• Artikkeli
  • Henkilöjuttu
  • Kokemus
  • Uutinen
Artikkeli
Henkilöjuttu
Kokemus
Uutinen

Xamkista valmistuneita juhlitaan 30.5.2024

Xamk järjestää valmistumisjuhlat kaikille alkuvuoden aikana valmistuneille opiskelijoille torstaina 30.5. Tilaisuus järjestetään hybridimallilla, virtuaalinen juhlalähetys on kaikkien katsottavissa verkossa ja valmistuneita on kutsuttu Kouvolaan, Kohoa Synergiakeskukselle juhlistamaan valmistumistaan. Juhla alkaa kello 15.00, ja kestää noin tunnin. Voit katsoa lähetystä osoitteessa live.xamk.fi.

Juhlassa kuullaan Xamkin toimitusjohtaja ja rehtori Heikki Saastamoisen puheenvuoro, Mäntyharjun kunnan elinvoimakehittäjä Katja Kaleniuksen tervehdys, sekä valmistuneiden tunnelmia kaikilta neljältä kampukseltamme. Musiikkiesityksen juhlaan tuo Elias Kaskinen.

Xamkista valmistuu ammattilaisia useille eri aloille, ja he tulevat vastaamaan yhteiskuntamme toiminnoista sekä niiden kehittämisestä. Alkuvuoden aikana Xamkista on valmistunut yhteensä 982 osaajaa.

Valmistuneiden joukossa on artenomeja, metsätalousinsinöörejä, muotoilijoita, merikapteeneja, yhteisöpedagogeja, terveydenhoitajia, sosionomeja, tradenomeja, naprapaatteja ,restonomeja, ensihoitajia, geronomeja, jalkaterapeutteja, sairaanhoitajia, fysioterapeutteja, liikunnanohjaajia ja insinöörejä, sekä ammattikorkeakoulututkinnoista että ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista.

Tällä kertaa valmistuneiden joukossa on kolme saman perheen jäsentä, kun Juntusen veljekset valmistuvat kaikki yhteisöpedagogeiksi. Kaksoset Kalle ja Konsta ovat suorittaneet yhteisöpedagogin ammattikorkeakoulututkinnon ja heidän isoveljensä Perttu valmistuu yhteisöpedagogiksi ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta.

”Olen kertonut pojille kokemuksiani sekä työelämästä että opiskelusta ja ollut heidän tukenaan urapohdinnoissa ja keskustellut mielenkiinnonkohteista. Ehkä omat kokemukseni ovat vaikuttaneet heidän päätöksiinsä, ja eiväthän he huonosti ole valinneet, mutta tietoisesti en ole heitä samalle alalle houkutellut”, toteaa Perttu.

”Oli aika hauska sattuma, että päädyin kaksosveljeni kanssa samalle alalle, ja samaan koulutukseenkin. Olemme olleet Kallen kanssa samassa opiskeluryhmässä täällä alusta alkaen. Koulutehtävissä veljeltä on saanut parasta mahdollista apua, kun on voinut pohtia ja puhua tehtäviä auki yhdessä.

Nyt on mahtavaa, kun valmistun ensimmäistä kertaa elämässäni ammattiin ja pääsen aloittamaan työelämän.

Opintojen päättäminen on kuitenkin ollut haikeaa. Täällä olen ensimmäistä kertaa elämässäni nauttinut opiskelusta. Opinnot ovat olleet itselle mielekkäitä ja sopivan haastavia. ”, Konsta kertoo.

”Hakeuduin alalle, koska halusin tehdä ihmisläheistä työtä, ja nyt olenkin opintojen lopuksi päässyt työllistymään lastensuojelun puolelle. Näin aluksi juhlistamme saavutuksiamme yhdessä kakkukahvien merkeissä, mutta tarkoituksena olisi toteuttaa yhteinen reissu, kunnes tiedämme toistemme työajankohdista paremmin. Tutkintomme on niin työelämäpainotteinen, että valmistumisen jälkeen löytää itsensä heti sorvin äärestä”, summaa Kalle.

“Onnittelemme jokaista meiltä valmistunutta. Korkeakoulututkinnosta syytä olla ylpeä. Opiskeluaikanne ei varmasti ole ollut helppo, maailma on muuttunut ja mullistunut eikä epävarmuuksiltakaan olla vältytty, mutta tässä te nyt silti olette, valmiina kohtaamaan työelämän. Meiltä Xamkista valmistuu suurin osa maakuntiemme korkeakoulutetuista, ja tämä on meille suuri ilo ylpeyden aihe. On kunnia olla mukana rakentamassa alueidemme tulevaisuutta ja kouluttaa tänne osaavaa työvoimaa“, kommentoi toimitusjohtaja, rehtori Heikki Saastamoinen.

Valmistuneiden nimet julkaistaan kuukausittain Xamkin verkkosivuilla, sekä toimitetaan medialle. Valmistumisjuhlat Xamk järjestää kaksi kertaa vuodessa, virtuaalisesti tai hybridimallilla, keväällä ja loppuvuodesta. Juhlien yhteydessä jaetaan myös stipendit ansioituneille opiskelijoille.

Valmistuneiden nimet julkaistaan kuukausittain Xamkin verkkosivuilla, sekä toimitetaan medialle.

Tammikuussa valmistuneet
Helmikuussa valmistuneet
Maaliskuussa valmistuneet
Huhtikuussa valmistuneet
Toukokuussa valmistuneet

Tutustu myös näihin artikkeleihin