• Artikkeli
  • Henkilöjuttu
  • Kokemus
  • Uutinen
Artikkeli
Henkilöjuttu
Kokemus
Uutinen

Tradenomi Roosa-Maria Manninen on Xamkin vuoden alumni

Tradenomi Roosa-Maria Manninen on valittu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) Vuoden alumniksi. Manninen on valmistunut Mikkelin kampukselta liiketalouden koulutusohjelmasta tradenomiksi vuonna 2015. Hän on valmistumisensa jälkeen ollut Xamkin aktiivinen yhteistyökumppani ja kouluttanut Xamkin henkilöstöä.

– Manninen oli ahkera ja aktiivinen opiskelija, joka pyrki jo opintojen aikana verkostoitumaan ja hankkimaan monipuolista työkokemusta, koulutusvastaava Anna-Liisa Immonen

– Vapaa-aikanaan hän toimi monipuolisesti opiskelijalähettiläänä: veti alumnien paneelikeskusteluja, edusti koulua opiskelijoiden rekrytointitapahtumissa ja oli mukana videotuotannoissa ja markkinointimateriaaleissa,

Mikkelistä kotoisin oleva Roosa-Maria Manninen huomasi heti tradenomiopintojensa alussa, että haluaa kehittyä kansainvälisen kaupan alalla.

– Opiskelu avasi minulle uudenlaisen maailman kotikaupungissani ja loi pohjan kaupalliseen työelämään. Uskon, että aito kiinnostus kaupallisesta alasta on vienyt minua jatkuvasti eteenpäin. Haluan koko ajan kehittyä ja oppia uutta.

Manninen on opiskellut myös kauppatieteiden maisteriksi ja työskentelee tällä hetkellä teknologiayritys Vainulla asiantuntijaroolissa.

– Olen toiminut Vainulla monenlaisissa rooleissa sekä myynnin että asiakkuuksien hallinnan parissa. Tällä hetkellä kehitän kansainvälisesti avainasiakkuuksiamme, Manninen kertoo.

– Nykyisen työni kautta pääsin viime vuonna myös rakentamaan yhteistyötä Xamkin ja Vainun välille. Se oli hauskaa, sillä roolit vaihtuivat ja pääsin opettamaan opettajiani.

Roosa-Maria Manninen on myös yrittäjä, sillä hän perusti lokakuussa ystävänsä kanssa Femmeworks-nimisen yrityksen. Femmeworksin tavoitteena on auttaa suomalaisia naisia uran edistämisessä ja itsensä kehittämisessä.

– Olisi mahtavaa luoda tästä valtakunnallinen verkosto, josta jokainen työelämässä oleva uranainen saa inspiraatiota omalle tielleen, Manninen suunnittelee.

– Olen myös hyödyntänyt jo opiskeluaikana luomaani verkostoa työurani aikana. Vanhojen koulukavereiden kanssa on kiva sparrata uraa. Esimerkiksi yksi opiskelukavereistani auttoi minua kirjanpidollisissa ja yhtiömuotoihin liittyvissä asioissa, kun perustimme Femmeworksiä.

Vuoden alumnin palkinnon saaja julkistettiin perjantaina 18.12.2020 Xamkin virtuaalisissa valmistumisjuhlissa. Espoossa asuva Manninen piti juhlassa puheenvuoron etäyhteydellä. Vuoden alumnin palkinto on luonteeltaan tunnustusmaininta. Ehdotuksia palkittavasta kerätään Xamkin opiskelijoilta ja työntekijöiltä ja valinnan tekee rehtori Heikki Saastamoinen.
Xamk huomioi alumnitoiminnassaan myös Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakouluista valmistuneet. Kyamkista, Mamkista ja Xamkista valmistuneita on yhteensä noin 34 700.

Tutustu myös näihin artikkeleihin