan hybridinä eli orientaatiota on mahdollista seurata myös Teamsin kautta.
 • Ryhmäsi tunnus on MRMI24SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Puumalainen Xinfo-palvelu tai puh. 040 772 3353

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Opiskelijavastaava kirsi.kuusisto@xamk.fi puh. 050 522 2973

Seksuaaliterveyden asiantuntija (YAMK)

 • Opinnot alkavat keskiviikkona 4.9.2024 klo 10.00 Savonlinnan kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3.
 • Ryhmäsi tunnus on STAMI24SY
 • Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Kati Taskinen, puh. 050 312 503 tai Xinfo-palvelu

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava ja opiskelijavastaava Marja-Liisa.Rissanen@xamk.fi puh. 050 439 9001

Terveyden edistäminen (YAMK)

 • Opinnot alkavat keskiviikkona 28.8.2024 klo 9.00 Kotkan kampuksella osoitteessa Salakuljettajantie 4, 48100 Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on TEKT24SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Kati Taskinen Xinfo-palvelu tai puh. 050 3125 035

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutus- ja opiskelijavastaava Sari Laanterä, sari.laantera@xamk.fi puh. 040 6474520

Tradenomi (YAMK), HR, viestintä ja johtaminen, verkkototeutus

 • Opinnot alkavat  orientaatiopäivillä torstaina 5.9.– perjantaina 6.9.2024 klo 9.00 Kouvolan kampuksella osoitteessa Paraatikenttä 7.
 • Ryhmäsi tunnus on HRKV24SVY.  Orientaatiopäivien ohjelma
 • Ryhmäsi lukujärjestyksen löydät lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Paula Saarinen Xinfo-palvelu tai puh. 044 702 8561

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava, opiskelijavastaava nina.hartikainen@xamk.fi puh. 044 702 8569

Kestävän liiketoiminnan kehittäjä, tradenomi (YAMK)

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Sanna Haapiainen sanna.haapiainen@xamk.fi, Xinfo tai puh. 050 312 5032

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Nina Hartikainen nina.hartikainen@xamk.fi puh. 044  702 8569

Opiskelijavastaava Riitta Vento riitta.vento@xamk.fi puh. 050 520 6137

Yhteisöpedagogi, nuorisokasvatuksen johtaminen ja kehittäminen (YAMK), monimuoto

 • Opinnot alkavat tiistaina 20.8.2024 klo 10.00 Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3.
 • Ryhmäsi tunnus on NKMI24SY Lukujärjestyksen löydät ryhmäsi tunnuksella lukkarikoneesta. Aloituspäivän ohjelma lähetetään opiskelijoille erillisenä sähköpostina.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Puumalainen kirsi.puumalainen@xamk.fi Xinfo tai  puh. 040 772 3353

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Maija-Sisko Kauppila maija-sisko.kauppila@xamk.fi puh. 040 519 5429

Opiskelijavastaava Pekka Penttinen pekka.penttinen@xamk.fi puh. 040 829 8471