Opiskele Savonlinnassa

Savonlinnan kampus sijaitsee kaupungin keskustassa, Saimaan rannalla. Kampus on viihtyisä ja moderni ja tunnettu hyvästä ilmapiiristä.

Savonlinna – opiskele Saimaan rannalla

Aloita opinnot Savonlinnassa

Savonlinna on viehättävä ja yhteisöllinen opiskelukaupunki, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia opiskeluun ja vapaa-aikaan.

Kampus sijaitsee kaupungin keskustassa, Saimaan rannalla. Savonlinnassa opiskelee noin 1500 sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan, tekniikan ja turvallisuusalan osaajaa.  Opiskelijat, opettajat ja muu henkilökunta ovat tiivis yhteisö.

Savonlinnan kampuksella panostetaan yksilölliseen opintojen ohjaukseen, korkealaatuiseen opetukseen, toimiviin tiloihin ja hyvään yhteistyöhön. Mukavan kokoisella kampuksella on helppo lähestyä henkilökuntaa ja saada tukea ja neuvoja omiin opintoihinsa.

Kampuksen lisäksi Xamkilla on toimintaa myös muualla Savonlinnassa. Biotuotetekniikan ja teollisen puurakentamisen insinööriopiskelijat opiskelevat Savonlinnan Teknologiapuistossa, jossa on Xamkin lisäksi muita korkeakoulu- ja tutkimustoimijoita sekä teknologiayrityksiä.

Opiskelijayhdistys Sohva ry tarjoaa monenlaisia opiskelijaetuja, auttaa, opastaa ja palvelee opiskelijoita sekä järjestää vapaa-ajanohjelmaa.

Tarinoita opiskelusta Savonlinnassa

Savonlinna – hyvän opiskelijaelämän seutu

Kaunis luonto, lyhyet välimatkat, edulliset asunnot sekä välittömät ja mukavat ihmiset ovat Savonlinnan tunnusmerkki. Kaupungin kuuluisat matkailu- ja kulttuuritapahtumat sekä hyvinvointipalvelut ovat olennainen osa Xamkin  Savonlinnan opiskelijoiden käytännön opiskelua ja harjoittelua.

Harrastusmahdollisuuksia ja opiskelijaelämää

Vaikka Savonlinna tunnetaan kulttuurikaupunkina, on kulttuurin lisäksi tarjolla reilusti yli 100 harrastusmahdollisuutta: lenkkeily maastossa, uinti järvessä tai hallissa, melonta kaupungin liepeillä, retkiluistelu, islanninhevosilla vaellusratsastus, beachvolley, kuntosaliharjoittelu, miekkailu, tanssi, jääkiekko, soutu ja veneily, kalastus, tennis… jokaiselle jotakin. Harrastuksiin pääsee jonottamatta, ja usein valmennusta on tarjolla aina huipulle asti.

Luonnonkaunis Savonlinnan kaupunki tarjoaa mahtavat mahdollisuudet nauttia järviluonnosta joka päivä. Kaupungin keskusta on rakennettu kolmelle saarelle, joiden rantoja kevyen liikenteen väylät kiertävät. Lisäksi Savonlinnan alueella sijaitsee lisäksi kaksi kansallispuistoa, Kolovesi ja Linnansaari, joiden rauhasta pääset nauttimaan

Matkustaminen

Savonlinnaan pääset oman auton lisäksi linja-autolla, junalla tai lentäen.  

Tutustu liikenneaikatauluihin ja hintoihin.

Näin Savonlinnassa opiskellaan

AMK-tutkintomahdollisuuksia Savonlinnassa

YAMK-tutkintomahdollisuuksia Savonlinnassa

Pohditko vielä mikä ala kiinnostaa sinua?

Xamk tarjoaa monipuolisia koulutusvaihtoehtoja eri aloilla, kuten liiketalous ja turvallisuus, sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, peliala ja ICT, muotoilu ja restaurointi, tekniikka ja metsätalous, merenkulku ja logistiikka, humanistiset ja kasvatusalat sekä matkailu ja ravitsemisala.

Tutustu eri aloihin ja löydä sinulle sopivin!

Avoin AMK tarjoaa monia mahdollisuuksia Savonlinnassa

Xamk Pulse avoin ammattikorkeakoulu on kaikille avoin, iästä tai pohjakoulutuksesta riippumatta. Opiskele verkossa tai Savonlinnassa. Suomen suurin avoin AMK tarjoaa satoja opintojaksoja, joista voit valita itsellesi juuri sopivat.

Usein kysyttyjä kysymyksiä opiskelusta Savonlinnassa

Savonlinnassa voi opiskella biotuotetekniikan sekä teollisen puurakentamisen insinööriksi, sairaanhoitajaksi, liikunnanohjaajaksi, fysioterapeutiksi, sosionomiksi, jalkaterapeutiksi tai turvallisuusalan tradenomiksi. Sairaanhoitaja-sekä biotuotetekniikan koulutukset ovat tarjolla myös englanninkielisinä.

Savonlinnassa voit opiskella kolmessa sosiaali- ja terveysalan YAMK-koulutuksessa:

  • digitaaliset palvelut sosiaali- ja terveysalalla
  • sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen
  • monialainen toimintakyvyn edistäminen

Lisäksi tarjolla on vuonna 2025 alkava englanninkielinen Sports Medicine and Exercise Physiology koulutus.

Ota yhteyttä hakijapalveluihin

Xamkin hakijapalvelut palvelee ensisijaisesti tutkinto-opiskeluun hakemiseen liittyvissä asioissa. Voit ottaa meihin yhteyttä soittamalla tai verkkolomakkeellamme.

Puhelinpalvelu heinäkuussa:

  • mape klo 1013

Suomenkielinen tutkintokoulutus:

  • 044 702 8891 
  • 040 585 6610

Englanninkielinen tutkintokoulutus:

  • 040 585 6610

Yhteydenottopyyntö verkkolomakkeella: