Opiskele Kotkassa

Kotka on satamakaupunki, jossa historia ja kulttuuri kohtaavat.

Syksyllä 2024 avautuva Kotkan uusi kampus tarjoaa modernit ja viihtyisät oppimisympäristöt meren rannalla, lähellä keskustaa.

Kotkassa opiskellaan meren maku suussa

Aloita opinnot Kotkassa

Syksyllä 2024 lukuvuosi aloitetaan meren rannalla, kivenheiton päässä kaupungin keskustasta. Uusi kampus sijaitsee Kotkan Kantasatamassa, missä historia ja satamakaupungin rosoisuus ovat vahvasti läsnä upean uuden arkkitehtuurin rinnalla.

Xamkin kampuksen lisäksi Kantasatamassa sijaitsee monipuolinen tapahtumakeskus Satama Areena sekä Merikeskus Vellamo. Opiskelijoitamme hemmotellaan siis todella ainutlaatuisella kampusalueella!

Kotkan kampuksella oppimisympäristöt ja muut tilat on suunniteltu tukemaan sekä teoreettisen tiedon että käytännön taitojen oppimista. Luokat, laboratoriot ja muut erikoistilat sekä tilat itseopiskeluun ovat uuden kampuksen myötä viihtyisiä ja moderneja. Opiskelijoita kampuksella on noin 3500.

Kotkasta valmistuu insinöörejä, sairaanhoitajia, ensihoitajia, naprapaatteja, merikapteeneja ja sosionomeja. Tutkintokoulutuksen lisäksi osaamista voi kartuttaa myös avoimessa ammattikorkeakoulussa, Xamk Pulsessa.

Tarinoita opiskelusta Kotkassa

Kotka on merikaupunki kauneimmillaan

Kotkalla on pitkä historia merimieskaupunkina, ja kaupungissa on loistavat mahdollisuudet nauttia meri- ja saaristoluonnosta. Kotkasta löytyy myös muita hienoja luontokohteita ja erityisen ylpeitä kotkalaiset ovat puistoistaan: noin viiden kilometrin kävelyllä tarjolla on peräti 9 hyvin hoidettua puistoa.

Kotkansaari on kompakti urbaani keskusta – sieltä löytyy monenlaista: possokahveille kutsuva kauppatori, erikoisliikkeitä, ravintoloita, kahviloita, elokuvateattereita, kaupunginteatteri, valokuvakeskus, konsertteja ja ravintolakeikkoja, keilausta, akvaariotalo Maretarium, Merikeskus Vellamo museoineen ja tapahtumineen, uimahalli ja maauimala, urheilukeskus, rantoja ja Suomen suurin ulkogalleria, Kotkan veistospromenadi.

Kotkan suuri urheiluseura- ja järjestömäärä antaa paljon harrastusmahdollisuuksia. Kärkiurheiluseurat KTP Basket ja Peli-Karhut miesten ja naisten koripallon pääsarjatasolla sekä FC KTP futiksen ykkösessä ovat myös penkkiurheilijoiden suosikkeja.

Kymi Sinfonietta, Kotkan kaupunginteatteri ja Kotkan valokuvakeskus samoin kuin muut konsertit, näyttelyt ja tapahtumat tarjoavat kulttuurielämyksiä.

Matkustaminen

Paikallis- ja seutuliikenteen busseilla pääsee eri kaupunginosiin ja lähikuntiin. Helsinkiin bussit kulkevat noin tunnin välein ja taajamajuna Kouvolaan useita kertoja päivässä. Lähisaaristoon pääsee kesäisin Sapokan venesatamasta.

Asuminen

Opiskelija-asuntoja Kotkasta löytyy moneen makuun, kampuksen vierestä tai keskustasta. Opiskelija-asuntoja Kotkassa tarjoaa Kotkan Opiskelija-asunnot Oy. Kotkassa opiskelija-asunnossakin voi olla merimaisema! 

Tutustu Kotkan opiskelija-asuntojen sijaintiin  kartalla (avautuu uuteen ikkunaan)

Näin meillä opiskellaan Kotkassa

AMK-tutkintomahdollisuuksia Kotkassa

YAMK-tutkintomahdollisuuksia Kotkassa

Pohditko vielä mikä ala kiinnostaa sinua?

Xamk tarjoaa monipuolisia koulutusvaihtoehtoja eri aloilla, kuten liiketalous ja turvallisuus, sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, peliala ja ICT, muotoilu ja restaurointi, tekniikka ja metsätalous, merenkulku ja logistiikka, humanistiset ja kasvatusalat sekä matkailu ja ravitsemisala.

Tutustu eri aloihin ja löydä sinulle sopivin!

Avoin AMK tarjoaa monia mahdollisuuksia Kotkassa

Xamk Pulse avoin ammattikorkeakoulu on kaikille avoin, iästä tai pohjakoulutuksesta riippumatta. Opiskele verkossa tai Kotkan kampukselle.

Suomen suurin avoin AMK tarjoaa satoja opintojaksoja, joista voit valita itsellesi juuri sopivat.

Usein kysyttyjä kysymyksiä opiskelusta Kotkassa

Kotkasta valmistuu kyberturvallisuuden, merenkulun, energia- ja rakennustekniikan, logistiikan ja peliohjelmoinnin insinöörejä, sairaanhoitajia, ensihoitajia, naprapaatteja, merikapteeneja ja sosionomeja. Terveysalaa ja peliteknologioita voi opiskella myös englanniksi.

Kotkassa voi opiskella ensihoidon, akuutin hoitotyön, mielenterveyshoitotyön, terveyden edistämisen, kyberturvallisuuden, merenkulun johtamisen ja prosessiautomaation YAMK-koulutuksissa.

Ota yhteyttä hakijapalveluihin

Xamkin hakijapalvelut palvelee ensisijaisesti tutkinto-opiskeluun hakemiseen liittyvissä asioissa. Voit ottaa meihin yhteyttä soittamalla tai verkkolomakkeellamme.

Puhelinpalvelu heinäkuussa:

  • mape klo 1013

Suomenkielinen tutkintokoulutus:

  • 044 702 8891 
  • 040 585 6610

Englanninkielinen tutkintokoulutus:

  • 040 585 6610

Yhteydenottopyyntö verkkolomakkeella: