Järven rannalla keskellä kaupunkia, opiskelija-asunnot kävelymatkan päässä

Savonlinnan kampuksella panostetaan yksilölliseen opintojen ohjaukseen, korkealaatuiseen opetukseen, toimiviin tiloihin ja hyvään yhteistyöhön.

Koulutukset

Savonlinnassa voit opiskella seuraavat AMK-tutkinnot:

 • fysioterapeutti (AMK)
 • insinööri (AMK), biotuotetekniikka
 • insinööri (AMK), rakennustekniikka, teollinen puurakentaminen
 • insinööri (AMK), sähkötekniikka
 • jalkaterapeutti (AMK)
 • sairaanhoitaja (AMK)

Opintoja voi suorittaa myös Master Schoolissa, josta voit valmistua ylempään AMK-tutkintoon:

 • Monialainen toimintakyvyn edistämisen koulutus
 • Sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutus

Lisäksi kampuksella voit opiskella Avoimessa AMK:ssa ja  täydentää osaamistasi täydennyskoulutuksella.

Jos haluat vaihtoon ulkomaille on Savonlinnan kampuksella laaja valikoima ulkomaisia yhteistyöoppilaitoksia ja harjoittelupaikkoja.

Mukavan kokoisella kampuksella on helppo lähestyä henkilökuntaa ja saada tukea ja neuvoja omiin opintoihinsa. Savonlinnan kampuksen lisäksi Xamkilla on Savonlinnassa Kuitulaboratorio eli FiberLaboratory ja Elektroniikan 3K-tehdas.

Teknologian ja innovaatioiden kehittäminen sekä Itä-Savon yritysten kilpailukyvyn nostaminen kansainvälisillä markkinoilla ovat yksi tärkeimmistä Kuitulaboratorion tavoitteista oman tutkimustyön ja koulutuksen ohella.

Yksi uusimmista innovaatioista on menetelmä, joka ottaa talteen hiilidioksidin teollisuuden savukaasuista. Hiilidioksidipäästöt ovat yksi pahimpia kasvihuoneilmiön aiheuttajia.

3K-tehdas tarjoaa elektroniikan koulutus-, kehitys- ja tuotantopalveluita. Molemmissa huipputeknologiayksiköissä on harjoittelupaikkoja opiskelijoille.

Savonlinnan kampuksella on yksi ylivertainen piirre verrattuna koulutukseen missä hyvänsä muualla: Kun opinnot alkavat, ryhmästä tulee tiivis yhteisö, johon myös OVA eli ryhmän vastuuopettaja kuuluu. Ryhmäytyminen näkyy sekä opinnoissa että vapaa-ajalla.

Ryhmään kuuluminen on opiskelijoiden mielestä ollut niin tärkeää ja antavaa, ettei siitä ole haluttu luopua. Syntyy elinikäisiä ystävyyssuhteita ja tukiverkostoja.

Xamkissa et ole oman onnesi nojassa. Sinut tunnetaan nimeltä ja sinusta välitetään. Saat laadukasta opetusta ja yksilöllistä ohjausta. Sinua autetaan myös harjoittelupaikan saamisessa.

Opiskelijayhdistys Sohva ry tarjoaa monenlaisia opiskelijaetuja, auttaa, opastaa ja palvelee opiskelijoita sekä järjestää vapaa-ajanohjelmaa.

Kampuksella on oma kuntosali ja erilaisia harrasteryhmiä.

 

Xamkin toimipisteet Savonlinnassa

Savonlinnan kampus
Savonniemenkatu 6, 57100 Savonlinna
Elektroniikan 3K-tehdas
Laitaatsillantie 3, 57170 Savonlinna
Kuitulaboratorio
Vipusenkatu 5, 57200 Savonlinna

Savonlinnan kampus 360°

Kampusten kartat

Lataa kartta

Kotkan kampuskartta

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Kotkan kampus
Pääskysentie 1, 48220 Kotka

Lataa kartta

Kouvolan kampuskartta

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Kouvolan kampus
Paraatikenttä 7, 45100 Kouvola

Lataa kartta

Mikkelin kampuskartta

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Mikkelin kampus
Patteristonkatu 3, 50100 Mikkeli

Vieraspysäköinnin osoite: Ratsurinkuja

Lataa kartta

Savonlinnan kampuskartta

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Savonlinnan kampus
Savonniemenkatu 6, 57100 Savonlinna

Savonlinna on hyvän opiskelijaelämän seutu

Kaunis luonto, lyhyet välimatkat, edulliset asunnot sekä välittömät ja mukavat ihmiset ovat Savonlinnan tunnusmerkki.

Kaupungin kuuluisat matkailu- ja kulttuuritapahtumat sekä hyvinvointipalvelut ovat olennainen osa Mikkelin ammattikorkeakoulun Savonlinnan opiskelijoiden käytännön opiskelua ja harjoittelua.

Harrastusmahdollisuuksia ja opiskelijaelämää

Vaikka Savonlinna tunnetaan kulttuurikaupunkina, on kulttuurin lisäksi tarjolla reilusti yli 100 harrastusmahdollisuutta: lenkkeily maastossa, uinti järvessä tai hallissa, melonta kaupungin liepeillä, retkiluistelu, islanninhevosilla vaellusratsastus, beachvolley, kuntosaliharjoittelu, miekkailu, tanssi, jääkiekko, soutu ja veneily, kalastus, tennis… jokaiselle jotakin. Harrastuksiin pääsee jonottamatta, ja usein valmennusta on tarjolla aina huipulle asti.

Matkustaminen

Savonlinnassa on toimiva

 • linja-auto-
 • juna- ja
 • lentoliikenne.

Tutustu liikenneaikatauluihin ja hintoihin. Pienemmät matkat sujuvat kampuksen omilla Kampus-Jopoilla.

Savonlinnan kampus sijaitsee Savonlinnan keskustassa, joten siitä on lyhyt matka minne vain.

Älä stressaa opiskelija-asunnosta

Savonlinnassa on hyvä opiskelija-asuntotilanne, ja asunnot ovat lähellä kampusta tai Kuitulaboratoriota. Savonlinnan opiskelija-asunnot Oy (SAO) tarjoaa lähes 1300 asuntopaikkaa. Asuntoja on 24 eri kohteessa, joista monet keskellä kaupunkia ja vielä Saimaan rannalla. Suosituimmat alueet ovat lännestä Heikinpohjasta itään Kyrönniemelle. Esimerkiksi Kyrönkukka on lähellä Kuitulaboratoriota, ja kuitenkin vain kävely Kyrönsalmen sillan yli vie suoraan keskustaan.

Asunnoissa on pieni vakuusmaksu, ja vuokrapakettiin kuuluu sähkö, vesi ja netti. Asunnon voit vuokrata myös kalustettuna ja luovuttaa sen kesäajaksi pois. Tai vuokrata vain lyhyeksi ajaksi, esimerkiksi valintakokeisiin, harjoittelujaksolle tai monimuoto-opintojen lähijaksolle. Opiskelijan rahatilannetta auttaa, kun euroja ei tarvitse käyttää koulumatkoihin tai kalliiseen vuokraan.

Päivä opiskelijan elämässä Savonlinnassa

Sairaanhoitajaopiskelija Veera Kamaja piti päiväkirjaa yhden päivän ajan. Tältä se näyttää:

Sairaanhoitaja (AMK) Veera Kamaja

06.45 Maanantai. Herätyskello soi ensimmäisen kerran. Painan torkkua. Seuraavaksi painan vielä lisää torkkua.

08.00 Lähden kävelemään kouluun. Onneksi Savonlinna on pieni kaupunki ja kaikki on lähellä. Kouluunkin kävelen neljässä minuutissa. Aamupalaa en syö, vaan nappaan banaanin ja pähkinöitä mukaan kouluun.

08.15 Ensimmäinen tunti alkaa, tänään aiheena on perhehoitotyö. Tänään tunti on toiminnallisempi simulaatio, eli jakaudumme pieniin ryhmiin ja harjoittelemme kädentaitoja. Kampus on pieni, joten tunneillamme on yleensä noin 25 henkeä. Tunnelma on kotoisa ja kaikki halailevat silmät ristissä aamukahvejaan.

08.30 Väsymys karisee kun alkaa naurattaa. Kylvetämme vauvanukkeja ja vaihdamme vaippoja. Ryhmämme äidit neuvovat meitä vähemmän kokeneita. Harjoittelemme myös kantoliinan käyttöä. Ryhmän pojat kävelevät polleina ympäriinsä vauvat tiukasti rintaa vasten kapaloituina.

09.45 Ensimmäisen tauon paikka. Kaikki kerääntyvät ravintola Kaarisaliin jonottamaan toista aamukahvia. Tarjolla on myös vastapaistettuja croissantteja, joita ei voi tänäkään aamuna vastustaa.

10.05 Saimme edellistunnin harjoitukset tehtyä, joten saamme teoreettisia lisätehtäviä. Menemme tietokoneluokkaan opiskelemaan toimintamalleja lasten hyväksikäyttö- ja kaltoinkohtelutilanteita varten. Kuinka kysyä lapsen äidiltä, mistä mustelmat ovat peräisin?

11.20 Vaikka pääsemme hiukan ajoissa tunnilta, on Kaarisali jo tupaten täynnä lounasta jonottavia opiskelijoita. Tunnin ruokatauko on sopivan pitkä kunnon lounaalle, ja vielä jää aikaa kipaista ryhmän ohjaajan juttusilla. Samalla varmistuu ensi kevään harjoittelun sisältö: ambulanssiin mars!

12.30 Iltapäivä koostuu äitiyshuolto- ja seksuaaliterveysasioista. Kurssin jälkeen tavoitteena on, että osaamme perusasiat raskausajasta ja tarvittaessa avustaa synnytyksessä. Yllätyn, kuinka mielenkiintoiselta tämäkin aihe vaikuttaa!

14.00 Pääsemmekin ajoissa tänään. Jään koulun koneelle tulostelemaan vakuutuslappuja. Vielä muutama päivä koulua Savonlinnassa, sitten lähdenkin Pohjois-Irlantiin Erasmus-vaihtoon!

16.15 Päivän päätteeksi on vielä opiskelijayhdistys Sohvan hallituksen kokous. Vaikka jo uuvuttaakin, on kokouksiin aina mukava mennä. Nyt vaihdamme kuulumisia kesän ajalta ja kartoitamme tulevaa syksyä. Milloin Omituisten Otusten Sitsit julkistetaan?

21.00 Illalla on pakko mennä vielä Häppäriin katsomaan vasta-aloittaneiden fuksijaisia. Onko siitä oikeasti jo kaksi vuotta, kun olin itse fuksi?

Kampuksen historia

Savonlinnassa on Xamkin toimintaa kolmessa pisteessä: Savonlinnan kampuksella, Kuitulaboratoriossa ja Elektroniikan 3K-tehtaassa.

Savonlinnan kampuksen vanha puoli on vuodelta 1957, jolloin rakennuksessa oli Savonlinnan Tyttölyseo. Kauppaoppilaitokseksi se muuttui vuonna 1982. Ammattikorkeakoulu aloitti opetuksen rakennuksessa vuonna 1996 ja laajennusosa valmistui vuonna 2006.

Savonlinnan Kuitulaboratorio aloitti toimintansa vuonna 2005. Jo tuolloin Lappeenrannan teknillisen yliopiston paperiteknologiaan painottuneessa alueyksikössä toimi myös Mikkelin ammattikorkeakoulun (Mamk) sellu- ja ympäristöteknologian tutkimusryhmä.

Vuonna 2011 Kuitulaboratorio siirtyi kokonaisuudessaan Mamkille ja vuoden 2017 alussa Xamkille.

Alusta lähtien Kuitulaboratorio on tarjonnut alan laite- ja kemikaalitoimittajille sekä metsäteollisuudelle testaus- ja analyysipalveluita sekä koonnut alueelle osaamista tutkimusprojekteilla.

Tänä päivänä laboratorion palvelut kattavat myös vesi- ja lietetutkimuksen. Kansainvälisestä osaamisesta kertovat väitöstutkimukset ja patentit.

Toimintaa on laajennettu myös biotuotetekniikan insinöörien koulutukseen, mikä tuottaa osaamista tulevaisuuden bioprosesseille.

Elektroniikan 3K-tehdas perustettiin Savonlinnaan v. 1999 tukemaan alueellista elektroniikka-alan kehittymistä ja kasvua.

3K-tehtaan toimintaan ja palveluihin kuuluvat elektroniikan tuotekehityspalvelut, tutkimus ja elektroniikan tuotteiden valmistus sekä näihin liittyvä koulutus.

3K-tehdas toimii Teknologiakeskus Elektroniassa, jossa tänä päivänä sijaitsee kansainvälisesti tunnettuja alan yrityksiä sekä Lappeenrannan teknillisen yliopiston yksikkö. Näissä yksiköissä työskentelee yhteensä yli sata alan ammattilaista.

Kuitulaboratorio on bioteknologian innovaatiokeskus.

3k_tehdas_kampussivulle

Elektroniikan 3k-tehdas on perustettu vuonna 1999.

 

Jaa sivu