Koulutamme vastuullisia muutoksentekijöitä. Savonlinnassa opiskelee noin 1500 sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan, tekniikan ja turvallisuusalan osaajaa. Pienemmän kampuksen etuna on mahdollisuus panostaa yksilölliseen opintojen ohjaukseen ja yhteisöllisyyteen.

Tutkimus- ja kehitystoimintamme on monialaista ja vaikuttavaa. Savonlinnassa sijaitsee Xamkin kuitulaboratorio, jossa kehitämme metsäbiomassan ja puukuidun käsittelyn prosesseja sekä jatkojalostamista uusiksi kuitutuotteiksi.

Savonlinnan kampus sijaitsee kaupungin keskustassa, Saimaan rannalla.

Savonlinnan kampus

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi.

Savonlinnan kampuksella panostetaan yksilölliseen opintojen ohjaukseen, korkealaatuiseen opetukseen, toimiviin tiloihin ja hyvään yhteistyöhön. Mukavan kokoisella kampuksella on helppo lähestyä henkilökuntaa ja saada tukea ja neuvoja omiin opintoihinsa. Kun opinnot alkavat, ryhmästä tulee tiivis yhteisö, johon myös OVA eli ryhmän vastuuopettaja kuuluu. Ryhmäytyminen näkyy sekä opinnoissa että vapaa-ajalla. Opiskelijayhdistys Sohva ry tarjoaa monenlaisia opiskelijaetuja, auttaa, opastaa ja palvelee opiskelijoita sekä järjestää vapaa-ajanohjelmaa.

AMK-koulutukset

Ylemmät AMK-koulutukset

Muut toimipisteet

Kampuksen lisäksi Xamkilla on toimipisteet Elektroniikan 3K-tehtaalla ja Savonlinnan Kuitulaboratoriossa, jossa biotuotetekniikan ja teollisen puurakentamisen insinööriopiskelijat opiskelevat.

Kuitulaboratorio on yksi Xamkin 11 tutkimuskeskuksesta, ja se on keskittynyt bioteknologiaan.  Laboratoriossa kehitetään teknologiaa ja innovaatioita prosessi- ja metsäteollisuuden käyttöön sekä kemikaalien ja mittaus-, ohjaus- ja automaatiojärjestelmien valmistajille.  3K-tehdas tarjoaa elektroniikan koulutus-, kehitys- ja tuotantopalveluita.

 

Tervetuloa Kiusausten kampukselle Savonlinnaan

Sehän meillä kaikilla on mielessä. Rakkaus. Intohimo. Savonlinna.

Anna Savonlinnan hurmata sinut ja lähde mukaan ainutlaatuiselle kampuskierrokselle Sallan ja Olavi Linnan kanssa. Tule mukaan etsimään sitä yhtä ja oikeaa - opiskelupaikkaa.

Lue lisää ja katso video
Nuori mies seisoo tekniikan laboratoriossa valkoinen takki yllään.

Opiskele biotuotetekniikkaa Savonlinnassa

Katso video
Nuori mies katsoo kameraan kuntosalilla.

Opiskele liikunnanohjaaksi Savonlinnassa

Katso video

Opiskele sairaanhoitajaksi Savonlinnassa

Katso video

Sinustako jalkaterapeutti?

Opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä ja rakennettu niin, että aiempien kurssien opit loksahtelevat tulevilla kursseilla paikoilleen. Savonlinnan kampus on sopivan kokoinen ja osa harjoitteluista onnistuu kampuksen omalla klinikalla.

Lue Mirkan haastattelu

5 hyvää syytä opiskella fysioterapeutiksi

Benjamin Heinonen kertoo viisi syytä miksi kannattaa valita Xamk ja miksi opiskella fysioterapeutiksi.

Lue Benjaminin haastattelu

Seuraavat hakuajat

Kevään yhteishaku

  • hakaika 13.-27.3.2024 (klo 15)
  • suomenkieliset amk- ja ylempi amk -koulutukset
  • valintojen tulokset ilmoitetaan viim. 4.7.
  • opinnot alkavat elokuussa 2024
  • katso amk-koulutukset
  • katso yamk-koulutukset 

Savonlinna – hyvän opiskelijaelämän seutu

Kaunis luonto, lyhyet välimatkat, edulliset asunnot sekä välittömät ja mukavat ihmiset ovat Savonlinnan tunnusmerkki.

Kaupungin kuuluisat matkailu- ja kulttuuritapahtumat sekä hyvinvointipalvelut ovat olennainen osa Xamkin  Savonlinnan opiskelijoiden käytännön opiskelua ja harjoittelua.

Harrastusmahdollisuuksia ja opiskelijaelämää

Vaikka Savonlinna tunnetaan kulttuurikaupunkina, on kulttuurin lisäksi tarjolla reilusti yli 100 harrastusmahdollisuutta: lenkkeily maastossa, uinti järvessä tai hallissa, melonta kaupungin liepeillä, retkiluistelu, islanninhevosilla vaellusratsastus, beachvolley, kuntosaliharjoittelu, miekkailu, tanssi, jääkiekko, soutu ja veneily, kalastus, tennis… jokaiselle jotakin. Harrastuksiin pääsee jonottamatta, ja usein valmennusta on tarjolla aina huipulle asti.

Luonnonkaunis Savonlinnan kaupunki tarjoaa mahtavat mahdollisuudet nauttia järviluonnosta joka päivä. Kaupungin keskusta on rakennettu kolmelle saarelle, joiden rantoja kevyen liikenteen väylät kiertävät. Lisäksi Savonlinnan alueella sijaitsee lisäksi kaksi kansallispuistoa, Kolovesi ja Linnansaari, joiden rauhasta pääset nauttimaan

Matkustaminen

Savonlinnaan pääset oman auton lisäksi linja-autolla, junalla tai lentäen.  

Tutustu liikenneaikatauluihin ja hintoihin.

Asuminen Savonlinnassa

Savonlinnassa jokaiselle opiskelijalle on varmasti asunto. Asunnot ovat lähellä kampusta tai Kuitulaboratoriota – osa jopa Saimaan rannalla.

Asuntoja välittää Savonlinnan opiskelija-asunnot Oy (SAO), jonka kautta löytyy noin 600 asuntoa. Vuokrataso on matala ja vuokra sisältää kaiken elämiseen kuuluvan (lämmitys, sähkö, vesi, netti ja pyykkitupa), osassa asunnoista on jopa huonekalut valmiina. Vuokravakuutta ei peritä.

Mikäli et tarvitse asuntoa kesäisin, voit vuokrata asuntosi kesähotellikohteesta. Se on kesäisin hotellikäytössä, jolloin sinun ei tarvitse maksaa vuokraa.

Suosituimmat alueet ovat lännestä Heikinpohjasta itään Kyrönniemelle. Esimerkiksi Kyrönkukka on lähellä Kuitulaboratoriota, ja kuitenkin vain kävely Kyrönsalmen sillan yli vie suoraan keskustaan.

Tutustu Savonlinnan opiskelija-asuntojen sijaintiin kartalla (avautuu uuteen ikkunaan)

Tutustu kampukseen

Ravintola Kaari

Savonlinnan kampuksella palvelee ravintola Kaari, joka on 170-paikkainen opiskelijaravintola ja kampuksen pääkahvila. Kaunis ja valoisa ravintola tarjoaa ylväät puitteet myös juhlatilaisuuksien järjestämiseen.

Tutustu Kaareen

Järjestä tapahtuma kampuksella

Haluatko järjestää kokouksen, koulutuksen, juhlat tai muun tilaisuuden Savonlinnassa? Kampus tarjoaa monipuolisia tiloja laadukkaiden seminaari- ja juhlatilaisuuksien järjestämiseen.

Tutustu tiloihin

Kirjasto

Savonlinnan kampuskirjasto on avoin kaikille asiakkaille. Kirjastossa voi myös asioida omatoimisesti, perinteisten aukiolo- ja palveluaikojen ulkopuolella.

Tutustu kirjaston palveluihin

Hyvät tilat opiskeluun ja työskentelyyn

Osoitteet, ajo-ohjeet ja kartat

Kampuksen käyntiosoite: Savonniemenkatu 6, Savonlinna
Kuitulaboratorio: Vipusenkatu 10 ja Kuitu3: Vipusenkuja 5
Elektroniikan 3K-tehdas: Laitaatsillantie 3

Täältä löydät Savonlinnan kampuksen yhteystiedot ja kartat

Kampuksen historia

Savonlinnan kampuksen vanha puoli on vuodelta 1957, jolloin rakennuksessa oli Savonlinnan Tyttölyseo. Kauppaoppilaitokseksi se muuttui vuonna 1982. Ammattikorkeakoulu aloitti opetuksen rakennuksessa vuonna 1996 ja laajennusosa valmistui vuonna 2006.

Savonlinnan Kuitulaboratorio aloitti toimintansa vuonna 2005. Jo tuolloin Lappeenrannan teknillisen yliopiston paperiteknologiaan painottuneessa alueyksikössä toimi myös Mikkelin ammattikorkeakoulun (Mamk) sellu- ja ympäristöteknologian tutkimusryhmä.  Vuonna 2011 Kuitulaboratorio siirtyi kokonaisuudessaan Mamkille ja vuoden 2017 alussa Xamkille.

Elektroniikan 3K-tehdas perustettiin Savonlinnaan v. 1999 tukemaan alueellista elektroniikka-alan kehittymistä ja kasvua. 3K-tehtaan toimintaan ja palveluihin kuuluvat elektroniikan tuotekehityspalvelut, tutkimus ja elektroniikan tuotteiden valmistus sekä näihin liittyvä koulutus.

Ihmisiä pelaamassa ulkona lentopalloa, taustalla järvi ja Olavinlinna.