• Artikkeli
  • Henkilöjuttu
  • Kokemus
  • Uutinen
Artikkeli
Henkilöjuttu
Kokemus
Uutinen

Käytännönläheistä opiskelua

Olen Markus Nuolinko, kotoisin Mikkelin Anttolasta. Nykyään asun Mäntyharjulla. Olen opiskellut Xamkin Mikkelin kampuksella metsätalousinsinöörin tutkintoa vuoden 2018 syksystä alkaen. Nyt opintoni ovat päättymässä ja valmistuminen on jo nurkan takana. Olen viimeisen opintovuoteni ajan työskennellyt metsänhoitoyhdistyksessä metsäasiantuntijana.

Pienestä pitäen olen ollut kiinnostunut metsäalasta ja olinkin paljon pienenä metsäkoneiden kyydissä. Peruskoulun päätyttyä oli itselleni selvää, että haluan työllistyä luontoon ja metsään liittyvälle alalle. Lukion jälkeen hain metsätalousinsinöörin koulutukseen ja pääsin opiskelemaan Xamkiin. Opintojen alettua tuli itselleni tunne siitä, että olen oikeassa paikassa ja tiedonjanoni metsäalaa kohtaan kasvoi kaiken aikaa.

Opiskelua maastossa

Xamkin metsäalan opinnoissa korostuu vahvasti heti alusta alkaen opintojen käytännön läheisyys ammattitaitoisten opettajien ohjaamana. Opintojen ensimmäisenä syksynä maastossa vietetään paljon enemmän aikaa kuin koulun penkillä. Maastokaudet ajoittuvat pääsääntöisesti syksylle sekä keväälle. Talvella syvän lumen aikaan opiskellaan sitten enemmän luokassa.

Itselle käytännön läheinen opiskelu on sopinut parhaiten ja olen kokenut oppivani parhaiten tekemisen kautta. Pääsin opintojen aikana osallistumaan sulavasti hankkeisiin kuten esimerkiksi Digifor -hankeeseen, jossa olin kuvaamassa ja editoimassa videota valtakunnan metsien inventoinnista.

Metsäasiantuntija metsänhoitoyhdistyksessä

Opintojeni päätyttyä jatkan työskentelyä metsänhoitoyhdistyksessä metsäasiantuntijana. Tulevaisuudesta ei voi vielä tietää mihin virta vie. Pidän yhtenä tulevaisuuden vaihtoehtona metsätalousinsinöörin ylemmän ammattikorkeakoulu tutkinnon suorittamista. Metsätalouden koulutus antaa kuitenkin myös suoraan mahdollisuuksia työllistyä monissa erilaisissa työtehtävissä.

Metsätalouden koulutuksesta jää varmasti jokaiselle opiskelijalle paljon hyviä muistoja kuten itsellenikin. Yksi mieleenpainuva asia opinnoistani on opintoretki Punkaharjulle metsämuseo Lustoon sekä vierailu Luonnonvarakeskuksen tutkimusasemalla. Teimme myös vierailuita ja meidän luonamme kävi vieraita monista eri metsäalan organisaatioista kertomassa työelämästä.

Jos olet kiinnostunut luonnosta ja metsien monipuolisesta hoitamisesta kestävällä tavalla, suosittelen hakemista Xamkin metsätalousinsinöörin koulutukseen.

Tutustu myös näihin artikkeleihin

Lue lisää metsätalousinsinöörin koulutuksesta