Opiskele Mikkelissä

Mikkelissä sijaitsee Xamkin suurin kampus. Opiskelijoita on noin 4500 ja tutkintoon johtavia koulutuksia noin 25.

Saimaan hyvä opiskelupaikka – Mikkeli

Aloita opinnot Mikkelissä

Mikkelin kampus on opiskelijamäärältään Xamkin suurin. Kampuksella opiskelee yli 4500 opiskelijaa. Mikkelissä on pitkälti toistakymmentä AMK-tutkintoa.

Mikkelissä voit opiskella insinööriksi, metsätalousinsinööriksi, sairaanhoitajaksi, sosionomiksi, terveydenhoitajaksi, tradenomiksi,, restonomiksi ja yhteisöpedagogiksi.

Englanninkielisiä AMK-tutkintoja on kaksi ja ylempään AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia kymmenkunta.

Kampuksen palveluita opiskelijoille

 • opintotoimisto ja hakijapalvelut
 • opiskelijahyvinvoinnin palvelut
 • kansainvälistymispalvelut
 • Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Opiskelijakunta Kaakko
 • Kampuskirjasto ja lehtilukusali
 • opiskelijaravintola Kasarmina (KELA-tuettu lounas)
 • kahvila-ravintola DeXi (KELA-tuettu lounas)
 • Ravintola Talli
 • Kahvila Alfa
 • kuntosali, ulkopelikenttä, frisbeegolfrata, ulkopingispöytä
 • Keilakampus-keilahalli (opiskelijahinnat)
 • Moasin opiskelija-asuntoja

Kampuksen lisäksi Xamkilla on toimintaa Kalevankankaalla. Siellä sijaitsevassa monitoimihalli Saimaa Stadiumissa on Xamkin dataan perustuvan hyvinvointialan tutkimusyksikkö Active Life Lab. Tutkimus- ja kehittämistyön lisäksi se toimii myös koulutusten oppimisympäristönä.

Tarinoita opiskelusta

Mikkeliin on helppo tulla mutta vaikea lähteä

Mikkeli sijaitsee kauniin Saimaan rannalla parin tunnin matkan päästä Helsingistä. Opiskelijoita Mikkelissä on reilu 6000. Kaikkiaan asukkaita Mikkelissä on noin 50 000. Xamkin kampus sijaitsee 10 minuutin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta, josta löytyvät Suomen kauneimmaksi rankattu tori, monipuoliset ostoskeskukset sekä viihtyisä kävelykatu.

Mikkeli tarjoaa opiskelun vastapainoksi runsaasti vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Kaunis luonto ympäröi kaupunkia, puhtaat vesistöt ja metsät tarjoavat tilaa hengittää ja rentoutua. Harrastusmahdollisuudet ovat monipuoliset ja opiskelijaelämä vilkasta. Meininki Mikkelissä on rentoa – täällä on helppoa asua ja elää!

Matkustaminen

Mikkeliin pääsee kätevästi linja-autolla tai junalla. Esimerkiksi junamatka Helsinkiin kestää alle 2,5 tuntia. Lisätietoa www.matkahuolto.fiwww.onnibus.fi sekä www.vr.fi.

Asu vaikka kampuksella

Mikkelissä välimatkat ovat lyhyitä. Asuntoja löytyy jopa kampukselta, ja paljon viihtyisiä vaihtoehtoja ympäri kaupunkia. Asuminen ja eläminen Mikkelissä on edullisempaa kuin monissa isoissa kaupungeissa. Lähimmät opiskelija-asunnot sijaitsevat kampuksilla. Mikkelin seudun opiskelija-asunnot Oy:llä on tarjolla yli 1100 asuntoa opiskelijoille.

Myös väliaikaista asumista on tarjolla:

 • Huoneistohotelli  Marja
 • Paikallisten hotellien tarjouksia Xamkin opiskelijoille löytyy Lux-intranetistä, arki ja vapaa-aika sivulta.

Näin Mikkelissä opiskellaan

AMK-tutkintomahdollisuuksia

YAMK-tutkintomahdollisuuksia

Pohditko vielä mikä ala kiinnostaa sinua?

Xamk tarjoaa monipuolisia koulutusvaihtoehtoja eri aloilla, kuten liiketalous ja turvallisuus, sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, peliala ja ICT, muotoilu ja restaurointi, tekniikka ja metsätalous, merenkulku ja logistiikka, humanistiset ja kasvatusalat sekä matkailu ja ravitsemisala.

Tutustu eri aloihin ja löydä sinulle sopivin!

Avoin AMK tarjoaa monia mahdollisuuksia Mikkelissä

Xamk Pulse avoin ammattikorkeakoulu on kaikille avoin, iästä tai pohjakoulutuksesta riippumatta. Suomen suurin avoin AMK tarjoaa satoja opintojaksoja, joista suurimman osan voit opiskella verkossa, mutta opiskeltavaa on myös Mikkelissä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä opiskelusta Mikkelissä

Mikkelissä voit opiskella insinööriksi, sairaanhoitajaksi, terveydenhoitajaksi, metsätalousinsinööriksi, yhteisöpedagogiksi, restonomiksi, tradenomiksi ja sosionomiksi. Voit opiskella myös englanninkielisissä koulutuksissa ja valmistua Bachelor of Engineering -tutkintoon.

Mikkelissä on tarjolla kymmenkunta ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta. Tarjolla on tekniikkaa, sosiaali- ja terveysalaa, liiketaloutta, nuorisokasvatusta, metsätaloutta ja matkailualaa.


Ota yhteyttä hakijapalveluihin

Xamkin hakijapalvelut palvelee ensisijaisesti tutkinto-opiskeluun hakemiseen liittyvissä asioissa. Voit ottaa meihin yhteyttä soittamalla tai verkkolomakkeellamme.

Puhelinpalvelu heinäkuussa:

 • mape klo 1013

Suomenkielinen tutkintokoulutus:

 • 044 702 8891 
 • 040 585 6610

Englanninkielinen tutkintokoulutus:

 • 040 585 6610

Yhteydenottopyyntö verkkolomakkeella: