Kuva Savonlinnan Puulaboratorio-rakennuksesta.

Tutkimus- ja kehitys – Savonlinna

Savonlinnassa panostamme muun muassa metsäbiomassan ja puukuidun käsittelyn prosesseihin sekä jatkojalostamiseen uusiksi kuitutuotteiksi.

Palvelemme teollisuutta monipuolisesti

Kuitulaboratorio edistää metsä- ja teknologiateollisuuden kestävää kehitystä ja resurssien järkevää käyttöä. Tuemme yritysten kilpailukykyä kehittämällä teknologiaa, joka säästää energiaa ja vettä sekä vähentää hiilidioksidipäästöjä._

Olemme innovatiivinen, verkottunut toimintaympäristö tulevaisuuden biotuoteprosessien kehittämiseen, uusien ideoiden toteuttamiseen, prosessiteknologian ongelmien ratkaisemiseen ja teollisuuden kunnossapidon testaamiseen.

Teemme kokonaisvaltaista teknologian kartoitusta asiakkaalle esimerkiksi tehtaalla, jossa tarkastamme prosessilaitteiden toiminnan ja otamme näytteet laboratorianalyyseihin.

Raportoimme tulokset ja parannusehdotukset huomioiden prosessin kustannustehokkuuden.

Kuitulaboratorion ydin on koeajohalli, jossa voidaan ajaa tehdasmittakaavaisia koeajoja massasulpulla, vedellä tai muulla testiaineella.Ohita upotus:
Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Sellu- ja paperiteollisuuden teknologiatoimittaja Andritzilla on jo vuosien kokemus yhteistyöstä kanssamme. Yhteistyössä on tehty projekteja, tuotekehitystä ja tutkimusta. Yritys tarjoaa xamkilaisille harjoittelupaikkoja ja opinnäytetöiden aiheita.

Tutkimusyksikkömme Savonlinnassa

Elektronisia laitteita.

Elektroniikan 3K-tehdas

Elektroniikan 3K-tehdas

Elektroniikan koulutus-, kehitys- ja tuotantopalveluja

Laboratoriotilat katon rajasta kuvattuna.

Kuitulaboratorio

Kuitulaboratorio

Biotuotetekniikan innovaatiokeskus

Tietokoneella tehty kuva taivaalle nousevasta raketista

Xentre

Xentre

Yrittäjyyden ja innovaatioiden kehittäjäkumppani

Uutisia tutkimuksesta ja kehittämisestä Savonlinnassa

Hankkeitamme Savonlinnassa

Kaksi tutkijaa katsoo toisiaan ja pitää käsissään tuotettua puuanalyysia.

Suoria elinvoimavaikutuksia

Savonlinnan alueelle kohdistuu suoria elinvoimavaikutuksia muun muassa Xamkin työllistävän vaikutuksen eli tasaisesti kasvavan henkilöstön määrän sekä maksettujen verotulojen muodossa. Tämän lisäksi Xamkin tekemillä ostoilla ja investoinneilla on valtava välillinen vaikutus Savonlinnan alueen työllisyyteen sekä työllistyneiden ostovoimaan.

Ammattikorkeakoulun vaikuttavuutta arvioidaan myös tutkintokoulutusten vetovoiman, koulutuksen työllistymistä edistävän vaikutuksen, elinkeinoelämää uudistavan koulutuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatio toiminnan kannalta.