Tervetuloa innovaatio, yrittäjyys ja startup akatemiaan!

 

#STARTUP FUND?     #INNOVAATIO- & YRITTÄJYYSOPINNOT     #HELPDESK    #VIDEOT/PODCASTIT     #PATTERI ES     #TAPAHTUMAT​     #HANKKEET

 

  • Haluatko samanhenkisiä ihmisiä ympärillesi?
  • Haluatko kehittää taitojasi innovatiivisessa ja yrittäjämäisessä ympäristössä?
  • Onko mielessäsi potentiaalinen bisnesidea?
  • Kiinnostaako nähdä mitä kaikkea tapahtuu Kymenlaakson ja Etelä-Savon startup -kentällä?

 

Xamkissa sinulla on mahdollisuus:

kehittää omia yksilöllisiä taitojasi ja hioa ideoitasi jo opintojesi aikana. Voit myös liittyä yhteisömme ilman omaa yritysideaasi ja työskennellä tiiminä toisten samanhenkisten ihmisten kanssa. Järjestämme erilaisia tapahtumia ja projekteja liittyen yrittäjyyteen, joista moni löytää inspiraation tulevaisuudelleen sekä harjoittelumahdollisuuksia. Voit edistää opintojasi osallistumalla tai luomalla yrittäjyysteemaisia kokemuksia sekä opiskelemalla suoraan yrittäjyysopintoja. Xamkin Xentre ja TKI-yksiköt tarjoavat myös lukuisia mahdollisuuksia kehittää ideoita ja yrittäjyystaitoja.

anchor

*ship akatemia opinnot

Opi ja koe yrittäjyys

Haluaisitko kehittää omaa yritysideaasi osana opintoja? Rakenna oma yrittäjyyspolkusi Xamkin *ship Akatemian innovaatio- ja yrittäjyysopintojen avulla! Opinnot ovat avoimia kaikkien alojen opiskelijoille! Opiskeluaikanasi sinulla on mahdollisuus kehittää yritysideaa tai vaikkapa pilotoida liiketoimintaa.

Yrittäjyysopinnot tarjoavat käytännönläheisiä toimintamalleja oman liiketoiminnan kehittämiseen jo opiskeluiden aikana. Yrittäjyyspolun opintoja voit suorittaa yksin, tai voit kehittää yritystoimintaa myös tiimin kanssa. Tarjolla kattavaa paketti:

- verkkossa opiskeltavia nonstop opintoja
- Käytännössä oppimista (yritystoiminnan testaus ja asiakasprojektit)
- Vuoden 2023 uusia opintoja
- Vapaavalintaisia opintoja
- YAMK-tason opintoja

Lisätietoja Xamkin opiskelijoille

Työelämäyhteistyö ja projektit

Tiiviit työelämäyhteydet ovat keskeinen osa jokaista koulutusta. Työelämäyhteistyöllä tarkoitetaan monipuolista toimintaa alueen yritysten ja organisaatioiden kanssa. Harjoitteluiden ja opinnäytetyön lisäksi tehdään työelämään kytkeytyviä toimeksiantoja ja kehittämisprojekteja osana opetusta.

Sinulle yhteistyö tuo opintopisteiden lisäksi mahdollisuuden verkostoitua alueen yritysten kanssa. Näistä yhteyksistä on hyötyä valmistumisen jälkeen referensseinä ja työkokemuksena.

Lisätietoja myös:
Laura Häkkinen, alumni- ja työelämäkoordinaattori
050 468 8082 / laura.hakkinen@xamk.fi

Lisätietoja Xamkin opiskelijoille

anchor

helpdesk

Startup Hotline

"Helpdesk" –palvelu yrittäjyydestä kiinnostuneille opiskelijoille. Tarjoamme vinkkejä ajankohtaisista yrittäjyyttä edistävistä tapahtumista ja opinnoista. Lisäksi kuulet miten Xamkissa tuetaan opiskelijayrittäjyyttä.

Voit ottaa yhteyttä oheisen yhteydenottolomakkeen avulla. Autamme mielellämme missä tahansa yrittäjyyteen liittyvässä!

yhteydenottolomake

anchor

Startup Fund ja keksintöpalkkiot

 

Xamk Startup Fund on Xamkin  Xentren hallinnoima tukiraha, jota rahoittaa Otsakorven säätiö ja Xamk. Myös yksityiset rahoittajat voivat kohdentaa tukensa opiskelijayrittäjille tätä kautta. Opiskelijayrittäjyysyhdistys PatteriES on vahvasti mukana toiminnassa. Xamk Startup Fund jakaa rahoitusta 250 — 1000 euron kerta-avustuksina lupaavien ideoiden kehittämiseen startupeille ja opiskelijatiimeille. Hakijana voi olla yksittäinen opiskelija tai tiimi. Apurahat myönnetään hakemusten perusteella. Hakumääräajoista ilmoitetaan vuosittain, kun rahoitus on varmistettu.

 

Rahoituskriteerit ovat:
  • Hakija on Xamkin opiskelija tai hakijatiimissä on mukana Xamkin opiskelija
  • Hakemus on selkeä, oikein täytetty ja siinä kuvataan, miten tukea käytetään
  • Idea on uusi, mielenkiintoinen ja siinä on liiketoimintapotentiaalia
  • Tiimi tai hakija on sitoutunut kehittämään ideaa.

 

 

Startup Fundin Seuraava haku syksyllä 2023.

Lähettämällä hakulomakkeen vakuutan antamani tiedot oikeiksi ja sitoudun käyttämään saamani tukirahan esittämäni liiketoimintaidean kehittämiseen sekä raportoimaan idean edistymisestä Xamkille. Kaikille tuensaajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti rahoituksesta. Kaikkea aineistoa käsitellään luottamuksellisesti, eikä idean sisällöstä julkaista enempää tietoa.

HUOMIO! Hyvin edenneet hankkeet voivat hakea rahoitusta myös seuraavilla kierroksilla eli yhteensä rahoitusta voi hakea enintään 3 000 euroa.

Lisätietoja:
Kehityspäällikkö Minna Lehesvuori
minna.lehesvuori@xamk.fi / 044 702 8512

 

 

Opiskelijoiden keksinnöistä ja ideoista voidaan maksaa palkkio!

Keksinnöllä tarkoitetaan sellaista uutta laitetta, ratkaisua, prosessia tai toimintatapaa, joka voidaan suojata patentilla. Jotta keksintö olisi patentoitavissa, sen tulee olla uusi, keksinnöllinen ja teollisesti hyödynnettävä.

Jos sinulla on mielessäsi jokin tällainen keksintö, voit tehdä siitä ilmoituksen Xamkin innovaatioryhmälle. Ryhmä käsittelee ilmoituksen luottamuksellisesti. Muistathan itsekin olla paljastamatta keksintöäsi julkisesti,  jotta uutuus ja sen myötä mahdollinen patentoitavuus säilyy.  Keksinnöt, jotka voisivat olla Suomessa patentilla suojattavissa palkitaan 300 € palkkiolla/keksijä. Oikeudet keksintöön eivät siirry Xamkille vaan säilyvät keksijällä/keksijöillä.

 

 

Ideoilla tarkoitetaan tässä yhteydessä sellaisia päräyttäviä ajatuksia, joita ei voi suojata  patentilla, mutta ne voivat olla muutoin hyödynnettävissä. Tällaisia voivat olla uudet liikeideat, liiketoimintakonseptit, sosiaaliset innovaatiot. Ideasta voit ilmoittaa samalla KEKSINTÖILMOITUKSELLA kuin keksinnöistäkin.  Ideoista voidaan maksaa 100 € suuruinen palkkio kullekin ideoijalle.

Keksintöilmoituksen ja  lisätietoja aiheeseen liittyen  saat:
Sopimus – ja IPR-asiantuntija Minna Pasila
minna.pasila@xamk.fi.

anchor

Tapahtumia

*ship Startup Festival 2023

TOP Startup -tapahtuma kaikille yrittäjille ja aloittaville yrittäjille vuodesta 2015 lähtien. Suosio on levinnyt ulkomaille asti! Xamkin opiskelijat ovat aina olleet isossa roolissa *shipin järjestelyissä. Tapahtuma tarjoaa parhaimmat kokemukset ja verkostot opiskelijan tulevan työelämän kannalta.

Lue lisää ja laita päivät muistiin!

Road to *ship

Road to *ship on tarkoitettu sinulle, joka haluat makustella mahdollista yritystoimintaa, mutta et tiedä mistä aloittaa. Ehkä olet ajatellut yrittäjyyttä, mutta bisnesidea on vielä hiomaton? Tai sinulla voi olla selkeä bisnesidea tai jopa tiimi, mutta tarvitset ohjausta ja neuvoja asiantuntijoilta ja kokeneilta yrittäjiltä.

Olemme luoneet helpot vaiheet antaaksemme sinulle kehitysideoita, inspiroivaa mentorointia sekä palautetta yrittäjiltä ja asiantuntijoilta. Ohjaamme sinua luomaan omat myyntipuheet, joilla voit halutessasi astua lavalle *ship Startup Festival -tapahtumassa kilpaillaksesi pääpalkinnosta.

Ilmoittaudu mukaan!

YRITYSKAUPAN VERKKOVALMENNUS OSTAJALLE

Maksuton verkkovalmennus sinulle, joka harkitset yrittäjyyttä yritysoston kautta. Saat tietoa omistajanvaihdosprosessin etenemisestä ja yritysoston rahoituksesta.

ilmoittaudu 6.4. mennessä

VENTURE HUB -VERKKOVALMENNUS

Maksuton viiden kerran verkkovalmennus, jossa tutustut LEAN STARTUP -menetelmiin, saat sparrausta liikeideoihin ja tutustut potentiaalisiin tiimiläisiin ja verkostoihin.

ilmoittaudu 11.4. mennessä

Xamkin tapahtumakalenteri

Etsi lisää tapahtumia

anchor

videoita ja podcasteja

 

 

 

anchor

ES yhteisömme

patteri es

Olemme opiskelijayrittäjyysyhdistys ja yhteisö, joka toimii Xamkissa.
Yhteisön tavoitteena on edistää yrittäjyyskulttuuria Xamkin toiminta-alueella ja tukea yrittäjiksi haluavia opiskelijoita.

Voit ottaa yhteyttä:
Chairperson / mari.kirjalainen@xamk.fi /050 454 4856

tai viestiä osoitteeseen:

info@patteries.com

Anchor

tki-hankkeista oppia työelämään

Tutkimus- ja kehittämis- ja innovaatiotoimintaan osallistuminen on tilaisuus hankkia työelämäkokemusta ja suorittaa opintoja samalla kertaa. Projekteissa karttuvat myös verkostot – voit saada kontaktin tulevaisuutesi työnantajaan.

Tutustu hankkeisiin

yhteystiedot

Minna Lehesvuori

Kehityspäällikkö,

Xamk Xentre – Yrittäjyyden yksikkö

minna.lehesvuori@xamk.fi

Tel. +358447028512

Maarit Vahvanen

Lehtori,

Xamk Xentre – Yrittäjyyden yksikkö

maarit.vahvanen@xamk.fi

Tel. +358447028428

Mari Kirjalainen

TKI-asiantuntija,

Xamk Xentre – Yrittäjyyden yksikkö

mari.kirjalainen@xamk.fi

Tel. +358504544856