Vahvista yrityksesi kyberresilienssiä ja turvaa liiketoimintaasi yhä tehokkaammin!

Kyberhyökkäysten määrä on kasvanut kaikkialla maailmassa ja myös suomalaisiin organisaatioihin kohdistuu yhä enemmän ja yhä kohdennetumpia kyberhyökkäyksiä kuten tietojenkalastelua, kiristyshaittaohjelmia, murtautumisyrityksiä ja palvelunestohyökkäyksiä (lähde: Traficomin Kyberturvallisuuskeskus).

Maailma muuttuu vauhdilla, ja muutoksessa on huolehdittava myös omasta ja yrityksen digi- ja tietoturvallisuudesta. Kiihtyvä digitalisaatio luo yritysten ja organisaatioiden toiminnalle huimia mahdollisuuksia mutta samalla se mahdollistaa myös kasvavan määrän kyberuhkia. Mullistuvassa maailmantilanteessa myös suomalaiseen yhteiskuntaan ja talouselämään kohdistuvaan ulkopuoliseen verkkovaikuttamiseen tulee valmistautua.

Kyberturvan koulutukset ja tietoiskut

Järjestämme joka kuukausi verkkokoulutuksia. Luvassa on tuoretta ja käytännönläheistä tietoa kotimaisilta ja kansainvälisiltä kyberturvan ja verkkovaikuttamisen asiantuntijoilta. Maksuttomat koulutukset on suunnattu kymenlaaksolaisille yrityksille ja organisaatioille.

Tunnista kyberuhat ja varaudu niihin!

Lisätietoja

kyberreact@xamk.fi

Tietosuojaseloste

KYBERTUSKAPÄIVÄ 2023 - Kybertuskasta tietoturvaan to 23.3. klo 8.30–15.30 Kotkan kampuksella

Tule hakemaan maksuton rautaisannos tuoretta tietoa digiuhkista ja niihin varautumisesta kyber- ja tietoturvaa kehittämällä! Kuulet myös, miten parantaa sekä yrityksen että omaa vastustuskykyä informaatiovaikuttamiselle.

Tapahtuman avaa kenraalimajuri, Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n tuore turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Kim Mattsson.

HUIPPUPUHUJINA:

• Useasti palkittu suomalainen kyberasiantuntija, valkohattuhakkeri ja tietoturva-ammattilainen Iiro Uusitalo Fraktalilta

• Sosiaaliseen mediaan, algoritmeihin ja disinformaatioon keskittyvä tutkijatohtori Pekka Kallioniemi Tampereen yliopistosta

• Palkittu journalisti ja kirjailija, menestyskirjan Killer in the Kremlin kirjoittaja John Sweeney, joka on viettänyt koko Kiovan taistelujen ajan kaupungissa ja tehnyt päivittäisiä videoita Twitter-tililleen @johnsweeneyroar

• Cyber Security Specialist – Pentester Lead Anne Hautakangas Instalta, jossa hän metsästää tietoturvapuutteita digitaalisista järjestelmistä.

• Kyberturvallisuuden erityisasiantuntija Emma Hokkanen Liikenne- ja viestintäministeriöstä, jossa hänen vastuullaan ovat mm. verkkoturvallisuuteen liittyvät kysymykset sekä EU:n ajankohtaiset kyberasiat kuten NIS2-kyberturvallisuusdirektiivi.

• Tutkija Dan Heering Tallinnan teknillisen yliopiston merenkulun kyberturvallisuusyksiköstä, joka on osa NATOn yhteistä kyberpuolustuksen osaamiskeskusta.

• ja lisää!

Lue lisää ja ilmoittaudu täällä >>

Mitä tehdä, kun kyberp***a osuu yrityksen tuulettimeen? - Maksuton webinaari 13.4. klo 8.30-10.30

Miten kriisiviestintää tehdään kyber- ja tietoturvakriisissä? Miten viestinnällä huolehditaan asiakkaista ja henkilöstöstä? Mitä media haluaa tietää? Miten vaikeista asioista puhutaan? Entä miten vältetään viestinnän sudenkuopat kriisitilanteessa?

Osallistu maksuttomaan webinaariin to 13.4. klo 8.30–10.30 ja hae asiantuntijoiden neuvot!

Huippupuhujina kriisiviestinnän ammattilainen, tunnettu viestinnän kouluttaja ja ahkera tietokirjailija Katleena Kortesuo ja digitaaliseen teknologiaan sekä erityisesti tietoturvaan erikoistunut palkittu toimittaja Henrik Kärkkäinen, jonka moni tuntee Ilta-Sanomien Digitodayn artikkeleista.

Lue lisää ja ilmoittaudu täällä >>

KyberReactista tukea kybervarautumiseen

Hankkeen avulla parannetaan Kymenlaakson elinkeinoelämän varautumista ja toimintaedellytyksiä kyberuhkatilanteissa, jotka voivat olla luonteeltaan ennen kokemattomia. Hanke rakentaa pk-yrityksien kyberturvaosaamista, -resilienssiä ja verkottumista alueen muihin avaintoimijoihin.

KyberReact Kymi22 – Last Call -hankkeen tavoitteena on

  • nostaa Kymenlaakson pk-yrityksien ja niiden työntekijöiden kyberturvatietoisuutta, kyberturvaosaamista sekä -resilienssiä.
  • varautua ja tukea yrityksien valmistautumista yhteiskuntaan ja talouselämään kohdistuvaan ulkopuoliseen vaikuttamiseen.
  • edistää pk-yrityksien ja muiden keskeisissä asemissa olevien organisaatioiden verkottumista kyberturva-asioissa.
  • tehdä avauksia kansainvälisen kokemuksen ja osaamisen hyödyntämiseksi kyberturvan alalla.

Faktat

KyberReact Kymi22 - Last Call

01.09.2022 – 31.05.2023

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 96 700 €

Xamkin osuus kokonaisbudjetista: 29 010 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Kymenlaakson liitto, Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -rahoitus

Asiasanat