Mies katsoo kattoterassilla kaupunkimaisemaa, tivaalla näkyy myös sateenkaari.
  • Artikkeli
  • Henkilöjuttu
  • Kokemus
  • Uutinen
Artikkeli
Henkilöjuttu
Kokemus
Uutinen

Uudistettu xamk.fi avautuu 19.6.2024

Sivusto tarjoaa helposti saatavilla olevaa tietoa kohderyhmälähtöisesti eri koulutusvaihtoehdoista, tutkimus- ja kehittämistoiminnasta, palveluista, uutisista ja tapahtumista.​

Sivusto palvelee muun muassa korkeakoulututkintoa tavoittelevia ja avoimen amkin opiskelijoita, kehittämis- ja yhteistyöstä kiinnostuneita yrityksiä ja yhteisöjä sekä eri sidos- ja yhteistyöryhmiämme kuten päättäjiä ja mediaa. Tietoa eri käyttäjäryhmistä on kerätty haastatteluin ja osto- tai päätöksentekomotiiveja kartoittaen, kertoo viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiivi Pukkila-Nupponen

Uudistuksessa loimme myös oman uutishuoneen, joka toimii kaiken ajankohtaisen sisällön kotipesänä. Uutishuone kattaa niin mediatiedotteet, asiantuntija-artikkelit, työntekijöiden ja opiskelijoiden kokemustarinat sekä tapahtumat.  

Uusi henkilöhaku ja xamkilaisten yhteystietokortit ovat osa palvelua, ja yhteystietokortteja voi helposti nostaa eri sivuille ja sisältökokonaisuuksiin.

Uudistetun sivuston käyttöliittymän navigointi on selkeämpi ja intuitiivisempi. Se on myös responsiivinen kaikilla laitteilla. Uudistuksen punaisena lankana on alusta alkaen ollut myös sivuston saavutettavuus, toteaa digitaalisen viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija Ville Kupila.

Uuden sivuston kehityksessä on ollut mukana laaja joukko eri alojen asiantuntijoita  

Sivuston kehittämisprojekti starttasi alkuvuonna 2023 ja työ aloitettiin asiakaspersoonien ja sisältöpolkujen määrittelyllä. Sisällöllisen kehittämisen apuna oli Myynninmaailma. Vaatimusmäärittelyssä ja hankinnan kilpailutuksessa kumppanina toimi North Patrol Oy.  

Sisällöntuotannonjärjestelmäksi valikoitui WordPressin Gutenberg, joka tarjoaa monipuolisia luovia ratkaisuja sisällöntuotannon tarpeisiin. Käyttöliittymäsuunnittelusta ja sivuston visuaalisesta ilmeestä on vastannut mainostoimisto Ilme. Kuvamaailmaa on uudistettu muun muassa tuottamalla tekoälyavusteisesti päävalikoiden brändikuvat. Sivuston teknisestä toteutuksesta ja jatkuvasta kehitystyöstä vastaa Hion Digital Oy.   

Xamk.fi palvelun uudistamisesta ja jatkuvasta kehittämisestä vastaa Xamkin viestintä- ja markkinointipalvelut. Sisällöntuotannon tiimissä on mukana useita kymmeniä xamkilaisia.

Palautetta uudistetusta sivustosta voit antaa lomakkeella.

Lisätietoja

viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiivi Pukkila-Nupponen puh. 040 521 1809

digitaalisen viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija Ville Kupila  puh. 050 569 8765

Tutustu myös näihin artikkeleihin