Valokuva Xamkin Savonlinnan kampuksesta, kuvassa useampi kampusrakennus.

Savonlinnan kampus

Savonlinnassa panostetaan yksilölliseen opintojen ohjaukseen, korkealaatuiseen opetukseen, toimiviin tiloihin ja hyvään yhteistyöhön. Mukavan kokoisella kampuksella on helppo lähestyä henkilökuntaa ja saada tukea ja neuvoja opintoihin.

Savonlinnan tutkimus- ja kehittämistoiminta painottuu metsäbiomassan ja puukuidun käsittelyn prosesseihin sekä jatkojalostamiseen uusiksi kuitutuotteiksi. Kuitulaboratorio sijaitsee Savonlinnan Teknologiakeskuksen yhteydessä. TKI-toiminnan lisäksi siellä on tarjolla myös kahden alan insinöörikoulutusta.

Xamkin toimipisteet Savonlinnassa

Savonlinnan kampus

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Savonniemenkatu 6, 57100 Savonlinna

Kuitulaboratorio

Vipusenkatu 10
Vipusenkuja 5 (Kuitu3)
57200 Savonlinna

Elektroniikan 3K-tehdas

Laitaatsillantie 3, 57170 Savonlinna

Savonlinnan kampus 360°

Kampuskartta

Opiskele Savonlinnassa

Savonlinnassa opiskelee noin 1500 sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan, tekniikan ja turvallisuusalan osaajaa. Pienemmän kampuksen etuna on mahdollisuus panostaa yksilölliseen opintojen ohjaukseen ja yhteisöllisyyteen.

Savonlinnassa voit opiskella fysioterapeutiksi, biotuotetekniikan tai teollisen puurakentamisen insinööriksi, jalkaterapeutiksi, liikunnanohjaajaksi, sairaanhoitajaksi, kouluhyvinvoinnin ja kuraattorityön sosionomiksi sekä turvallisuusalan tradenomiksi. Lisäksi tarjolla on ylempään AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia ja mahdollisuus täydentää tai syventää osaamista avoimessa ammattikorkeakoulussa, Xamk Pulsessa.

Opiskelijayhdistys Sohva ry tarjoaa monenlaisia opiskelijaetuja, auttaa, opastaa ja palvelee opiskelijoita sekä järjestää vapaa-ajanohjelmaa.

Tutustu Savonlinnan innovaatiotyöhön

Kampuksen lisäksi Xamkilla on toimipisteet Elektroniikan 3K-tehtaalla sekä Savonlinnan Kuitulaboratoriossa ja Teollisen puurakentamisen laboratoriossa, joissa biotuotetekniikan ja teollisen puurakentamisen insinööriopiskelijat opiskelevat.

Kuitulaboratorio on yksi Xamkin 11 tutkimuskeskuksesta, ja se on keskittynyt bioteknologiaan.  Laboratoriossa kehitetään teknologiaa ja innovaatioita prosessi- ja metsäteollisuuden käyttöön sekä kemikaalien ja mittaus-, ohjaus- ja automaatiojärjestelmien valmistajille. 

Teollisen puurakentamisen laboratorio mahdollistaa rakenteiden kehittämisen ja testaamisen todellisessa mittakaavassa.

3K-tehdas tarjoaa elektroniikan koulutus-, kehitys- ja tuotantopalveluita.

Ravintolat ja tilat Savonlinnassa

Xamkin Savonlinnan kampus tarjoaa monipuolisia tiloja laadukkaiden seminaari- ja juhlatilaisuuksien järjestämiseen keskellä kaupunkia. Tilaisuuksille lisäilmettä tuo kampuksen ikkunoista avautuva Saimaan kaunis ja puhdas järvimaisema.

Inspiroivia tarinoita Savonlinnasta