uXlab on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin Mikkelin kampuksella sijaitseva käytettävyyslaboratorio. Laboratoriossa on huipputeknologiaa käyttäjäkokemuksen tutkimiseen ja testaamiseen.

Käytettävyystesti, testaajana Xamkin asiantuntija Teppo Rantaniva.

Silmänliikekamera tarkastelee testihenkilön pupilleja ja reagoi katseen liikkeeseen ja kohteisiin. Näin voimme mitata, mikä koehenkilöitä kiinnostaa ja kuinka intuitiivisesti he löytävät haluamansa tiedon suorittaessaan etukäteen määriteltyjä tehtäviä.

Testaus voidaan tehdä tietokoneella ja mobiililaitteella.

Laitteisto on liikutettavissa, joten tarvittaessa käytettävyystestauksia voidaan suorittaa myös asiakkaan omissa tiloissa missä päin Suomea tahansa.

Minkä käytettävyyttä uXlabissa voidaan testata?

  • verkkosivut
  • ohjelmistot
  • audiovisuaalinen sisältö
  • sähköiset esitteet
  • uutiskirjeet
  • muu digitaalinen sisältö

Lisäksi käytössä on biometrinen anturi, joka aistii testihenkilön tunnetilaa. Tätä voidaan hyödyntää erityisesti audiovisuaalisen sisällön käyttäjäkokemuksen testaamisessa. Data analysoidaan Xamkin asiantuntijoiden toimesta ja siitä muodostetaan laadukas raportti johtopäätöksineen ja kehitystoimenpide-ehdotuksineen.

Esimerkkejä silmänliikeanalyysistä. Silmien liike saadaan visualisoitua mm. katsepolkuna (Fixation Map) tai lämpökarttana (Heat Map).

 


 

Vuokrattavissa yritysten käyttöön

Testauslaitteisto on myös mahdollista vuokrata yrityksen käyttöön, jolloin yritys hoitaa itse käytettävyystestauksen Xamkin asiantuntijan kanssa ja saa datan analysoitavakseen.

Kysy lisää palvelusta:

uXlab - Ota yhteyttä

Teppo Rantaniva

Teppo Rantaniva
digipalveluasiantuntija
teppo.rantaniva@xamk.fi
050 409 2809