Nuoren naisen kasvokuva. Taustalla talvinen maisema.
  • Artikkeli
  • Henkilöjuttu
  • Kokemus
  • Uutinen
Artikkeli
Henkilöjuttu
Kokemus
Uutinen

Opinnoista suuri hyöty omaan työhöni

Olen Annukka Säkkinen ja olen viimeiset 20 vuotta asunut Kuusamossa. Valmistuin talouden ja hallinnon koulutusohjelmasta tradenomiksi 2003, erikoistuen pk-yritystoimintaan. Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt kahdessa eri työpaikassa: ensin matkailun puolella ohjelmapalveluyrityksessä myyntitehtävissä siirtyen pian johdon assistentin tehtäviin ja myöhemmin talous- ja hallintopuolelle.

Viimeiset 13 vuotta olen työskennellyt Kuusamo Hirsitalot Oy:llä, ensin vientitehtävissä ja tällä hetkellä työskentelen yrityksessä digimarkkinoinnin asiantuntijana. Työpäiväni pyörivät pitkälti niin sisällöntuotannon, some-mainonnan kuin digimarkkinoinnin kehittämisprojektien parissa.

Miksi valitsit Xamkin Digimarkkinoinnin johtaminen -YAMK-koulutuksen??

Oman ammattitaidon kehittäminen ja uuden oppiminen on itselleni yksi motivaattori ja ajatus uuden tutkinnon opiskelusta alkoi kiehtomaan korona-ajan alkupuolella. Varoin kuitenkin ajatusta pitemmästä opiskelusta töiden ohessa – mietin, että miten saan yhdistettyä työt, opinnot ja lähivanhemmuuden niin, että itsellekin jäisi aikaa.

Opiskelin yksittäisiä kursseja avoimen ammattikorkeakoulun kurssitarjonnoista, esimerkiksi Xamkin Graphic Design -kurssin. Pian huomasin, että olin suorittanut opintopisteitä yhtä paljon kuin YAMK-opintoja kertyisi vuodessa. Tästä rohkaistuneena ja ystäväni innoittaessa, aloin aktiivisemmin kartoittamaan erilaisia vaihtoehtoja suorittaa markkinoinnin tutkinnon erikoistuen digimarkkinointiin. Selasin eri koulujen verkkosivuja, kunnes löysin Xamkin Digimarkkinoinnin johtamisen YAMK -koulutuksen, joka oli vielä mahdollista suorittaa pääosin verkko-opintoina. Päätin heti, että tuonne minä haen!

Millaista YAMK-opiskelu on?

Kurssit sisältävät hyvin paljon itsenäisesti läpikäytäviä materiaaleja, kuten videoluentoja, webinaareja ja artikkeleita. Kurssien kohokohtia on alan asiantuntijoiden pitämät live-luennot – luennoilla käydään läpi niin teoriaa kuin käytännön esimerkkejä. Kurssien suorittamisessa pääpaino on erilaisissa tehtävissä ja niissä voi käyttää omaa työnantajaa esimerkkinä. Tämä lisää tehtävien mielenkiintoa ja tuo työvälineitä myös jokapäiväiseen työhön.

Tähän mennessä opiskelu on ollut rankkaa, mutta antoisaa. Edellisestä tutkinnosta on 20 vuotta, joten opiskelutaidot olivat hieman ruosteessa. Verkossa tapahtuva opiskelu on myös hyvin itsenäistä ja oman opiskelusuunnitelman tekemisen ja sen noudattamisen merkitys korostuu.

(Yläkuva: kuvaaja Antti Pylväs.)

Tutustu myös näihin artikkeleihin

Lue lisää digimarkkinoinnin johtamisen YAMK-koulutuksesta