Tervetuloa innovaatio, yrittäjyys ja startup akatemiaan!

 

#STARTUP FUND?     #INNOVAATIO- & YRITTÄJYYSOPINNOT     #HELPDESK    #VIDEOT/PODCASTIT     #PATTERI ES     #TAPAHTUMAT​     #HANKKEET

 

  • Haluatko samanhenkisiä ihmisiä ympärillesi?
  • Haluatko kehittää taitojasi innovatiivisessa ja yrittäjämäisessä ympäristössä?
  • Onko mielessäsi potentiaalinen bisnesidea?
  • Kiinnostaako nähdä mitä kaikkea tapahtuu Kymenlaakson ja Etelä-Savon startup -kentällä?

 

Xamkissa sinulla on mahdollisuus:

kehittää omia yksilöllisiä taitojasi ja hioa ideoitasi jo opintojesi aikana. Voit myös liittyä yhteisömme ilman omaa yritysideaasi ja työskennellä tiiminä toisten samanhenkisten ihmisten kanssa. Järjestämme erilaisia tapahtumia ja projekteja liittyen yrittäjyyteen, joista moni löytää inspiraation tulevaisuudelleen sekä harjoittelumahdollisuuksia. Voit edistää opintojasi osallistumalla tai luomalla yrittäjyysteemaisia kokemuksia sekä opiskelemalla suoraan yrittäjyysopintoja. Xamkin Xentre ja TKI-yksiköt tarjoavat myös lukuisia mahdollisuuksia kehittää ideoita ja yrittäjyystaitoja.

anchor

*ship akatemia opinnot

Opi ja koe yrittäjyys

Haluaisitko kehittää omaa yritysideaasi osana opintoja? Rakenna oma yrittäjyyspolkusi Xamkin *ship Akatemian innovaatio- ja yrittäjyysopintojen avulla! Opinnot ovat avoimia kaikkien alojen opiskelijoille! Opiskeluaikanasi sinulla on mahdollisuus kehittää yritysideaa tai vaikkapa pilotoida liiketoimintaa.

Yrittäjyysopinnot tarjoavat käytännönläheisiä toimintamalleja oman liiketoiminnan kehittämiseen jo opiskeluiden aikana. Yrittäjyyspolun opintoja voit suorittaa yksin, tai voit kehittää yritystoimintaa myös tiimin kanssa. Tarjolla kattavaa paketti:

- verkkossa opiskeltavia nonstop opintoja
- Käytännössä oppimista (yritystoiminnan testaus ja asiakasprojektit)
- Vuoden 2023 uusia opintoja
- Vapaavalintaisia opintoja
- YAMK-tason opintoja

Lisätietoja Xamkin opiskelijoille

Työelämäyhteistyö ja projektit

Tiiviit työelämäyhteydet ovat keskeinen osa jokaista koulutusta. Työelämäyhteistyöllä tarkoitetaan monipuolista toimintaa alueen yritysten ja organisaatioiden kanssa. Harjoitteluiden ja opinnäytetyön lisäksi tehdään työelämään kytkeytyviä toimeksiantoja ja kehittämisprojekteja osana opetusta.

Sinulle yhteistyö tuo opintopisteiden lisäksi mahdollisuuden verkostoitua alueen yritysten kanssa. Näistä yhteyksistä on hyötyä valmistumisen jälkeen referensseinä ja työkokemuksena.

Lisätietoja myös:
Laura Häkkinen, alumni- ja työelämäkoordinaattori
050 468 8082 / laura.hakkinen@xamk.fi

Lisätietoja Xamkin opiskelijoille

anchor

helpdesk

Startup Hotline

"Helpdesk" –palvelu yrittäjyydestä kiinnostuneille opiskelijoille. Tarjoamme vinkkejä ajankohtaisista yrittäjyyttä edistävistä tapahtumista ja opinnoista. Lisäksi kuulet miten Xamkissa tuetaan opiskelijayrittäjyyttä.

Voit ottaa yhteyttä oheisen yhteydenottolomakkeen avulla. Autamme mielellämme missä tahansa yrittäjyyteen liittyvässä!

yhteydenottolomake

anchor

Startup Fund ja keksintöpalkkiot

 

Xamk Startup Fund on Xamkin  opiskelijayrittäjyyden tukirahasto, jota hallinnoi Xentre. Myös yksityiset rahoittajat voivat kohdentaa tukensa opiskelijayrittäjille tätä kautta. Opiskelijayrittäjyysyhdistys PatteriES on vahvasti mukana toiminnassa. Xamk Startup Fund jakaa rahoitusta 250 — 1000 euron kerta-avustuksina lupaavien ideoiden kehittämiseen startupeille ja opiskelijatiimeille. Hakijana voi olla yksittäinen opiskelija tai tiimi. Apurahat myönnetään hakemusten perusteella. Hakumääräajoista ilmoitetaan vuosittain, kun rahoituksen suuruus on varmistettu.

 

Rahoituskriteerit ovat:
  • Hakija on Xamkin opiskelija tai hakijatiimissä on mukana Xamkin opiskelija
  • Hakemus on selkeä, oikein täytetty ja siinä kuvataan, miten tukea käytetään
  • Idea on uusi, mielenkiintoinen ja siinä on liiketoimintapotentiaalia
  • Tiimi tai hakija on sitoutunut kehittämään ideaa.

 

 

Startup Fundin Seuraava haku syksyllä 2023.

Pyrimme saamaan haun auki lokakuussa 2023, seuraa ilmoituksia *ship Akatemian nettisivuilla.

Tältä sivustolta löydät hakulomakkeen linkin kun haku aukeaa. Samat tiedot löytyvät opiskelijoille myös Xamkin intranetistä Luxista. Lähettämällä hakulomakkeen vakuutat antamasi tiedot oikeiksi ja sitoudut käyttämään saamasi tukirahat esittämäsi liiketoimintaideasi kehittämiseen sekä raportoimaan idean edistymisestä Xamkille. Kaikille tuensaajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti rahoituksesta. Kaikkea aineistoa käsitellään luottamuksellisesti, eikä idean sisällöstä julkaista enempää tietoa.

HUOMIO! Hyvin edenneet hankkeet voivat hakea rahoitusta myös seuraavilla kierroksilla eli yhteensä rahoitusta voi hakea enintään 3 000 euroa.

Lisätietoja:
Kehityspäällikkö Minna Lehesvuori
minna.lehesvuori@xamk.fi / 044 702 8512

 

 

Opiskelijoiden keksinnöistä ja ideoista voidaan maksaa palkkio!

Keksinnöllä tarkoitetaan sellaista uutta laitetta, ratkaisua, prosessia tai toimintatapaa, joka voidaan suojata patentilla. Jotta keksintö olisi patentoitavissa, sen tulee olla uusi, keksinnöllinen ja teollisesti hyödynnettävä.

Jos sinulla on mielessäsi jokin tällainen keksintö, voit tehdä siitä ilmoituksen Xamkin innovaatioryhmälle. Ryhmä käsittelee ilmoituksen luottamuksellisesti. Muistathan itsekin olla paljastamatta keksintöäsi julkisesti,  jotta uutuus ja sen myötä mahdollinen patentoitavuus säilyy.  Keksinnöt, jotka voisivat olla Suomessa patentilla suojattavissa palkitaan 300 € palkkiolla/keksijä. Oikeudet keksintöön eivät siirry Xamkille vaan säilyvät keksijällä/keksijöillä.

 

 

Ideoilla tarkoitetaan tässä yhteydessä sellaisia päräyttäviä ajatuksia, joita ei voi suojata  patentilla, mutta ne voivat olla muutoin hyödynnettävissä. Tällaisia voivat olla uudet liikeideat, liiketoimintakonseptit, sosiaaliset innovaatiot. Ideasta voit ilmoittaa samalla KEKSINTÖILMOITUKSELLA kuin keksinnöistäkin.  Ideoista voidaan maksaa 100 € suuruinen palkkio kullekin ideoijalle.

Keksintöilmoituksen ja  lisätietoja aiheeseen liittyen  saat:
Sopimus – ja IPR-asiantuntija Minna Pasila
minna.pasila@xamk.fi.

anchor

Tapahtumia

NORDIC BUSINESS FORUM LIVE STREAM

independently organized live stream event on the 27-28 of September 2023 at Mikkeli and Kouvola campus. Free of charge!

This year, the theme for the Nordic Business Forum is Be: Change, which includes leadership, innovation, and resilience.

Lue lisää

demola

hae mukaan Demolan kansainvälisiin yhteiskehittämisprojekteihin! Jätä hakemus 27.9. mennessä.

Projektiteemat vaihtelevat tulevaisuuden rakentamisesta henkisen hyvinvoinnin palvelukonsepteihin ja moniin muihin. Kymmenen viikon mittaiset ohjatut projektit käynnistyvät 9.10.2023.
Tässä mahdollisuus valjastaa oma osaamisesi ja luovuutesi käytäntöön, tilaisuus työskennellä monialaisessa ja kansainvälisessä opiskelijatiimissä sekä luoda uusia tulevaisuuskuvia.

Lisätietoja anna-maija.kiukas@xamk.fi

lue lisää

*ship Startup Festival 2024

Tapahtuma jälleen ensivuonna 16.-17. toukokuuta!

TOP Startup -tapahtuma kaikille yrittäjille ja aloittaville yrittäjille vuodesta 2015 lähtien. Suosio on levinnyt ulkomaille asti! Xamkin opiskelijat ovat aina olleet isossa roolissa *shipin järjestelyissä. Tapahtuma tarjoaa parhaimmat kokemukset ja verkostot opiskelijan tulevan työelämän kannalta.

Lue lisää ja laita päivät muistiin!

Xamkin tapahtumakalenteri

Etsi lisää tapahtumia

anchor

videoita ja podcasteja

 

 

 

anchor

ES yhteisömme

patteri es

Olemme opiskelijayrittäjyysyhdistys ja yhteisö, joka toimii Xamkissa.
Yhteisön tavoitteena on edistää yrittäjyyskulttuuria Xamkin toiminta-alueella ja tukea yrittäjiksi haluavia opiskelijoita.

Lue lisää

Ota yhteyttä

info@patteries.com

Anchor

tki-hankkeista oppia työelämään

Tutkimus- ja kehittämis- ja innovaatiotoimintaan osallistuminen on tilaisuus hankkia työelämäkokemusta ja suorittaa opintoja samalla kertaa. Projekteissa karttuvat myös verkostot – voit saada kontaktin tulevaisuutesi työnantajaan.

Tutustu hankkeisiin

yhteystiedot

Minna Lehesvuori

Kehityspäällikkö,

Xamk Xentre – Yrittäjyyden yksikkö

minna.lehesvuori@xamk.fi

Tel. +358447028512

Maarit Vahvanen

Lehtori,

Xamk Xentre – Yrittäjyyden yksikkö

maarit.vahvanen@xamk.fi

Tel. +358447028428

Mari Kirjalainen

TKI-asiantuntija,

Xamk Xentre – Yrittäjyyden yksikkö

mari.kirjalainen@xamk.fi

Tel. +358504544856