
Antti Kinnunen
Kehitän kotimaista ruokaa ja erityisesti elinkeinokalataloutta, jotta suomalaisilla olisi kestäviä ja vastuullisia ruokaratkaisuja. Työni ulottuu kaupallisten kalastajien arjen tukemisesta aina kuluttajan lautaselle asti. Tehdäänkö yhdessä kotimaisesta villikalasta osa kestävää ja hyvinvoivaa tulevaisuutta?
Enemmän kotimaista kalaa ruokapöytään
Kuinka voisin auttaa?
Työni Xamkissa
Intohimoni on kehittää kotimaista ruokaa monipuolisesti yli alojen, ja erityisosaamiseni on elinkeinokalataloudessa. Työssäni olen keskittynyt kaupallisten kalastajien arjen helpottamiseen digitaalisten työkalujen avulla, kalan jäljitettävyyden, data-avaruuden ja laadun varmistamiseen sekä logistiikan ja kaupan kehittämiseen.
Olen ollut mukana myös kalanjalostuksen kannattavuuden toimintamallien ja viennin edistämisessä sekä alan toimijoiden kokoamisessa vahvistamaan yhteistyötä ja pitkäjänteistä tulevaisuuden kehittämistä. Vastuullisuus ohjaa kaikkea tekemistäni, ja minua motivoi halu edistää suomalaisten hyvinvointia kestävän syömisen kautta – lautanen kerrallaan.
Tiesitkö?
- Kotimainen villikala on nopein tapa tuottaa ihmiselle proteiinia, saman aamupäivän aikana.
- Sisävesistä pyydetty kotimainen villikala, kuten muikku, kuore, särkikalat tai ahven, on vähähiilistä ruokaa – sen hiilijalanjälki on usein vain 0,8–2,5 kg CO₂e/kg.
- Syömällä kotimaista villikalaa kaksi kertaa viikossa voit estää jopa 52 kiloa levää syntymästä vesistöihin vuodessa.
- Sisävesikalastus poistaa ihmisen aiheuttamia ravinteita vesistöistä, mikä vähentää rehevöitymistä ja auttaa pitämään järvien vedet kirkkaampina.

Osaamiseni
Digitaaliset ja teknologiset ratkaisut
Logistiikka ja kauppa
Kestävä ruokajärjestelmä
Verkostot ja strategiat sekä johtaminen
Tuotekehitys ja konseptointi
Tutustu hankkeisiin

Lisäarvoa järvikalajalosteista

Kalan digijälki – Digitaaliset ratkaisut kalan jäljitettävyyden tukena kalastuksesta valvontaan

Kalastusketjun toiminnanohjauksen kehittäminen
Kalastuksen kehittämisohjelma (KaKe)

Arvoketjun kehittämisellä jatkuvuutta hoitokalastuksiin ja ravinteiden poistoon
ETUVETO – Itä-Suomen elinkeinokalatalouden verkosto
Lue lisää kehittämisestä!
Järvikalasovellus
Itä-Suomen elinkeinokalatalouden kehittämisverkoston toimintasuunnitelma 2027
Opinnäytetyö: Itä-suomen kalatalousalueen osto- ja myyntiprosessin digitalisointi
Lue lisää työstäni

Elinvoimaa kalatalouteen ja lisää kotimaista kalaa kuluttajalle tiedon avulla
2021
Kalastuksen avulla vesistöistä poistuu vuosittain Itä-Suomen alueelta fosforia n. 16.000 kg eli 11 henkilöauton verran. Levää estetään kasvamasta n. 16 M kg edestä eli 313 rekallisen verran.

Read-artikkeli
27.05.2024
Kalastajien sitoutuminen kestävään ruokahuoltoon Itä-Suomessa

Kestävää hyvinvointia
kehittämässä
2023
Elinkeinokalatalous nähdään yhtenä vastuullisten ruokapalveluiden kehittämisen osana. Kuuluuhan kotimainen kala olennaisesti suomalaiseen ruokajärjestelmään ja ruokahuoltovarmuuteen.
Kuvia ja kohokohtia työstäni







