Vahvista yrityksesi kyberresilienssiä ja turvaa liiketoimintaasi yhä tehokkaammin!

Kyberhyökkäysten määrä on kasvanut kaikkialla maailmassa ja myös suomalaisiin organisaatioihin kohdistuu yhä enemmän ja yhä kohdennetumpia kyberhyökkäyksiä kuten tietojenkalastelua, kiristyshaittaohjelmia, murtautumisyrityksiä ja palvelunestohyökkäyksiä (lähde: Traficomin Kyberturvallisuuskeskus).

Maailma muuttuu vauhdilla, ja muutoksessa on huolehdittava myös omasta ja yrityksen digi- ja tietoturvallisuudesta. Kiihtyvä digitalisaatio luo yritysten ja organisaatioiden toiminnalle huimia mahdollisuuksia mutta samalla se mahdollistaa myös kasvavan määrän kyberuhkia. Mullistuvassa maailmantilanteessa myös suomalaiseen yhteiskuntaan ja talouselämään kohdistuvaan ulkopuoliseen verkkovaikuttamiseen tulee valmistautua.

Tunnista kyberuhat ja varaudu niihin!

Kyberturvan koulutukset ja tietoiskut

Järjestämme joka kuukausi verkkokoulutuksia. Luvassa on tuoretta ja käytännönläheistä tietoa kotimaisilta ja kansainvälisiltä kyberturvan ja verkkovaikuttamisen asiantuntijoilta. Maksuttomat koulutukset on suunnattu kymenlaaksolaisille yrityksille ja organisaatioille.

Hankkeen viimeinen webinaari järjestettiin 19.6. Lämmin kiitos kaikille hankkeen verkkokoulutuksiin ja tapahtumiin osallistuneille!

Lisätietoja

kyberreact@xamk.fi

Tietosuojaseloste

Millaisia kyber- ja tietoturvatapahtumia on tulossa jatkossa?

Mikäli haluat kuulla tulevista Xamkin järjestämistä kyber- ja tietoturvan tapahtumista, webinaareista ja koulutuksista niin liity postituslistalle!

Liity listalle (> siirryt Webropoliin)

Lataa vinkit yrityksen tietoturvan vahvistamiseen ja informaatiovaikuttamisen torjuntaan!

KyberReactista tukea kybervarautumiseen

Hankkeen avulla parannetaan Kymenlaakson elinkeinoelämän varautumista ja toimintaedellytyksiä kyberuhkatilanteissa, jotka voivat olla luonteeltaan ennen kokemattomia. Hanke rakentaa pk-yrityksien kyberturvaosaamista, -resilienssiä ja verkottumista alueen muihin avaintoimijoihin.

KyberReact Kymi22 – Last Call -hankkeen tavoitteena on

  • nostaa Kymenlaakson pk-yrityksien ja niiden työntekijöiden kyberturvatietoisuutta, kyberturvaosaamista sekä -resilienssiä.
  • varautua ja tukea yrityksien valmistautumista yhteiskuntaan ja talouselämään kohdistuvaan ulkopuoliseen vaikuttamiseen.
  • edistää pk-yrityksien ja muiden keskeisissä asemissa olevien organisaatioiden verkottumista kyberturva-asioissa.
  • tehdä avauksia kansainvälisen kokemuksen ja osaamisen hyödyntämiseksi kyberturvan alalla.

Ajankohtaista

Opitaan yhdessä kuva Gettyimages

Yrityksen kyberresilienssi lähtee ihmisistä

Kyberuhkien torjunta mielletään usein vain tekniseksi savotaksi. Rakennetaan palomuureja, hyödynnetään viimeisimpiä virustorjuntaohjelmia ja monitoroidaan verkon liikennettä. Kuitenkin 95 prosenttia kyberhäiriötilanteista liittyy ihmisen toimintaan. Teknisten ratkaisujen lisäksi yritysten on syytä huolehtia ihmisten kybervalmiuksien parantamisesta. Yrityksiin ja yritysten henkilöstöön kohdistuu koko ajan enemmän, kohdennetumpia ja taidokkaampia kyberhyökkäyksiä, sosiaalista manipulointia ja muuta vaikuttamista. – Informaatiovaikuttamista on aiempaa enemmän....

Faktat

KyberReact Kymi22 - Last Call

01.09.2022 – 30.06.2023

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 96 700 €

Xamkin osuus kokonaisbudjetista: 29 010 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Kymenlaakson liitto, Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -rahoitus

Asiasanat