• Artikkeli
  • Henkilöjuttu
  • Kokemus
  • Uutinen
Artikkeli
Henkilöjuttu
Kokemus
Uutinen

Yrittäjä Tiina Henttonen on Xamkin vuoden alumni

Kouvolalainen yrittäjä Tiina Henttonen on palkittu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Vuoden alumnina.

Henttonen on valmistunut sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutuksesta tutkintonaan muotoilija (AMK) vuonna 2014. Nykyään hän on menestyksekäs yrittäjä ja vaikuttaa Kouvolan seudulla sisustusarkkitehtina.

Henttosen yritys Suunnittelutoimisto Pilke teki tänä vuonna Kouvolan Asuntomessuille monen kohteen sisustukset. Hän työskenteli myös yhdessä Xamkin nykyisten opiskelijoiden kanssa ja ohjasi heitä luomaan ainutlaatuiset sisustukset Virkkulankylän kahdeksaan asuntoon.

Yhtenä palkitsemisen perusteena onkin juuri opiskelijoiden kanssa tehty merkittävä yhteistyö.

– Kuten palkinnon perusteluissa on todettukin, Tiina Henttonen on määrätietoinen suunnannäyttäjä, joka huomioi muiden osaamisen ja haluaa auttaa myös muita eteenpäin. Hän on myös menestynyt yrittäjä, joka on valinnut toimipaikakseen Kouvolan. Hän on hyvä esimerkki meiltä valmistuneesta kulttuurialan osaajasta, joka tuo elinvoimaa Kymenlaaksoon omalla työllään, kulttuurialan koulutusjohtaja Jorma Fagerström kertoo valinnan taustoista.

Tiina Henttonen kertoo, että hänen asuntomessumatkaansa veivät eteenpäin kaksi isoa päätöstä. Hän halusi mukaan paikallisia toimijoita ja antaa myös opiskelijoille mahdollisuuden osallistua. Molemmat toteutuivat.

– Sain mahdollisuuden olla osa opiskelijoiden opintietä, kun yksi liiketalouden ja neljä sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun opiskelijaa tuli Pilkkeeseen työharjoitteluun. Sisustusarkkitehtuurin opiskelijat saivat kukin suunnitella ja toteuttaa kahden asunnon sisustukset Kouvolan Virkkulankylän asuintaloihin. Virkkulankylä sai upeaa palautetta ja matka opiskelijoiden kanssa oli ikimuistoinen. Isoimmat esiin tulleet jutut olivat kannustus, tukeminen ja itseensä uskominen. Uskoa itseensä ja unelmiinsa tarvitaan, ja niiden eteen on tehtävä paljon töitä – jossain kohtaa työ palkitaan, hän kannustaa nyt valmistuvia.

Henttonen itse ryhtyi yrittäjäksi jo ennen valmistumistaan.

– Yrittäjäksi ryhtyminen oli iso askel. Oli epäselvää, olisiko töitä tarjolla ja saisinko kaiken rullaamaan. Kuulin monia kehotuksia mennä valmistumisen jälkeen ensin toiselle töihin ja vasta sitten perustaa oma yritys. Tämä olisi varmasti ollut helpompaa ja työtuntien määrä kohtuullisempi. En ole kuitenkaan katunut. Eihän sitä tiedä, miten pitkälle voi päästä, ennen kuin on uskaltautunut kokeilemaan, hän sanoo.

Vuoden alumnin palkinto ojennettiin Henttoselle perjantaina 20.12.2019 Xamkin valmistumisjuhlissa Kuusankoskitalolla. Palkinto on luonteeltaan tunnustusmaininta. Ehdotuksia palkittavasta kerätään Xamkin opiskelijoilta ja työntekijöiltä ja valinnan tekee rehtori Heikki Saastamoinen. Viime vuonna palkinnon sai tradenomi Satu Temonen.

Xamk huomioi alumnitoiminnassaan myös Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakouluista valmistuneet, joita on yhteensä noin 33 000. Esimerkiksi ensi helmikuussa järjestetään Emma Gaalan yhteydessä Helsingissä kaikkien alojen alumnien yhteinen tapahtuma.

LISÄTIEDOT
Sisustusarkkitehti SIO Tiina Henttonen, p. 0407290420
Kulttuurin koulutusjohtaja Jorma Fagerström, jorma.fagerstrom @ xamk.fi, p. 044 702 8933

Tutustu myös näihin artikkeleihin