tavoitteet
Oivallista ruokaa -hankkeessa tavoitteena oli tuottaa tietoa, kuinka parannetaan ruuan ravitsemuksellisen laadun sekä elintarvikejätteen valvontaa ja ohjausta. Hankkeessa kartoitettiin, mitä käytännöntoimenpiteitä tarvitaan elintarvikevalvonnan laajentamiseksi ravitsemuksellisen turvallisuuden ja elintarvikejätteen seurantaan.
toimenpiteet
Hanke tarkasteli monesta eri näkökulmasta ruuan ravitsemuksellisia riskejä sekä elintarvikejätteen ja ruokahävikin hallintaa. Yhteistyössä valvontaviranomaisten sekä ruuantarjoilupaikkojen edustajien kanssa toteutettiin pilotointeja eri kohteissa. Hankkeen aikana kerättiin aktiivisesti kommentteja ja ehdotuksia ympäristöterveyden asiantuntijoilta, valvontaviranomaisilta ja ruuantarjoilupaikkojen toimijoilta.
tulokset
Hankkeen lopputuloksena on ehdotus toimintamallista, miten ja mitä ruoan ravitsemuksellisia riskejä voidaan elintarvikevalvonnan ja -neuvonnan avulla torjua ja ehdotus miten elintarvikejätteen seurantaan ja ruokahävikin vähentämiseen voidaan ohjata.
Alakuva: Raija Törrönen/ UEF