Logo järvimaisemassa.
  • Artikkeli
  • Henkilöjuttu
  • Kokemus
  • Uutinen
Artikkeli
Henkilöjuttu
Kokemus
Uutinen

Vihreän kullan kulttuuritien äänitarina on julkaistu

Pääset nyt tutustumaan Vihreän kullan kulttuuritiehen kiehtovan äänitarinan kautta, jossa paikallisen metsäkulttuurin käännekohdat yhdistyvät Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistosta kerättyihin metsän mystiikkaa henkiviin kansantarinoihin. Äänitarina löytyy suomeksi ilmaisesta Glopas-sovelluksesta, jonka avulla reitti on kuunneltavissa autolla tai pyörällä ajaessa. Tarina käynnistyy automaattisesti kohdetta lähestyttäessä ja avaa kuuntelijalle uudenlaisia näkökulmia reitin kohteisiin.

Äänitarinan ovat käsikirjoittaneet kulttuurintutkija Laura Hokkanen, amanuenssi Marko Rikala ja museopedagogi Asta Vaittinen. Suomenkielisen tarinan lukevat Mikkelin teatterin Risto Kopperi ja Tuuli Anikari. Äänitarina julkaistaan myöhemmin myös englanninkielisenä ja englanninkielisen version äänenä on Piritta Parkkari.

Tämä automatkailuun soveltuva äänitarina on ensimmäinen laatuaan. Glopas-sovelluksesta äänitarinasta löytyy kaksi eri kokoelmaa: Vihreän kullan kulttuuritien äänitarina Mäntyharjulta käsin sekä Vihreän kullan kulttuuritien äänitarina Punkaharjulta käsin. Valitse kulkusuuntaasi nähden oikea kokoelma ja anna tarinan siivittää matkaasi.

Otamme mielellämme vastaan palautetta, jota voi antaa sovelluksessa olevan sähköpostiosoitteen kautta. Android 12-käyttäjille vinkkinä, että näyttö kannattaa pitää päällä, jotta tarinat käynnistyvät (tähän ominaisuuteen tehdään parhaillaan muutoksia).

Lataa Glopas-sovellus puhelimesi sovelluskaupasta ja lähde tutustumaan eteläsavolaiseen metsäkulttuuriin!

Lisätietoja:

Jade Hirvonen, Vihreän kullan kulttuuritien kehittämishankkeen projektipäällikkö, Xamk
jade.hirvonen@xamk.fi
040 167 6918

Marko Rikala, amanuenssi, Suomen Metsämuseo Lusto
marko.rikala@lusto.fi
044 25 174 40

Kuva: Suomen metsämuseo Lusto

Tutustu myös näihin artikkeleihin