Antti Kinnunen

Kehitän kotimaista ruokaa ja erityisesti elinkeinokalataloutta, jotta suomalaisilla olisi kestäviä ja vastuullisia ruokaratkaisuja. Työni ulottuu kaupallisten kalastajien arjen tukemisesta aina kuluttajan lautaselle asti. Tehdäänkö yhdessä kotimaisesta villikalasta osa kestävää ja hyvinvoivaa tulevaisuutta?

Enemmän kotimaista kalaa ruokapöytään

Työni Xamkissa

Intohimoni on kehittää kotimaista ruokaa monipuolisesti yli alojen, ja erityisosaamiseni on elinkeinokalataloudessa. Työssäni olen keskittynyt kaupallisten kalastajien arjen helpottamiseen digitaalisten työkalujen avulla, kalan jäljitettävyyden, data-avaruuden ja laadun varmistamiseen sekä logistiikan ja kaupan kehittämiseen.

Olen ollut mukana myös kalanjalostuksen kannattavuuden toimintamallien ja viennin edistämisessä sekä alan toimijoiden kokoamisessa vahvistamaan yhteistyötä ja pitkäjänteistä tulevaisuuden kehittämistä. Vastuullisuus ohjaa kaikkea tekemistäni, ja minua motivoi halu edistää suomalaisten hyvinvointia kestävän syömisen kautta – lautanen kerrallaan.

Tiesitkö?

  • Kotimainen villikala on nopein tapa tuottaa ihmiselle proteiinia, saman aamupäivän aikana.
  • Sisävesistä pyydetty kotimainen villikala, kuten muikku, kuore, särkikalat tai ahven, on vähähiilistä ruokaa – sen hiilijalanjälki on usein vain 0,8–2,5 kg CO₂e/kg.
  • Syömällä kotimaista villikalaa kaksi kertaa viikossa voit estää jopa 52 kiloa levää syntymästä vesistöihin vuodessa.
  • Sisävesikalastus poistaa ihmisen aiheuttamia ravinteita vesistöistä, mikä vähentää rehevöitymistä ja auttaa pitämään järvien vedet kirkkaampina.

Osaamiseni

Tutustu hankkeisiin

Lue lisää kehittämisestä!

Lue lisää työstäni

Elinvoimaa kalatalouteen ja lisää kotimaista kalaa kuluttajalle tiedon avulla

2021

Kalastuksen avulla vesistöistä poistuu vuosittain Itä-Suomen alueelta fosforia n. 16.000 kg eli 11 henkilöauton verran. Levää estetään kasvamasta n. 16 M kg edestä eli 313 rekallisen verran.

Read-artikkeli

27.05.2024

Kalastajien sitoutuminen kestävään ruokahuoltoon Itä-Suomessa

Kestävää hyvinvointia
kehittämässä

2023

Elinkeinokalatalous nähdään yhtenä vastuullisten ruokapalveluiden kehittämisen osana. Kuuluuhan kotimainen kala olennaisesti suomalaiseen ruokajärjestelmään ja ruokahuoltovarmuuteen.

Kuvia ja kohokohtia työstäni

Yhteystietoni

Puhelin
+358504763894
Sähköposti
Antti.Kinnunen@xamk.fi
Yksikkö
Kestävä hyvinvointi

Enemmän kotimaista kalaa ruokapöytään

Kehitän kotimaista ruokaa ja erityisesti elinkeinokalataloutta, jotta suomalaisilla olisi kestäviä ja vastuullisia ruokaratkaisuja. Työni ulottuu kaupallisten kalastajien arjen tukemisesta aina kuluttajan lautaselle asti. Tehdäänkö yhdessä kotimaisesta villikalasta osa kestävää ja hyvinvoivaa tulevaisuutta?

Osaamiseni:

  • Digitaaliset ja teknologiset ratkaisut
  • Logistiikka ja kauppa
  • Kestävä ruokajärjestelmä
  • Verkostot ja strategiat sekä johtaminen
  • Tuotekehitys ja konseptointi

Hankkeet:

Lisäarvoa järvikalajalosteista

Kalastuksen kehittämisohjelma (KaKe)

Itä-Suomen elinkeinokalatalouden kehittämisverkosto – ETUVETO

Digitaaliset ratkaisut kalan jäljitettävyyden tukena kalastuksen valvontaan – Kalan digijälki

Kalastusketjun toiminnanohjauksen kehittäminen

Arvoketjun kehittämisellä jatkuvuutta hoitokalastuksiin ja ravinteiden poistoon

Antti Kinnunen
Projektipäällikkö
+358504763894
Antti.Kinnunen@xamk.fi