Kotkan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta

Tutkimus- ja kehitys – Kotka

Kotkassa keskitymme esimerkiksi hallittavaan, turvalliseen ja käyttäjäystävälliseen kyberturvallisuuteen sekä öljyntorjuntaan.

Ainutlaatuinen öljyntorjunta-allas

Xamk on öljyntorjuntaosaamisen edelläkävijä merellissä ja muihin vesistöihin kohdistuvissa ympäristövahingoissa. Tutkimme ja kehitämme ympäristävahinkoihin varautumista sekä koulutamme viranomaisia öljyntorjuntatehtäviin. Kehitämme toimintamalleja erityisesti laajojen ja pitkäkestoisten torjuntaoperaatioiden koordinointiin. Tutkimus- ja kehitystyössä hyödynnämme simulaatiomalleja sekä öljyntorjunnan testaus- ja harjoitusympäristöä.

Kotkassa sijaitseva öljyntorjunnan tutkimukseen, testaukseen ja harjoitteluun soveltuva allasympäristömme on mittaluokassaan ainoa Suomessa. Altaassa voidaan käyttää oikeita öljyjä tai muita vahinkoaineita ympäristöturvallisesti.

Ohita upotus:
Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Öljyntorjunta-allas palvelee viranomaisia, yrityksiä, tutkimuslaitoksia ja vapaaehtoisjärjestöjä.

Tutkimusyksikkömme Kotkassa

Mies tutkimassa

Kymilabs

Kymilabs

Päästömittaus-, melumittaus-, CE-merkintä- ja betonintestauspalvelut

A drone flying

NELI

NELI

North European Logistics Institute

Tietokoneella tehty kuva taivaalle nousevasta raketista

Xentre

Xentre

Yrittäjyyden ja innovaatioiden kehittäjäkumppani

Uutisia tutkimus- ja kehittämistoiminnasta Kotkassa

Hankkeitamme Kotkassa

Kaksi rakennustyömään työntekijää.

Suoria elinvoimavaikutuksia

Kotkan alueelle kohdistuu suoria elinvoimavaikutuksia muun muassa Xamkin työllistävän vaikutuksen eli tasaisesti kasvavan henkilöstön määrän sekä maksettujen verotulojen muodossa. Tämän lisäksi Xamkin tekemillä ostoilla ja investoinneilla on valtava välillinen vaikutus Kotkan alueen työllisyyteen sekä työllistyneiden ostovoimaan.

Ammattikorkeakoulun vaikuttavuutta arvioidaan myös tutkintokoulutusten vetovoiman, koulutuksen työllistymistä edistävän vaikutuksen, elinkeinoelämää uudistavan koulutuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan kannalta.